Kryptoprofiler: Brock Pierce, børns skuespiller til kontroversiel kryptofigur

Brock Pierce-profil

I kryptosfærens vilde vest er der masser af kontroversielle tegn. Det er et naturligt resultat af ethvert ungt marked med enormt potentiale og ringe regulering. Få tegn tiltrækker så meget opmærksomhed som kryptomilliardær og tidligere mediemogul Brock Pierce. Den tidligere børneskuespiller-vendte kryptoevangelist har været i spidsen for nogle af kryptos mest højtprofilerede projekter, og hans nyeste satsning er intet mindre end en kryptoutopi i det tropiske hjerte af Puerto Rico.

Brock Pierce-profil

Fremhævet billede, Foto af Forbes

Fra on-the-run-fredløs til krypto-samfundsleder har Pierce allerede sat sit uudslettelige præg på kryptokurrencymarkedet. Hvorvidt dette mærke indvarsler fremtidens bølge eller en permanent plet, skal endnu ikke ses.

Tidligt liv og karriere

Chancerne er, at du første gang stødte på Brock Pierce som barneskuespiller og portrætterede den unge Gordon Bombay i hockeyklassikeren “The Mighty Ducks.” I filmen er Bombay en sjelløs yuppie, der modvilligt genopretter forbindelsen til sine down-home hockey rødder. Hans navn er en henvisning til Gordon Gecko, den antihelt, der blev portrætteret af Michael Douglas i 1980’ernes videosalme til grådighed “Wall Street.”

Brock Pierce Mighty Ducks

Young Brock Pierce in Mighty Ducks, Billede fra Berømt Fix

Skildringen ville vise sig at være profetisk på sin egen måde. Efter sin periode som barneskuespiller blev Pierce involveret i opstarten af ​​Digital Entertainment Network. Dette talentadministrationsselskab skaffede sig 88 millioner dollars i den tidlige dot-com-æra i opstartsfasen, men virksomheden kollapsede i sidste ende midt i en storm af beskyldninger om mindreårige sexkriminalitet.

Det er her, Pierce-historien virkelig tager en tur for den sordide. Mens beskyldninger fløj for, at Pierce og andre havde foreslået mindreårige børneaktører, der var involveret i virksomheden, flygtede Pierce og andre topledere fra Digital Entertainment Network fra USA til Spanien. Der blev de arresteret og udleveret tilbage til USA i 2002 for at møde civile sager anlagt af anklagere, der tidligere var tilknyttet Digital Entertainment Network. Pierce blev ikke anklaget strafferetligt, skønt hans årganger blev dømt for anklager relateret til børnemisbrug og børnepornografi. Pierce betalte i sidste ende omkring $ 21.000 for at afvikle sit civile engagement i dragterne. Den dag i dag benægter Pierce enhver involvering i sine årgangers kriminelle aktiviteter.

Pierce indtaster Crypto

Mens han skjulte sig i Spanien, blev Pierce involveret i et digitalt spilfirma, der fokuserede på in-game-økonomier, som det økonomiske system i “World of Warcraft.” Dette ville vise sig at være hans portal til den større digitale valutaverden, der til sidst kulminerede med hans grundlæggelse af Blockchain Capital i 2013. Allerede velhavende fra sine tidligere satsninger begyndte Pierce her alvorligt at tjene som en tidlig Bitcoin-adopter og kryptokurrencyfinansierer. Kort derefter blev han direktør for Bitcoin Foundation. Dette udløste en række fratræden fra fondens bestyrelse på grund af Pierces noget skumle fortid og beskyldningerne omkring Digital Entertainment Network. Han sluttede til sidst som leder af stiftelsen, mens han samtidig bekendte sin uskyld i tidligere anliggender.

I løbet af sin tid i Blockchain Capital blev Pierce en tung investor i Ethereum-platformen og lancerede EOS-kryptokurrency via et beslægtet selskab, Block.one. Han er siden trådt tilbage fra Blockchain Capital, igen på grund af bekymringer vedrørende tidligere beskyldninger.

Brock Pierce Blockchain Capital

Brock Pierce på Blockchain Capital, Billede fra BitcoinIsle

En ting er krystalklar om Pierce og hans engagement i kryptokurrency – han har personligt samlet en seriøs formue. Faktisk estimerer Forbes sin nettoværdi til $ 700 millioner til $ 1 milliard, hvilket gør ham til en af ​​de rigeste figurer i kryptosfæren.

John Oliver

John Oliver lavede for nylig et take-down stykke på Brock, hvor han opfordrede seerne til at Google “Brock Pierce Scandal” og spottede sit udseende ved EOS-lanceringen.

Tid i solen

Alt den samlede kryptoformue har tjent som frø til Pierces næste store projekt – Sol, et kryptosamfund med base i det gamle San Juan-kvarter i Puerto Rico.

På en tragisk ironisk måde blev Sol-monikeren valgt, efter at nogen påpegede, at projektets oprindelige navn – Puertopia – betyder noget farligt tæt på “evigt drengeparadis” på latin. I betragtning af de beskyldninger, der har skubbet Pierce i årevis, blev det besluttet at gå med den meget mere neutrale Sol, latin for “sol”.

Puerto Rico Crypto

Læs: Puerto Rico Sol: Cryptocurrency Utopia eller Pipe Dream?

