De complete gids voor gespreid wedden op Bitcoin en de beste bedrijven

Bitcoin gespreid wedden

Met de groei van cryptocurrency willen veel mensen het veld betreden en doen wat ze kunnen om winst te maken. Naast de mogelijkheid om daadwerkelijk crypto te kopen en het als investering in een portemonnee te houden, zijn er verschillende manieren om te handelen of te investeren in cryptocurrency zonder het daadwerkelijk te bezitten..

Hoewel de meest voorkomende is via een CFD (contract voor verschil), is gespreid wedden een andere optie. In beide gevallen hoeft u de cryptocurrency niet echt te bezitten om er winst mee te maken, maar er is nog steeds een risico aan verbonden.

Bitcoin gespreid wedden

Wat is gespreid wedden??

Gespreid gokken is een soort derivatenstrategie, wat betekent dat u niet echt de eigenaar bent van de activa die aan de weddenschap ten grondslag liggen. In plaats daarvan speculeert u op basis van of u denkt dat de prijs van het actief zal dalen of stijgen.

Als u naar een spread-bet kijkt, ziet u twee prijsopgaven. Een daarvan is de vraagprijs, dat wil zeggen de prijs waarvoor u de crypto-weddenschap kunt kopen. De andere is de biedprijs, de prijs waartegen u kunt verkopen.

Net als bij andere soorten derivaten, verwijst de term ‘spread’ naar het verschil tussen de bied- en laatkoersen. Deze spreiding is waar makelaars hun winst maken, waardoor ze geen commissie hoeven te rekenen.

Bij spread betten kiest u de biedprijs als u denkt dat de markt voor een bepaalde cryptocurrency zal stijgen of kiest u voor de laatprijs als u denkt dat de markt van cryptocurrency zal dalen. Gespreid gokken omvat ook hefboomwerking, short of long gaan en belastingvoordelen. Naast cryptocurrency en aandelen zijn er ook tal van markten beschikbaar voor gespreid wedden.

Hoe Bitcoin Spread Betting werkt

 • Bij gespreid gokken begint u met het kiezen van de cryptocurrency waarop u wilt wedden.
 • Van daaruit besluit u long te gaan als u denkt dat de prijs van het actief zal stijgen of short gaan als u denkt dat het zal dalen.
 • U beslist vervolgens hoeveel kapitaal u wilt investeren voor elk bewegingspunt op de markt, ook wel de inzet genoemd.
 • Met spread-weddenschappen kunt u aanvullende stappen ondernemen om risico’s te beheren, zoals take-profit-niveaus en stop-loss-niveaus.
 • U plaatst dan de transactie. Het is doorgaans mogelijk om op elk moment crypto-gespreid goktransacties te sluiten, ongeacht de door u gekozen take-profit- en stop-loss-niveaus..

Net als alle andere soorten spread-weddenschappen hebben crypto-spread-weddenschappen een vaste tijdschaal, waarna ze automatisch worden beëindigd, op voorwaarde dat u de weddenschap niet eerder handmatig beëindigt..

Sommige vervallen binnen enkele dagen, terwijl andere maanden meegaan. Om uw winst of verlies te berekenen, trekt u de afwikkelingsprijs af van de openingsprijs en vermenigvuldigt u het resultaat met de inzet.

Wat is bitcoin? Volledige gids

Lezen: Wat is Bitcoin? Onze complete gids

Bij het kiezen van uw spread-inzet is het mogelijk om in te zetten op een specifieke cryptocurrency, zoals Bitcoin, of een valutapaar. Als de weddenschap op een bepaalde cryptocurrency is, is deze gebaseerd op de prijs van die crypto. U zult bijvoorbeeld waarschijnlijk opties voor gespreide weddenschappen vinden voor XBT / GBP, XBT / EUR, XBT / USD, XBT / CNH en XBT / JPY.

Het is ook belangrijk op te merken dat bij de meeste gespreide weddenschappen wordt gehandeld op basis van hefboomwerking. Hierdoor kunt u uw marktblootstelling vergroten, maar ook uw risiconiveau verhogen. In wezen stort u een klein percentage van de totale waarde van uw transactie.

Marges zijn de hoeveelheid geld die uw makelaar nodig heeft om op uw rekening te houden voordat u een positie opent. Als de margevereiste 10 procent is, moet u 10 procent van de handelswaarde op uw rekening hebben staan ​​voordat u de positie opent.

