Nybörjarhandbok för Espers: Blockchain-baserade webbplatser, fillagring och meddelanden

Espers är en hybrid blockchain som kombinerar Proof-of-Work och Proof-of-Stake-mekanismer. Teamet skapade det som svar på bristen på användbarhet av olika befintliga blockchain-tekniker, tillsammans med uppdelningen och bristen på samarbete mellan projekt. Med Espers hoppas laget att ge enande och utöka möjligheterna. En gång implementerad kommer den att innehålla funktioner som gränsöverskridande gränssnitt, webbplatser i kedjan, modulära sidokedjor, säker meddelandehantering och fillagring i kedjan.

Espers myntguide

Allt kommer att anslutas via ett universellt gränssnitt som vilket mynt som helst kan dra nytta av. Myntet bakom ekosystemet, ESP, är katalysatorn som driver dessa tjänster samtidigt som det stimulerar intresset för att behandla block för Espers-nätverket. Med denna uppmuntran kommer spelare och gruvarbetare att delta och leda till en konsekvent generation av block, liksom ett blixtsnabbt nätverk.

Webbplatser på Blockchain?

Teammedlemmar på Espers inser att blockchain-tekniken redan har förändrat ett stort antal områden. Men de ser också dess potential för mer, inklusive webbplatser på blockchain. Genom att göra det möjligt att ha webbplatser i kedjan kommer Espers Blockchain att ge extrema säkerhetsnivåer, vilket gör webbplatser praktiskt taget ogenomträngliga. De hoppas kunna göra detta till en ny standard för säkerhet och säkerhet på webbplatser. Espers Blockchain kommer dessutom att se till att webbplatser aldrig tas bort eller tas bort, oavsett vad som händer, ungefär som blockchainens oföränderlighet. Dessutom kommer webbplatsägare att ha fullständig kontroll över sina egna data och servertiderna blir snabbare.

Espers funktioner

Espers-teamet anser att genom att vara värd, lagra och driva webbplatser samt relaterade tjänster via blockchain kommer detta nästan helt att eliminera möjligheten att attacker påverkar användbarheten. Med blockkedjan som ett internetprotokoll finns det ett ytterligare skyddslager som är nästan ogenomträngligt. Till exempel kan webbplatser som arbetar på blockchain inte drabbas av DDoS-attacker eftersom det inte finns filer att hacka eller datacenter / servrar som kan kompromissa.

Vad är Espers säkra meddelanden?

En annan av de viktiga funktionerna i Espers är säker meddelandehantering. I sin vitbok påpekar Espers att få försök till säker meddelandehantering faktiskt har utnyttjat blockchains algoritm för kryptering. Befintliga system optimerar hastigheten genom att fixa meddelandet till en privat nyckel istället för blockchain själv. Detta är smart eftersom det möjliggör snabbmeddelanden utan att öka blockchain-belastningen, men Espers-teamet ser brister. Dessa inkluderar det faktum att riktigt säker meddelande bör sända meddelandet bland blockchain-noder precis som alla minade block.

Espers avser istället att lagra råtext på blocket, vilket möjliggör säkerhet innan meddelandet skickas. Meddelandets säkerhet är dubbelt, inklusive både kryptering via en dedikerad algoritm och möjligheten att bekräfta meddelandets giltighet, precis som blockchain skulle göra med transaktioner. Meddelandets innehåll skulle förbli privat, men blockchain rapporterar när meddelanden skickas och vilken offentlig nyckel som tar emot dem.

 Andra viktiga Espers-funktioner

Espers Blockchain lagrar de flesta filer lokalt, vilket möjliggör rörlighet och en lätt blockchain. Chain Apps är Espers förmåga att ansluta alla blockchain-drivna appar och därigenom öka kapaciteterna. X-noder skiljer sig från masternoder genom att de inte kräver en specifik balans mellan ESP.

Espers plånböcker

Espers har plånböcker tillgängligt för de flesta operativsystem. Du kan ladda ner plånboken för Windows eller Mac direkt från webbplatsen, få instruktioner för Linux eller se källan på GitHub. Det finns också Bootstrap för både Mac / Linux och Windows. Hela klienten kanske inte visar den senaste versionen av plånboken, men detta är inte oroande. Det finns en automatisk uppdatering som tar hand om den. Om du är osäker kan du också söka efter uppdateringar från startprogrammet.

Espers plånböcker

Hur man köper Espers ESP

Espers finns för närvarande på CoinExchange, Livecoin och Alcurex. I skrivande stund motsvarade en ESP 0,000326 USD eller 0,00000004 BTC. För närvarande är de listade börserna de enda med rätt plånbok och blockchain. Köp inte Espers från Yobit-börsen eftersom den har en gammal version med en plånbok som inte stöds och ingen koppling till blockchain. Trots förfrågningar från Espers utvecklargrupp kommer Yobit inte att uppdatera det.

Köp Espers

Vad är Espers ‘hybridfördelningsmetod?

I stället för att enbart förlita sig på PoW- eller PoS-mekanismer använder Espers en hybriddistributionsmetod som sätter både PoS och PoW på samma blockchain. Idén om ett hybridsystem är fortfarande ganska ny. Det finns få blockkedjor med en tillräckligt robust svårighetsalgoritm som kan justera tiden mellan block som genereras för antingen PoS eller PoW eller båda.

För att lösa detta problem anpassade Espers-teamet en svårighetsretargetalgoritm, VRX, som möjliggör att de genererade blocktyperna blandas ordentligt. Detta ökar blockkedjans säkerhet avsevärt eftersom varje PoS och PoW kompenserar för varandras brister. Detta ger Espers Blockchain en fördel jämfört med system som bara är beroende av den ena eller andra av dessa metoder istället för en hybridlösning.

Gruvdrift Espers

Ett annat alternativ är att bryta Espers. Du hittar de nödvändiga verktygen på Espers webbplats gruvsida, inklusive CPU-Miner, GPU-gruvarbetare för AMD och NVIDIA och GitHub. Samma sida har detaljerade instruktioner för att bryta ESP med en CPU eller GPU via detta blogginlägg. Där hittar du specifik kodningsinformation för gruvdrift samt var du hittar en gruvarbetare, tydligt uppdelad i CPU, GPU med NVIDIA och GPU med AMD.

Gruvdrift Espers

Hur ser Espers Roadmap ut?

Under fjärde kvartalet 2017 uppdaterade Espers sin webbplats, reviderade PoW och PoS, uppgraderade plånboken och slutförde en marknadsföringskampanj. Det skapade också mobilplånboken och den lätta klienten, plus skrev vitboken. Nu under andra kvartalet 2018 är fokus sändningssystemet, sidokedjor och x-noder. Under tredje kvartalet kommer det att fokusera på CrossChain, Site on Chain och Chain Apps.

Espers färdplan

Slutsats

Espers erbjuder en ny blockchain som tar de bästa funktionerna i PoW och PoS-system för att skapa en hybrid blockchain. Det pågår flera funktioner som de hoppas kommer att revolutionera blockchain-tekniken, inklusive riktigt säker meddelandehantering som utnyttjar den tekniken.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me