Beginnersgids voor DADI: cloudcomputingservices aangedreven door Blockchain

DADI recensie

Met DADI kunnen gebruikers profiteren van de blockchain voor hun cloudgerelateerde behoeften. Dit platform maakt het mogelijk om te genieten van de beveiliging en decentralisatie van de blockchain en clouddiensten zoals databaseopslag, rekenkracht en levering van inhoud. De naam “DADI” zegt veel over wat het platform is, aangezien het staat voor Decentralized Architecture for a Democratic Internet.

Dadi recensie

Wat zijn de voordelen van de decentralisatie van DADI?

Het team achter DADI koos ervoor om het platform gedecentraliseerd te maken om vele redenen, waaronder de mogelijkheid om de producten ‘altijd aan’ te hebben. Met traditionele netwerken is het mogelijk om individuele servers te targeten en de dienstverlening voor een deel van het publiek te onderbreken. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van DADI is dit bijna onmogelijk dankzij een groot aantal hubs met rekenkracht.

Hoe is DADI kosteneffectief?

Een van de sterkste punten van DADI is de ongelooflijke kostenefficiëntie. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van het systeem kunnen gebruikers meer dan 90 procent besparen op wat ze zouden betalen met een traditionele cloudserver. Dit is ideaal voor elk bedrijf dat zijn bedrijfsresultaten wil helpen, met name liefdadigheidsinstellingen die hun budget willen richten op het helpen van anderen in plaats van op overhead, en voor startups met beperkte middelen.

Wat moet u weten over het DADI-platform?

In tegenstelling tot de huidige cloudservices die gecentraliseerd zijn, gebruikt het DADI-platform een ​​fog computing-structuur, een gedecentraliseerde pool die bestaat uit apparaten die met internet zijn verbonden. Dit betekent dat er geen enkele autoriteit is die verantwoordelijk is voor het reguleren van de manier waarop de middelen worden verdeeld. Een DAO (Decentralized Autonomous Organization) organiseert de fog computing van DADI, waardoor niet op voorhand betaald hoeft te worden voor gemonopoliseerde of private cloud computing-platforms (zoals Google Cloud).

DADI gebruikt

De webservices die door DADI worden aangeboden, zijn gebaseerd op een microservices-architectuur om meerdere intelligente apps te leveren waarmee gebruikers digitale producten kunnen bouwen. Webservices zijn de drijvende kracht achter elk van de digitale producten. Bovendien kan elk bedrijf op het DADI-platform bouwen tegen een ongelooflijk lage prijs. Gebruikers kunnen zelfs profiteren van DADI om passief inkomen te verdienen door hun computationele bronnen te delven.

Het platform bevat Ethereum Smart Contracts voor een consensussysteem om transparantie te garanderen. Het heeft ook Open Source PaaS-technologie vanwege zijn functie als een gedecentraliseerd computerplatform via Yandex / Cocaine. Docker biedt een geïsoleerde omgeving voor de beveiliging van app-bundels voor consumenten en computerparallellisme. Syncthing is een peer-to-peer-systeem dat veilige, snelle en veerkrachtige gegevensoverdrachten levert. Ten slotte is Zookeeper een peer-to-peer-technologie die gedistribueerde synchronisatie en knooppuntcommunicatie mogelijk maakt.

DADI-platformarchitectuur

Hoe kunt u DADI gebruiken?

Er zijn veel toepassingen voor DADI, met toepassingen van een soort voor bijna elk afzonderlijk bedrijf. Een van de belangrijkste toepassingen is contentmanagement. DADI levert een “Create Once, Publish Everywhere” -filosofie met API-first en flexibele redactionele interfaces. De resultaten zijn het veiligstellen van de opslag van de inhoud voor de toekomst, terwijl het de snelle ontwikkeling van het product mogelijk maakt, de bedrijfskosten verlaagt en een datagestuurde strategie levert.

Degenen die zich moeten bezighouden met manipulatie en distributie van inhoud, zullen ook profiteren van de voordelen. Het platform maakt het eenvoudig om audio-, video- en afbeeldingsbestanden te leveren voor digitale producten voor een reeks apparaten en contexten. Dit specifieke deel van het platform, DADI CDN, werkt met andere technologie, waaronder DADI Web Services, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd.

De veelzijdigheid van DADI betekent dat bedrijven die dit platform gebruiken naadloos kunnen samenwerken met applicatie-ontwikkeling voor mobiele apparaten en tablets. Vanwege de flexibiliteit die is ingebouwd in de tools, zoals Publish, CDN en API, is DADI de perfecte oplossing voor e-commerce en redactionele projecten die compatibiliteit met mobiele apparaten en tablets vereisen.

Hoe DADI te gebruiken

DADI werkt ook om abonnementsservices te beheren als onderdeel van zijn CRM-mogelijkheid. U kunt flexibele datamuren of paywalls beheren met het platform en toegang krijgen tot services en inhoud. Het stelt bedrijven ook in staat de toegang van gebruikers tot hun diensten nauwkeurig te meten. Het helpt zelfs bij het verfijnen van uw abonnementsproducten om uw conversieratio te verhogen.

