Nybörjarguide till DADI: Cloud Computing Services Drivs av Blockchain

DADI Review

Med DADI kan användare dra nytta av blockchain för sina molnrelaterade behov. Denna plattform gör det möjligt att njuta av säkerheten och decentraliseringen av blockchain- och molntjänster som databaslagring, datorkraft och innehållsleverans. Namnet “DADI” berättar mycket om vad plattformen är, eftersom den står för Decentralized Architecture for a Democratic Internet.

Dadi recension

Vilka är fördelarna med DADI: s decentralisering??

Teamet bakom DADI valde att göra plattformen decentraliserad av många skäl, inklusive möjligheten att ha produkterna “alltid på.” Med traditionella nätverk är det möjligt att rikta in sig på enskilda servrar och avbryta leveransen av tjänster för en del av publiken. På grund av DADI: s decentraliserade natur är det nästan omöjligt att göra tack vare ett stort antal nav med beräkningskraft.

Hur är DADI kostnadseffektivt?

En av DADI: s starkaste punkter är dess otroliga kostnadseffektivitet. På grund av systemets decentraliserade natur kan användare spara mer än 90 procent över vad de skulle betala med en traditionell molnserver. Detta är idealiskt för alla företag som vill hjälpa till med sin bottenlinje, särskilt välgörenhetsorganisationer som vill fokusera sin budget på att hjälpa andra istället för allmänna kostnader och för startups med begränsade medel.

Vad du borde veta om DADI-plattformen?

I motsats till de nuvarande molntjänsterna som är centraliserade använder DADI-plattformen en dimningsstruktur, som är en decentraliserad pool som består av enheter anslutna till internet. Detta innebär att ingen enskild myndighet ansvarar för regleringen av hur resurserna fördelas. En DAO (Decentralised Autonomous Organization) organiserar DADI-dimning, vilket förhindrar behovet av att betala i förväg för monopoliserade eller privata cloud computing-plattformar (som Google Cloud).

DADI använder

De webbtjänster som DADI erbjuder är baserade på en mikrotjänstarkitektur för att leverera flera intelligenta appar som låter användare bygga digitala produkter. Webbtjänster driver var och en av de digitala produkterna. Dessutom kan varje enskilt företag bygga vidare på DADI-plattformen till en otroligt låg prispunkt. Användare kan till och med dra nytta av DADI för att göra passiva inkomster genom att bryta sina beräkningsresurser.

Plattformen innehåller Ethereum Smart Contracts för ett konsensus-system för att säkerställa transparens. Det har också Open Source PaaS-teknik för sin funktion som en decentraliserad datorplattform via Yandex / Cocaine. Docker ger en isolerad miljö för säkerheten för konsumentapplikationer och dataparallellitet. Syncthing är ett peer-to-peer-system som levererar säkra, snabba och elastiska dataöverföringar. Slutligen är Zookeeper en peer-to-peer-teknik som möjliggör distribuerad synkronisering och nodkommunikation.

DADI-plattformsarkitektur

Hur kan du använda DADI?

Det finns många användningsområden för DADI, med applikationer av något slag för nästan varje enskilt företag. En av de viktigaste användningarna är innehållshantering. DADI levererar en “Skapa en gång, publicera överallt” -filosofi med API-första och flexibla redaktionella gränssnitt. Resultaten är att säkra innehållets lagring för framtiden samtidigt som det möjliggör en snabb utveckling av produkten, minskar driftskostnaderna och levererar en datadriven strategi.

De som behöver engagera sig i innehållsmanipulation och distribution kommer också att få fördelar. Plattformen gör det enkelt att leverera ljud-, video- och bildfiler för digitala produkter för en rad enheter och sammanhang. Denna specifika del av plattformen, DADI CDN, arbetar med annan teknik, inklusive DADI Web Services, vilket förbättrar användarupplevelsen samtidigt som kostnaderna sänks.

DADIs mångsidighet innebär att företag som använder denna plattform kan arbeta sömlöst med applikationsutveckling för mobila enheter och surfplattor. På grund av flexibiliteten inbyggd i verktygen, som Publicera, CDN och API, är DADI den perfekta passformen för e-handel och redaktionella projekt som kräver mobil- och surfplattkompatibilitet.

Hur man använder DADI

DADI arbetar också för att hantera prenumerationstjänster som en del av sin CRM-funktion. Du kan hantera flexibla dataväggar eller betalväggar med plattformen, åtkomst till tjänster och innehåll. Det gör det också möjligt för företag att mäta användarnas tillgång till sina tjänster korrekt. Det hjälper till och med att finjustera dina prenumerationsprodukter för att öka din omvandlingsfrekvens.

