Gids voor Bitcoin-geldautomaten: een korte introductie over het kopen van BTC onderweg

Bitcoin geldautomaat

Om ervoor te zorgen dat digitale valuta’s zoals Bitcoin voor mij in de komende jaren door reguliere gebruikers worden overgenomen, moet het gemakkelijk toegankelijk zijn; net als papier zijn fiat-valuta’s dat tegenwoordig. En dat is precies waar Bitcoin-geldautomaten binnenkomen.

Deze geldautomaten geven (of vergemakkelijken de verkoop van) hun naamgenoot: bitcoins. En hoewel deze op adoptie gerichte machines op dit moment nog verre van alomtegenwoordig zijn, wijzen ze zeker naar de dappere nieuwe cryptogestuurde wereld die gaat komen. Binnenkort kunnen de burgers van de wereld papierloos worden en in plaats daarvan overschakelen op crypto dankzij Bitcoin- en Bitcoin-geldautomaten.

Bitcoin geldautomaat

Maar voordat die toekomst mogelijk wordt gerealiseerd, laten we u vandaag door het landschap van Bitcoin-geldautomaten leiden.

De eerste Bitcoin-geldautomaat ooit

Waves Coffee House verdiende de onderscheiding de allereerste faciliteit om een ​​Bitcoin-geldautomaat aan te bieden, waarbij de geldautomaat van de winkel in oktober 2013 live ging. Op die dag werd $ 10.000 USD aan bitcoins (die destijds ongeveer $ 200 waard waren) via die inaugurele machine verhandeld.

De eerste Bitcoin-geldautomaat

Datzelfde aantal bitcoins zou vandaag ongeveer $ 400.000 waard zijn. Hoe snel vliegt de tijd toch? De geldautomaat van Waves Coffee House was het resultaat van een samenwerking tussen Bitcoiniacs uit Vancouver en Robocoin in Las Vegas.

Opmerking: Bitcoin-geldautomaten zijn NIET gekoppeld aan bankrekeningen

Daarom zijn Bitcoin-geldautomaten niet letterlijk geldautomaten, aangezien traditionele geldautomaten verbinding maken met de werkelijke bankrekeningen van gebruikers.

In plaats daarvan zijn Bitcoin “geldautomaten” aan slechts twee dingen gekoppeld:

  • het internet
  • een Bitcoin-uitwisseling

Dienovereenkomstig zijn Bitcoin-geldautomaten in feite kiosken – ze bieden u ofwel een afgedrukte ‘papieren portemonnee’ van uw transactie, of de verschuiving van het gekochte aantal bitcoins naar een openbaar sleuteladres. Dus in plaats van uw pincode in te drukken om toegang te krijgen tot uw betaal- of spaarrekeningen, gebruikt u eigenlijk gewoon een Bitcoin-geldautomaat om te communiceren met een bepaalde Bitcoin-uitwisseling. En evenzo zullen de normen voor gebruikersverificatie variëren van machine tot machine en van bedrijf tot bedrijf.

In het geval van de eerder genoemde eerste Robocoin-geldautomaat, moeten gebruikers hun handpalm en hun ID-kaarten scannen, waarna de camera van de machine de gezichten van gebruikers aan hun ID-kaarten laat matchen. Na dit eerste installatieproces hadden gebruikers alleen hun handpalmafdruk nodig om de BTC-geldautomaat te gebruiken.

Nogmaals, elke geldautomaat is anders. Bij sommige kun je binnen enkele seconden bitcoins kopen, bij andere binnen enkele minuten.

Wilt u een geldautomaat bij u in de buurt vinden??

Het klinkt dus allemaal erg interessant, maar hoe vind je de dichtstbijzijnde Bitcoin-geldautomaat? Geen zorgen – check out coinatmradar.com Wanneer je maar wilt.

Met deze uitstekende volgservice kunt u de dichtstbijzijnde Bitcoin-geldautomaten vinden, waar u ook bent. Sluit uw locatie aan en plan uw volgende aankoop met gemak. Afhankelijk van waar u woont, zijn er mogelijk geen geldautomaten binnen enkele honderden kilometers van u. U kunt het beste doen als u in of nabij een grote stad woont, met name in Europa of de VS..

Bitcoin ATM-kaart

Grote cryptohubs zoals Londen en San Francisco hebben talloze Bitcoin-geldautomaten waaruit gebruikers kunnen kiezen. Kleinere steden, nog niet zo veel. Hoewel die dynamiek de komende jaren zeker gelijk zou kunnen worden als Bitcoin kan blijven doordringen in de reguliere samenleving.

Hoeveel Bitcoin-geldautomaten zijn er in ieder geval

Per het ATM-trackingdashboard van coinatmradar.com kunnen een paar opmerkelijke feiten worden verzameld:

  • er zijn momenteel 1.857 Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld
  • 59 landen hebben in ieder geval een BTC-geldautomaat
  • er zijn momenteel 24 fabrikanten van deze geldautomaten
  • meer dan 300 operators die deze geldautomaten aan het grote publiek aanbieden

Deze statistieken zijn al indrukwekkend, vooral voor een digitaal activum dat nog maar net begint met mainstream en institutioneel respect te krijgen.

