5 ting, du skal vide, før du investerer i kryptovaluta

Tips til investering i kryptovaluta

Crypto faldt af en klippe i 2018, og ingen ved virkelig hvorfor. Du finder hundrede forskellige rationaliseringer på nettet. Hvis du skulle spørge mig, tror jeg, at kryptomarkedet kom foran sig selv i 2017. Det er hvad der sker hver gang en ny teknologi kommer (ligesom dot.com-æraen). En masse hype og priser stiger for hurtigt. Og jo hurtigere prisen på Bitcoin og andre mønter steg, jo mere skrøbelig blev tyremarkedet. Investorer, der købte Bitcoin for $ 50, var ikke følsomme over for prisændringer på $ 10.000, $ 15.000 eller $ 20.000.

Imidlertid skyndte Bitcoin-indehavere, der købte til $ 19.000, sandsynligvis at sælge deres beholdninger, da Bitcoin-prisen faldt til $ 15.000. Efterhånden som tyremarkedet skrider frem, øges risikoen for større salg. Og dette er hvad der skete.

I slutningen af ​​2017 begyndte investorer at realisere deres gevinster, hvilket forårsagede en mindre korrektion. Derefter så investorer, der kom sent til festen, rødt i deres kryptoportefølje, så de begyndte også at sælge deres kapitalandele. Yderligere salg betyder yderligere prisfald, og sådan udvikler en dyb markedskorrektion sig.

Markedskorrektionen bragte alt sammen med dig, og du burde være særlig forsigtig med dine kryptoinvesteringer, især hvis du deltager i nye ICO’er. Du investerer din hårdt tjente indkomst i krypto, så sørg for at få al den hjælp, du har brug for.

Tips til investering i kryptovaluta

For at komme i gang skal du kigge på de 5 grundlæggende regler, du har brug for at vide om investering i krypto.

1. Forstå de risici, du går ind i

Sørg for, at du forstår de iboende risici, du påtager dig, når du køber kryptovalutaer (mere specifikt hjælpeprogrammer).

 • Når du køber ind i en ICO, køber du dig til en opstart. De fleste startups mislykkes.
 • De fleste krypto (især tokens, der endnu ikke kan bruges, fordi platformen ikke er live endnu eller i sin barndom) er illikvid og lettere at manipulere end værdipapirer
 • Crypto-tokens (bar-sikkerhedstokener) betaler ikke udbytte
 • Kryptomarkeder er ureguleret, så et par store drenge kan hjørne markedet for din regning
 • Det, der fremgår af hvidbogen, afspejles sjældent i Smart Contract og endnu værre: grundlæggerne holder undertiden bagdøren åben, hvis de ønsker at ændre Smart Contract i fremtiden (f.eks. Tillader de sig at ændre levering af en mønt efter ICO; eller Whitepaper nævner en spærringsperiode, men Smart Contract har ingen logik, der låser grundlæggers tokens). Se her hvis du gerne vil læse mere om dette

2. Vær ikke fjollet

Jeg forstår det – du ser et par token skyde gennem taget, og du vil deltage i festen. Crypto er risikabelt – af de grunde, jeg nævnte ovenfor. Start med små mængder og gå ikke helt ind.

Hold din eksponering for krypto på et rimeligt niveau (og hold dig til det!). Min nuværende eksponering for krypto er 5% af min samlede investeringsportefølje. Jeg kan overveje at hæve det til 10%, hvis markedet går meget lavere, men 10% er min hårde grænse. Selvfølgelig skal min eksponeringsgrænse være anderledes end din, og din eksponeringsgrænse afhænger af din alder, din indkomst, dit formuegrad og i hvilke aktivklasser du har investeret din formue i. Kopier ikke mine eksponeringsgrænser!

Diversificer også dine kryptobesiddelser – især i en aktivklasse, der stort set afhænger af spekulationen om, at en bestemt DLT-platform bliver populær. Jo mere du spreder dine mønter, desto mere sandsynligt rammer du jackpotten.