In de meeste gevallen eisen makelaars dat crypto-spreadbetters een aanzienlijk bedrag op hun rekeningen hebben staan, omdat de hefboomwerking zowel winsten als verliezen vergroot. Met andere woorden, u heeft genoeg in uw account nodig om bescherming te bieden tegen negatieve marktmomenten.

Het margeniveau is meestal hoger voor meer volatiele markten, dus verwacht hogere marges voor crypto-gespreid gokken dan bij aandelenspreiding..

U moet ook opletten voor margestortingen, dit zijn waarschuwingen dat het bedrag aan kapitaal op uw effectenrekening lager is dan het minimum dat u nodig heeft om uw positie open te houden. Dit kan leiden tot automatisch gesloten transacties.

Risico’s beheren bij gespreid wedden op cryptocurrency

Gespreid gokken heeft een zeer hoog risiconiveau, vooral in vergelijking met andere soorten traditionele handel. In feite zal elke crypto-spread-gokmakelaar een risicowaarschuwing op zijn website hebben om u te laten weten dat deze investeringen ongelooflijk riskant zijn en dat voorzichtigheid wordt geboden..

Stop-loss-orders zijn een van de belangrijkste tools om risico’s te beperken als het gaat om wedden op cryptocurrency. Stop-loss-orders sluiten automatisch uw transactie als deze verliest en de markt uw ingestelde prijsniveau overschrijdt.

Standaard stop-loss-orders sluiten de transactie tegen de best beschikbare prijs na het bereiken van die stopwaarde. In gevallen van hoge marktvolatiliteit kan uw transactie sluiten op een niveau dat slechter is dan uw stoptrigger.

Gegarandeerde stop-loss-orders garanderen daarentegen dat uw transactie wordt afgesloten tegen de specifieke waarde die u instelt, ongeacht de onderliggende marktomstandigheden. Om deze extra risicovermindering te compenseren, brengen de meeste brokers een extra vergoeding in rekening voor gegarandeerde stop-loss-orders.

Stop met verlies

U kunt ook arbitrage voor gespreid wedden gebruiken om het risico te minimaliseren. Arbitrage is mogelijk als de prijs van dezelfde cryptocurrency (of een ander instrument) varieert tussen verschillende bedrijven of verschillende markten.

Met dit type variatie kunt u tegelijkertijd hoog verkopen en laag kopen. Met arbitrage kunt u in wezen profiteren van inefficiënties in de markt om uw risico te verkleinen. Helaas maakt de overvloed aan beschikbare informatie en verbeterde online communicatie, ook tussen makelaars, de arbitragemogelijkheden uiterst beperkt.

Als u de mogelijkheid vindt om arbitrage te gebruiken bij gespreid wedden op cryptocurrency, dan wedt u op de spread van twee afzonderlijke makelaars. U zou er baat bij hebben als het onderste deel van de spread van een makelaar hoger is dan de bovenkant van de spread van een andere makelaar.

In wezen zou u laag kopen bij bedrijf A en vervolgens hoog verkopen bij bedrijf B. Deze methode is echter zeer geavanceerd. Als u uw transacties niet perfect afrondt, kunt u veel geld verliezen.

Hoe is gespreid wedden begonnen??

Omdat crypto-spread-weddenschappen heel anders zijn dan andere soorten cryptocurrency-investeringen, willen veel mensen meer weten over de oorsprong ervan. Charles K. McNeil, die wiskundeleraar was, vervolgens effectenanalist en vervolgens bookmaker, werd gecrediteerd voor de oprichting van spread-gokken tijdens de jaren veertig in Chicago.

Ondanks deze vroege start kwamen spread-gokken pas ongeveer 30 jaar later in de professionele financiering. Het eerste bedrijf voor gespreide weddenschappen was IG Index, dat investeringsbankier Stuart Wheeler in 1974 in Londen oprichtte.

Het begon met gespreide weddenschappen op goud, wat een gemakkelijkere manier markeerde voor mensen om op het actief te speculeren. Op het moment, het was moeilijk om in goud te investeren, dus dit was een welkome optie.