En als u denkt dat u toevallig een geldautomaat kent die nog niet is gemeld, kunt u een noteringsrapport indienen hier.

Niet alle BTC-geldautomaten zijn bidirectioneel

Met bidirectioneel bedoelen we dat gebruikers zowel bitcoins met contant geld kunnen kopen als bitcoins voor contant geld kunnen verkopen. Op dit moment zijn de meeste Bitcoin-geldautomaten niet bidirectioneel – ze laten je alleen BTC kopen met je dollars, euro’s, ponden, wat heb je.

Hoewel er een behoorlijk deel van deze geldautomaten is die bidirectioneel zijn, kunnen gebruikers hun BTC meteen verkopen.

Als u uw bitcoins via een Bitcoin-geldautomaat wilt verkopen, vergeet dan niet om te controleren of uw doel-geldautomaat in feite bidirectioneel is voordat u vertrekt. U bespaart uzelf de moeite om later te worden afgewezen.

De kosten kunnen vreselijk zijn, net als bij reguliere geldautomaten

Geldautomaten worden over het algemeen al veracht vanwege de gutsvergoedingen die de meeste op de transacties van gebruikers rekenen. En Bitcoin-geldautomaten zijn niet anders.

Als u het soort persoon bent dat nieuw is bij crypto en gewoon naar binnen wil zonder echt om de prijs te geven, dan is een geldautomaat waarschijnlijk ideaal voor u. Als de prijs van BTC later toch stijgt, maakt het niet uit of u een paar pond of euro’s extra hebt betaald wanneer u.

Als u echter een prijswinnaar bent, dan zijn deze Bitcoin-geldautomaten duidelijk niet geschikt voor u. U kunt beter vasthouden aan welke online uitwisseling dan ook die de laagste kosten heeft die u bereid bent te dragen.

Voor elk van hen – maar in de toekomst, als BTC alomtegenwoordig wordt, zal het misschien aanzienlijk minder consequent worden om met deze ATM-kosten om te gaan. Sommige kunnen op dit moment wel 16 procent per transactie bedragen, als je dat kunt geloven. U zult zeker geld besparen op uitwisselingen, maar er is een extra gemak bij geldautomaten dat onmiskenbaar is.

Kan een constante bron van inkomsten zijn voor winkeliers

Een BTC-geldautomaat in een winkel krijgen is eenvoudig: u vraagt ​​een winkeleigenaar of hij bereid is om een ​​geldautomaat op zijn locatie te hosten in ruil voor een maandelijkse ‘huur’-betaling – meestal rond de $ 300 per geldautomaat.

Winkeliers kunnen dus niet alleen een paar honderd extra dollars per maand verdienen voor een zeer kleine hoeveelheid gehuurde ruimte, maar ze zullen ook voetgangers naar hun locatie leiden, aangezien de nieuwigheid van Bitcoin-geldautomaten nieuwe klanten oplevert. Het is een win-win-dynamiek voor iedereen. En het is een model dat in populariteit zou kunnen toenemen naarmate de Bitcoin-boom ook blijft bloeien. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er bijna 900 Bitcoin-geldautomaten ontstaan ​​in overeenstemming met dit soort overeenkomsten.

Weet dat uw klantwetten een rol kunnen spelen

Know-Your-Customer (KYC) -wetten zijn serieuze zaken die worden gebruikt om witwasmisdrijven in regio’s over de hele wereld te voorkomen. Dus, afhankelijk van waar u woont en uw dichtstbijzijnde Bitcoin-geldautomaatprovider, moeten u en de operator van de geldautomaat mogelijk strengere identificatiemaatregelen nemen..

Laat je echter niet afschrikken door het geluid ervan – je zou niet meer dan vier minuten nodig hebben om je identiteit en account te laten verifiëren voor geldautomaten die strengere verificatieprotocollen gebruiken.

Al met al veel kansen voor groei op dit gebied

Te bedenken dat er tegenwoordig minder dan 2.000 BTC-geldautomaten op aarde zijn, is verbluffend als je bedenkt hoeveel er in vijf, tien of twintig jaar zijn. De digitale revolutie is op de mensheid, en digitale activa zoals cryptocurrencies zullen belangrijke spelers zijn om deze revolutie vooruit te helpen.

Daarom is het niet onredelijk om te denken dat Bitcoin de komende jaren in populariteit kan blijven exploderen. En als dat het geval is, kunt u garanderen dat Bitcoin-geldautomaten net zo populair en dominant zullen worden als gewone geldautomaten tegenwoordig.

Geen slecht moment om operator te worden, zeggen we!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me