TradeCloud STO: Digitalisering van de grondstoffenindustrie

Tradecloud

TradeCloud heeft tot doel de grondstoffenindustrie te digitaliseren en ondergaat momenteel zijn aanbod van beveiligingstoken. Dit is een online platform waarmee handelaren, consumenten en producenten van fysieke goederen kunnen communiceren. Ze kunnen TradeCloud gebruiken om informatie uit te wisselen en contracten af ​​te sluiten. Het platform is al live en bestaat al meer dan een volledig jaar en kan zowel mobiel als desktop gebruikt worden.

Tradecloud

Het idee achter TradeCloud is om de commodity-industrie te laten profiteren van digitale technologie. Dit zal gebeuren door een state-of-the-art platform voor communicatie aan te bieden. Het zal ook The Commodities Web bevatten. Dit is een netwerk van netwerken voor services die gebruikmaken van blockchaintechnologie.

Welk probleem wil TradeCloud oplossen??

Het team achter TradeCloud heeft het platform gecreëerd om het feit op te lossen dat de grondstoffenindustrie langzaam verandert. Concreet zijn serviceproviders en marktpartijen nog steeds losgekoppeld en kunnen ze alleen communiceren via verouderde tools. Het resultaat is inefficiënte communicatie, slechte servicetoewijzing en onvoldoende prijsvorming.

De grondstoffenindustrie kent ook een gebrekkige digitalisering, wat op verschillende schaal tot fraude heeft geleid. De slechte digitalisering kan er ook toe leiden dat via e-mail verzonden betalingsinstructies kunnen worden gewijzigd. Bovendien heeft het gebrek aan verbinding tussen providers en degenen die diensten nodig hebben het onmogelijk gemaakt om toegang te krijgen tot bepaalde diensten. Deze omvatten kredietverzekeringscapaciteit en nieuwe financieringskanalen.

Platform

Om het af te ronden: de verouderde methoden om prijzen te ontdekken en inefficiënte processen veroorzaken problemen. Concreet leiden ze tot krimpende marges en stijgende kosten.

Om het probleem op te lossen, werkt TradeCloud aan het bouwen van gemeenschappen en aan connectiviteit. Het biedt een platform dat veilig en gemakkelijk te gebruiken is. De digitale visie draait om de Corda blockchain. Het zal leiden tot snelle, veilige en efficiënte transacties plus de uitvoering van fysieke commodity-transacties. Deze wijziging zorgt voor verbeterde marges en lagere kosten.

Geschiedenis van TradeCloud

TradeCloud is opgericht door professionals in IT en commodities. Dit op maat gemaakte platform is specifiek ontworpen en ontwikkeld voor fysieke grondstoffenmarkten.

TradeCloud is pas een jaar live, maar heeft al meer dan 400 gebruikers en 200 ondernemingen. De klanten zijn verspreid over meer dan 36 landen. De gemeenschap omvat de grootste consumenten en producenten ter wereld. Het platform heeft al de start gezien van meer dan $ 500 miljoen USD aan transacties voor fysieke grondstoffen. Dit volume blijft versnellen.

Welke markten bedient TradeCloud?

Op dit moment bedient TradeCloud de metaalindustrie. Er is een uitbreiding gepland naar zowel de landbouw- als de energiesector. Dit zou vrij snel moeten gebeuren. Deze drie markten hebben een gecombineerde handelswaarde van meer dan $ 8 biljoen USD per jaar. Dit betekent dat TradeCloud toegang krijgt tot een van de grootste e-commercemogelijkheden die nog relatief onbenut zijn.

TradeCloud-token

De TC-tokens hebben een gebruikswaarde. Bovendien betaalt TradeCloud 10 procent van zijn jaarlijkse nettowinst aan tokenhouders. Die winst wordt gelijkmatig verdeeld over de 50 miljoen tokens. Deze winstdeling zal plaatsvinden gedurende tien jaar vanaf het moment dat de tokens worden uitgegeven. De splitsing is pro-rata per token en credits vinden plaats in ETH via een airdrop voor tokenhouders.

Munten

Tokens die worden ingewisseld voor nutsvoorzieningen, verliezen hun winstdelingsrechten. De gebruiks- en beveiligingsrechten van de tokens sluiten elkaar wederzijds uit. Klanten van TradeCloud kunnen de tokens gebruiken om diensten af ​​te nemen. Voorbeelden zijn verzekerings-, logistiek-, financierings-, handels- en prijsgegevens.

Token-verkoop

TradeCloud zal geld inzamelen door TC Coins te verkopen. De munten worden uitgegeven via een Zwitserse dochteronderneming. Het doel van de verkoop is om maar liefst $ 45 miljoen op te halen. De TC-munten kunnen met behulp van slimme contracten worden omgezet in interne betalingen.

