Nybörjarhandbok för Enigma: Beräkning och lagring av kedjor för privat data

Vad är Enigma?

Gåta är ett protokoll baserat på blockchain som är beroende av banbrytande sekretessteknologi som möjliggör decentraliserade applikationer från början till slut, som är skalbara. Enigma utvecklades som svar på några specifika problem med blockchain, skalbarhet och integritet, som båda löser.

Vad är Enigma?

Enigma-teamet

Teamet bakom Enigma inkluderar många yrkesverksamma som finslipade sina färdigheter på MIT, tillsammans med investerare i toppklass som stöder projektet. Medgrundare och VD, Guy Zyskind, har över 10 års erfarenhet av mjukvaruutveckling, tillsammans med erfarenhet från MIT Media Lab. Den andra medgrundaren, Chief Product Officer Can Kisagun, är en MIT Sloan MBA och har erfarenhet från McKinsey. Andra teammedlemmar inkluderar Tor Bair som chef för tillväxt och marknadsföring; Victor Grau Serrat som senior mjukvaruutvecklare; Frederic Fortier som senior mjukvaruutvecklare; Moria Abadi som senior mjukvaruutvecklare och forskare; Lena Kleyner som senior mjukvaruutvecklare; Ainsley Sutherland som produkt- och partnerskapsstrategi leder; och mjukvaruutvecklare Isan Rivkin, Avishai Weingarten och Embar Almog.

Enigma Team

Bland dessa ytterligare teammedlemmar hittar du minst fyra personer med över 10 år inom mjukvaruutveckling, varav två har över 15 års erfarenhet. Den långa listan med rådgivare för Enigma inkluderar chefen för MIT Media Lab Entrepreneurship Program (Alex Pentland), en partner på Pantera Capital (Paul Veridittakit), VD för Abra (Bill Barhydt), COO och medgrundare av NerdWallet (Jacob Gibson), en chefspartner på Sora Ventures (Jason Fang), den tidigare chefen för Quantopian’s Hedge Fund Development (Justin Lent), den tidigare VIP-skatten och handelsverksamheten för Circle (Josh Lim), och en tidigare programvaruingenjör med TwoSigma ( Matthew Falk).

Varför är integritets- och skalbarhetsproblem och hur löser Enigma dem?

Blockchains står inför integritetsproblem eftersom vem som helst kan komma åt data, vilket gör det omöjligt att lagra känslig data. Eftersom du inte kan lagra känslig data har blockchains ett begränsat antal användningsfall utan justeringar. När det gäller skalbarhet är blockchain-databehandling för dyr och långsam, vilket gör det omöjligt att lagra eller beräkna extremt stora bitar av data.

Blockchain-problem

Enigma kan lösa båda dessa problem via unik teknik som möjliggör datasekretess och beräkning samtidigt. De smarta kontrakten som finns i andra blockchain-baserade plattformar är “hemliga kontrakt” på Enigma. I dessa hemliga kontrakt förblir ingångsdata dolda från Enigma-nätverksnoder, som kör koden. Teamet bakom Enigma känner att det är omöjligt för smarta kontrakt och blockchains att vara både decentraliserade och användbara utan integritet som denna..

Enigma ekosystem

Enigma-protokollet kan driva ett helt ekosystem. Protocol Layer möjliggör decentraliserad beräkning med känslig data. Platform Layer består av dussintals olika plattformar, inklusive AI-utbyten och datamarknader, som Enigma-protokollet gör att man kan bygga. Slutligen gör Application Layer det möjligt att ha tusentals appar som verkligen är decentraliserade och som kräver både säker data och privat beräkning.

Enigma-protokoll

Enigma användningsfall

Enigmas sekretessprotokoll påstår sig ha potential att hjälpa en rad branscher och individer att låsa upp ett värde på miljarder dollar. På ett enskilt lager kan användare tjäna pengar på data oberoende eller kollektivt samtidigt som informationen hålls privat från de företag som vill analysera den. Detta ger en vinn-vinn-situation för individer som värdesätter sin integritet men vill tjäna pengar på sina data och de företag som förlitar sig på användardata för ytterligare information.

Enigma-användningsfall

Enigma kommer att utföra en liknande funktion för vårdindustrin, vilket gör det möjligt för forskare att ta emot data utan att vårdgivare eller individer oroar sig för integritet. Detta kan gynna alla genom att leda till innovationer.

Det finns också applikationer relaterade till Internet of Things eftersom decentraliserade datamarknader skapar värde för IoT. Marknadsplatserna kommer att använda Enigmas unika integritet för att möjliggöra framgångsrika beräkningar utanför kedjan i stor skala.

Enigma erbjuder även fördelar för låntagare som vill bygga eller få kredit. Låntagare kan använda Enigma och ett decentraliserat banksystem för att visa att de är pålitliga samtidigt som de fortfarande håller sina uppgifter privata från långivarna. Detta står i skarp kontrast till det nuvarande systemet, som kräver att låntagare direkt exponerar data för långivare. Denna applikation kan möjliggöra mycket tillväxt i utlåningsekosystemen.

Vad är katalysator?

Den allra första applikationen som byggdes med hjälp av Enigma-protokollet är Katalysator, som redan har tiotusentals användare. Denna plattform riktar sig till professionella kryptovalutahandlare med sin datadrivna forskning och investering i kryptotillgångar. Catalyst ger användarna möjlighet att samla och dela data för att skapa lönsamma datadrivna investeringsstrategier.

Katalysator

Enigma färdplan

Enigma-färdplanen för 2018 till 2020 är uppdelad i segment med sina egna namn: Discovery, Voyager, Valiant och Defiant. Discovery-scenen innehåller testnätet i Q2 och mainnet i Q3. Det fokuserar på att skapa Enigma Protocol MVP, inklusive Secret Contracts version 1.0, dApp datasekretess och integration med Ethereum.

Voyager är första halvåret 2019, med testnätet i Q1 och mainnet under Q2. Detta inkluderar dApps skalbarhet och oberoende, tillsammans med Secret Contracts 2.0.

Valiant kommer att vara i Q4 av 2019 och Q1 av 2020, med testnet och mainnet tar vart och ett kvartal. Denna fas involverar det öppna nätverket och global skalbarhet.

Slutligen är Defiant Q3 för 2020. Det är då Enigma kommer att uppnå kedjeoberoende och verklig decentralisering. Även om färdplanen bara går fram till en del av 2020, har Enigma-projektet planer för längre in i framtiden än detta. Teamet vill bygga grunden som kommer att leda till årtionden efter fortsatta framsteg.

Slutsats

Med Enigma-protokollet kan projektet övervinna två av de största hindren för blockchain, integritet och skalbarhet. Det finns redan en funktionell applikation byggd med protokollet Catalyst. Dessutom har teamet bakom projektet och rådgivarna lång erfarenhet som bör hjälpa dem att lyckas.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me