Hoe Bitcoin kort te maken: complete gids

Bitcoin prijs ETF's

Bitcoin danst momenteel rond de $ 9.000 USD, en terwijl sommige handelaren het hebben over een bull-run, denken anderen aan een mogelijke prijsdaling en vragen ze zich af hoe ze Bitcoin kunnen shorten. Wanneer een handelaar short gaat, hopen ze te profiteren van de daling van de waarde van een instrument.

Als een handelaar eind december 2017 short was gegaan op Bitcoin, zouden ze een grote winst hebben gemaakt toen ze in 2018 short gingen op de shortpositie. Er waren niet veel manieren om effectief short te gaan op Bitcoin in 2017, maar vandaag zijn er heel veel goede manieren zodat mensen kunnen profiteren van de val van ‘s werelds populairste cryptovaluta.

Bitcoin prijs ETF's

Short gaan voor een vluchtig financieel product kan zeer riskant zijn omdat de theoretische verliezen onbeperkt zijn. Er is geen limiet aan hoe hoog de prijs van Bitcoin kan gaan, dus het is erg belangrijk om uw risico te beheersen als u besluit om Bitcoin te shorten..

Korte Bitcoin-posities zijn eenvoudig

Er zijn talloze beurzen die nu aan Bitcoin gekoppelde derivaten aanbieden, en veel crypto-beurzen ondersteunen nu short selling. Als u op zoek bent naar een manier om te profiteren van een dalende Bitcoin-prijs, zijn er tal van opties voor u.

Bitcoin CFD-makelaars

De stijgende populariteit van crypto’s heeft ervoor gezorgd dat talloze CFD-makelaars Bitcoin-contracten aan hun aanbod hebben toegevoegd.

De meeste Contract For Difference (CFD) -makelaars leven in de fiat-wereld, dus u zult uw account moeten financieren met een soort van grote fiat-valuta. CFD’s zijn derivaten, wat betekent dat u handelt in een financieel instrument dat geen ondersteuning heeft in Bitcoin.

Aan de positieve kant is het buitengewoon eenvoudig om bij de meeste CFD-makelaars geld op een rekening te storten, en veel hebben superlage minimale stortingen. U zou in minder dan een dag een account moeten kunnen openen en slechts een paar honderd dollar hoeven te storten om uw shortposities open te krijgen.

EagleFX

EagleFX stelt u in staat om in CFD’s te handelen voor een reeks cryptocurrencies, lees onze volledige recensie voor meer informatie.

Een ding om op te letten wanneer u in enige vorm van derivaten handelt, is het financieringspercentage. Wanneer u short gaat in Bitcoin met traditionele CFD’s, moet u een percentage van de positie betalen om deze open te houden.

Afhankelijk van het financieringspercentage kan het logischer zijn om naar een andere optie te kijken, vooral als u van plan bent uw shortpositie in Bitcoin langer dan een paar dagen aan te houden. Er zijn redelijkere uitwisselingen die er zijn, maar je moet het crypto-universum betreden om er toegang toe te krijgen.

Crypto CFD-makelaars

Een andere optie voor korte Bitcoin-posities is een beurs zoals Bitmex. Net als de bestaande CFD-makelaars in Fiat-valuta, biedt Bitmex CFD-producten op Bitcoin aan. In tegenstelling tot fiat CFD-makelaars accepteert Bitmex Bitcoin (en alleen Bitcoin) voor stortingen en heeft het veel betere voorwaarden voor crypto short sellers.

In plaats van te betalen aan short-bitcoin, worden short-sellers op Bitmex eigenlijk dagelijks betaald wanneer ze short gaan in bitcoin. Er zijn een paar verschillende manieren om Bitcoin te shorten, inclusief eeuwigdurende contracten die geen vervaldatum hebben en futures-contracten die op een bepaalde datum aflopen..

Beurzen zoals Bitmex of Deribit zijn waarschijnlijk veel betere keuzes om Bitcoin te shorten voor mensen die al wat BTC in hun portefeuille hebben, omdat de voorwaarden dat deze crypto-gebaseerde CFD-makelaars veel beter zijn dan hun fiat CFD-tegenhangers..

Verkoop Bitcoin Short op een beurs

Er zijn een aantal crypto-uitwisselingen die nu margehandel en ook short selling ondersteunen. In tegenstelling tot Bitmex is de hoeveelheid hefboomwerking die kan worden gebruikt veel lager en is deze over het algemeen niet hoger dan 5x.