Elke token wordt aangeboden tegen de nominale prijs van $ 1 USD. Particuliere verkoopbeleggers ontvangen een bonus van 25 procent. De openbare verkoop omvat een bonus van 10 procent. Tijdens de privéverkoop is de minimale investering $ 25.000. Voor de openbare verkoop is de minimale investering $ 10.000.

Van de totale TC Coins wordt 34 procent toegewezen aan de openbare verkoop. Er zit ook 13 procent in de voorverkoop. De overige munten bevatten 50 procent voor treasury-tokens en 3 procent voor adviseurs en partners.

De onderhandse verkoop begon in het eerste kwartaal van 2019. De openbare verkoop zal beginnen zodra de onderhandse verkoop is afgerond. Er is een hard cap van 50 miljoen uit te geven tokens. Ze zullen profiteren van 10 procent van de TradeCloud-nettowinst plus hun gebruikswaarde.

Vanwege politieke en regelgevende factoren kunnen inwoners of staatsburgers van de VS, Zuid-Korea en China niet deelnemen. Om soortgelijke redenen zijn er ook enkele andere regio’s uitgesloten.

Hoe zullen de fondsen van de STO worden gebruikt?

Na het aanbieden van beveiligingstoken zal TradeCloud het geld gebruiken om de groei van het platform te versnellen. Het managementteam is van plan 40 procent van de middelen toe te wijzen aan platformmarketing, 25 procent aan softwareontwikkeling, 19 procent aan acquisitie en 10 procent aan prikkels voor early adopters. De laatste 6 procent is voor schuldaflossing.

Het is belangrijk op te merken dat de oprichters van TradeCloud tot dusver het platform hebben gefinancierd. Als zodanig heeft TradeCloud een strikt budget gevolgd. Het team geeft alleen geld uit na een zorgvuldige analyse van kosten versus baten. Deze strategie blijft van toepassing op fondsen die tijdens de STO zijn opgehaald.

Met het TradeCloud-budget moet een succesvolle STO voldoende geld ophalen voor de komende drie jaar. Dit zou het geval zijn ongeacht de inkomsten gedurende die periode. Dat budget omvat ook een rigoureuze ontwikkeling en promotie van het product. Die periode van drie jaar zou TradeCloud voldoende tijd geven om te groeien en zijn toekomstige inkomsten te verzekeren.

TradeCloud-routekaart

TradeCloud is opgericht in augustus 2016. In februari 2017 is het team begonnen met de bouw van het platform. In oktober van dat jaar ging het platform live. In augustus 2018 is TradeCloud gestart met het STO-project. In november 2018 bereikte TradeCloud verschillende mijlpalen. Deze inbegrepen hebben $ 500.000 miljoen aan transacties geïnitieerd. Het omvatte ook 200 klanten verspreid over 36 landen.

Routekaart

In januari 2019 startte het voorverkoopproces. Daarna volgden de openbare en particuliere verkopen.

Wie zit er achter TradeCloud?

Zoals gezegd, bestaat het team achter TradeCloud uit vooraanstaande professionals met ervaring in technologie en commodities. Ze delen een passie om de handel in fysieke goederen naar de toekomst te brengen.

Simon Collins heeft meer dan 25 jaar ervaring met commodities. Matthew Botell heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector van fysieke goederen. Mark Cheong heeft in de loop der jaren een reeks senior financiële en thesaurieposities bekleed. Hij heeft ervaring in de commodity-handel, gestructureerde financiën, schatkist, belastingen, kredietverlening en juridische zaken. Justin Wilson heeft meer dan 25 jaar ervaring in consulting en IT.

TradeCloud heeft ook tal van partners. Blocksmatter AG is een senior adviseur. CMP AG is een escrow-agent en AML-partner. Inacta AG is een leverancier van blockchainplatforms. Dr. Mattia L. Rattaggi Advies & Consultancy is een regelgevingsadviseur. Intrum AG is een KYC-partner. Volo is een softwareontwikkelaar en R3 werkt aan de blockchain. De infrastructuur maakt gebruik van Microsoft Azure.

Gevolgtrekking

TradeCloud is een platform dat tot doel heeft de grondstoffenindustrie naar de digitale wereld te brengen. Met het gebruik van het platform kan de industrie lagere kosten en verbeterde marges ervaren.

Het project is al in volle gang met meer dan $ 500 miljoen USD aan handel, 200 ondernemingen en 400 gebruikers. Het team achter TradeCloud heeft tientallen jaren ervaring in technologie, IT en commodities.

De fondsen die door de STO worden opgehaald, zullen worden gebruikt om het project te versterken en de groei en bruikbaarheid ervan te versnellen. Het project heeft het potentieel om revolutionair te zijn voor de grondstoffenindustrie, op voorwaarde dat het wordt aangenomen.

Handige links:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me