Nybörjarguide till Viuly: Decentraliserad videodelningsplattform

Vad är Viuly?

De flesta onlineanvändare spenderar mycket tidskrävande onlinevideor på videoplattformar som Youtube och Vimeo. Även om dessa centraliserade plattformar är bra förlitar de sig på annonser för att tjäna pengar på den plattformen. Även om dessa annonser i allmänhet är irriterande, gynnar de mest plattformen där företagen tjänar 50 – 60% av annonsintäkterna. I vår uppmärksamhetsekonomi har ingen stannat som ställde frågan – varför ska vi utsättas för annonser när vi inte ens kompenseras för vår uppmärksamhet? Uppmärksamhet och tid är en vara i den digitala tidsåldern. Gå in i Viuly, företaget som vill ändra affärsmodellen för videodelningsmarknaden.

Vad är Viuly?

Viuly är en decentraliserad videodelningsplattform som använder blockchain för att betala och belöna videoskapare och konsumenter. Betalningarna görs i VIU-tokens. Transaktionshistoriken är offentlig på Viuly blockchain. Det syftar till att lösa de problem som ligger i centraliserad videodelning.

Du kanske redan är bekant med Viuly-tokens om du är innehavare av Ethereum, de sände 485 miljoner av sina tokens – så ta en titt i din Ethereum-plånbok för att se om du fick några.

Vad är problemen relaterade till centraliserad videodelning?

Som nämnts tidigare får användare som tittar på videor online ingen kompensation för sin tid eller uppmärksamhet. Annonsörer tjänar mycket intäkter men utnyttjar användare genom att inte kompensera dem för deras ansträngningar. Dessutom får videoskapare bara 40 – 50% av reklamintäkterna. Det är motiverande att skapa videoinnehåll av hög kvalitet när huvuddelen av annonsintäkterna går till själva plattformen. Reklambudgetarna för plattformar är uppblåsta eftersom de inkluderar driftskostnaderna och vinsten för dessa företag, uppskattade till cirka 15 – 20%. Klickbedrägeri är också ett problem där bots slösar bort annonseringsbudgeten. Detta leder till att annonsörer måste spendera mer pengar bara för att få verkliga åsikter.

Videoplattform

De Viuly Video Plattform

Hur kommer viuly att lösa dessa problem?

Användare som tittar på videor belönas för deras uppmärksamhet. Användare måste vara registrerade inloggade för att få belöningar. Användare vardera mellan 25 – 95% av annonsintäkterna för varje video som de tittar på. Videoskapare tjänar 65% av annonsörens utgifter. Användare kan också betala för premiuminnehåll med VIU-kryptovalutan. Videoskapare tjänar också 90% av de medel som betalas för premiuminnehåll. Den största fördelen med en decentraliserad videoplattform är att statistiken för visningar och annonsutgifter är oberoende och transparent. All data registreras på blockchain. Betalningar görs direkt och automatiskt utan mänsklig interaktion. Annonskostnaderna beräknas vara 20% lägre än centraliserade videoplattformar.

Viuly-plattformen

Vad är Viuly (VIU) Cryptocurrency?

VIU-token är en Ethereum ERC-20-baserad smart kontraktstoken. Tillväxten av token är kopplad till användarbasen och efterfrågan på token. Ju fler användare är på Viuly, desto fler annonsörer vill annonsera. Det totala utbudet av VIU är begränsat, så med en ökning av efterfrågan bör värdet på token också öka över tiden.

Hur fungerar Viuly?

Viuly-plattformen förlitar sig på en annan bit av decentraliserad teknik som kallas IPFS. Detta är ett peer-to-peer hypermedia-protokoll som hämtar data från flera datorer eller peers istället för en central server. Detta liknar hur torrentnedladdningar fungerar men flera ägare lagrar inte samma data. Varje nätverksdeltagare lagrar bara de data som den är intresserad av så att det inte finns någon dubblering av datalagring. Det fungerar också som ett versionsspårningssystem för filer som har modifierats där mer än en version av samma fil finns i nätverket. Människor belönas för att använda sitt lagringsutrymme och vara värd för Viuly-videor. De betalas i VIU-tokens. Lagringsmetoden förhindrar också att användare laddar ner premiumvideor. Videor modereras också med hjälp av ett betygssystem.

