Hoe Bitcoin Private te mijnen: complete beginnershandleiding

Hoe Bitcoin Private te mijnen

Bitcoin Private is een langverwachte cryptocurrency die het beste van bitcoin neemt, het ongeveer 4x sneller maakt en het privacyaspect (zk-SNARKS) van Zcash eraan toevoegt. Het is de eerste vork waarbij twee verschillende munten betrokken waren, zowel Bitcoin als Zclassic (een vork van Zcash).

Houders van Bitcoin en Zclassic ontvingen een 1: 1-ratio van BTCP. Dit betekent dat als u 1 BTC en 2 ZCL had vóór de vork, u 3 BTCP zou hebben ontvangen. De vork vond plaats op 28 februari 2018 en de lancering van de mainet was rond 2 maart 2018.

Hoe Bitcoin Private te mijnen

Hier is een korte grafiek die het Bitcoin Private-team heeft gemaakt, waarbij BTCP wordt vergeleken met andere BTC-vorken

Je kunt meer lezen over Bitcoin Private inclusief wallets en hoe je het van de fork kunt claimen in onze uitgebreide gids die hier te vinden is.

Nu we de details over Bitcoin Private kennen, kunnen we wat BTCP gaan minen.

Enkele algemene mijnbouwtips

Dus voordat we aan deze tutorial beginnen, heb ik twee tips om het meeste uit je mijnervaring te halen. Zorg er eerst voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor uw GPU’s heeft. Ten tweede wordt de meeste mining-software door virusscanners als een virus aangemerkt. Daarom wilt u, als u mijnbouw op uw normale dagelijkse gebruik of spelcomputer waarop een antivirusprogramma is geïnstalleerd, de mijnsoftware uitsluiten van het antivirusprogramma. Wat ik leuk vind om te doen, is dat ik één map maak en vervolgens al mijn mijnsoftware in submappen zet. Ik sluit vervolgens de map op het hoogste niveau uit van de antivirus en dat sluit alle mijnsoftware uit.

Mijnbouw Pools

Het eerste dat we nodig hebben, is een mijnbouwpool. Je kunt de mijnen solo gebruiken, maar de uitbetalingen kunnen maanden duren, afhankelijk van hoe krachtig je mijnbouwinstallatie is, en de mijnbouwpools rekenen meestal een zeer kleine vergoeding (1% of minder). Als u een pool gebruikt, kunt u meerdere keren per dag consistente uitbetalingen ontvangen. Het privéteam van bitcoin heeft een officiële lijst met de meeste mijnpools op hun website.

Zoon van een tech http://equihash.sonofatech.com/
WFMPools https://zpool.wfmpools.com/
Muntblokkers https://btcp.coinblockers.com
Btcprivate.pro http://btcprivate.pro/
Btcprivate.pro

(solo)

http://solo.btcprivate.pro/
Vicious Miner http://viciousminer.com/
Miningcrypto.cash http://btcp.miningcrypto.cash/
Panda-mijnen http://pandamines.com/

Op de website zijn er vier verschillende categorieën. De officiële mijnpool wordt beheerd door het BTCP-team en alle kosten gaan naar de ontwikkeling van de munt. Gesponsorde pools worden geverifieerd en schenken een deel van hun vergoedingen aan het BTCP-team. Geverifieerde pools betekenen dat ze de pools hebben getest en weten dat ze betalen. Niet geverifieerd betekent dat ze niet zijn getest door het BTCP-team.

Voor deze tutorial zullen we gebruiken http://btcprivate.pro – een gesponsorde pool. Ik heb voor dit zwembad gekozen vanwege hun unieke eigenschappen. Ze hebben een grotere pool, ze hebben servers in de VS, de EU en Azië, ze rekenen 1% kosten en doneren de helft van hun kosten aan het BTCP-team, ze hebben een API en een pagina om je mijnwerkersinstellingen te controleren en te wijzigen, en ze hebben een aangepaste betalingsdrempel. Dit betekent dat u uw betalingen kunt bundelen in één uitbetaling per dag, per week of wanneer u maar wilt!