Spreadbetting vergelijken met CFD’s

CFD’s zijn de andere veel voorkomende vorm van handelen in cryptocurrencies en andere activa zonder de onderliggende activa daadwerkelijk te bezitten. Als zodanig worden CFD’s en gespreide weddenschappen vaak met elkaar vergeleken.

Beide methoden om in cryptocurrency te investeren, brengen hoge risiconiveaus met zich mee, evenals mogelijk hoge beloningen vanwege het gebruik van marge en hefboomwerking. Een andere overeenkomst tussen gespreid gokken en CFD’s voor cryptocurrencies is de mogelijkheid om short te gaan.

Een van de grootste verschillen tussen gespreide weddenschappen en CFD’s is belasting, hoewel beide fiscaal gunstig zijn. In beide gevallen bent u niet de eigenaar van de onderliggende cryptocurrency en hoeft u dus geen zegelrecht te betalen.

Er is een vermogenswinstbelasting bij CFD’s, maar gespreid wedden is in het Verenigd Koninkrijk vrijgesteld van deze belasting. U betaalt ook eerder commissies voor het uitvoeren van crypto-CFD’s dan voor crypto-gespreid wedden, hoewel dit per platform verschilt..

Bovendien stellen veel meer rechtsgebieden beperkingen of verboden op gespreid gokken dan op CFD’s. Dit is de reden waarom de meeste makelaars voor gespreid gokken alleen openstaan ​​voor degenen in het VK of Ierland, met enkele uitzonderingen. U kunt daarentegen in de meeste rechtsgebieden beleggen in CFD’s met cryptocurrency.

Jurisdicties waar gespreid wedden legaal of illegaal is

Er is een zeer hoog risico verbonden aan gespreid wedden. Daarom is elk type gespreid gokken in veel rechtsgebieden illegaal. Hoewel gespreid gokken legaal is in het Verenigd Koninkrijk, is het met name illegaal in de Verenigde Staten.

De illegaliteit van gespreid gokken met cryptocurrency in de Verenigde Staten komt neer op de mening van de overheid dat het online gokken is. In 2006 maakte de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act online gokken onwettig, waarbij ook spread gokken werd meegenomen.

Bovendien wordt de illegaliteit van spread-gokken in de Verenigde Staten beïnvloed door indirect bewijs dat lobbygroepen hard hebben gewerkt om het buiten de VS te houden..

Nog een andere theorie achter het standpunt over gespreid gokken in de VS is dat de regering belasting zou willen heffen op de handel, maar het zou te uitdagend zijn dankzij de aard van gespreid gokken..

Sommigen beweren ook dat de handel in opties enkele vergelijkbare voordelen biedt voor gespreid gokken, en als zodanig is crypto gespreid gokken niet nodig in de VS..

Contracts for Difference (CFD) -makelaars

Als u zich buiten het VK bevindt en geïnteresseerd bent in CFD-makelaars, bekijk dan onze uitgebreide verzameling beoordelingen voor dit soort sites.

 • Plus500
 • AVATrade
 • IQ Option
 • 24option
 • ExpertOption
 • Vantage FX
 • Forex.com
 • Pepperstone
 • ETX Capital
 • NordFX
 • Stad Index
 • Binary.com
 • XTB
 • FXTM
 • ATFX

Desalniettemin heeft het Verenigd Koninkrijk geen wetten tegen gespreide weddenschappen, ook niet op bitcoin en andere cryptocurrency. Als zodanig hebben veel van de makelaars die gespreid wedden aanbieden hun hoofdkantoor in het VK.

Hoewel gespreid gokken nog steeds legaal is in de Europese Unie, zijn er zeer strikte regels van kracht dankzij de European Securities and Markets Authority. De EU heeft in 2018 aanvullende beperkingen opgelegd om investeerders te beschermen. De meest opvallende beperking beperkt de hoeveelheid hefboomwerking die crypto-spreadbeters kunnen gebruiken.

Britse belastingvrijstelling

Een van de vele voordelen van gespreid gokken op cryptocurrency komt voort uit de belastingvoordelen. In het Verenigd Koninkrijk, een van de meest populaire locaties voor gespreid gokken van welk type dan ook, worden winsten uit dit soort investeringen niet belast.

Dat gebrek aan belasting komt voort uit het feit dat winsten uit weddenschappen niet worden belast in het VK en spread-weddenschappen worden beschouwd als een vorm van wedden. Het belangrijkste om te onthouden is dat het de huidige Britse wet is dat winsten uit crypto-gespreid wedden niet worden belast.

