Handel med kryptovaluta: Forklarede handelsmønstre med hoved og skuldre

Mønstre til handel med hoveder og skuldre

Investorer i kryptovaluta kan lide at påpege de vilde forskelle mellem deres valgte marked og traditionelle værdipapirmarkeder. Volatiliteten er uden lige, volumenerne er usikre, og det er muligt for nybegyndere i rummet at overgå prøvede og sande spil inden for få dage. Der er endda det løbende spørgsmål om, hvorvidt kryptokurver virkelig repræsenterer værdipapirer, eller om de fungerer i form af et juridisk og teknologisk grå rum.

Hoved- og skulderhandelsmønstre

Af den grund er det ikke svært at finde cryptocurrency-investorer, der benægter værdien af ​​traditionel teknisk analyse. Teknisk analyse er intet andet end at forudse fremtidige pristendenser baseret på tidligere data, primært pris og volumen. På et marked, hvor gevinster på firdobbelt cifre tilsyneladende kan komme ud af ingenting på grund af fremskridt inden for det tekniske rum eller endog vedtagelse, synes teknisk analyse at have sine grænser.

Det ville dog være en fejl at diskontere det helt. Et marked er trods alt et marked, og de traditionelle mønstre forbundet med teknisk analyse kan tilbyde nøgleindsigt i kryptokurrencymarkedets adfærd. I de fleste tilfælde, jo mere indlysende eller udtalt den tekniske analysemarkør er, desto mere værdifuld vil det vise sig at være i forudsigelsen af ​​en given kryptovalutas adfærd.

Lad os se på en klassisk teknisk analyse – hoved og skuldre og omvendte hoved og skuldre handelsmønstre.

Standardformen

Den grundlæggende form for et mønster med hoved og skuldre er – som navnet antyder – to små toppe adskilt af små trug og kronet i midten med en enkelt stor spids. Disse toppe svarer til henholdsvis venstre skulder, højre skulder og hoved. Baseline, hvor alle tre grafmønstre ser ud til at mødes, kaldes halsudskæring, og det er denne udskæring, der i sidste ende bliver den ting at se på.

Hoved- og skuldermønstre af begge typer behøver ikke at være symmetriske. Det vil sige, at venstre eller højre skuldre kan variere i højden, og halsudskæringen kan være let tagget eller skrå. Hovedet er dog altid større end hver skulder. Dette er mønsterets definerende egenskab.

Hoved & amp; Skuldermønster

Hoved & Skuldermønster, billede fra Investopedia

Begge former for hoved og skuldermønster er omvendte mønstre, hvilket indikerer en kommende prisændring. Standardmønsteret for hoved og skuldre er primært en bearish indikator. Hvis du ser dette særlige mønster vises, kan du være rimelig sikker på, at priserne vil falde engang kort efter, at højre skulder er oprettet.

Når markedet begynder at skabe et standardmønster for hoved og skuldre, skabes venstre skulder af en stigning i priserne ledsaget af en tung handelsvolumen. Denne prisstigning er dog kortvarig, og en periode med konsolidering begynder. Konsolidering betyder generelt, at markedet forsøger at sortere værdien af ​​den pågældende sikkerhed, og dens ultimative retning er uklar og bevæger sig sidelæns.

Efter konsolideringsperioden springer priserne pludselig til niveauer, der overstiger dem, der er nået i venstre skulder. Handelsvolumen er dog stadig lavere end venstre skulder. Dette er det første rigtige tegn på, at der opstår et hoved og skuldermønster.

HS-mønster

Når hovedets høje er nået, gnister dette et flot salg. Volumenstigninger og priser synker samtidigt til tæt på deres oprindelige niveau. De nye svagere volumener, som sikkerheden oplever efter udsalget, bringer kort igen priserne op, inden de i sidste ende afregner og skaber den højre skulder.

Hvis der trækkes en linje mellem de laveste punkter skabt af venstre og højre skuldre, bliver denne linje mønsterets halsudskæring. Når udskæringen brydes efter oprettelsen af ​​den tredje skulder, bekræftes mønsteret.

Fordi vi nu kan se et bekræftet standardmønster for hoved og skuldre, kan vi være rimelige sikre på, at bjørnen vandt dagen, og priserne vil falde.

