Uulala: de financiële app die financiële inclusie versnelt voor de niet-bankieren

UUlala Pre-ICO

Uulala brengt zichzelf op de markt als een alles-in-één financiële applicatie die contante consumenten helpt kredietwaardig te worden. Het belangrijkste doel van Uulala is het faciliteren en versnellen van de financiële inclusie van mensen in Amerika die geen of te weinig banken hebben. Het biedt deze groepen financiële hulpmiddelen waarmee ze kunnen deelnemen aan e-commerce, geld kunnen verzenden, krediet kunnen opbouwen en in het algemeen de wereld van alleen contant geld kunnen verlaten.

UUlala

Het bedrijf is eigendom van een minderheid. De meeste aandeelhouders zijn Latijns-Amerikanen van de eerste of tweede generatie. Als zodanig wil Uulala het vertrouwen in traditionele banksystemen vergroten bij Latino’s en andere groepen met een gevoel van wantrouwen in deze systemen. Toegang tot financiële tools zoals het opbouwen van krediet, overmakingsdiensten en veilige transacties is het primaire doel. Maar dit heeft ook het secundaire voordeel dat het toegang biedt tot winkels en uitgaansgelegenheden die niet toegankelijk zijn voor banken. In wezen laat Uulala degenen die momenteel afhankelijk zijn van een economie met alleen contanten, de formele economie betreden.

Welke problemen richt Uulala zich op?

Uulala wil de problemen oplossen die gepaard gaan met bankloos zijn. Dit omvat de hoge kosten voor diensten zoals het openen of onderhouden van een bankrekening, het overmaken van rekeningen en het innen van cheques, samen met het gebrek aan toegang tot e-commerce. Deze uitdagingen zijn vooral problematisch voor mensen met een laag inkomen vanwege de vergoedingen. Deze vergoedingen vormen een aanzienlijk obstakel voor banktransacties.

Bovendien wil Uulala elimineren wat het de ‘transactie ongeldig’ noemt. Dit verwijst naar het feit dat deze consumenten de meeste transacties in contanten doen. Dat betekent dat ze geen kansen hebben om krediet op te bouwen. Dat laat hen op hun beurt achter met een leegte in hun financiële geschiedenis in plaats van een lijst met transacties.

Het probleem

Wie is de doelmarkt voor Uulala?

De doelmarkt voor Uulala zijn minderheden en Latino’s. Logisch, want de meeste aandeelhouders maken deel uit van deze groep. Deze populatie wordt erg onderbediend door het bankwezen. In feite zijn ze de meest onderbediende markt met de grootste financiële voetafdruk. Uulala citeert zelfs het feit dat de overmakingscorridor van de VS naar Mexico meer dan $ 25 miljard per jaar omvat. Om het in perspectief te plaatsen: dit is meer dan de Mexicaanse olie-export. Bovendien is de koopkracht van Latino in de Verenigde Staten $ 2,3 biljoen. Dit is verdeeld in $ 10.000.000 uit Mexico, $ 1.736.000 uit Colombia, $ 1.288.000 uit Guatemala, $ 1.192.000 uit Honduras en $ 1.000.000 uit El Salvador.

Binnen de top vijf van Latijns-Amerikaanse landen is 97 procent van de overmakingen fysiek, terwijl slechts drie procent digitaal is. Dit toont het gebrek aan betrokkenheid bij kredietopbouwactiviteiten en bankieren. Met meer dan 600 miljoen leden van de Latijnse bevolking in de Verenigde Staten en Mexico via Brazilië, is de doelmarkt voor Uulala aanzienlijk.

Latino-landen

Welke gegevens zal Uulala verzamelen en waarom is het belangrijk??

Op dit moment is er geen substantiële database die de financiële mogelijkheden en bestedingsgewoonten van latino’s met een lage bankwaarde laat zien. De pogingen tot gegevens die zijn ondernomen, laten niet de dagelijkse activiteit zien op de manier die nodig is om deze gewoonten en statistieken echt te begrijpen. Naast het leveren van bankdiensten, zal het data science-team van Uulala attributieanalyses implementeren. Dit zal hen helpen beter te begrijpen welke evenementen individuen aanmoedigen om het gewenste gedrag te beginnen, een evenement te kopen of eraan deel te nemen.

