Bitcoin-mijnbouw: is het de moeite waard in deze tijd?

Bitcoin-mijnbouw

Met de aanhoudende opkomst van cryptocurrency is er een explosie van nieuwkomers in het crypto-ecosysteem. En, niet verrassend, is bitcoin-mijnbouw een van de populairste onderwerpen in de aanhoudende hausse. Dat komt omdat 1) bitcoin de OG-cryptocurrency is, en 2) omdat cryptocurrency-mining anders is dan elk fenomeen dat de mensheid ooit eerder heeft gezien.

Dienovereenkomstig vragen de nieuwigheid en winstgevendheid van bitcoin-mijnbouw veel van deze nieuwelingen zich af: is mijnbouw geschikt voor mij? Het is een belangrijke vraag die u moet stellen voordat u duizenden dollars in een mijnbouwproject stopt, aangezien er tal van factoren zijn die u kunnen doen kantelen “ja” of “nee” als het gaat om uw eigen persoonlijke smaak..

Bitcoin-mijnbouw

Vandaag zullen we kijken naar het verleden, het heden en de toekomst van bitcoin-mijnbouw om u te helpen een beter idee te krijgen of het delven van bitcoin hier en nu persoonlijk voor u zou zijn..

De vroege dagen van de mijnbouw

In de eerste dagen van Bitcoin was Satoshi Nakamoto de enige mijnwerker op het netwerk. Nakamoto gebruikte naar verluidt meerdere computers tegelijkertijd en heeft in de eerste weken van het project ongeveer 1.000.000 bitcoins gedolven, met dank aan alleen CPU’s.

En deze dynamiek bleef gedurende de beginmaanden van het Bitcoin-netwerk, aangezien steeds meer mijnwerkers hun CPU’s gebruikten om het netwerk te verifiëren.

Zoals Hal Finney opmerkte in zijn afscheidsbrief aan de Bitcoin-gemeenschap:

“Dat waren de dagen dat de moeilijkheid 1 was en je blokken kon vinden met een CPU, zelfs geen GPU. Ik heb de volgende dagen verschillende blokken gedolven. Maar ik heb het uitgeschakeld omdat mijn computer hierdoor heet werd en ik ergerde me aan het geluid van de ventilator. Achteraf gezien wou ik dat ik het langer had volgehouden. “

Jij en wij allebei, Mr. Finney.

Van CPU’s tot GPU’s

Eén CPU moest in de begindagen van het project een ‘enkele stem’ geven op het bitcoin-netwerk, maar de dingen veranderden snel toen GPU’s of grafische verwerkingseenheden naar voren kwamen. GPU’s kunnen dezelfde mijnkracht produceren als tientallen CPU’s, dus ze wisten snel de interesse van bitcoin-mijnwerkers.

Laszlo Hanecz, de persoon die verantwoordelijk is voor het kopen van twee pizza’s voor 10.000 bitcoins in 2010, is naar verluidt de eerste GPU-mijnwerker van bitcoins. Uit het populaire boek Digital Gold van Nathaniel Popper:

“Het is niet algemeen bekend, maar in april 2010 was Laszlo in wezen de eerste persoon die experimenteerde met het gebruik van de GPU-kaart in zijn computer om efficiënter Bitcoins te minen. Voordien hadden de meeste Bitcoin-gebruikers hun veel minder efficiënte CPU gebruikt om de berekeningen uit te voeren. De CPU van Laszlo won per dag maximaal één blok van 50 Bitcoins, van de ongeveer 140 blokken die dagelijks werden vrijgegeven. Toen Laszlo zijn GPU-kaart eenmaal had aangesloten, begon hij een of twee blokken per uur te winnen, en af ​​en toe meer. “

ASIC’s komen aan

Na GPU’s kwamen gespecialiseerde mijnbouwhardwareapparaten genaamd ASIC’s, die vandaag de dag nog steeds de standaarddrager voor bitcoin-mijnbouwapparatuur zijn. De allereerste ASIC’s waren zo krachtig als tientallen GPU’s, terwijl moderne ASIC’s meer dan 200 keer krachtig zijn dan de inaugurele generatie ASIC’s!

ASIC’s zijn dus natuurlijk de gouden standaard voor bitcoin-mijnbouw in de huidige tijd. Als u niet aan het minen bent met ASIC’s, en veel daarvan, dan behaalt u hier en nu waarschijnlijk geen legitiem investeringsrendement (ROI).

Bitmain Asics

Bitmain ASIC’s aan het werk.

Maart van toenemende moeilijkheidsgraad

Naast de evolutie van mijnbouwhardware in bitcoin, is het cruciaal om te begrijpen dat bitcoin-mijnbouw steeds moeilijker wordt naarmate de tijd verstrijkt. Satoshi Nakamoto ontwierp de originele cryptocurrency om de moeilijkheidsgraad elke 2016 blokken aan te passen.

