Ethbay ICO: En Ethereum-baserad decentraliserad Peer to Peer-marknadsplats

Ethbay ICO

Ethbay försöker vara en decentraliserad version av eBay eller Craigslist, vilket skapar en blockchain-marknadsplats där användare kan köpa eller sälja varor och tjänster med Ethereum som den vanliga betalningsmetoden. Ethbay är centrerad kring tanken på helt gratis listor med en minimal transaktionsavgift för att samla så många användare som möjligt. Den använder också en naturlig ERC20-token, EBY, som genererar intäkter för innehavare baserat på avgifter som samlas in på Ethbay.

Ethbay ICO

Hur fungerar det?

Ethbay förlitar sig på Ethereums smarta kontraktsfunktioner för att länka köpare och säljare. Ethbay ser på detta system som både snabbare och mer pålitligt än traditionella peer-to-peer-försäljningsplattformar.

“Ethbay använder en extremt säker Ethereum-smart-escrow-lösning för att säkerställa båda parters säkerhet vid transaktioner”, skrev utvecklarna. ”Dessutom tillhandahåller Ethbay en av de första riktigt anonyma marknadsplatserna där ingen personlig information krävs för registrering. Detta inkluderar ett krypterat meddelandesystem när man interagerar med andra användare för ökad integritet. ”

En besökare på Ethbays webbplats kommer att uppmanas att skapa ett konto-ID och lösenord som kan återställas med en 12-ords minnesfras. Ingen faktisk identifieringsinformation behövs – inte ens ett e-postmeddelande – även om ett e-postmeddelande kan länkas till ditt konto för att få feedback från Ethbay-plattformen.

När en användare har skapat ett konto kan han eller hon lista objektet till salu med antingen ett fast pris eller ett minimibud. När priset uppnås sätter köparen sitt Ethereum på ett spärrkonto som sedan släpps till säljaren efter mottagandet av artikeln..

Vad är smarta kontrakt?

Smarta kontrakt är en av nyckelfunktionerna i Ethereum blockchain, även om de inte är begränsade till den plattformen. Smarta kontrakt fungerar som självuppfyllande kontrakt. Det vill säga deras kod innehåller alla regler och information som behövs för att slutföra avtalet utan extern inblandning. Den berömda analoga motsvarigheten är en varuautomat. En användare matar in den korrekta nummersekvensen, tillsammans med ändring, i en varuautomat, och maskinen kontrollerar automatiskt att rätt information har matats in innan den släppte önskad artikel.

På samma sätt kan smarta blockchain-kontrakt skapas digitalt mellan en köpare och en säljare och endast utföras när de inbyggda reglerna i kontraktet är uppfyllda. Detta eliminerar mycket av besväret med att använda en förmedlingsbyrå, som en fysisk butik eller en online-återförsäljares back-end-system, för att genomföra affärer. Tvister mellan köpare och säljare hanteras antingen automatiskt via det smarta kontraktets misslyckande eller hänvisas till Ethbays medlingsteam för lösning.

Är Ethereum den enda valutan som används på Ethbay?

Ethereum kommer alltid att vara Ethbays ursprungliga valuta, även om företaget planerar att lägga till en rad olika betalningsmetoder för kryptovalutor i framtiden – inklusive den egenutvecklade EBY-token.

Hur skiljer det sig från traditionella peer-to-peer-marknader?

Förutom dess decentraliserade natur och användning av Ethereum som sin ursprungliga valuta, håller Ethbay kanten över traditionella plattformar, som Craigslist och Fiverr, genom att erbjuda lägre avgifter, högre säkerhet och en belöning för att använda sin plattform över en konkurrerande traditionell plattform.

”Ethbay tar dessa tre problem i anspråk med en innovativ lösning som eliminerar noteringsavgifter, minskar radikalt transaktionsavgifter till bara 1 procent, innehåller en extremt säker Ethereum-smartavtalslösning och till och med inkluderar en plattformsspecifik kryptovaluta som spårar värdet och plattformens popularitet och belönar dess innehavare med betydande avkastning på sin investering, ”skrev utvecklarna.

Ethbay skyddar också sina användare från bedrägerier, ett alltför vanligt problem på peer-to-peer-delningsplattformar.

“Först och främst är användningen av sådana plattformar för att begå bedrägerier inget annat än ökänt”, förklarade utvecklarna i sin vitbok. ”En av de vanligaste bedrägerierna som fanns för några år sedan var att erbjuda en vara till salu, acceptera ett vinnande bud och sedan begära betalning före leverans. Vid leveransen skulle den fattiga köparen upptäcka att de hade fått något helt annat än vad de beställde, vanligtvis en billig knockoff eller en dåligt gjort falsk. “

Ett annat populärt bedrägeri var presentationen av ett falskt betalningsbevis, ett bedrägeri som är uppenbart omöjligt på Ethbay blockchain.

Hur garanteras säkerhet om alla transaktioner är anonyma?

Ethbay använder sitt escrow-konto som ett slags kvalitetsfilter för både köpare och säljare. Den åldrande bluffen att inte leverera en produkt efter att ha mottagit betalning avskaffas på grund av Ethbays smarta implementering av kontraktet; alla aspekter av kontraktet måste vara uppfyllda för att kontraktet ska kunna slutföras.

“När köparen får sin beställning och är nöjd med sitt köp kan de släppa spärren till säljaren”, skrev utvecklarna. ”Om spärren inte släpps manuellt av köparen kommer den automatiskt att släppas till säljaren efter 30 dagar. Säljaren kan dock lämna in en tvist och begära en tidigare deponering om de anser att köparen orättvist innehar sina medel eller inte svarar på säljarens meddelanden. ”

Tvister som hanteras direkt av Ethbay handlar om att avslöja mer personlig information än en enkel peer-to-peer-försäljning, konstaterade utvecklarna.

Berätta mer om EBY

EBY är skapandet av Ethbay, och utvecklingsteamet hoppas att det så småningom kommer att bli ett av de föredragna utbytesmedlen för Ethbay själv. Teamet planerar att hålla ett första mynterbjudande den 7 juni, varvid varje EBY motsvarar cirka 1/5 000 av en ETH. Det kommer att finnas 80 000 tokens tillgängliga för försäljning av det totala utbudet på 100 000. Alla polletter som förblir osålda eller odelade efter försäljningen kommer att förstöras.

EBY-token

Vad sägs om färdplanen?

Ethbays färdplan börjar med projektlanseringen i november 2018. I februari 2019 planerar företaget att ha sitt alfa-huvudnät tillgängligt för användning, med mobila plattformar som kommer i mars. I april planerar Ethbay att lägga till Ethbay Services till sin befintliga varuförsäljningsplattform. I juli börjar företaget acceptera EBY som betalningsalternativ, och i oktober kommer en lokal form av webbplatsen, med namnet Ethbay Classifieds, att sätta igång.

Färdplan

Var kan jag lära mig mer?

Du kan kolla in produktsidan för Ethbay här eller läs vitboken här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me