3. Vær kræsne

En dyb markedskorrektion (inklusive kryptokorrektion) bringer alt ned: gode og dårlige tokens. Da du er inden for de eksponeringsgrænser, du har sat dig selv, betyder det at købe under en alvorlig markedskorrigering, at du har mulighed for at shoppe rundt efter store poletter til en dyb rabat.

Se på de drivere, der understøtter prisen på et token

Gå efter disse tokens med et stærkt, grundlæggende krav til den platform, de understøtter. Lad mig give dig et eksempel for at vise dig, hvad jeg mener.

Du køber beregningskraft på Ethereum ved at betale for Ether. Oprettelse af en ny smart kontrakt på Ethereum koster Ether; udførelse af smart kontraktlogik koster Ether og så videre. I betragtning af at Ethereum ser ud til at være den valgte platform til at køre smarte kontrakter og i en verden, der bevæger sig til automatisering og decentralisering, kan man tage stilling i Ether med forventningen om, at efterspørgslen efter ether (til at udføre endnu flere smarte kontrakter på Ethereum) vil Vær stærk.

Hvis afhandlingen er korrekt, vil stærk efterspørgsel efter udførelse af smarte kontrakter på Ethereum understøtte tokens værdi på lang sigt.

Se efter store økonomiske voldgrave

Jeg genopfinder ikke hjulet her – jeg låner begrebet fra Warren Buffet, en af ​​de største investorer derude. Økonomisk voldgrav refererer til graden af ​​konkurrence, som en udsteder står over for (eller vil blive udsat for i fremtiden).

Der er nogle forretningsmodeller, der er sværere at efterligne end andre. Det er svært at kopiere den brandloyalitet, som Apple har, og det er heller ikke let at opbygge et dobbeltsidet marked som eBay. På den anden side er det mindre vanskeligt at opbygge en Android-baseret telefon og konkurrere med Samsung. Og LED-tv sælges til lave margener på et mættet marked. Få ideen?

Og dette linker til det punkt, jeg gjorde i afsnit 3.1 ovenfor. De mest populære Altcoins udfører den samme funktion, har lignende niveauer af markedsværdi og accepteres (generelt) lige meget. Med andre ord er de udskiftelige. Køb mønter, der giver dig adgang til unikke platforme, hvis du vil sove om natten – især under de nuværende markedsforhold.

4. Vær ikke doven

Hvis du virkelig insisterer på at købe ind i ICO’er, skal du få udført meget beskidt arbejde. Omkring 600 ICO’er gik på markedet i første halvdel af 2018 (og jeg nævner ikke de ICO’er, der ikke nåede deres soft cap!). Det er mange Whitepapers at analysere. At være hårdtarbejdende er dog ikke nok:

 • Du skal sikre dig, at du er god til at skelne en god opstart fra en dårlig
 • Du skal se på grundlæggerne, deres ekspertise og deres track record
 • Find ud af, om visse større organisationer støtter blockchain-applikationen eller på anden måde

Eller du kan engagere en rådgiver, der gør dette. Virkelig og sandt har du brug for et team af analytikere, der løbende gennemgår hvidbøger.

5. Teknisk analyse er nøglen

I en tokenverden, hvor der ikke udbetales udbytte, og der ikke tilskrives indtægter til (nytte- eller betalings-) tokens, er det ret umuligt at bestemme dagsværdien af ​​et kryptoaktiv (i den traditionelle finansverden er aktiekursen en funktion af fremtidigt udbytte, som udsteder forventes at betale). Hvor meget, siger, er Bitcoin værd? Det er umuligt at komme med et svar. Hvis du ikke kan værdiansætte et aktiv, kan du ikke afgøre, om du betaler for meget for det eller på anden måde. Det er som at gå med bind for øjnene.

Teknisk analyse kan være praktisk (men stol på mig, det er ikke en perfekt videnskab). Teknisk analyse er grundlæggende en undersøgelse af, hvordan markedets psykologi manifesteres i, hvordan et diagram for et instrument ser ud. For eksempel, når priserne stiger, og mængderne tørrer op, skal du være meget forsigtig med den prisbevægelse, fordi det indikerer, at en meget lille del af markedet deltager i den prisstigning. Omvendt, hvis der er en markedskorrektion ledsaget af store mængder i dette token, så skal det betyde, at korrektionen understøttes af en relativt stor del af markedet.

