Pure Diamond ICO: Lab-Grown Diamonds on the Blockchain

Pure Diamond Coin

Pure Diamond Coin är ICO från Pure Diamond Farm, som framgångsrikt producerade en labodlad diamant med samma kemiska, optiska och fysiska egenskaper som naturligt utvunna diamanter. Pure Diamond Coin låter investerare bli en del av detta projekt.

Pure Diamond Coin

Styrelsen bakom Pure Diamond Coin har en kombinerad erfarenhet av mer än 60 år inom diamant- och smyckesindustrin.

Marknaden för lab-odlade diamanter

Innan vi gick vidare i projektet bekräftade teamet bakom Pure Diamond Coin att det verkligen finns en efterfrågan på marknaden för lab-odlade diamanter. Den analyserade marknadstrender och fastställde att det sker en förändring mot tillverkning och antagande av labodlade diamanter. Även stora företag som De Beers har börjat lägga till dessa lab-odlade diamanter i sina produktlinjer. Vissa köpare föredrar prissättning och tillgänglighet av lab-odlade diamanter jämfört med bryta, medan andra föredrar deras etiska natur eftersom diamantgruvor är ökända för att ha dåliga arbetsförhållanden.

Enligt Pure Diamonds forskning är den globala diamantindustrins marknadsvärde 80 miljarder dollar. Syntetiska diamanter börjar arbeta sig in på denna marknad och Pure Diamond-teamet känner att labodlade diamanter snart kommer att ta över. Framsteg av lab-odlade diamanter förespråkas av experter som Neri Tollardo från Morgan Stanley. Tollardo hävdar att efterfrågan flyttas till lab-odlade diamanter och att fram till 2020 kommer industrin av lab-odlade diamanter att expandera till fem gånger sin nuvarande storlek. Några andra prognoser tyder på att det fram till 2022 finns en världsmarknadsprognos på 27,6 miljarder dollar för diamanter i industriellt bruk och 50 miljoner dollar för användning i smycken.

Hur skiljer sig lab-odlade diamanter och naturligt utvunna diamanter?

Den enda skillnaden mellan diamanter som odlas i ett laboratorium och de som förekommer naturligt är hur de tillverkas. Båda har en kubisk kristallstruktur, hög värmeledningsförmåga och samma kemiska formel, optisk dispersion, brytningsindex, densitet och Mohs-hårdhet.

Detta är en skarp kontrast till andra konstgjorda diamantliknande ämnen som cubic zirconia och moissanite. Den enda av ovanstående kategorier som är densamma för diamanter och kubisk zirkoniumoxid är deras kubiska kristallstruktur. När det gäller moissanit är den enda likheten med diamanter i dessa kategorier den höga värmeledningsförmågan.

Vad annars bör du veta om lab-odlade diamanter?

Lab-Grown Diamond är faktiskt en värderingsman i världsklass, vilket gör att de enkelt kan få utvärderingsintyg. Utvärderingsintygen för lab-odlade och bryta diamanter är mycket lika, även om certifikatet anger att diamanten är lab-odlad.

Lab odlade diamanter

Pure Diamond Farm är noga med att påpeka att dess diamanter inte är “syntetiska”. Istället för syntetiska diamanter återskapar Pure Diamond Farm de exakta förhållanden som diamanter behöver bildas inom laboratoriets kontrollerade miljö. Detta möjliggör produktion av äkta diamanter.

Hur använder Pure Diamond Coin blockchain?

Pure Diamond Coin-projektet använder blockchain-teknik för att ge spårbarhet. Teamet lagrar all information i ett peer-to-peer-nätverk som är krypterat. Tack vare användningen av blockchain-teknik är allt relaterat till Pure Diamond transparent och spårbart.

Eftersom Pure Diamond är beroende av peer-to-peer-krypterad funktionalitet i blockchain-nätverket är det decentraliserat utan något beroende av en central myndighet. Detta möjliggör i sin tur rättvis kommunikation och möjlighet att distribuera information som inte kan förfalskas. Pure Diamond hoppas kunna skapa en egen blockchain-infrastruktur som kommer att innehålla ständiga förbättringar.

Varje enskild diamant tillverkad av Pure Diamond Farm blir inskriven i blockchain-nätverket som en ren diamanttillgång. Dessa tillgångar visas i nätverket, tillsammans med sin egen spårbarhet och Pure Diamond Data-certifikat.

Pure Diamond-funktioner

Pure Diamonds har transparenta transaktioner tack vare ovannämnda blockchain-teknik. På grund av de transparenta transaktionerna och spårbarheten hos dessa labodlade diamanter är det lätt att bekräfta att diamanten du köper inte är en falsk. Dessutom kan Pure Diamond upprätthålla värdet på lab-odlade diamanter tack vare dessa transaktionsregister i kombination med utvärderingsdata. Användare kan se informationen på ett enkelt sätt att bearbeta via plattformen.

Teamet på Pure Diamond ser också en hel del potential för lönsamhet. Det pekar på bristen på stabilitet i värdet på Ethereum och Bitcoin på grund av det faktum att dessa kryptovalutor beror på elförbrukningen från gruvdrift. Pure Diamond Coin är däremot inte beroende av gruvdrift, vilket teamet anser att det skulle möjliggöra stabilitet. Eftersom symbolen utfärdas i samband med det verkliga värdet av en lab-odlad diamant, är värdet på det stabilt, vilket möjliggör vinst.

Pure Diamond Coin och Token Economy

Pure Diamond Coin är byggt på Pure Diamond Network och skapar token-ekonomin. Tokenekonomin möjliggör skapandet av sällsynta diamanter. Teamet hoppas också kunna utvidga användningen av Pure Diamond Coin i framtiden till att avveckla tjänster och varor i nätverket. Det kommer också att finnas en Pure Diamond Exchange, som är ett decentraliserat börs där användare kan handla Pure Diamond Coin.

Pure Diamond Roadmap

I juni 2018 designade teamet Pure Diamond Network och det digitala tillgångssystemet med PDA-token. I augusti kommer den att börja leverera råmalm, beställa produktionsutrustning och utveckla Pure Diamond Network System 1.00, den decentraliserade Pure Diamond Exchange, PD-plånboken, avvecklingssystemet med PDC-token och den digitala tillgångstillämpningen med PDA tecken.

I september börjar försäljningen av Pure Diamond Type-0-testprodukten efter kapning och polering. Oktober kommer att innehålla smyckeutställningar och säkra marken för tillverkningsanläggningen. Pure Diamond-börsen öppnar i december 2018 och i januari 2019 kommer den att meddela prototypen för en snygg diamant (i färg). I mars ingår övergången till Pure Diamond Network System 1.00 och distribution av PD-plånboken.

Färdplan

I april kommer teamet att avsluta tillverkningsanläggningen och börja forska och utveckla sällsynta diamanter följt av en testkörning av anläggningen i maj. Börsen uppdateras i juni och avvecklingssystemet och digitala applikationer kommer båda att implementeras. I juli kommer tillverkningsanläggningen att vara helt i drift och i augusti 2019 kommer nätverket, applikationen för digitala tillgångar och PD-plånboken att uppdateras.

Slutsats

Pure Diamond syftar till att förbättra diamantindustrin genom att fylla den växande efterfrågan på labodlade diamanter och använda blockchain-teknik. Försäljningen av Pure Diamond Coin börjar den 1 september med att Crowdsale slutar den 15 november.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me