Dit betekent dat bitcoin geleidelijk moeilijker en moeilijker te minen is, waarbij blokbeloningen om de paar jaar worden gehalveerd. Niets kan deze dynamiek in de toekomst veranderen, aangezien de moeilijkheidsgraad alleen maar zal toenemen.

Nu? Mijnbouw is moeilijk en duur

Als je nog niet had geraden waar we heen gingen, de huidige staat van bitcoin-mijnbouw is moeilijk en onaangenaam voor informele, alledaagse investeerders. Niet alleen wordt de ASIC-hardware die nodig is, met de dag duurder, maar ook de moeilijkheidsaanpassingen van bitcoin zullen in de toekomst alleen maar strenger worden..

Dat betekent dat het meer geld kost om minder bitcoins op te halen. En dat is een dynamiek waar iedereen serieus over zou moeten nadenken om een ​​bitcoin-mijnwerker te worden. Maar nogmaals, er is nog steeds hoop.

De heg? Het prijspotentieel van Bitcoin

Bezorgdheid over de kosten en inspanningen die bitcoin-mijnbouw kost, kunnen de komende jaren worden verzacht als de bitcoin-prijs blijft stijgen naar ongekende prijshoogtes.

De BTC-prijs werd wild in 2017, en als het op zo’n wild traject doorgaat, kijken we mogelijk naar BTC-prijzen die tegen het einde van 2018 tussen $ 20.000 en $ 100.000 USD zouden kunnen liggen..

Met dat gezegd, zou bitcoin-mijnbouw winstgevend zijn als dergelijke prijsstijgingen plaatsvinden, omdat zelfs mijnbouwhoeveelheden van BTC vandaag mooie bedragen kunnen opleveren in de toekomst, mits de bitcoin-prijs blijft stijgen..

En dat is een weddenschap die veel mijnwerkers nu graag aangaan. Dus een goede vraag die je jezelf moet stellen voordat je de duik neemt om mijnwerker te worden, is hoe sterk je denkt dat bitcoin de komende jaren zal presteren.?

Het antwoord op die vraag zou uw oordeel moeten vormen.

Cloud Mining waarschijnlijk niet optimaal

Een optie die in de crypto-ruimte wordt gebruikt, is cloud mining: jij koop een mijnbouwcontract, en mijnwerkers over de hele wereld doen al het werk voor je.

Het probleem? De cloud mining-arena is de afgelopen jaren vol met oplichting geweest, en daarna zorgen de prijzen van contracten ervoor dat ROI’s minimaal zijn voor investeerders. Daartoe is cloud mining een interessante optie voor diegenen die indirect mijnwerker willen worden, maar het zal in de meeste gevallen niet zo winstgevend zijn als investeren in uw eigen persoonlijke rig..

NiceHash

Stap in voor 2140 …

De laatste bitcoin wordt naar verwachting in het jaar 2140 gedolven.

Wat betekent dat? Je hebt meer dan een eeuw om te beslissen of je het geld wilt uitgeven dat nodig is om een ​​miner-operatie op gang te krijgen.

Maar je wilt niet te lang wachten als de bitcoin-prijs explodeert, toch? Dus het is ook belangrijk om uw startpunt te bepalen als u geïnteresseerd bent.

Hoe zit het met Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) is een soort van Bitcoin (BTC), dus hoe zit het met mijnbouw?

Het is waar, je kunt dezelfde ASIC-uitrusting gebruiken om BCH te minen. De afweging? De Bitcoin Cash-prijs is enkele duizenden dollars lager dan de Bitcoin-prijs op het moment van drukken, waardoor het momenteel aanzienlijk minder winstgevend is om BCH te minen.

Zal deze dynamiek voor altijd hetzelfde blijven? Het valt niet te zeggen. Maar het is duidelijk dat Bitcoin voorlopig exponentieel lucratiever is voor de mijne. En dat betekent dat het minen van Bitcoin Cash het beste is voor enthousiastelingen op dit moment of voor degenen die vastbesloten zijn om hun mijnactiviteiten te diversifiëren.

Gevolgtrekking

Zoals het er nu uitziet, is onze conclusie dat bitcoin mining het beste is voor mensen die 1) veel geld te besteden hebben om een ​​operatie op gang te krijgen, of 2) gepassioneerde cryptocurrency-enthousiasten die gewoon de voldoening willen van het runnen van hun eigen rig..

Buiten deze twee demografische gegevens, zult u voorlopig waarschijnlijk geen echte winst maken op bitcoin-mijnbouw. Als je met een beperkter budget wilt minen, is het vinden van altcoins die CPU- of GPU-mining ondersteunen de beste keuze, bekijk enkele van onze handleidingen:

  • ZCash Mijnbouw
  • Monero Mijnbouw
  • Ethereum-mijnbouw
  • DigiByte Mijnbouw
  • Musicoin Mijnbouw

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me