Hur skyddar Viuly plattformen med hjälp av betyg?

Det finns ett automatiskt pre-moderering-system så att videor kan visas. Detta är för att kontrollera om originalinnehåll och om videor är i linje med sunt förnuft. Om systemet tar upp ett brott skickar det informationen till en lista med moderatorer. Dessa moderatorer är användare med högst betyg på Viuly-plattformen och har automatiskt valts. De kan bekräfta eller förneka överträdelserna. Om det bekräftas kommer videon att raderas automatiskt och användarens betyg kommer att nedgraderas. Användare kan använda plattformen som antingen annonsörer, skapare eller konsumenter.

Hur fungerar Viuly för annonsörer?

Annonsörer laddar upp en videoannons till Viuly. De kan välja kostnad per visning och ange inriktning baserat på deras demografiska publik. Videoannonsen visas endast för användare som uppfyller demografiska kriterier. Belöningen betalas automatiskt till en användares plånbok för varje unik visning av annonsen. Annonsörer kan också annonsera under gratis videor. Detta gör att banners eller 30 sekunders videor kan visas under denna video. Både skaparen och konsumenten får en belöning – 65% går till skaparen och konsumenten får 25% av kostnaden per visning. Det finns också en marknadsplats integrerad i Viuly där annonsörer kan sälja sina varor. Användare kan köpa direkt med VIU-tokens som överförs från deras plånböcker till säljarens plånböcker.

Annonsörer

Hur fungerar Viuly för innehållsskapare?

Videoskapare kan ladda upp premiumvideor och välja pris per visning. Detta möjliggör skapande av intäktsgenererade videokanaler till exempel online-handledning. Kanalskapare kan också skapa betalkanaler där konsumenterna betalar en prenumerationsavgift. Istället för att ha premiuminnehåll kan skaparna också ladda upp gratis videor som kan genereras med annonser. Om du genererar intäkter från videoklippet får videoskaparna 65% av de angivna annonsutgifterna per unik vy. Det sista alternativet för videoskapare är helt gratis videor som inte stöds av annonser. Istället finns det en donationsknapp under videon där konsumenterna kan donera VIU-tokes till videokapare och stödja deras kostnader.

Innehållsskapare

Hur fungerar Viuly för videokonsumenter?

Konsumenter kan titta på gratis videor som är annonsstödda och får 25% av kostnaden per visning automatiskt i plånboken. Konsumenter kan också titta på gratisvideor utan annonser och donera VIU-tokens om de gillade innehållet direkt till videoskaparna. Konsumenter kan titta på reklamfilmer och få 90% av annonsutgifterna per visning. Det finns också möjlighet att prenumerera på en premiumkanal med VIU-tokens eller att köpa varor och tjänster med VIU-token direkt från säljaren på Viuly-marknaden. Konsumenter av videoinnehåll vet aldrig vilka videor som belönar dem med tokens, så det är inte en belöningsbaserad vy.

Användare

Hur ser färdplanen ut?

Viuly har redan en alfaversion av plattformen kör och syftar till att betaversionen startar snart. Huvudsyftet med projektet är att ha mer än 25 miljoner människor på Viuly-plattformen till 2019.

Viuly färdplan

Slutsats

Viuly verkar lösa verkliga brister i centraliserade plattformar för videodelning. Att belöna användare för deras uppmärksamhet är ett stort incitament att titta på annonser och motiverar också annonsörer att skapa kvalitetsannonser. Borta är de dagar där konsumenter av video kommer att hoppa utan tankar och irriterande annons för att komma till det videoinnehåll som de tänker titta på. När konsumenterna inser att de kompenseras för sin tid förändras interaktionen med videoannonser helt. Transaktionen är inte längre exploaterande men användaren belönas lika för sin tid och uppmärksamhet.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me