SciDex ICO: Skalning av smarta kontrakt för företag och decentraliserad marknad för vetenskaplig data

SciDex ICO

SciDex innehåller två viktiga element: SciDex-protokollet och det första användningsfallet i form av SciDex MarketSpace. SciDex-protokollet arbetar för att underlätta processen för utbyte av vetenskaplig data och låta organisationer slutföra transaktioner med smarta kontrakt på Ethereum-plattformen..

SciDex ICO

SciDex Marketplace eller Data Exchange körs på SciToken (SDX) och är en förstklassig användning av SciDex Protocol.

Teamet på SciDex består av entreprenörer, forskare och ingenjörer som har erfarenhet av att skapa framgångsrika företag tillsammans med en gemensam drivkraft för att påskynda vetenskapen. Det finns fyra grundare, alla som har nyckelroller i SciDex. Shuo Wang och Alex Bouaziz är co-CEOs, Ofer Simon är CTO och Constantin Overlack är CMO.

SciDex-protokollet

SciDex-protokollet lägger till en efterlevnadskomponent i det typiska smarta kontraktet. Denna överensstämmelseskomponent använder den adaptiva delen av RASCs (Ricardian Adaptive Smart Contracts). Med detta protokoll kan data delas med specifika villkor, vilket gör att smarta kontrakt kan vara både oberoende och kompatibla.

SciDex-protokoll

Teamet bakom SciDex erkänner att smarta kontrakt är oerhört användbara men pekar på några problemområden som har lett till deras brist på mainstream-antagande. För närvarande är smarta kontrakt för komplexa för att företag effektivt ska kunna generera, hantera och distribuera dem. Det finns också det faktum att lagen kräver lagliga avtal för varje transaktion, men smarta kontrakt kan inte läsas av människor och är krypterade. SciDex pekar också på att komplexa transaktioner ofta beror på regler och parametrar som anges i kontraktet.

Med SciDex-protokollet bör företag kunna övervinna dessa hinder och börja använda smarta kontrakt. Processen börjar med att möjliggöra översättning av smarta kontrakt så att de är mer läsbara. Dessutom lägger protokollet till beprövade, säkra och betrodda orakler för att möjliggöra mer komplexa transaktioner i smarta kontrakt. Sammantaget använder SciDex-protokollet ett Ricardian Adaptive Smart Contract. RASC: er är av sin natur läsbara av både maskin och människa, är anpassningsbara för förändringar beroende på reglerna i avtalet plus köparens profil och har öppenhet och irreversibilitet hos andra smarta kontrakt.

SciDex-protokollet har tre huvudpelare som hjälper det att ge företag den lösning de behöver via tillgång till smarta kontrakt. Dessa inkluderar kunskapsbas, smart analysator och entreprenadbyggare. Den första av dessa är en ständigt växande dataset fylld med skriftliga kontrakt som domänen sorterar. Den smarta analysatorn är en grupp algoritmer för att känna igen mönster och sedan lära av funktionerna i skriftliga kontrakt. Slutligen genererar kontraktsbyggaren kontraktsmallar baserat på användarinmatning och kunskapsbas.

SciDex MarketSpace

Som nämnts är SciDex MarketSpace det första användningsfallet för SciDex-protokollet. Genom att skapa denna kundcentrerade applikation kan SciDex effektivisera processen för utbyte av data. MarketSpace innehåller DataDex, ett stort index över information om tillgängliga datamängder med priser. Beskrivningarna av data kommer att förenas tack vare metadatamallen. SciSearch är en naturlig språkbehandling som är självlärande och tillräckligt kraftfull för att möjliggöra effektiv navigering av indexet. Tack vare de egenutvecklade nya Ricardian Adaptive Smart Contracts från SciDex kan användare räkna med ett säkert datautbyte. Det är också möjligt att göra Action Calls på SciDex MarketSpace, inklusive samtal för datatillskott, curations av databaser eller nya dataströmmar. Dessa action-samtal är kopplade till att satsa SciTokens som en belöning.

SciDex Marketplace

SciDex MarketSpace möjliggör delning av ett brett spektrum av vetenskapliga data, var och en med sina egna potentiella användningsfall. Att dela data om naturresurser som samlats in via egen teknik, UAV: ​​er, radar och satelliter kan ge insikter i resursektorerna. Sensorer från utrustning och i grödor och fält kan tillhandahålla jordbruksdata som indikerar den allmänna jordbrukshälsan. Satellitbilder som flygvyer kan ge insikt i containerhamnar och områden med höga konstruktionsnivåer.

Vad är några viktiga delar av SciDex MarketSpace?

Det är viktigt att notera att SciDex MarketSpace är utformat för att vara en del av en gemenskap som är aktiv och självstyrd. Systemet innehåller ett community-driven rankningssystem som kan förbättra plattformssäkerheten såväl som dess kvalitet. För att ge incitament levererar SciTokens (SDX) belöningar både manuellt och automatiserat för saker som tjänster, lojalitet och bidrag. Det finns också en insatsmekanism för att säkerställa att MarketSpace bara har högkvalitativa data som hjälper till att kontrollera dåliga aktörer.

SciDex färdplan

Konceptet för SciDex bildades 2017, vilket också är när grundarteamet samlades. Under första kvartalet 2018 validerade teamet konceptet, skapade vitboken SciDex Marketplace, gjorde strategiska partnerskap och slutförde en teknisk demonstration och plattformsarkitekturdesign. Under andra kvartalet utvecklade teamet SML-metaspråket, skapade SciDex Protocol-vitboken, genomförde SciDex-förförsäljningen och slutförde det inledande ramverket för autentiseringstjänstintegratorn..

Färdplan

Under tredje kvartalet 2018 kommer teamet att distribuera en distribuerad och i minnet nyckel-värdedatastruktur, genomföra SciDex public ICO, göra den halvautomatiska schemautdragaren och få alfa-utgåvan. Vid Q4 hoppas de ha betaversionen, stödprofiler plus användaregenskaper, granska indexeringen och få den automatiska schemautdragaren.

Slutsats

SciDex inkluderar SciDex-protokollet, som är utformat för att göra det möjligt för företag att övervinna utmaningarna med att använda smarta kontrakt som finns på plats idag. SciDex-protokollet använder Ricardian Adaptive Smart Contracts på ett nytt och kreativt sätt för att lösa dessa utmaningar. Samtidigt används protokollet direkt i SciDex MarketSpace, vilket är det första användningsfallet för SciDex. SciDex ser en lång lista över andra potentiella användningsfall för deras SciDex-protokoll, inklusive att tjäna pengar på datainsamling, påskynda forskning, köpa datauppsättningar att använda i marknadsanalys och mer.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me