Hoe duivenmunten te delven: complete beginnershandleiding

Hoe Pigeon Coin te mijnen

PigeonCoin is een nieuwe munt die de X16S-algoritme, die vergelijkbaar is met de x16R-algoritme. De munt is ontworpen als een cryptocurrency die ASIC-resistent is. ASIC’s zijn gespecialiseerde hardware die een specifiek algoritme veel sneller kan minen dan GPU-mining, en die ook veel efficiënter is. Het belangrijkste argument tegen ASIC’s is dat het een gedecentraliseerde mijnervaring creëert, aangezien ASIC’s duurder en moeilijker te krijgen zijn in vergelijking met een GPU of CPU. Het x16R-algoritme is uniek omdat het 16 verschillende algoritmen gebruikt die willekeurig worden geselecteerd op basis van de hash van het laatste blok. Hierdoor is de volgorde altijd willekeurig, waardoor het erg moeilijk is om een ​​ASIC voor te bouwen. Dit unieke algoritme is een van de redenen waarom Raven-munt in populariteit is gegroeid.

Hoe Pigeon Coin te mijnen

Pigeoncoin is een vork van Ravencoin. De reden dat er een vork was, was omdat de x16R elk blok overschakelt naar een nieuw algoritme. Hierdoor is er een stroomonderbreking en stroomstart op de GPU’s na elke nieuwe blokschakelaar. Het X16S-algoritme verandert dit, dus het stroomverbruik verloopt zoals de meeste andere algoritmen soepel.

Nu we de details over Pigeoncoin kennen, gaan we wat PGN minen!

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u over de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s beschikt. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, wilt uitsluiten van de mijnsoftware van de antivirus. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijne solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen.

Voor deze tutorial zullen we gebruiken https://blockcruncher.com/. Ik heb voor deze pool gekozen omdat blockcruncher lage kosten heeft (0,25%) en veel functies. Wat hun kenmerken betreft, er is een groot zwembad met meerdere poorten.

Nu we een pool hebben, kunnen we beginnen met mijnbouw!

CPU-mijnbouw

We zullen ons niet concentreren op CPU-mining, aangezien dit niet winstgevend is in vergelijking met GPU-mining.

GPU-mijnbouw – Nvidia

Voor GPU-mijnbouw zijn er veel programma’s voor Nvidia, maar degene die ik als de beste heb ervaren, is CCminer. De miner heeft geen Dev-vergoeding. Deze mijnsoftware is compatibel met Windows en Linux, maar er zijn alleen voorgecompileerde binaire bestanden beschikbaar voor Windows.

Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de miner zich bevindt en plak dit in het batchbestand

ccminer-x64.exe -a algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u wallet_public_key -p c =muntsymbool

Vervang “algoritme” door het algoritme dat u wilt gebruiken. In dit geval moeten we “x16s” gebruiken

Vervang “mining_pool” door blockcruncher.com

Vervang “poort” door 3636

Vervang “wallet_public_key” door uw wallet-adres.

Vervang “coin_symbol” door PGN

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De rode pijl geeft de gedetecteerde GPU en de totale snelheid aan.

De blauwe pijl geeft de kloksnelheid van de GPU, hashes per watt, totaal stroomverbruik, temperatuur en ventilatorsnelheid aan.

GPU-mijnbouw – AMD

Voor GPU-mijnbouw zijn er veel programma’s voor AMD, maar degene die ik de beste heb gevonden, is Avermore-mijnwerker. De mijnsoftware is compatibel met het Windows- en Linux-besturingssysteem. De mining-software heeft een dev-vergoeding van 1%. Deze mijnsoftware is compatibel met Windows en Linux, maar er zijn alleen voorgecompileerde binaire bestanden beschikbaar voor Windows.

Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://github.com/brian112358/avermore-miner/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de miner zich bevindt en plak dit in het batchbestand

sgminer -o stratum + tcp: //mining_pool: poort -u wallet_public_key -p c =muntsymbool

Vervang “mining_pool” door blockcruncher.com

Vervang “poort” door 3636

Vervang “wallet_public_key” door uw wallet-adres.

Vervang “coin_symbol” door PGN

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Het rode vak geeft de totale snelheid aan voor alle GPU’s gecombineerd.

Het blauwe vak geeft de temperatuur, ventilatorsnelheid en totale snelheid van elke GPU aan.

Als er problemen zijn, is er mogelijk niet genoeg virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Klik vanaf daar op instellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de ok-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel PGN verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je naar https://www.crypto-coinz.net/coin-info/?115-Pigeon-PGN-X16S-calculator/ en gebruik hun rekenmachine. De rekenmachine geeft een ruwe schatting, dus het kan zijn dat u een hoger of lager bedrag krijgt uitbetaald dan wat de rekenmachine eigenlijk zegt.

De meeste waarden zijn al correct ingevoerd en u hoeft slechts een paar waarden te bewerken.

Hash-snelheid: Voer uw totale snelheid in (in megahashes per seconde) voor al uw mijncomputers. Dit zou de waarde van de “totale snelheid” in uw mijnsoftware zijn. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Pigeoncoin-mijnbouw bij elkaar optelt.

Vermogen: Voer de totale hoeveelheid stroom (in watt) in die uw mijnbouwinstallatie gebruikt. Sommige mining-software zal dit voor u meten. U kunt ook het totale stroomverbruik van uw computer meten met behulp van speciale software of een kilowattmeter. Ik gebruik liever een kilowattmeter, omdat ik deze het meest nauwkeurig vind. Zorg ervoor dat u alle computers die u gebruikt voor Pigeoncoin-mijnbouw bij elkaar optelt.

Elektriciteitskosten: Vul de kosten in per kilowattuur die u aan uw elektriciteitsbedrijf betaalt. Ik kon deze informatie vinden in mijn maandelijkse factuur, evenals op hun website.

Zwembadtoeslag: Voer de poolvergoeding + de ontwikkelkosten voor mijnwerkersoftware in. Voor Nvidia typt u 0,25 + 0 = 0,25 en voor AMD typt u 0,25 + 1 = 1,25

Hardware kosten: Voer de totale kosten van al uw hardware in.

Zorg ervoor dat u een uitwisseling kiest uit het vervolgkeuzemenu.

In deze afbeelding kunnen we snel zien hoeveel munten en USD-waarde we in bepaalde tijdsbestekken zullen verdienen. U wilt de kolom Winst bekijken, aangezien dit de waarde is na betaling voor uw elektriciteitsverbruik. Ik concentreer me meestal alleen op de dagelijkse uitbetaling in USD. Door je gewoon op dit aantal te concentreren, kun je de rekenmachine voor een paar verschillende munten gebruiken en snel zien welke munt het meest winstgevend is voor je mijnbouwinstallatie. Houd er rekening mee dat u ook de dagelijkse uitbetaling wilt afwegen tegen de marktkapitalisatie. Een munt met een lage marktkapitalisatie kan op een dag echt winstgevend zijn en morgen de helft van de uitbetaling.

Dat is het. Je zou nu Pigeoncoin moeten minen! Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de mining-pool om uw statistieken bij te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me