Deze data-acquisitie zal een gedecentraliseerde database zonder bank creëren, gevuld met gebruikers die externe adverteerders kunnen gebruiken en die Uulala intern kan gebruiken. Uulala houdt ook offline conversiepaden bij. Dit is zodat het de offline conversies kan koppelen aan het locatiegebaseerde gedrag dat gebruikers aannemen.

Welke services biedt Uulala?

Uulala zal de niet- en onderbankieren een reeks financiële diensten bieden die hen kunnen helpen hun toekomst te veranderen. Uulala heeft zijn eigen microkredietalgoritmen. Het bevat ook gerelateerde processen die het platform kan gebruiken om aankoopgeschiedenis en gedragsgewoonten te extrapoleren. Op basis van deze informatie kan Uulala van moment tot moment de werkelijke financiële mogelijkheden van een gebruiker voorspellen.

Diensten

Uulala erkent dat de meeste financiële activiteiten geen invloed hebben op de standaard kredietscore en dat het FICO-systeem niet wereldwijd werkt. Daarom wil het veranderingen aanbrengen die consumenten wereldwijd toegang geven tot diensten en producten die ze willen. Het platform is uniek omdat het financiële activiteiten volgt. Vervolgens combineert het de tracking met de gedecentraliseerde databasetechnologie. Al deze informatie en technologie toont de kredietwaardigheid van een gebruiker op een manier die een traditionele kredietscore niet kan.

Wat heeft Uulala al bereikt?

In het eerste kwartaal van 2017 stelde Uulala zijn laatste technologieteam samen. Het heeft 18 jaar ervaring in het maken van databases, het bankwezen en Fintech. In het tweede kwartaal van dat jaar lanceerde het de eerste versie van zijn mobiele applicatie met twee van de zes geplande functies en een verbeterde gebruikersinterface voor eenvoud. Het sloot ook de 250k-ronde af voor investeringen. In het derde kwartaal activeerde het overschrijvingspartners, mobiele opwaardeerpartners en facturatiepartners. Het ontwikkelde ook zijn nieuwe scoringssysteem voor microleningen. In het vierde kwartaal werd integratie met bankpassen gezien.

Hoe ziet de routekaart eruit?

In Q1 van 2018 werkt Uulala aan zijn privé-tokenevenement. Het is momenteel in ronde drie van het privépodium. De volgende is de Pre-ICO. Dit kwartaal zal ook de integratie van zijn plan voor het laden van geld met een gedecentraliseerd databasecontract en de systeemactiviteiten plaatsvinden. De volgende ronde van bèta-MLM-gebruikers zal dit kwartaal in het systeem worden opgenomen. Het zal ook 500 multi-servicelocaties uitrollen. Deze omvatten belasting- en verzekeringswinkels om het publiek aan boord te helpen en klanten te laden.

Routekaart

Het openbare ICO-evenement vindt plaats in het tweede kwartaal van 2018. Dat is ook wanneer Uulala Smart Contracts volledig zal implementeren om fondsen op een peer-to-peer-manier te laden. Er zal ook een openbare marketingcampagne zijn in Mexico en de VS.Het zal een incassobureau integreren voor het gebruik van het prepaid-kaartsysteem.

Q3 omvat de integratie van de microkredietmodule. Dit is zodat andere providers kunnen deelnemen aan het ecosysteem. Het Uulala-systeem toont klanten hun tarieven en aanbiedingen, zodat ze gemakkelijk kunnen kiezen. Alle LATAM-landen krijgen ook betaling van rekeningen, opbouw van microkredieten en overmakingen. In Q4 zal de uitrol worden voortgezet, inclusief nieuwe oplossingen voor crypto-overmakingen.

Conclusie

Uulala heeft als voornaamste doel het bedienen van de banken zonder en onder de banken in heel Latijns-Amerika. Het stelt hen in staat krediet op te bouwen en te profiteren van financiële diensten die momenteel niet voor hen beschikbaar zijn. Als het eenmaal is voltooid, heeft Uulala het potentieel om deze gebruikers met een lage bankrekening toegang te geven tot markten en diensten die voorheen niet beschikbaar waren.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me