De som behöver tagga och klassificera innehåll kan göra det med DADI tack vare dess unika taxonomiska ramverk, vilket är otroligt exakt. Detta system, DADI Match, fungerar tillsammans med Publish, och du kan använda det i efterhand för att klassificera innehåll som ett sätt att förbättra sökfunktionalitet, rekommendationsverktyg och SEO. Redaktörer kan också använda den för att skapa innehåll.

Företag som är oroliga för att hantera relationer med sina kunder kommer att uppskatta DADI Identity med sin “enda kundvy”. Detta ger alla som interagerar med kunderna den information de behöver en överblick i en rak bildskärm. Användarupplevelsen förbättras generellt med DADI eftersom företag kan använda denna plattform för att spåra aktivitet och sedan fatta beslut i realtid om vilket innehåll som är mest relevant för användarna.

De många användningsområdena för DADI sträcker sig till e-handel, där företag kan kontrollera produktinformation och deras lager samtidigt som de utnyttjar förbättrad analys. Analyserna möjliggör optimering för att nå affärsmål och rättsmedicinska mätningar.

Naturligtvis erbjuder DADI också alla traditionella användningar av molntjänster, till exempel stor datalagring som är säker. Det kan till och med ta in tredjepartsleverantörers flöden. Den fullständiga listan över webbtjänster som är tillgängliga för DADI-användare inkluderar API, Publish, CDN, Web, Track, Visualize, Identity, Match, Predict, Queue, and Store.

Vad är DADI Marketplace?

Marknaden erbjuder peer-to-peer-webbtjänster som har demokratiserats. För konsumenterna är dessa tjänster skalbara och mycket kostnadseffektiva. En betydande del av kostnadsbesparingarna kommer från den enklare processen för utveckling och distribution, vilket minskar månader till veckor. Gruvearbetare får ett mervärde på marknaden, där varje nivå av gruvarbetare har olika syften. Stargates och Gateways äger nätverksnoder och bidrar med bandbredd, medan värdar bidrar med beräkningskraft.

Plagiering Anklagelser

Under den tid vi skrev denna rapport kom vissa anklagelser om plagiering inom DADI-tidningen fram. Det handlade om en del av vitboken som innehöll delar som kopierats från SONM-vitboken. Detta var märktes av samhället och orsakade en del kontroverser som fick DADI att lägga ut ett påstående på deras officiella blogg:

Alla forskar på marknaden och hela branschen bygger på konceptskiktning. Ja, kopian i avsnitt 3.6.4 av vårt vitbok är ett misstag (som har rättats till), men det är en sida av 70 – c300 ord av 11758. De ifrågasatta orden lämnades i dokumentet från tidigare forskningsmaterial och borde ha redigerats: informationen som lämnades var inte representativ för det nuvarande tillståndet för nätverksutveckling.

Det adresserades också av deras senioringenjör, Eduardo Boucas, i ett eget blogginlägg där han säger:

Du tittar runt för att se vem som gör något som ligger nära det du försöker uppnå och du tittar på hur de gör det. Om du hittar något som är bra, som du respekterar, kommer du att luta dig på det på ett eller annat sätt för att producera ditt eget arbete.

När du gör det citerar du dock dina källor och krediterar författaren. Det gjorde vi inte. Vi borde ha granskat papperet noggrant för att säkerställa att alla ställningsavsnitt från olika källor som ska användas som referenser som senare ska omarbetas och omformas faktiskt omarbetades och omformades. Det gjorde vi inte. Vi tappade bollen på den.

Vid första anblicken såg det ut som ett dåligt fel i bedömningen och det kunde ha avskräckt många människor från att delta i denna ICO och varningsskyltar som detta är något du måste vara medveten om när du utvärderar en ICO att delta i. För oss har företaget dock tagit itu med detta och ICO ser fortfarande lovande ut, förhoppningsvis är detta bara en liten bult i vägen för DADI.

Slutsats

DADI är ett välkommet tillskott till både blockchain och världen av molntjänster. Innan denna plattform hade de två inte gått samman, vilket gav DADI en unik position som ledare för decentraliserade molntjänster. DADIs förmåga att erbjuda alla tjänster i traditionella moln med förbättrad effektivitet och kraftiga rabatter, tillsammans med andra förbättringar, kommer sannolikt att göra en positiv inverkan på branschen och sätta en ny standard.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me