Nybörjarguide till WaBi

WaBi syftar till att ta blockkedjans säkerhet och använda den för att autentisera verkliga varor, förhindra konsumenter från att dö eller allvarliga skador på grund av förfalskade varor. Teamet lägger ut förfalskade etiketter på konsumtionsvaror så att kunderna har en verifierbar metod för att bevisa att artikeln i fråga är vad den påstår sig vara och inte har manipulerats med. Konsumenterna använder sedan WaBi, token, för att köpa produkterna. Även om token WaBi och dess moderbolag, Walimai, mestadels finns i Kina, expanderar de också internationellt.

WaBi Guide

Vilket problem löser WaBi?

För närvarande finns det en dramatisk tillströmning av falska varor på marknaden. Faktum är att det uppskattas 461 miljarder dollar i importerade falska varor som cirkulerar globalt. Även om detta är obekvämt för vissa, kan det också vara direkt farligt när det gäller läkemedel, mat, babyformel och liknande föremål. Teamet bakom WaBi sporrades mot sitt mål av de nyligen skötbara barnmatskandalerna i Kina. År 2004 dog minst 63 barn från att dricka falsk babymjölk, och 2008 fanns 300 000 offer från en liknande skandal, inklusive 54 000 sjukhusvistelser och sex spädbarnsdöd..

WaBi använder

Medan de uppmuntrades att hitta en lösning av skandalerna i Kina angående barnmat, kan förmågan att autentisera produkter hjälpa människor runt om i världen. Innan WaBi-projektet fanns det inget sätt att använda blockchain för att lösa problemet utan att ansluta fysiska och digitala tillgångar.

Vilka andra utmaningar kom WaBi över?

När WaBi-teamet utvecklade lösningen var det tvungen att skapa en fysisk etikett som kunde förbli säkert på plats utan risk för oavsiktlig brott, men ändå skulle gå sönder vid påfyllning eller förfalskning. Samtidigt var de tvungna att utnyttja mikrosäkerhet genom att individuellt säkra taggar mot kopiering samtidigt som de gav säkerhet på makronivå för att förhindra manipulering över hela systemet.

Hur utnyttjar WaBi blockchain för fysiska tillgångar?

Den största utmaningen för WaBi-projektet var att länka fysiska och digitala tillgångar för att dra nytta av blockchain. Teamet byggde på säkerheten för blockchain och kryptografisk teknik som möjliggjorde transaktionssäkerhet och det unika med varje digital tillgång. Walimais lösning kan säkert länka den fysiska artikeln med en digital representation till en rimlig kostnad.

Hur använder du WaBi?

För att få den här metoden att fungera sätts Walimai-etiketten på plats vid “utgångspunkten” för försörjningskedjan. Koden ger information som innehåller en dynamisk kod, ett unikt krypterat ID och geografisk data.

WaliMai

Du kan få en mobilapplikation för din smartphone från Google Play, Apple App Store, QQ Store eller Baidu app store. När du stöter på ett föremål i en butik, skannar du bara dess QR-kod så kan du läsa information om det är förfalskat. Den skannade etiketten läser informationen och skickar den till molnet för att verifieras. Det offentliga verifieringsresultatet visas sedan för att ge dig självförtroende. Många produkter i Kina använder redan dessa etiketter, och systemet växer. På grund av konsumentsökning kan fysiska och digitala objekt synkroniseras kontinuerligt.

Vilka säkerhetsåtgärder har Walimai-systemet?

För att utnyttja blockkedjans säkerhet till sin fulla potential och förhindra manipulering eller förfalskning av etiketter finns det system som visar en konsument att en produkt är osäker vid en attack. Om geolokaliseringsdata inte matchar kommer informationen inte att verifieras, varnar användaren. Om förfalskaren lyckas klona produkten och ersätta den med en falsk, förhindrar tidsavståndet mellan skanningar autentisering. Om förfalskaren tar bort produkten från cirkulationen kommer de inte att kunna kopiera och replikera etiketten eftersom en enda skanning kommer att desynkronisera de återstående föremålen i satsen, vilket gör försöket meningslöst.

Vad är WaBi-token?

WaBi-token är en digital token som konsumenter kan använda för att köpa produkter de skannar via Walimai-applikationen. Den första ICO är över och säljer av de 46 miljoner WaBi som var tillgängliga för försäljning av en 100 miljoner fast total leverans. Under ICO motsvarade varje token $ 0,25 USD.

Användare av applikationen kan använda WaBi för att köpa produkter som skyddas av Walimai med automatisk klickbetalning. Genom att betala med WaBi får användarna extra fördelar, till exempel bonus-WaBi-poäng på inköp, rabatter och förbättrade leveransvillkor. Användare kan också köpa bulkkvantiteter lojalitetspoäng med WaBi för att få rabatt.

Hur man köper WaBi

Du kan inte köpa WABI med “Fiat” -valuta, så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan byta det för WABI vid ett utbyte som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp WABI på Binance

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av WABI, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

Hur länge har WaBi-projektet varit under utveckling?

Grundarna av WaBi-projektet började diskutera hur man ska hantera förfalskade produkter i Kina i augusti 2012. I september 2013 valde de att använda RFID som basteknik för konsumentvänlighet, säkerhet och bekvämlighet. Namnet Walimai valdes i oktober samma år och affärsverksamheten började officiellt i Hangzhou, Kina, i februari 2014. I oktober samma år hedrades Walimai på Open Innovations Forum i Moskva som ett av de mest innovativa företagen.

Mellan december 2014 och augusti 2015 började de arbeta med de bästa producenterna av alkohol och barnmat, med apparna som lanserades i juli 2016. Det är också då RFID-etiketterna uppdaterades till en nyare version. I december öppnade de JD.com, en onlinebutik med positiva recensioner. I april 2017 startade de Walimai Shelves i flera fysiska babybutiker. I november och december kunde konsumenterna använda WaBi för att köpa produkter.

Vad är planerna för framtiden?

Antalet babybutiker med Walimai-skyddade produkter kommer att fortsätta att öka. I december 2017 började Walimai också sälja alkoholprodukter med säkra etiketter. År 2018 hoppas teamet att inleda partnerskap med distributörer och producenter av alkohol och barnmat, samt göra justeringar av tekniken för att arbeta med läkemedelsprodukter. År 2019 syftar teamet till att utvidga WaBis användning till att omfatta lojalitetsprogram med produkttillverkare och partnerskap med vissa försäkringsbolag.

WaBi-tidslinjen

Slutsats

Walimai tar ett innovativt sätt att tillhandahålla säkerhet för konsumentprodukter som är utsatta för manipulering, som alkohol och barnmat. Även om användningen kräver ett extra steg i vardera änden, eftersom producenten måste placera en kod och konsumenten måste skanna den, bör sinnesfriden göra denna extra tid väl värt det. När Walimai och WaBi-token expanderar kan detta vara en mycket viktig innovation för att förhindra bedrägerier och dödsfall eller skador relaterade till det.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me