Nu we een pool hebben, laten we beginnen met mijnbouw.

CPU-mijnbouw

Er zijn slechts twee opties om Equihash te minen met een CPU. Een daarvan is Minergate, maar ik geef er niet de voorkeur aan, omdat ze een groot percentage van uw winst opnemen vanwege het gebruiksvriendelijke systeem dat ze hebben. De enige echte mijnwerker is de nheqminer van Nicehash. Jij kan download de voorgecompileerde binaire bestanden voor Windows of Linux.

We zullen ons niet concentreren op CPU-mining, aangezien dit niet winstgevend is in vergelijking met GPU-mining.

GPU-mijnbouw – Nvidia

Voor GPU-mining zijn er veel programma’s voor Nvidia, maar degene die ik als de beste heb ervaren, is de CUDA-mijnwerker van EWBF. De miner heeft 2% Dev-vergoeding. De mijnwerker is compatibel met Windows en Linux. Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://bitcointalk.org/index.php?topic=1707546.0

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

mijnwerker –server miningpool –haven haven –gebruiker wallet_public_key.werknemer –geef x –pec

Vervang “miningpool” door de server die u wilt (eu.btcprivate.pro, us.btcprivate.pro, asia.btcprivate.pro)

Vervang “poort” door de gewenste poort (2827 is de enige optie)

Vervang “wallet_public_key” door uw wallet-adres. Zorg ervoor dat je het transparante adres gebruikt, het begint met een b en niet het afgeschermde adres, het begint met een z

“Worker” is optioneel. Gebruik dit als u meerdere mijncomputers heeft. Ik zou bijvoorbeeld b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP.officecomputer kunnen doen voor één computer en dan b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP.gamingcomputer voor een andere computer.

Op deze manier kunt u ze volgen op het dashboard van de zwembaden.

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

Waar de rode pijl op de foto staat, betekent dit dat de GPU het heeft gedetecteerd. De blauwe pijl geeft de temperatuur en snelheid voor elke GPU aan, evenals de totale snelheid. De groene pijl geeft het stroomverbruik voor elke GPU aan.

GPU-mijnbouw – AMD

Voor GPU-mijnbouw zijn er veel programma’s voor AMD, maar degene die ik als de beste heb ervaren, is Claymore’s ZCash-mijnwerker. De miner hash een Dev-vergoeding van 2,5% of een Dev-vergoeding van 2% bij gebruik van een SSL-verbinding. Je kunt de officiële pagina en de downloadlink vinden op https://bitcointalk.org/index.php?topic=1670733.0

Als je de Linux-versie nodig hebt, kun je deze downloaden op https://github.com/nanopool/ClaymoreZECMiner/releases

Eenmaal gedownload, is het heel eenvoudig te gebruiken.

Maak gewoon een nieuw batchbestand (of scriptbestand als u Linux gebruikt) in de map waar de mijnwerker zich bevindt en plak dit in het batchbestand

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

ZecMiner64.exe -zpool miningpool: poort -zwal wallet_public_key.worker -zpsw x -allpools 1 -i 8 -asm 1

Als u Linux gebruikt, verwijdert u alle setx-opdrachten.

Vervang “miningpool” door de server die u wilt (eu.btcprivate.pro, us.btcprivate.pro, asia.btcprivate.pro)

Vervang “poort” door de gewenste poort (2827 is de enige optie)

Vervang “wallet_public_key” door uw wallet-adres. Zorg ervoor dat je het transparante adres gebruikt, het begint met een b en niet het afgeschermde adres, het begint met een z

“Worker” is optioneel. Gebruik dit als u meerdere mijncomputers heeft. Ik zou bijvoorbeeld b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP.officecomputer kunnen doen en dan b1PR4MkpD5BpRu6BUbX1uCz9ptuPzjoY3FP.gamingcomputer

Op deze manier kunt u ze volgen op het dashboard van de zwembaden.