Dit kan op een gegeven moment veranderen. Bovendien gaat de belastingvrijstelling ook in de andere richting. Als u geld verliest bij crypto-gespreid gokken, krijgt u geen belastingaftrek zoals u zou doen bij de meeste aandelengerelateerde verliezen.

Andere voor- en nadelen van gespreid wedden

Een van de grootste voordelen van crypto-gespreid gokken in vergelijking met andere investeringsmethoden is de mogelijkheid om met marge te handelen. Hierdoor kunt u uw positie vergroten in vergelijking met het bedrag dat u beschikbaar heeft om te investeren, waardoor de kans op winst kan toenemen.

Het feit dat spread betten meerdere methoden heeft om het risico te beperken, is ook gunstig, zoals de eerder genoemde stop-loss. Gespreid gokken is doorgaans ook vrij van commissies en beschikbaar om te handelen met langere openingstijden, soms 24/7, afhankelijk van de makelaar.

Crypto-gespreid gokken is doorgaans ook beschikbaar op dezelfde platforms als andere soorten gespreid gokken en omvat veel training.

De grootste waarschuwingen met betrekking tot crypto-gespreid wedden houden verband met de positieve punten. Het opnemen van hefboomwerking en marges kan bijvoorbeeld voor sommige mensen negatief zijn, aangezien de mogelijkheid van een hogere beloning ook de kans op een hoger verlies met zich meebrengt. Het feit dat gespreid gokken belastingvrij is, betekent dat u verliezen niet kunt aftrekken.

Het ontbreken van commissies betekent dat sommige makelaars brede spreads in rekening brengen. Natuurlijk kunt u al deze factoren minimaliseren door de juiste makelaar te selecteren en risicobeperkende strategieën te gebruiken.

Top Crypto Spread Betting-bedrijven

Hoewel er veel bedrijven zijn die gespreid gokken in het algemeen aanbieden, biedt een kleiner aantal hiervan cryptocurrency gespreid gokken. Hier zijn enkele van de beste bedrijven in het veld.

Risicowaarschuwing: spread-bets en CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 67% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in spread bets en CFD’s. U moet overwegen of u begrijpt hoe spread bets en CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.

ETX Capital

ETX Capital ondersteunt gespreid wedden op cryptocurrency met Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple en Litecoin. De dagelijkse spread van Bitcoin is 50 pips (variabel), terwijl de dagelijkse spread van Ethereum 5 pips (variabel) is, met elk een hefboomwerking van 1: 2. ETX Capital wordt ook gereguleerd door de FCA.

ETX Capital recensie

Deze makelaar valt op door zijn ondersteuning via veelgestelde vragen in meer dan 15 talen en live klantenservice in zes talen, strakke spreads en een scala aan platforms, inclusief mobiele applicaties. ETX Capital maakt ook de veiligheid van klantenfondsen een prioriteit. Bovendien biedt ETX Capital educatief materiaal, inclusief materiaal dat specifiek is voor gespreide weddenschappen, hoewel dit materiaal niet zo uitgebreid is als dat van IG.

Lees onze volledige, diepgaande beoordeling van ETX Capital

Bezoek ETX Capital

Stad Index

City Index is een wereldwijde aanbieder van CFD-handel, spread-weddenschappen en forex-handel. Het heeft meer dan 30 jaar ervaring en een reputatie voor het leveren van betrouwbare en snelle uitvoering. Deze in Londen gevestigde aanbieder werd in 1983 in het VK opgericht en is een wereldleider op het gebied van gespreid gokken, evenals CFD- en forexhandel. Naast het bieden van toegang tot meer dan 12.000 markten, waaronder cryptocurrency, aandelen, forex, indices en grondstoffen.

The Complete City Index Review

Lees onze volledige diepgaande beoordeling van de stadsindex

Bezoek City Index

AVA Trade

AvaTrade is een gevestigde makelaar die sinds 2006 online handel aanbiedt. Zijn waarden zijn eerlijkheid en integriteit, compromisloze zelfevaluatie, klantenservice en constante innovatie. AvaTrade streeft ernaar handelaren van alle vaardigheidsniveaus aan te spreken en aanpasbare handelsplatforms aan te bieden.