Het is onmogelijk te zeggen welke optie het beste past, hoewel een lagere hefboomwerking altijd minder risico betekent. De belangrijkste dingen om te overwegen zijn de kosten die een beurs in rekening brengt om een ​​shortpositie aan te houden en hun betrouwbaarheid als tegenpartij..

Binance, Huobi, Poloniex en Kraken ondersteunen allemaal margehandel en short selling. Er zijn andere beurzen die kunnen worden gebruikt om een ​​Bitcoin-short te vestigen en die ook een reeks andere handelsopties bieden.

De Futures-markt

De CBOE / CME introduceerde eind 2017 Bitcoin-futures, net voordat de Bitcoin-prijs van een klif viel. Deze futures worden nog steeds verhandeld en zijn toegankelijk via elke normale brokerage-account die futures-contracten kan verhandelen.

Futurescontracten verschillen een beetje van een reguliere korte verkoop. Een futurescontract heeft zowel een bepaalde prijs als een vervaldatum. Dit betekent dat tijd een belangrijk onderdeel wordt van de prijsstructuur, die misschien niet voor elke handelaar intuïtief is.

U kunt bijvoorbeeld een shortpositie in Bitcoin nemen door een futurescontract (put genaamd) te kopen waarmee u op een bepaalde datum Bitcoin voor $ 10.000 kunt verkopen. Als Bitcoin boven $ 10.000 handelt wanneer het contract afloopt, zou het geen waarde hebben.

De tijdswaarde van een contract neemt af naarmate het de vervaldatum nadert, dus het kopen van langlopende futures kan riskant zijn. Veel tijd betalen kan zinvol zijn als er een grote beweging op de markten komt, maar handelen in futures die binnenkort aflopen, is iets veiliger.

Net als de CFD-contracten die fiat-makelaars aanbieden, worden de futures-contracten die op de CBOE worden verhandeld in contanten afgewikkeld, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn voor handelaren die blootstelling willen aan daadwerkelijke crypto’s, niet aan derivaten die bestaan ​​binnen het fiat-valutasysteem..

Wat zijn Bitcoin-futures?

Ga short met Tracker-fondsen

Europese investeerders hebben de mogelijkheid om short te gaan in Bitcoin door Bitcoin ETN’s te verkopen die worden verhandeld op de Nasdaq OMX. De Nasdaq OMX is gevestigd in Stockholm en biedt Bitcoin ETN’s aan die in USD of EUR luiden.

Een Exchange Traded Note (ETN) is vergelijkbaar met een CFD, maar wordt op een openbare beurs verhandeld, niet op een eigen makelaar. De ETN’s worden in contanten afgewikkeld en zouden via een effectenrekening worden gekocht en verkocht.

Exchange verhandelde Bitcoin ETN’s vullen een niche die vergelijkbaar is met de futurescontracten die op de CME worden verhandeld. Deze contracten zijn een goede optie voor institutionele beleggers die in het fiat-systeem moeten blijven en te maken hebben met gevestigde tegenpartijen.

Risico’s beheren met shortverkopen

Short verkopen brengt risico’s met zich mee die niet over het hoofd mogen worden gezien. Toen de BTC-prijzen eerder dit jaar boven de $ 5.000 USD schoten, waren er oproepen voor een snelle daling naar nieuwe dieptepunten. Dat is duidelijk niet gebeurd, en de prijzen van BTC zijn meer dan verdubbeld vanaf het niveau van $ 5.000.

Als een handelaar eerder dit jaar BTC had kortgesloten en geen stop-loss-orders had gebruikt, zouden ze grote verliezen lijden. Platforms zoals Bitmex hebben ingebouwde beveiligingen die een positie zullen liquideren zodra de marge verloren is, maar het zou verstandig zijn om verkooporders te laten starten voordat de noodliquidatieniveaus worden bereikt.

Het is een heel goed idee om te beslissen hoeveel u bereid bent te verliezen wanneer u een transactie opent en stop-loss-orders plaatst die uw marge veilig houden. BTC-prijzen kunnen terugvallen naar waar ze het jaar begonnen, maar er kunnen hogere niveaus komen vóór de crunch.

Wees voorzichtig als u Bitcoin wilt shorten. Er zijn veel manieren om een ​​korte blootstelling aan Bitcoin te krijgen, maar de markt is volatiel.

Zorg ervoor dat u begrijpt hoe u risico’s beheert voordat u handelt, en ook dat u begrijpt hoe verschillende instrumenten werken. De psychologische kant van short selling kan een uitdaging zijn, vooral in een markt die in minder dan een jaar kan verdubbelen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me