Nybörjarguide till Tierion: Verifiering av data på Blockchain

Tierion Guide

Tierion är en universell plattform som möjliggör verifiering av data i stor skala. Teamet bakom Tierion såg att företag har metoder för att notera och skydda viktiga dokument, men det fanns inte en universell motsvarighet för att skydda digitala data. Teamet såg också att sådana branscher som finansiell service, försäkring och hälso- och sjukvård måste skydda stora volymer kritisk data, men att göra det kan vara besvärligt, dyrt och / eller omöjligt, särskilt när du tar hänsyn till att verifiera uppgifterna i fråga.

Tierion Guide

Tierion tar den befintliga Chainpoint-tekniken för att skapa en “bevismotor” som internet kan använda för stora och små applikationer.

Med denna teknik planerar Tierion att göra det möjligt att använda blockchain för att verifiera data, allt från online-inköp till medicinska journaler. Målet är att minska komplexiteten och kostnaden för förtroende.

Förankring av data till Blockchain

Tierion är långt ifrån det första företaget som försöker förankra data till blockchain, men dess föregångare kunde inte övervinna de utmaningar som inbyggdes i denna insats. Tidiga system var inte skalbara med en enda dokumenthash publicerad vid varje Bitcoin-transaktion. Eftersom Bitcoin-nätverkets genomströmning bara är tre transaktioner per sekund är det inte tillräckligt med skalbarhet för applikationer runt om i världen.

Dessutom var förankring av data till Bitcoin oerhört dyrt. Kostnaden var cirka 0,03 USD per juni 2015 och 3,40 USD före juni 2017. Dessutom är Bitcoins noggrannhet för blockeringstid cirka två timmar, vilket innebär att tidsstämpeln inte skulle vara korrekt. Tierion kunde övervinna alla dessa hinder.

Hur fungerar Tierion?

För att arbeta skapar Tierion ett bevis som förbinder data med en transaktion på en blockchain via vad den kallar förankring. Tack vare detta bevis kan vem som helst verifiera datastämpeln och integriteten för uppgifterna utan behov av ytterligare en tillförlitlig myndighet, som en notarie. Tierion ger möjlighet att förankra i både Ethereum- och Bitcoin-blockkedjorna.

Tierion använder

Vad är några tillämpningar av Tierion?

Långt före företagets tokenförsäljning sommaren 2017 hade Tierion uppnått mycket. Företaget lanserades i juni 2015 och vid tokenförsäljningen hade det redan ett samarbetsförhållande med Microsoft för dataintegritet och intyg. Tierion har arbetat med Philips i IoT-dataprovens, Blockcerts i referenser som kan verifieras av blockchain och Verifai för granskning av maskininlärning.

Applikationerna för Tierion är nästan obegränsade. Den kan användas för att tidsstämpla databasens tillstånd, bevisa processer, ge verifierbara autentiseringsuppgifter eller dokumentera dokumentation. Redan innan token-försäljningen ägde rum förra året hade mer än tusen företag använt Tierions första SaaS-applikation. Dessa inkluderade stora företag som är hushållsnamn, som Philips och Microsoft. Andra stora företag som förlitar sig på Tierion-teknik inkluderar Dell, Xero och Ultimus.

Tierion Partners

På sin webbplats beskriver Tierion flera andra användningsfall för nätverket och “proof engine.” Företag kan använda den för att skapa ett granskningsspår som visar en oföränderlig historia av sina processer. Den kan användas med IoT-enheter för att garantera tidsstämpel och integritet för insamlad data. Företag och privatpersoner kan använda Tierion för att lägga till blockchain-tidsstämplar i data och digitala dokument. Det kan också användas för att bevisa att bokföringsposter är korrekta och existerande. Tierion kan användas för att skapa referenser som kan verifieras av blockchain, något användbart för utbildningsinstitutioner, utmärkelser och mer. Tierion har till och med potentiella applikationer med regelefterlevnad, eftersom det låter dig bevisa för tillsynsmyndigheter att dokument och data inte har ändrats.

Vad är Chainpoint?

Chainpoint är aspekten av Tierion för utvecklare. Teamet marknadsför det som den öppna standarden när det gäller att länka data till blockchain för att göra en tidsstämpelsäker. Det är också det snabbaste och största nätverket som låter dig förankra data till blockchain. Den kan användas för många av ovanstående applikationer och innehåller utvecklarverktyg, såsom Chainpoint Node API, Chainpoint Client Library och Chainpoint CLI, plus möjligheten att köra en Chainpoint Node. Chainpoint är också den allra första tjänsten som finns i Tierion Network och den tekniska grunden för andra Tierion-tjänster.

Chainpoint

Vad är bevis?

Bevis är den del av Tierion som företag kan använda och låter dem bevisa tidstämpeln och integriteten för sina data utan att behöva en notarie eller annan betrodd tredje part. Bevisen kan verifieras på ett oberoende sätt för alltid, vilket innebär att företag inte behöver slösa resurser på en mellanhand. Bevis förlitar sig på Chainpoint Network, som gör det möjligt att fungera på global skala och erbjuder miljontals bevis dagligen. Det är också ganska enkelt att använda, så att företag kan komma igång med klick. Det startar snart och du kan registrera dig för att få ett meddelande när det gör det.

Bevis

Tierion Network Token

Tierion Network Token eller TNT är ett ekonomiskt incitament för att säkra nätverksinfrastrukturen. Den används också för att komma åt resurserna i nätverket. Vem som helst kan gå med i Tierion Network och börja tjäna TNT. Det finns inget behov av tokens för att vara en slutanvändare av nätverket.

De förförsäljning för TNT gick från 22 juli till 27 juli 2017 och den offentliga försäljningen började den 10 augusti med token distribution den 25 augusti 2017. Av utbudet av 1 miljard token tilldelade Tierion 35 procent för token-försäljningen och ytterligare 35 procent för uppmuntrat nätverksdeltagande. Ytterligare 29 procent behölls av Tierion och den sista 1 procenten användes för att täcka tokenförsäljningen.

TNT-tokenförsäljning

TNT-token finns att köpa på följande börser:

  • Binance
  • Huobi
  • HitBTC
  • Gate.io

Slutsats

Tierion är ett etablerat företag med flera års historia och flera framgångsrika teknologier redan inom sitt bälte. Genom sin teknik gör Tierion det möjligt att förankra data i blockchain för att ge bevis och förenkla förtroende. Tierion Network har redan arbetat med stora namn i branschen för att ytterligare skärpa sin teknik och fortsätter att expandera med Proof för företag och Chainpoint för utvecklare.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me