MINtoken: Tidsbaserad kryptovaluta för ett decentraliserat faktureringssystem

Min token

De MINtoken projektet är i grunden ett decentraliserat faktureringssystem. MINtoken gör det möjligt för yrkesverksamma att hålla koll på och fakturera sina kunder exakt för utfört arbete, med ansvarsskyldighet inbyggt i systemet via blockchains ursprungliga tidssignaturelement.

Min token

Det har blivit något av ett skämt att advokater, entreprenörer och andra dyra yrkespersoner ofta blåser upp sina timavgifter. MINtoken-teamet noterade i en sammanfattning om ämnet att frågan redan har fått Hollywood-behandlingen; en av de viktigaste tomtpunkterna i Tom Cruise-flickan “The Firm” från 1993 gäller det titulära företagets överdrivning av sina kunder.

“I avsaknad av en mycket stark spårningsmekanism har det förekommit misstro mellan kunder och företag, vilket har lett till uppsägning av långsiktiga kontrakt och direkt inverkan på inkomst för både yrkesverksamma och företag,” sa MINtoken-teamet. ”MIN skapar ett ekosystem för att lösa detta problem som skapar misstro och påverkar inkomst för både yrkesverksamma och företag. Med ett tokeniserat sätt att ladda sin tid kommer proffs och experter av alla slag att kunna ladda sin tid i ett flexibelt, transparent och rättvist system. Genom att flytta till ett per minut-system kommer MIN att eliminera de värsta delarna av konsult- och frilansande landskap. ”

Vad är MIN

Hur fungerar det?

MINtoken-systemet kretsar kring projektets så kallade MIN Rewarding Engine. Detta fungerar som ett slags blockchain-klocka, där arbete kan faktureras från minut till minut-basis.

Fördelarna med ett minutsbaserat system istället för det vanliga timsystemet är legion, enligt MINtoken-teamet. Effektivt granulerar detta arbetsflödet och gör det lättare för kunderna att få små, enkla projekt gjort till en rimlig takt – samtidigt som det tillgängliga arbetet för entreprenörer ökar. Om den minsta fakturerbara tiden minskas, hävdar MINtoken-teamet, kommer det i slutändan att finnas fler möjligheter för små jobb som kan slutföras på mindre än den vanliga timmen. Prisen per minut kan justeras baserat på vilken typ av tjänst som utförs.

“Betala och få betalt för varje minuts värde av service eller aktivitet”, sa MINtoken-teamet i projektets vitbok. ”MIN laddningsfunktion avgör exakt hur mycket medlemmar ska betala sin läkare, bilparkering, hotellrum och andra tjänster på några minuter. Inga fler fasta betalningar för fördefinierade tidsluckor. ”

Naturligtvis är MIN-token i sig utbytesmedlet för dessa betalningar, underlättat av projektets egen plånbok.

Finns det andra användningsfall för MINtoken-projektet?

MINtoken-teamet föreställer sig projektet så småningom förgrena sig för att tjäna pengar på sociala medier i realtid. Otaliga timmar tillbringas varje dag av användare av sociala medier, och det tar lite kreativt arbete att tjäna pengar på detta. Att sälja reklam eller till och med användarinformation har orsakat vissa kvasilegal svårigheter för företag, särskilt i USA, med det extra bagaget för minskat förtroende och användning av användarbasen.

MINtoken-systemet kan potentiellt tjäna pengar på sociala medier för både plattformen och användaren genom att hålla exakt koll på den tid varje användare är “engagerad” med plattformen.

“Förutom att ändra det traditionella laddningsmedlet, kommer MIN också att ge en ytterligare möjlighet till onlineföretag, som nu kan belöna användare för att spendera tid på sina webbplatser”, sa teamet i sin sammanfattning. “Webbplatser för sociala medier kommer att vinna mest genom att använda en sådan funktion eftersom de nu kan belöna sina engagemangsnivåer.”

Har någon antagit MINtoken-systemet än?

MINtoken-teamet noterade att dess interna Thirtymin-plattform använder MIN som sin ursprungliga valuta. “MIN: s integration i Trettiomin kommer att ge nya intäktsmöjligheter [sic] för appens användare”, sa teamet i sin vitbok.

Trots att Thirtymin är den första skenbara antagandet av MIN, kvarstår faktum att MIN-teamet skapade det. Från och med oktober 2018 har plattformen inte haft några externa användare.

Trettio minuter

Detta kommer troligen att förändras i framtiden eftersom Thirtymin-plattformen ger ett bevis på konceptet för potentiella nyanvändare, sa teamet.

Dessutom finns det en viss skillnad mellan MINtoken-projektet och Thirtymin själv.

“Medan Thirtymin kommer att vara en språngbräda för MIN att utvidga sin räckvidd, är Thirtymin fortfarande ett oberoende företag och kommer att fungera som ett exempel för andra webbplatser och applikationer som kommer att anpassa [sic] MIN inom en snar framtid,” skrev teamet.

Vem är teamet bakom MINtokens?

MINtokens VD är Ali Magzoub. Magzoub kommer från Saudiarabien. Han fungerar också som VD för Thirtymin.

Team

Magzoub är en relativ nykomling i blockchain-sfären. Han har tidigare fungerat som chefspartner för start-up medicinsk vård startups Medical Refill och One4care.

Projektets strategiska rådgivare är Joshuwa Roomsburg. Han har tjänat med en rad marknadsföringsföretag och riktade nyligen blicken mot kryptovaluta.

Token förförsäljning

MINtoken planerar att börja sin förförsäljning i oktober 2018 och kommer att packa upp den i mitten av november 2018. Token är infödd till Stellar (XLM) -plattformen, har en kostnad på 0,1 XLM och har en total tillgång på 10 miljarder – ganska högt enligt initiala mynterbjudande standarder.

Vad är nästa på färdplanen?

MINtoken-teamet planerar att släppa sin primära plånbok och laddningsmätare i slutet av året. Under första kvartalet 2019 syftar laget till att slutföra sin integration av MIN inom trettio minuter. Återstoden av året kommer att spenderas på att utveckla partnerskap med olika företag, inklusive murstenar. Det är betydelsefullt att 50 procent av den reserverade MIN kommer att säljas under tredje kvartalet till MINs första affärspartners som foder för deras respektive belöningssystem.

Slutsats

MINtoken-projektet är ambitiöst och det har en färdig slutanvändare i Thirtymin och delar en VD i båda företagen, det är tröstande att teamet är redo att testa MIN: s kapacitet med det specialbyggda systemet.

Teamet består av relativa nykomlingar till kryptosfären, men i en sådan ung bransch är det knappast förvånande. Helt enkelt har krypto inte varit en funktion i varken det finansiella eller informationsteknologiska landskapet tillräckligt länge för att utveckla en enorm lista över erfarna proffs. Det är verkligen uppmuntrande att se chefer och utvecklare på marken från olika bakgrunder bli involverade i den ständigt föränderliga kryptovärlden.

Du kan besöka webbplatsen för MINtoken-projektet här och läs vitboken här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me