SciDex ICO: schalen van slimme contracten voor bedrijven en gedecentraliseerde marktplaats voor wetenschappelijke gegevens

SciDex ICO

SciDex bevat twee sleutelelementen: het SciDex-protocol en het eerste gebruik ervan in de vorm van de SciDex MarketSpace. Het SciDex-protocol werkt om het proces van het uitwisselen van wetenschappelijke gegevens te vergemakkelijken, waardoor organisaties transacties kunnen voltooien met behulp van slimme contracten op het Ethereum-platform.

SciDex ICO

De SciDex Marketplace of Data Exchange draait op de SciToken (SDX) en is een eerste gebruik van het SciDex Protocol.

Het team van SciDex bestaat uit ondernemers, wetenschappers en ingenieurs die ervaring hebben met het opzetten van succesvolle bedrijven en een gemeenschappelijke drive hebben om de wetenschap te versnellen. Er zijn vier mede-oprichters, die allemaal een sleutelrol vervullen in SciDex. Shuo Wang en Alex Bouaziz zijn co-CEO’s, Ofer Simon is de CTO en Constantin Overlack is de CMO.

Het SciDex-protocol

Het SciDex-protocol voegt een nalevingscomponent toe aan het typische slimme contract. Deze nalevingscomponent maakt gebruik van het adaptieve deel van RASC’s (Ricardian Adaptive Smart Contracts). Met dit protocol kunnen gegevens worden gedeeld met specifieke voorwaarden, waardoor slimme contracten zowel onafhankelijk als compliant zijn.

SciDex-protocol

Het team achter SciDex erkent dat slimme contracten ongelooflijk nuttig zijn, maar wijst op een paar probleemgebieden die hebben geleid tot hun gebrek aan reguliere acceptatie. Momenteel zijn slimme contracten te complex voor bedrijven om ze effectief te kunnen genereren, beheren en implementeren. Er is ook het feit dat de wet wettelijke contracten vereist voor elke transactie, maar slimme contracten kunnen niet door mensen worden gelezen en zijn gecodeerd. SciDex wijst er ook op dat complexe transacties vaak afhankelijk zijn van regels en parameters die in het contract worden uiteengezet.

Met het SciDex-protocol moeten bedrijven deze obstakels kunnen overwinnen en slimme contracten gaan gebruiken. Het proces begint met de vertaling van slimme contracten, zodat ze beter leesbaar zijn. Bovendien voegt het protocol bewezen, beveiligde en vertrouwde orakels toe om complexere transacties in slimme contracten mogelijk te maken. Over het algemeen gebruikt het SciDex-protocol een Ricardian Adaptive Smart Contract. Door hun aard zijn RASC’s leesbaar door zowel de machine als de mens, zijn ze aanpasbaar aan verandering afhankelijk van de regels van het contract plus het profiel van de koper, en hebben ze de transparantie en onomkeerbaarheid van andere slimme contracten.

Het SciDex-protocol heeft drie hoofdpijlers die het helpen bedrijven de oplossing te bieden die ze nodig hebben via toegang tot slimme contracten. Deze omvatten de kennisbank, slimme analysator en contractbouwer. De eerste hiervan is een steeds groter wordende dataset gevuld met schriftelijke contracten die het domein sorteert. De slimme analysator is een groep algoritmen om patronen te herkennen en vervolgens te leren van kenmerken van schriftelijke contracten. Ten slotte genereert de contractbouwer contractsjablonen op basis van gebruikersinvoer en de kennisbank.

De SciDex MarketSpace

Zoals gezegd is de SciDex MarketSpace de eerste use case voor het SciDex Protocol. Door deze klantgerichte applicatie te creëren, kan SciDex het proces van gegevensuitwisseling stroomlijnen. De MarketSpace bevat DataDex, een grote index met informatie over de beschikbare datasets met prijzen. De beschrijvingen van gegevens worden verenigd dankzij de metadatasjabloon. SciSearch is een zoekactie voor verwerking in natuurlijke taal die zelflerend is en krachtig genoeg om efficiënt door de index te navigeren. Dankzij de gepatenteerde nieuwe Ricardian Adaptive Smart Contracts van SciDex kunnen gebruikers rekenen op een veilige gegevensuitwisseling. Het is ook mogelijk om Action Calls te doen op de SciDex MarketSpace, inclusief oproepen voor gegevensbijdragen, curaties van databases of nieuwe datastromen. Deze Action Calls zijn gekoppeld aan het uitzetten van SciTokens als beloning.

SciDex Marketplace

De SciDex MarketSpace maakt het mogelijk om een ​​breed scala aan wetenschappelijke gegevens te delen, elk met hun eigen potentiële gebruiksscenario’s. Het delen van gegevens over natuurlijke hulpbronnen die zijn verzameld via gepatenteerde technologieën, UAV’s, radar en satellieten, kan inzicht geven in hulpbronnensectoren. Sensoren van apparatuur en in gewassen en velden kunnen landbouwgegevens leveren die de algehele gezondheid van de landbouw aangeven. Satellietbeelden, zoals luchtfoto’s, kunnen inzicht geven in containerhavens en gebieden met hoge constructieniveaus.

Wat zijn enkele belangrijke onderdelen van de SciDex MarketSpace?

Het is belangrijk op te merken dat de SciDex MarketSpace is ontworpen om deel uit te maken van een gemeenschap die actief is en zichzelf bestuurt. Het systeem bevat een community-gestuurd classificatiesysteem dat zowel de platformbeveiliging als de kwaliteit ervan kan verbeteren. Om incentives te bieden, leveren de SciTokens (SDX) zowel handmatig als geautomatiseerd beloningen voor zaken als diensten, loyaliteit en bijdragen. Er is ook een uitzetmechanisme om ervoor te zorgen dat de MarketSpace alleen gegevens van hoge kwaliteit heeft om slechte actoren te helpen beheersen.

SciDex-routekaart

Het concept voor SciDex ontstond in 2017, toen ook het oprichtende team werd samengesteld. In Q1 van 2018 valideerde het team het concept, creëerde het SciDex Marketplace White Paper, sloot strategische partnerschappen en voltooide een technische demonstratie en een platformarchitectuurontwerp. In Q2 ontwikkelde het team de SML-metataal, creëerde het SciDex Protocol-whitepaper, voerde de SciDex-voorverkoop uit en voltooide het eerste raamwerk voor de authenticatieservice-integrator.

Routekaart

In het derde kwartaal van 2018 zal het team een ​​gedistribueerde sleutelwaarde-gegevensstructuur in het geheugen implementeren, de SciDex openbare ICO uitvoeren, de semi-automatische schema-extractor maken en de alpha-release krijgen. Tegen Q4 hopen ze de bètaversie te hebben, profielen en gebruikerseigenschappen te ondersteunen, de indexering te herzien en de automatische schema-extractor te hebben.

Gevolgtrekking

SciDex bevat het SciDex-protocol, dat is ontworpen om het voor bedrijven mogelijk te maken om de uitdagingen van het gebruik van slimme contracten die tegenwoordig van kracht zijn, te overwinnen. Het SciDex-protocol gebruikt Ricardian Adaptive Smart Contracts op een nieuwe en creatieve manier om die uitdagingen op te lossen. Tegelijkertijd wordt het protocol direct gebruikt in de SciDex MarketSpace, de eerste use case van SciDex. SciDex ziet een lange lijst van andere potentiële use-cases voor hun SciDex-protocol, inclusief het genereren van inkomsten met gegevensverzameling, het versnellen van onderzoek, het kopen van datasets om te gebruiken in marktanalyse en meer.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me