Teknisk analyse hjælper (jeg understreger, hjælper men er ikke en sølvkugle) med at undgå at fange en faldende kniv eller købe i toppen.

Få igen hjælp til dette – eller hvis du er interesseret i at lære at læse diagrammer, kan du læse et par bøger om emnet. Du kan starte med denne: Short Selling med O’Neil Disciples. Det er en god bog, men pas på: det er ikke en side-turner!

Bonus: Svar på standardspørgsmål, som jeg normalt får fra kryptoinvestorer

Jeg får normalt et fælles sæt spørgsmål fra kryptoinvestorer, så jeg tænkte på at gengive dem sammen med mine standardsvar.

Jeg købte krypto i 2017, og jeg har ikke solgt dem endnu. Hvad skulle jeg have gjort for at undgå blodbadet i 2018?

Det er aldrig let at få øje på en top, selvom det er tydeligt i bakspejlet. Der er dog et par ting, du kan passe på:

Husk, at tyrkørsler bliver mere skrøbelige over tid, især hvis det steg super hurtigt (Bitcoin steg fra $ 1.000 til $ 20.000 på 1 år!). Det første store fald efter et skørt større bull run er et rødt flag. Priserne kommer normalt tilbage efter den første korrektion, men det er en død kat hoppe. Det sker næsten altid, og du skal ikke stole på det. Sørg for, at du begynder at sælge på dette tidspunkt. Du kan muligvis få det forkert (og markedet fortsætter med at stige), men oddsene er imod dig. Jeg ville sælge halvdelen af ​​min stilling på dette tidspunkt

Klik for at forstørre

Hvis prisen falder under det glidende gennemsnit på 20 dage og 50 dage (efter en bull run), skal du sælge mere eller alle dine resterende beholdninger

Klik for at forstørre

De indikatorer, jeg nævner ovenfor, er generelt synlige ved starten af ​​hver større markedskorrektion. De er ikke narresikre, men de vil sandsynligvis få dig ud af problemer oftere end ikke. Jeg vil hellere gå glip af den sidste del af tyren, så længe jeg minimerer mine tab.

Jeg købte øverst og tabte en masse penge. Skal jeg sælge nu for at reducere mine tab?

Du vil sandsynligvis se mere rødt i din kryptoportefølje, men det er sandsynligvis det værste tidspunkt at sælge dine aktiver nu. For eksempel, hvis du købte XRP (Ripple) øverst, er 90% af din investering blevet udslettet (undskyld, hvis jeg lægger salt på skaden!). I din position vil jeg holde på de sidste 10% og se, hvad der sker.

Fortsætter blodbadet?

Sandsynligvis. Markedet har været i tilbagegang (identificeret ved en række lavere højder – dvs. hver efterfølgende højde er lavere end den forrige) siden begyndelsen af ​​året. Så længe mønsteret ikke ændres (dvs. lavere højder vedvarer), er det sandsynligt, at markedet vil falde yderligere.

Klik for at forstørre

Skal jeg købe nu?

Wow du er dristig! Hvis du ikke er overeksponeret, vil jeg begynde at dyppe mine fødder, når markedet konsolideres omkring en bund (der er mange ting at passe på, og en af ​​dem er, at mønsteret for lavere højder er brudt). At lære at læse diagrammer vil være en stor hjælp for dig. Se på nogle af vores handelsguider for at komme i gang:

 • Handel med kryptovaluta: Identifikation og brug af Fibonacci-trækningsniveauer
 • Kryptovalutahandel: Momentum-indikatorer og bevægelige gennemsnit
 • Handel med kryptovaluta: Head & Skulderhandelsmønstre forklaret
 • Cryptocurrency trading: Hvad er Bollinger Bands ?
 • Investering i kryptovaluta ved hjælp af strategien for dollaromkostningsgennemsnit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me