Der er en simpel beregning, der kan gøres for at forudse dette fald.

Mønsterets indledende breakout måles ved at beregne forskellen mellem toppen af ​​hovedet og halsudskæringen. For at gøre det enkelt bruger vi runde tal. Sig, at vores krypto oprettede en halsudskæring på $ 50, og toppen af ​​hovedet nåede hele $ 70, hvilket efterlod os et breakout på $ 20. Nu skal vi trække breakout-værdien fra halsudskæringen for at nå målprisen. At trække $ 20 fra $ 50 giver os $ 30, og dette er den lave målpris, som sikkerheden kan forventes at nå kort efter, at udskæringen er brudt.

Det omvendte mønster

Et omvendt hoved- og skuldermønster fungerer meget på samme måde. Det er et spejlbillede af standardmønsteret – dvs. skuldre og hoved defineres af trug i stedet for toppe – og det betragtes generelt som en bullish indikator, så du kan forvente, at priserne stiger efter bekræftelse af dette mønster.

Når en halsudskæring vises, indtager sikkerheds- eller kryptovaluta-investorer en lang position og skubber prisen kort op, inden de opretter venstre skulder i det oprindelige trug. Modstanden mod dette trug er overvundet, og prisen stiger igen, kun for at falde skarpere end før, hvilket skaber hovedet.

Omvendt hoved & amp; Skuldermønster

Omvendt hoved & Skuldermønster, billede fra Investopedia

Når hovedet er oprettet, vil en stor volumenstigning sandsynligvis være tydelig, ligesom det var i standardmønsteret for hoved og skuldre. Dette indikerer et prisskub opad, hærdet af truget, der bliver højre skulder.

Når dette omvendte hoved- og skuldermønster bekræftes ved oprettelsen af ​​halsudskæringen, signalerer dets omvendte natur en vending af den tidligere baisse nedadgående tendens. Kort sagt kan priserne forventes at stige.

Omvendt HS-mønster

Der er flere forskellige måder at nærme sig handel omkring et omvendt hoved- og skuldermønster. Den konservative skole anbefaler at vente på, at mønsteret bliver definitivt etableret. Når det er tilfældet, tilrådes en investor at komme ind på markedet ved første lukning over den etablerede halsudskæring eller placere en grænseordre ved eller under den ødelagte halsudskæring.

Overskudsmålet beregnes på samme måde som den måde, det blev beregnet på i standardmønsteret. Breakout, eller forskellen mellem bunden af ​​hovedet og halsudskillelsen, findes. Denne breakout føjes derefter til halsudskæringen for at få et groft skøn over, hvor priserne kan forventes at stige i handelsdage efter den ødelagte halsudskæring. En erhvervsdrivende ønsker måske at indstille en stoptabsordre under breakout-prislinjen, eller et stoptab kan placeres lige under mønsterets højre skulder.

The Writing on the Wall

Teknisk analyse har sine grænser i kryptokurrencyrummet, men de mønstre, der oprettes ved traditionel teknisk analyse, holder for det meste. Mens kryptokurrency har sin rimelige andel af unikke vendinger og uventede kurvekugler, har investorer i sidste ende at gøre med markedsdynamik, der følger matematiske regler. At identificere de mønstre, som disse regler skaber i pris- og volumengrafer, kan tage noget af gættet ud af investering i kryptokurrency, og det kan pege investoren mod sikrere spil i fremtiden. Den vigtigste afhentning, når et standard- eller omvendt hoved- og skuldermønster er bekræftet, er at priserne sandsynligvis vil ændre sig dramatisk på kort sigt. Formen og retningen af ​​hoved- og skuldermønsteret er den største signal her. Priserne falder nogenlunde i tråd med udbruddet i standardmønsteret, og priserne vil stige på samme måde som signaleret med det omvendte mønster.

Referencer

  1. https://www.investopedia.com/university/technical/
  2. https://www.tradingview.com/ideas/headandshoulders/
  3. https://www.investopedia.com/terms/c/consolidation.asp
  4. http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:chart_analysis:chart_patterns:head_and_shoulders_top_reversal
  5. https://www.investopedia.com/articles/technical/121201.asp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me