Nybörjarguide till underlag

Underlag tar fördelarna med decentralisering och syftar till att tillämpa dem på webben som helhet och tillhandahålla ett nätverk med öppen källkod som kan leda till ett gratis och rättvist internet. Alla som vill kan fördela några av sina extra datorressurser med Substratum för att delta i nätverket och kan betalas i kryptovaluta varje gång de serverar innehåll. Ett decentraliserat internet kan hjälpa till med några av de problem som står inför, nämligen attacken mot nätneutralitet och censur runt om i världen..

Underlagets webbplats

Varför är underlaget nödvändigt?

Med Substratum behöver användarna inte oroa sig för frihet, censur eller nätneutralitet. Utan underlag har användare ingen kontroll över internet, men detta nätverk sätter det tillbaka i vår kontroll. På Substratum har alla applikationer och webbplatser samma möjlighet att skicka sina meddelanden, en skarp kontrast till traditionella metoder för åtkomst till internet, särskilt nu med fallet av nätneutralitet i USA. Även när nätneutralitet var på plats fungerade Substratum som en backup för att säkerställa att ingen enskild enhet kontrollerade innehållets synlighet.

Hur fungerar underlag?

Istället för att kräva en Tor eller VPN, Substratum Network består av noder från hela världen för att säkert leverera innehåll. Vem som helst kan använda Substratum Host för att vara värd för applikationer eller webbplatser och betala de nätverksanvändare som betjänar innehållet.

Hur det fungerar

Substratumnoderna skickar innehåll mellan värdarna och webbanvändarna. När du kör en nod får du Substratum-kryptovaluta som betalning för vidarebefordran av innehållet. Slutligen kan de som tittar på innehåll som hålls av Substratum komma åt sidorna eller applikationerna i deras favoritwebbläsare utan några censurblock..

Vilka är de andra viktiga komponenterna i Substratum Network?

Som nämnts tillåter Substratum Nodes användare att vidarebefordra innehåll som skickas av värdar och ta emot betalning i kryptovaluta. Substratum Host används av alla som vill vara värd för en applikation, databas eller webbplats i nätverket. Förutom de tidigare nämnda komponenterna har Substratum programvara med ett klick med ett intuitivt och enkelt gränssnitt så att användarna enkelt kan komma igång. Den har också artificiell intelligens som kan hitta den perfekta noden för att maximera den hastighet med vilken innehållet serveras för slutanvändaren.

För att förbättra processen att utveckla applikationer och mer på Substratum-plattformen innehåller systemet en SDK och API. Det finns också specialutvecklad komprimeringsteknik som minskar latens så mycket som möjligt. Kryptografin på plats är mycket avancerad för att säkerställa säkerheten för all data inom nätverket under hela resan mellan ändarna. För ökad säkerhet kan en enskild begäran fyllas i flera noder och dela upp data. Slutligen gör CryptoPay det möjligt för webbplatser inom Substratum Network att bearbeta eventuella kryptovalutabetalningar gjorda med börshandlade mynt.

Kan någon använda underlaget?

Den genomsnittliga personen kan säkert navigera på internet eller använda en smartphone eller surfplatta, men de kan tveka om deras förmåga att köra den. Substratum är utformat speciellt för att göra det enkelt att köra internet. Varje verktyg skapades med användarvänlighet som ett av de främsta målen. Det krävs inte heller någon kunskap eller ansträngning för att köra noder, eftersom de gör det oberoende och bakom kulisserna, så du kan fortsätta använda din webbläsare samtidigt som du tjänar Substrate-tokens.

Besökare på sidor och applikationer som är värd för Substratum Network vet inte skillnaden, förutom bristen på censur. Dessa webbplatser ses precis som alla andra utan krav på nedladdning av programvara eller installation av plugins.

Vilka är de ekonomiska fördelarna med underlaget?

De som väljer att köra Substratum Nodes kan tjäna pengar via mikrotransaktioner medan de sover eller gör något annat, ett incitament som hjälper systemet att växa samtidigt som det ger inkomst till dem som stöder nätverket. De som letar efter värdtjänster kommer också att uppleva fördelar på grund av den strömlinjeformade betalningsmodellen. Genom att förlita sig på mikrotransaktioner med kryptovaluta behöver utgivare bara betala för de begäranden som behandlas istället för en allmän avgift eller ett fast belopp för en tidsram. På det här sättet betalar du bara för den mängd värd du faktiskt använder istället för driftstid, vilket håller kostnaderna proportionella mot din sidas popularitet.

Tjäna

Vad är substrat?

Token bakom underlaget är substrat, vilket representeras på samma sätt som dollar och cent som ett heltal följt av två decimaler, kallad substrat och atomer. Substrat är vad företag som vill vara värd använder för att betala för tjänster och vad de med Substratum Nodes får som betalning.

Substrat

Till exempel, om någon vill vara värd för en sida inom den decentraliserade webben, skulle de köpa Substrate med fiat eller kryptovalutor. De skulle sedan betala den medlem av Substratum Network som driver noden som används för att betjäna innehållet, med det Substrate de redan köpt.

Substrate är också den mellanhand som används för transaktioner via CryptoPay. Det systemet låter kunder betala med vilken kryptovaluta de föredrar. Därifrån konverterar Substratum det till värdens önskade valuta via Substrate.

Hur SUB ska förvaras

SUB är en Ethereum ERC-20-token vilket innebär att du kan lagra den i valfri plånbok som stöder Ethereum som MyEtherWallet eller en hårdvaruplånbok som en Trezor eller Ledger.

Skicka Ether

Hur man köper Substratum SUB

Du kan inte köpa SUB med “Fiat” -valuta, så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för SUB vid ett utbyte som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp SUB på Binance

Du kan nu skicka din Ether över till Binance för att göra ditt köp av SUB, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

Vad har underlaget lyckats?

Substratum grundades redan i februari 2017, vilket också är när MVP rullades ut och företaget introducerades. I juli lanserades vitboken och webbplatsen V1. ICO-tokenförsäljningen ägde rum i augusti och samlade in mer än 12 miljoner USD. Senare samma månad lanserades webbplatsens V2. I september uppträdde SUB-token på börser, inklusive Tidex, Etherdelta och Coss.io. I oktober lades det till Binance och Ohio-kontoret öppnade. I november ingick tillägget av SUB till KuCoin och Private Alpha Test I, som slutfördes med 100 procent framgångsrankning globalt. Slutligen, i december, hände det andra privata alfatestet och webbplatsen V3 lanserades.

Slutsats

Substratum är en logisk förlängning av trenden med decentralisering och en som kan ha mycket viktiga fördelar för användare runt om i världen. I flera år har regeringar censurerat specifika typer av information, och med det senaste fallet av nätneutralitet i USA kommer webbplatser att börja behandlas annorlunda på den traditionella webben. Substratum erbjuder en lösning på dessa problem genom att tillåta ett riktigt gratis internet. Tack vare de belöningar som erbjuds dem som driver Substratum Nodes borde det inte ha några problem att växa och ge tillräckligt med datorkraft för att tillgodose användarnas krav.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me