Als u grote GPU’s gebruikt (1 GB geheugen of meer per GPU, spring dan naar # 5 onder de sectie problemen, zelfs als de mijnsoftware lijkt te werken)

Dubbelklik op het batchbestand om de mijnwerker uit te voeren, en je zou zoiets als dit moeten zien

De eerste afbeelding laat zien dat de mijnwerker alle GPU’s in uw systeem moet opnemen (de 3 Vega GPU’s in mijn voorbeeld)

De volgende afbeelding toont de GPU-temperaturen en ventilatorsnelheid waar de rode pijl is, en de GPU-snelheid en totale snelheid waar de blauwe pijl is.

Als er problemen zijn, kunt u een paar dingen proberen.

  • Gebruik -asm 0 of gebruik niet de asm-vlag in plaats van -asm 1. Let op: voor Vega-kaarten moet je -asm 1 gebruiken, anders krijg je een foutmelding.
  • Probeer de setx-opdrachten niet te gebruiken. Voor Vega-kaarten kreeg ik een openCL-fout voordat ik deze opties gebruikte.
  • Als u een ongeldige poolfout krijgt, probeer dan de vlag -allpools toe te voegen of te verwijderen.
  • Als uw miner na een tijdje crasht, probeer dan de intensiteit te verlagen door -i 6 te gebruiken in plaats van -i 8
  • Mogelijk hebt u niet genoeg virtueel geheugen. Mogelijk hebt u 16 GB virtueel geheugen nodig (voor Vega GPU’s heeft u meer dan 16 GB per GPU nodig) om dit te wijzigen, ga naar het Configuratiescherm -> Systeem en veiligheid -> Systeem en de klik op Geavanceerde systeeminstellingen aan de linkerkant. Van hun klikinstellingen onder het geavanceerde tabblad. Klik vervolgens op wijzigen en schakel op het derde scherm automatisch beheren uit, kies een aangepast formaat en typ de grootte (in MB) voor beide tekstvakken. Druk vervolgens op de instelknop en vervolgens op de OK-knop.

Algemene probleemoplossing

Een ding om op te letten is verouderde of afgewezen aandelen. Als u veel verouderde shares ziet, wilt u misschien een server proberen die dichter bij u staat. Als je veel afgewezen shares ziet, probeer dan de intensiteit van de miner te verlagen, indien beschikbaar.

Hoeveel Bitcoin Private verdien ik per dag?

Om dit uit te zoeken, ga je meestal naar http://whattomine.com en gebruik hun rekenmachine. Bijvoorbeeld https://whattomine.com/coins/167-zcl-equihash u kunt uw snelheid, stroomverbruik en elektriciteitskosten invoeren en een ruwe schatting zien van hoeveel ZCL u op een dag zou minen, en hoeveel dat in USD is.

Omdat BTCP vorige week is uitgebracht, is er nog geen rekenmachine beschikbaar. We kunnen echter een formule gebruiken om een ​​ruwe schatting te maken.

block_reward / ((network_hash_rate / your_hash_rate * block_time) / (60 * 60 * 24)) * percentage

Voor BTCP hebben we:

  • block_reward = 1.5625
  • network_hash_rate = verandert constant. Van de http://www.btcprivate.pro startpagina afbeelding toonde 25.24Msol / s, dus we moeten converteren naar sol / s, dus 24.25 * 1000 * 1000 = 24250000
  • your_hash_rate = op de AMD-systeemfoto toont het ongeveer 1383
  • block_time = 2,5 minuten maar het is meer als 3 minuten dus 3 * 60 = 180 seconden
  • percentage = zou 100% zijn, maar we moeten de pool- en mijnwerkersoftwarekosten aftrekken, dus 100- (1 + 2,5) = 96,5%

Met ons voorbeeld zouden we krijgen

1,5625 / ((24250000/1383 * 180) / (60 * 60 * 24)) * 96,5% = 0,041

Dit betekent dus dat we een ruwe schatting zouden hebben van 0,041 BTCP per dag.

Dat is het. U zou nu BTCP moeten minen. Zorg ervoor dat u uw openbare sleutel invoert in het dashboard van de miningpool om uw statistieken bij te houden en uw aangepaste uitbetalingsopties in te stellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me