Bitex ICO: Den första lokalt inbäddade, men ändå globala, Crypto-banken

Bitex

Bitex syftar till att vara en lokalt inbäddad bank för kryptovalutor. Bitex ser traditionella börser som begränsade i sin förmåga att säkert lagra och manipulera kryptovalutor. Å andra sidan har traditionella banker helt enkelt inte infrastruktur, expertis eller vilja att ägna tid, pengar och utrymme åt kryptovalutor. Bitex syftar till att fylla detta tomrum.

Bitex

”Om handel baserad på kryptovalutor ska utvecklas så att de accepteras som ett riktigt utbytesmedium för varor och tjänster och ta sin plats som peer to fiat-valutor, är det nödvändigt att skapa nya institutioner som kan tillgodose behoven att människor har kommit i samband med finansiella transaktioner, ”förklarade Bitex i sin vitbok. “Dessa inkluderar möjligheten att lagra valuta, växla mellan valutor efter behov, använda valutor för betalning av varor och tjänster, automatisera räkningsbetalningar, ta upp lån etc.”

Bitex är också värd för sin egen inhemska valuta, XBX, som kan användas för att betala för tjänster på den diversifierade Bitex-plattformen.

Hur fungerar det?

Bitex syftar till att tillhandahålla en hybrid av traditionella bank- och kryptovalutaväxlingstjänster. Detta tillhandahålls av synergin mellan två distinkta plattformar – BitexPay och EZBitex. BitexPay hanterar kundernas behov av kryptovalutaöverföring, till exempel att betala räkningar.

Bitex Pay

EZBitex kommer att lagra kundernas kryptovalutor via sitt eget distribuerade huvudbokssystem. Båda kommer att använda ERC20-kompatibla plånböcker. EZBitex-plattformen fungerar också som ett slags universellt utbyte där kunder kan byta ut sina kryptovalutor mot andra kryptovalutor eller fiat, efter vad de anser lämpligt..

Ez Bitex

Var syftar Bitex till att göra affärer?

Bitex planerar att lansera sin plattform i mitten av 2018 i åtta olika länder – Hongkong, Indien, Japan, Korea, Filippinerna, Singapore, Thailand och Förenade Arabemiraten. Bitex letar efter en så kallad ”lokalt inbäddad” affärsmodell, liknande Uber. Det vill säga att varje lands filial av Bitex kommer att drivas som en lokal franchise.

“Tjänster kommer att drivas av lokala partners som licensierar Bitex-plattformen som en franchise, och som kommer att registrera sig hos de finansiella myndigheterna i sina respektive länder”, säger Bitex. “Genom att arbeta med lokala partners, som har en mycket bättre förståelse för lokala kunder och tillsynsmyndigheter och tillhandahålla lokala applikationer och kundsupport, blir Bitex kryptobankplattform den mest tillgängliga kryptobanklösningen på marknaden.”

Länder

Bitex tillade att man planerar att fokusera främst på Asien och Mellanöstern när det växer.

“Alla pekare indikerar därför att Asien och Mellanöstern är de regioner som mest sannolikt kommer att behöva och välkomna ett robust kryptobaserat finansiellt system, och där Bitex lokala effekter bäst kommer att visas,” uppgav företaget. “Bitex kommer att visa den lokala inverkan det kommer att ha i varje land där det är licensierat, genom att erbjuda en relevant lokaliserad finansiell tjänstpaket och omdefiniera hur finansiella tjänster för denna nya kryptovalutabaserade digitala ekonomi kan levereras.”

Vilket behov vill Bitex fylla?

Kryptovaluta och global bank är nästan polära motsatser. Faktum är att Bitcoins landmärke 2008 års vitbok uttryckligen angav att anledningen till dess existens för att kringgå den traditionella ”betrodda tredje parten” representerad av banker och statliga tillsynsmyndigheter. Var står då Bitex och dess ursprungliga token XBX? Även kryptovalutor kan dra nytta av traditionella bankfunktioner, hävdar Bitex.

”När man skapar en kryptobanklösning har Bitex motiverats av behovet av att gå tillbaka till det ursprungliga syftet för en bank, nämligen en institution som hjälper ekonomin att fungera och växa genom att tillhandahålla ett sätt att hantera besparingar, tillhandahålla betalningsmedel och penningöverföring och underlättar lån, säger Bitex i sin vitbok. ”Genom att hålla fast vid dessa grundläggande funktioner tror Bitex att kryptobanker kan återställa allmänhetens tro på bank för denna nya kryptovalutabaserade digitala ekonomi, och ta bort bilden av girighet och vinstsökande som nuvarande kommersiell bank tyvärr har spridit sig genom att gå in i spekulativa tillgångar och marknader. ”

Bitex hoppas då att dess kryptobank kommer att fungera mer som ett offentligt verktyg än en vinstdrivande kommersiell bank, men det bör noteras att Bitex fortfarande är ett vinstdrivande företag och driver en native token.

Hur planerar Bitex att tjäna pengar?

Från och med nu hävdar Bitex att de har samlat in mer än 2,7 miljoner dollar genom att sälja licenser till framtida franchisetagare i 12 länder. Antagligen kommer den fortsatta försäljningen av franchiselicenser att finansiera framtida tillväxt. Företaget kommer också att behålla 30 procent av de 300 miljoner XBX-tokens som det planerar att sälja under sitt ursprungliga myntutbud i mitten av 2018, för att distribueras mellan grundarna och i olika marknadsföringsscheman. Avgiftsscheman för de licensierade franchisen har ännu inte fastställts, men Bitex noterar att transaktionsavgifter kommer att beräknas i procent av varje transaktion och betalas i XBX-tokens.

ICO

Vem är laget bakom Bitex?

VD för Bitex är Harith Motoshiromizu. Bitex beskriver Motoshiromizu som en serieentreprenör. Han grundade tidigare japanska elektronikexportföretag Victoria Co., Ltd. och hade flera andra affärer som Victoria Space, Victoria Lounge. Företagets teknikchef är Nicolas Louis Laurent Berthoz. Berthoz fungerade tidigare som masternode-rådgivare i Thailand.

Slutsats

Kryptovaluta och traditionell bankverksamhet har varit i strid med varandra sedan födelsen av Bitcoin cirka 2008. Bitcoin skapades som ett sätt att koda allmänhetens förtroende direkt i blockchain, vilket eliminerar behovet av en betrodd tredje part. Marknaden från och med 2018 är emellertid överflödig av offentliga börser och en växande klamring för mer statlig reglering och stora investeringspengar. Anledningen är enkel: adoption. Även om fördelarna med att vara din egen bank och skydda dina egna valutor kan tilltala de teknologiska kunskaperna, men de allra flesta enkla investerare vill inte avvika för långt från den traditionella bankmodellen. Kryptovalutor är inte ett politiskt uttalande för dem; de vill helt enkelt ha en säker plats att förvara sina pengar och se hur de växer.

Bitex syftar till att vara denna länk mellan de stora summorna pengar som sitter på traditionella bankkonton och kryptovalutamarknaderna. Även om Bitex affärsplan kan lämna en dålig smak i krypto-purister, kommer vanliga investerare sannolikt att hitta en bekant smak för Bitex erbjudande. Företagets beslut att främst expandera i Asien och Mellanöstern är också bra för det som en kryptovaluta för utvecklings- och tillväxtmarknader.

Du kan besöka projektets webbplats här och läs vitboken här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me