SciDex ICO: Skalering af smarte kontrakter til forretning og decentral markedsplads for videnskabelige data

SciDex ICO

SciDex indeholder to nøgleelementer: SciDex-protokollen og den første brugssag af den i form af SciDex MarketSpace. SciDex-protokollen arbejder på at lette processen med at udveksle videnskabelige data og lade organisationer gennemføre transaktioner ved hjælp af smarte kontrakter på Ethereum-platformen..

SciDex ICO

SciDex Marketplace eller Data Exchange kører på SciToken (SDX) og er i første omgang brug af SciDex-protokollen.

Teamet på SciDex består af iværksættere, forskere og ingeniører, der har erfaring med at skabe succesrige virksomheder sammen med et fælles drev til at fremskynde videnskaben. Der er fire medstiftere, som alle har nøgleroller i SciDex. Shuo Wang og Alex Bouaziz er co-administrerende direktører, Ofer Simon er CTO, og Constantin Overlack er CMO.

SciDex-protokollen

SciDex-protokollen tilføjer en overholdelseskomponent til den typiske smarte kontrakt. Denne compliance-komponent bruger den adaptive del af RASCs (Ricardian Adaptive Smart Contracts). Med denne protokol kan data deles med specifikke vilkår, som gør det muligt for smarte kontrakter at være både uafhængige og kompatible.

SciDex-protokol

Holdet bag SciDex erkender, at smarte kontrakter er utroligt nyttige, men viser et par problemområder, der har ført til deres mangel på almindelig vedtagelse. I øjeblikket er smarte kontrakter for komplekse til, at virksomheder effektivt kan generere, administrere og implementere dem. Der er også det faktum, at loven kræver lovlige kontrakter for hver transaktion, men smarte kontrakter kan ikke læses af mennesker og er krypterede. SciDex peger også på, at komplekse transaktioner ofte afhænger af regler og parametre, der er beskrevet i kontrakten.

Med SciDex-protokollen skal virksomheder være i stand til at overvinde disse forhindringer og begynde at bruge smarte kontrakter. Processen starter med at give mulighed for oversættelse af smarte kontrakter, så de er mere læsbare. Derudover tilføjer protokollen dokumenterede, sikrede og pålidelige orakler for at muliggøre mere komplekse transaktioner i smarte kontrakter. Samlet set bruger SciDex-protokollen en Ricardian Adaptive Smart Contract. RASC’er er af deres art læsbare af både maskine og menneske, er tilpassede til ændringer afhængigt af reglerne i kontrakten plus købers profil og har gennemsigtighed og irreversibilitet i andre smarte kontrakter.

SciDex-protokollen har tre søjler, der hjælper den med at give virksomhederne den løsning, de har brug for via adgang til smarte kontrakter. Disse inkluderer videnbase, smart analysator og kontraktbygger. Den første af disse er et stadigt voksende datasæt fyldt med skriftlige kontrakter, som domænet sorterer. Den smarte analysator er en gruppe algoritmer til at genkende mønstre og derefter lære af funktionerne i skriftlige kontrakter. Endelig genererer kontraktbyggeren kontraktskabeloner baseret på brugerinput og vidensbasen.

SciDex MarketSpace

Som nævnt er SciDex MarketSpace den første brugssag til SciDex-protokollen. Ved at oprette denne kundeorienterede applikation er SciDex i stand til at strømline processen med udveksling af data. MarketSpace inkluderer DataDex, et stort indeks med information om de tilgængelige datasæt med priser. Beskrivelserne af data vil blive samlet takket være metadataskabelonen. SciSearch er en naturlig sprogbehandlingssøgning, der er selvlærende og kraftig nok til at muliggøre effektiv navigering af indekset. Takket være de proprietære nye Ricardian Adaptive Smart Contracts fra SciDex kan brugerne stole på en sikker udveksling af data. Det er også muligt at foretage handlingsopkald på SciDex MarketSpace, herunder opkald til databidrag, kurater af databaser eller nye datastrømme. Disse handlingsopkald kombineres med indsættelse af SciTokens som en belønning.

SciDex Marketplace

SciDex MarketSpace giver mulighed for deling af en bred vifte af videnskabelige data, hver med deres egne potentielle anvendelsessager. Deling af data om naturressourcer indsamlet via proprietære teknologier, UAV’er, radar og satellitter kan levere indsigt i ressource sektorer. Sensorer fra udstyr og i afgrøder og marker kan levere landbrugsdata, der indikerer den generelle landbrugs sundhed. Satellitbilleder som luftudsigter kan give indsigt i containerhavne og områder med høje konstruktionsniveauer.

Hvad er nogle vigtige dele af SciDex MarketSpace?

Det er vigtigt at bemærke, at SciDex MarketSpace er designet til at være en del af et samfund, der er aktivt og selvstyret. Systemet inkluderer et community-drevet ranking system, der kan forbedre platformens sikkerhed såvel som dets kvalitet. For at give incitamenter leverer SciTokens (SDX) belønninger både på en manuel og automatiseret måde for ting som tjenester, loyalitet og bidrag. Der er også en indsatsmekanisme på plads for at sikre, at MarketSpace kun har data af høj kvalitet, der hjælper med at kontrollere dårlige aktører.

SciDex køreplan

Konceptet til SciDex blev dannet i 2017, hvilket også er, da grundlæggerholdet blev samlet. I 1. kvartal af 2018 validerede holdet konceptet, oprettede SciDex Marketplace White Paper, lavede strategiske partnerskaber og afsluttede en teknisk demonstration og design af platformarkitektur. I 2. kvartal udviklede holdet SML-metalsproget, oprettede SciDex Protocol-hvidbogen, gennemførte SciDex-forsalget og afsluttede den indledende ramme for godkendelsestjenestens integrator.

Køreplan

I 3. kvartal af 2018 vil teamet distribuere en distribueret og i-hukommelse nøgleværdidatastruktur, gennemføre SciDex offentlig ICO, lave den halvautomatiske skemaudtræk og få alfa-frigivelsen. Ved Q4 håber de at have betaudgivelsen, supportprofiler plus brugeregenskaber, gennemgå indekseringen og få den automatiske skemaudtræk.

Konklusion

SciDex inkluderer SciDex-protokollen, som er designet til at gøre det muligt for virksomheder at overvinde udfordringerne ved at bruge smarte kontrakter, der er på plads i dag. SciDex-protokollen bruger Ricardian Adaptive Smart Contracts på en ny og kreativ måde til at løse disse udfordringer. Samtidig bruges protokollen direkte i SciDex MarketSpace, som er den første anvendelse af SciDex. SciDex ser en lang liste over andre potentielle brugssager til deres SciDex-protokol, herunder indtjening af dataindsamling, fremskyndet forskning, køb af datasæt til brug i markedsanalyse og mere.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me