AvaTrade heeft meer dan 200.000 geregistreerde klanten die maandelijks 2 miljoen transacties voltooien. De handelsvolumes bedragen maandelijks ongeveer £ 60 miljard, en dat cijfer groeit. Deze makelaar heeft 24 uur per dag meertalige ondersteuning en een scala aan platformopties.

AVA Trade recensie

Voor klanten in het Verenigd Koninkrijk of Ierland biedt AvaTrade ook ondersteuning voor gespreid wedden. Dit heeft enkele belastingvoordelen voor inwoners van het VK in vergelijking met CFD’s.

Lees onze volledige diepgaande beoordeling van AVATrade

Bezoek AVATrade

Spreadex

Spreadex geopend in 1999 en heeft meer dan 60.000 rekeninghouders. Deze broker biedt naast cryptocurrencies ook toegang tot meer dan 10.000 wereldwijde markten. Het biedt een renteloze kredietlimiet en een hoog gewaardeerde klantenservice. Crypto-gespreide weddenschappen van Spreadex omvatten Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple en Litecoin. De variabele dagelijkse spreads zijn 80 pips voor Bitcoin en 7 pips voor Ethereum, elk met een hefboomwerking van 1: 2.

SpreadEx spread-weddenschappen

Educatieve tools van Spreadex omvatten een videotrainingscentrum om accounthouders te laten zien hoe ze weddenschappen kunnen spreiden met crypto. De meeste van deze video’s zijn echter gericht op het gebruik van het platform en niet op het leren van gespreid gokken of cryptocurrencies. Als zodanig zullen degenen die voor dit platform kiezen, wat aanvullend onderzoek willen doen naar tips voor crypto-gespreid wedden voordat ze het platform gebruiken.

Risicowaarschuwing: spread-bets en CFD’s zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 71% van de particuliere beleggers verliest geld bij het verhandelen van spread bets en CFD’s bij deze aanbieder.

Bezoek Spreadex

IG

IG werd opgericht in 1974 en zoals eerder vermeld, was het de eerste grote broker die gespreid gokken aanbood. Als zodanig wordt IG algemeen beschouwd als een van de beste keuzes voor elk type gespreid gokken, inclusief cryptocurrency.

Het wordt gereguleerd en geautoriseerd door de FCA en maakt de beveiliging van klantgelden een prioriteit. IG somt verschillende voordelen op van cryptocurrencies met gespreide weddenschappen op haar website. Deze omvatten verbeterde liquiditeit, het ontbreken van een vereiste voor een wisselrekening, belastingvrij handelen en de mogelijkheid om short of long te gaan.

IG biedt handel met Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Litecoin, NEO, Stellar of EOS. De broker heeft een dagelijkse bitcoin spread van 6 pips (variabel) met een hefboomwerking van 1: 2 en een dagelijkse bitcoin spread van 50 pips (ook variabel) met dezelfde hefboomwerking.

IG Spread Betting

Dit platform valt ook op door zijn enorme aanbod op het gebied van educatieve tools. Vanwege het risico dat wordt geassocieerd met crypto-gespreid gokken, is dit educatieve materiaal bijzonder nuttig om uw kennis te maximaliseren, zodat u het risico kunt minimaliseren.

Bezoek IG

InterTrader

InterTrader heeft in de loop der jaren vele prijzen verdiend en biedt gespreid wedden op cryptocurrency voor Bitcoin of Ethereum. De dagelijkse spread van Ethereum is 12 pips, terwijl die van Bitcoin 100 pips is, waarbij beide variabel zijn. Net als bij andere crypto-makelaars voor gespreid gokken, is de hefboomwerking 1: 2.

Gespreid wedden op InterTrader

InterTrader valt op door zijn 100 procent marktneutrale uitvoering, wat betekent dat het geen financieel belang heeft in posities die klanten innemen. InterTrader wordt ook gereguleerd en geautoriseerd door de FCA en de Gibraltar Financial Services Commission.

Het geld van klanten is gescheiden en het biedt webinars, bronnen en handelseducatiehulpmiddelen. Het opleidingscentrum van InterTrader is ongelooflijk grondig, inclusief cursussen met meerdere delen, live handelssessies, woordenlijsten, belangrijke handelsonderwerpen en meer.

Bezoek InterTrader

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me