Evedo IEO: Det decentraliserade ekosystemet för händelser

Evedo

Evenemangsbranschen är värt nästan 1 biljon dollar per år. Evedo är en ny blockchain-baserad plattform som ger alla i evenemangets ekosystem ett bra verktygslåda för att sänka evenemangskostnaderna och se till att alla inblandade får en rättvis skaka.

Om du är som de flesta är du inte på planeringssidan av ett evenemang. Att köpa några biljetter och gå till en föreställning eller kongress kaster inte mycket ljus på hur mycket arbete som görs för att få fantastiska händelser att hända.

Evedo

Teamet på Evedo har mycket erfarenhet av evenemangsplanering och de tror att en blockchain-baserad plattform kan göra evenemangsplanering bättre för alla. Speciellt de människor som vill se deras favoritband eller personlighet uppträda.

Evedo skapar transparens i evenemangsplanering

Att få en stor händelse att hända innebär att man samordnar en stor grupp människor för ett gemensamt mål. Förutom platsen och talangen finns det många andra yrkesverksamma som måste anställas. Normalt händer allt detta på grund av entreprenörer, varav ingen har tillgång till varandras information.

Evedo har en enkel lösning för allt detta. Plattformen har både en Business to Business (B2B) -sektion och en Business to Consumer (B2C) -plattform som ger ett holistiskt evenemangsplaneringsverktyg.

Idén är väldigt lätt att förstå. För yrkesverksamma inom evenemangsplanering kommer Evedos B2B-avdelning att alla som är involverade i evenemangsplaneringsprocessen kan samarbeta i en helt transparent miljö med pengar för tjänster som hålls i spärr.

Om till exempel evenemangsplaneraren behöver boka belysning för en musikalisk föreställning kan de hyra belysningsföretaget via Evedos plattform, beskriva specifikationerna för jobbet och lägga pengar i spärr för belysningsföretaget.

När lamporna har ställts in och tagits ner (förutsatt att allt gick bra) betalas belysningsföretaget från spärrkontot. Det finns inget sätt för klienten att backa efter att jobbet är gjort, eller brännas av en skuggig entreprenör som tar en insättning och aldrig dyker upp för att göra jobbet.

Funktioner

Inga fler biljettstänger

Biljettskalning och andra problem med biljettdistribution är dåligt för både evenemangsplanerare och de som vill delta. Förutom de finansiella kostnaderna finns det växande säkerhetsproblem.

Om en scalper köper tusentals biljetter och sedan säljer dem vidare finns det inget sätt för evenemangspersonalen att veta vem som kan komma till evenemanget. Evedos plattform har en innovativ lösning på detta problem.

När ett evenemang produceras på Evedos plattform är biljettförsäljningen en stor del av B2C-sektionen. Människor kommer att kunna köpa sina biljetter direkt från Evedos plattform, och en registrering av deras identitet skapas vid inköpstillfället. Detta hjälper inte bara händelsepersonalen genom att skapa ett register över vem som kommer till evenemanget, men det eliminerar också den affärsmodell som de flesta skalpare använder.

Blockchain-baserade system har ett starkt motstånd mot manipulering, vilket också hjälper till att förhindra biljettbedrägerier. Det finns många områden för evenemangsplanering som är rester från en tid då digitala system inte fanns, och de gör ingenting för att hjälpa industrin att bli effektivare.

Plattform

Evedo adresserar evenemangsplanering från alla nivåer

Att planera ett evenemang är svårt. Att föra samman människor i några dagar kan vara väldigt försökande, och det finns många områden där missförstånd kan uppstå. När kommunikationen går sönder kan konsekvenserna bli allvarliga.

Att få ett evenemang att gå smidigt är en stor del av Evedos plattform. Det hanterar några av de största hindren i händelseplanering genom att skapa transparens och underlätta öppen kommunikation.

Kommunicerar vi?

Det finns mycket kommunikation som går till att få en händelse att hända. Felkommunikation betyder förlorad tid och möjligen förlorade pengar, men det är alltför vanligt i händelse planering. En av de största anledningarna till att felkommunikation sker är att det görs muntligt och att det inte finns något sätt för andra människor som är involverade i produktionen att få tillgång till ett register över vad som kommunicerades..

Evedo förändrar allt detta

När ett evenemang planeras på Evedos plattform kan alla på B2B-sidan kommunicera, och det finns ett register över allt som sagts. Människor kan se vad andra deltagare gör och kan också hjälpa gruppen att undvika dyra övervakningar.

Kunden som står i centrum för evenemanget kommer att kunna hålla ett öga på alla, så att de får så mycket för sina pengar som möjligt. Sammantaget har Evedo skapat ett av de mest omfattande evenemangsproduktionsverktygen som finns, och möjligheten att harmonisera kommunikationen över hela evenemangsproduktionsteamet är en enorm fördel.

Exakta uppskattningar och säker betalning

Pengar är en av de största delarna av varje evenemang. Ingen vill förlora pengar, men det kan vara svårt att se vart pengarna går eller upptäcka potentiella kostnadsöverskridanden innan det är alldeles för sent.

Tack och lov har Evedo också en lösning på detta.

Som nämnts ovan kan klienten som sätter på evenemanget lägga pengar i deponering för evenemanget och allokera det till specifika evenemangstjänster. Alla som arbetar med evenemanget kommer att kunna ge detaljerade offert för sina tjänster och inkludera allt som omfattas av deras uppskattning.

Genom att ha all information på ett ställe och en kostnadsbas för evenemanget blir det mycket lättare för alla inblandade att se till att ingenting faller igenom sprickorna. Den ultimata kunden kommer att ha en solid uppfattning om vad deras pengar spenderas på och vad de kommer att få från evenemangspersonalen. Liksom kommunikation kommer allt att spelas in, vilket hjälper till att minska alla missrelaterade missförstånd när händelsen utvecklas.

En enklare miljö för evenemangsproduktion

Evedos mål är att göra evenemangsproduktion lika lätt som alla andra företag. Plattformen de sätter ihop kommer sannolikt att ge evenemangsproducenter en mycket högre nivå av tillsyn och evenemangspersonal mycket mer säkerhet och transparens.

Låt oss säga att du vill göra ett evenemang. Med Evedo kan du välja en plats och sedan bläddra bland entreprenörer och evenemangspersonal som kan arbeta på den platsen. Det finns inga mäklare att hantera och du kommer att kunna kontraktera alla tjänster direkt.

Med Evedo kan du sälja alla biljetter direkt och se till att din eventpersonal vet vem som kommer. Det finns verkligen inget som Evedo lämnade åt slumpen, så länge du använder alla verktyg de byggde in i plattformen.

Evedo är välfinansierad och växer

Förutom att ha en liveplattform för evenemangsplanering, lanserade Evedo nyligen ett Initial Exchange Offering (IEO) med Bitforex Exchange (symbol för symbol EVED). Till skillnad från ett Initial Coin Offering (ICO) kräver en IEO att token undersöks av partnerbörsen som sedan underlättar handeln med token.

Evedo är ett växande företag som har en bra idé. Det kommer att bli intressant att se vilka andra verktyg företaget lägger till plattformen eftersom det uppnår djupare penetration i en massiv potentiell marknad. Plattformen som är live nu får uppmärksamhet och den kommer sannolikt att expandera när människor inser hur mycket lättare det gör evenemangsplanering.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me