Pierce beskriver Sol som et selvstændigt blockchain-samfund, der tager et signal fra lignende projekter i krypto-venlige nationer over hele kloden. Puerto Rico er unikt placeret for et blockchain-samfund. Dens beboere er amerikanske statsborgere, men Puerto Rico bevarer sin egen skattekode. Det betyder, at de store skatter på kapitalgevinster, der normalt anvendes på kryptoindtjening i de almindelige USA, ikke gælder for beboere i Puerto Rico. Denne særpræg af international skatteret betyder, at Pierce og andre kryptomillardærer kan nyde deres digitale formuer i relativ komfort.

Brock Pierce

Brock Pierce på taget af klosteret, et San Juan-hotel i Puerto Rico. Billede fra NYTimes

Puerto Rico tilbyder også noget af en tom skifer til et nyt teknologifællesskab på grund af den ødelæggelse, som orkanen Maria for nylig har udført, som afbrød næsten al el-service på øen og udløste en løbende politisk krise vedrørende modernisering af øens net.

Pierce hævder, at blockchain er svaret på at løse Puerto Ricos infrastrukturproblem. Denne løsning har imidlertid tiltrukket en voldsom kritik fra flere forskellige udsigtspunkter i kryptosfæren.

Kryptokolonialisme

Den økonomiske model går tilbage til de mindre end strålende dage i det britiske imperium: Sæt butik i en økonomisk dårligt stillet region og lever tjenester, der hjælper lokalbefolkningen på en tvivlsom måde og udvinder fortjeneste ved hvert trin. Dette er den kryptokolonialistiske beskyldning, der rettes mod Sol. Cryptovalutaer og blockchain-teknologier er notorisk magthungrige, så elektricitetssultet Puerto Rico virker som et underligt sted at oprette butik. Pierce mener, at Sols investeringer i elektrisk teknologi vil hjælpe øen som helhed. Hans modstandere påpeger, at det at gøre det muligt for Sol at blive stærkt involveret i øens elnet, i det væsentlige ville gøre øen afhængig af Sol for sin elektriske kraft, og da Sol ifølge sin natur vil forbruge en masse elektricitet, er det rimeligt at antage, at fordelene vil ikke deles ligeligt af de ultra-rige i Sol og de økonomisk dårligt stillede folk på resten af ​​øen. Da Sol i det væsentlige vil have fingeren på kontakten til øens strømforsyning, kan den muligvis udøve unødig økonomisk og politisk indflydelse i andre aspekter af øens regering.

Sols tilhængere afviser disse beskyldninger og kalder Sol et velvilligt projekt, der har til formål at bringe fremtidens teknologi til et noget tilbagestående ø-elnet. Langt fra et udnyttende træk siger disse tilhængere, at Sol bruger øen som et bevis på koncept for fremtidige blockchain-orienterede samfund. Hvis et blockchain-samfund kan overleve og trives i Puerto Rico, siger de, det kan overleve og trives andre steder i udviklingslandene.

“Blockchain er et ideelt sæt sammen med at inkorporere eksisterende teknologirammer og arkitekturer, mens det imødekommer det største behov, nemlig infrastruktur, fast ejendom og vigtigst af alt energi,” sagde Sol-backer og iværksætter Joshua Boles. ”Vores gruppe er standhaftige i at tackle alle disse problemer, herunder sundhedspleje, landbrug og et sted, hvor det kunstneriske samfund kan ringe hjem. Desuden er vores primære fokus at genoprette Puerto Rico til dem, der har været der længst og har skabt denne utrolige kultur gennem hundreder af år. ”

Det skal bemærkes, at Boles henviser til Pierce i hans rejse stykke på Sol som “Bitcoin grand wizard.”

Pierce: Profet af fortjeneste

Pierces Sol-venture vil sandsynligvis skabe kontrovers langt ind i fremtiden, hvad enten det mislykkes eller lykkes. Meget af dette stammer fra beskyldningerne, der stadig hvirvler omkring sin tid på Digital Entertainment Network. På godt og ondt er Pierce tæt bundet i kryptoscenen på grund af sin arv med projekter som Ethereum og EOS, og han vil sandsynligvis forblive en fixtur af kryptoverdenen i en overskuelig fremtid.

Referencer

  1. https://articles.latimes.com/2002/may/18/local/me-den18
  2. https://medium.com/@cuttlefish_btc/brock-pierce-timeline-a230ad1ecdc5
  3. https://hornet.com/stories/brock-pierce-scandal-john-oliver-2/
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Gekko
  5. http://fortune.com/2018/03/16/john-oliver-eos-brock-pierce-scandal-cryptocurrency/
  6. https://www.forbes.com/richest-in-cryptocurrency/#457ce9331d49
  7. https://www.independent.co.uk/news/long_reads/us-bitcoin-puerto-rico-blockchain-cryptocurrency-steve-bannon-pierce-brock-a8198491.html
  8. https://theconversation.com/bitcoin-rich-kids-in-puerto-rico-crypto-utopia-or-crypto-colonialism-91527
  9. https://steemit.com/blockchain/@eyegasm/puertopia-planting-a-cryptoseed-in-puerto-rico
  10. https://steemit.com/puertorico/@joshuanboles/creating-puertopia-72-intense-hours-with-the-blockchain-grand-wizard

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me