Degenen die inhoud moeten taggen en classificeren, kunnen dit doen met DADI dankzij het unieke taxonomische raamwerk, dat ongelooflijk nauwkeurig is. Dit systeem, DADI Match, werkt samen met Publish, en u kunt het achteraf gebruiken voor het classificeren van inhoud als een manier om de zoekfunctionaliteit, aanbevelingsinstrumenten en SEO te verbeteren. Editors kunnen het ook gebruiken om inhoud te creëren.

Bedrijven die zich zorgen maken over het beheren van relaties met hun klanten, zullen DADI Identity waarderen met zijn “single customer view”. Dit geeft iedereen die met klanten communiceert de informatie die ze nodig hebben in één oogopslag in een duidelijk display. De gebruikerservaring in het algemeen verbetert met DADI, aangezien bedrijven dit platform kunnen gebruiken om activiteiten bij te houden en vervolgens in realtime beslissingen kunnen nemen over welke inhoud het meest relevant is voor de gebruikers.

De vele toepassingen van DADI strekken zich uit tot e-commerce, waar bedrijven productdetails en hun voorraad kunnen beheren en tegelijkertijd kunnen profiteren van verbeterde analyses. De analyses maken optimalisatie mogelijk om zakelijke doelen te bereiken en forensische metingen.

Uiteraard biedt DADI ook alle traditionele toepassingen van clouddiensten, zoals veilige big data-opslag. Het is zelfs in staat om feeds van derden op te nemen. De volledige lijst met webservices die beschikbaar zijn voor DADI-gebruikers omvat API, Publiceren, CDN, Web, Track, Visualize, Identity, Match, Predict, Queue en Store.

Wat is de DADI-marktplaats?

De marktplaats biedt peer-to-peer webservices die zijn gedemocratiseerd. Voor consumenten zijn deze services schaalbaar en zeer kosteneffectief. Een aanzienlijk deel van de kostenbesparingen komt voort uit het eenvoudiger proces van ontwikkeling en implementatie, waardoor maanden tot weken worden verkort. Mijnwerkers krijgen een meerwaarde op de markt, waarbij elk niveau van mijnwerker een ander doel dient. Stargates en Gateways bezitten netwerkknooppunten en dragen bij aan bandbreedte, terwijl Hosts rekenkracht bijdragen.

Beschuldigingen van plagiaat

In de tijd dat we dit rapport aan het schrijven waren, kwamen enkele beschuldigingen van plagiaat in de DADI-whitepaper aan het licht. Deze hadden te maken met een gedeelte van het witboek dat delen bevatte die waren gekopieerd van het SONM-witboek. Dit was opgemerkt door de gemeenschap en veroorzaakte enige controverse die DADI ertoe bracht om te blussen een verklaring op hun officiële blog:

Iedereen onderzoekt de markt en de hele industrie is gebouwd op een gelaagdheid van concepten. Ja, de kopie in sectie 3.6.4 van onze whitepaper is een vergissing (die is verholpen), maar het is één pagina van de 70 – ongeveer 300 woorden van de 11.758. De betwiste woorden zijn in het document uit eerder onderzoeksmateriaal achtergelaten en hadden eruit moeten worden gehaald: de verstrekte details waren niet representatief voor de huidige stand van de netwerkontwikkeling.

Het werd ook besproken door hun senior ingenieur, Eduardo Boucas, in een eigen blogpost waar hij zegt:

Je kijkt om je heen om te zien wie er nog meer aan het doen is dat ver in de buurt komt van wat je probeert te bereiken, en je kijkt hoe ze het doen. Als je iets goeds vindt, dat je respecteert, ga je er op de een of andere manier op steunen om je eigen werk te produceren.

Als je dat doet, noem je je bronnen en vermeld je de auteur. Dat hebben we niet gedaan. We hadden de paper grondig moeten doornemen om er zeker van te zijn dat steigersecties die uit verschillende bronnen zijn gehaald en die later als referentie moeten worden gebruikt om te worden herwerkt en opnieuw vormgegeven, daadwerkelijk zijn herwerkt en opnieuw vormgegeven. Dat hebben we niet gedaan. Daar hebben we de bal op laten vallen.

Op het eerste gezicht leek dit een slechte inschattingsfout en het had veel mensen kunnen afschrikken van deelname aan deze ICO en waarschuwingssignalen zoals deze zijn iets waar je op moet letten bij het evalueren van een ICO om aan deel te nemen. Voor ons heeft het bedrijf dit echter goed aangepakt en ziet de ICO er nog steeds veelbelovend uit, hopelijk is dit slechts een kleine hobbel op de weg voor DADI.

Conclusie

DADI is een welkome aanvulling op zowel de blockchain als de wereld van clouddiensten. Vóór dit platform waren de twee niet gefuseerd, waardoor DADI een unieke positie kreeg als leider voor gedecentraliseerde clouddiensten. Het vermogen van DADI om alle diensten van traditionele clouds aan te bieden met verbeterde efficiëntie en hoge kortingen, samen met andere verbeteringen, zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op de branche en een nieuwe norm stellen.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me