Nybörjarguide till Stellar Lumens

Stellar Lumens Guide

Stjärn är en av plattformarna som använder blockchain för att göra rörliga pengar snabba och pålitliga. Denna hybridblockkedja är decentraliserad och helt öppen källkod, så vem som helst kan dra nytta av den. Med infrastrukturen bakom Stellar är det enkelt att överföra tillgångar mellan användare oavsett land. Användare behöver bara integreras med nätverket för att använda systemet. Bäst av allt, till skillnad från traditionella penningöverföringssystem, har banker, betalningsnät och människor samma ekonomiska deltagande och tillgång.

Stellar Lumens Guide

Vilken typ av transaktioner kan Stellar rymma?

Stellar tillhandahåller nästan alla typer av tjänster du vill ha från en bankinstitut, men i ett decentraliserat nätverk utan girig bank som tar dina pengar i form av avgifter. Överföringar är enkla, så att du kan skicka pengar över olika gränser för en bråkdel av vad en traditionell bank skulle ta ut. Detta gör transaktioner med flera valutor nästan lika enkla som de i samma valuta.

Stellar användningar

Stellar ger också specifika fördelar för mikrobetalningar genom att sänka kostnaden och öka effektiviteten. Detta låter företag erbjuda kunderna stegvisa betalningsalternativ utan nackdelar. Faktum är att en avgift på bara 0,01 $ kommer att hantera cirka 600 000 transaktioner. Byråbankföretag kan också få mobila filialer att utöka sin detaljhandel utan att behöva oroa sig för allmänna kostnader, som hyra och el. Filialer är inte det enda som är mobil med Stellar; kunder kan skicka och ta emot mobila pengar till andra, oavsett leverantör. Var och en av dessa användningsfall för Stellar kommer att tilltala en annan finansiell institution.

Vilka andra fördelar ger Stellar?

Förutom de huvudsakliga användningsfallen för Stellar ger nätverket fördelen med en transaktionsavräkning i realtid på bara två till fem sekunder. Alla transaktioner är kryptografiskt säkra. Den har också en automatisk valutaväxling, regelefterlevnad, betalningar som liknar e-post och internationell räckvidd i bara en integration.

Hur hjälper Stellar de obankrade?

På grund av sin användning av blockchain ger Stellar också unika fördelar för dem som för närvarande är obankrade och erbjuder dem chansen att äntligen öppna ett konto hos en finansiell institution. Genom att sänka kostnaderna låter Stellar företag nå nya kunder. Detta hjälper dem som vanligtvis är obankrade, inklusive de som behöver billiga konton, mikrobesparingar eller lån.

Obankrad

Stellar.org är faktiskt en ideell organisation som ytterligare hjälper de obankrade och målet att utöka tillgången till de billiga finansiella tjänster som behövs runt om i världen. Teamet bakom Stellar förstår hur viktigt dessa tjänster, särskilt förmågan att spara och få lån, är att maximera varje persons potential och bekämpa fattigdom. Om du vill kan du också göra en avdragsgill donation till Stellar.org.

Förstå Stellar Network

För att hjälpa Stellar att tilltala alla runt om i världen, erbjuder teamet en mycket enkel förklaring av nätverket och hur det låter användare skicka pengar i en valuta för en vän att få i en annan valuta i ett annat land. Detta är möjligt via Stellar-nätverket, som har decentraliserade servrar över hela världen som driver den distribuerade huvudboken. Denna huvudbok registrerar varje enskild transaktion, som det gör med andra system i blockchain för att ge transparens.

Servrarna i Stellar-nätverket kommunicerar med varandra för att synkronisera huvudboken och verifiera transaktioner. Dina pengar dyker upp i huvudboken som kredit utfärdad av ankare, som är broarna som ansluter valutan till nätverket. (Ett verkligt ankare skulle vara en betalningsbehandlare eller bank.) När du gör en insättning får du kredit på onlinekontot, i huvudsak en virtuell plånbok. Du litar på ankaret att hålla pengar och hedra uttag som om du gör en fysisk bank.

Hur Stellar fungerar

Du kan skicka eller ta emot denna kredit över nätverket. Tack vare den distribuerade växeln konverterar Stellar automatiskt mellan valutor med lägsta möjliga kurs. När du får pengar kan du ta ut dem via ett ankare i den valutan.

Vad är lumen?

En lumen, eller XLM, är den digitala valutaenheten bakom Stellar. Dessa är de inhemska tillgångarna, vilket innebär att de är inbyggda direkt i nätverket. Vid lanseringen 2014 fanns det 100 miljarder stjärnor, som var de ursprungliga lumen. När det uppgraderade nätverket lanserades 2015 blev stjärnorna lumen för att hjälpa till att skilja valutan från namnet på nätverket och den ideella organisationen.

Stellar Lumens XLM

Lumen är nödvändiga av flera skäl, inklusive att förhindra att spammare översvämmer nätverket. Detta avskräckande är möjligt på grund av den mindre avgiften på 0,00001 lumen per transaktion. Lumens hjälper också till att se till att kontona är giltiga eftersom kontoinnehavare i Stellar-nätverket måste ha minst 20 lumen.

Dessutom gör lumen det enklare att genomföra transaktioner i flera valutor. Om det inte finns en tillräckligt stor direktmarknad mellan de två kan lumen vara en bro. Naturligtvis kräver det en likvid marknad mellan de angivna valutorna och lumen. Du kan köpa lumen på flera växlar.

Stellar Lumens plånböcker

Lumens stöds av ett antal olika plånböcker, det finns stationära, mobila och webbplånböcker tillgängliga för ladda ner från den officiella webbplatsen. Lumens stöds också i Ledger Hardware-plånboken, vilket är det säkraste sättet att lagra dina kryptovalutor på lång sikt.

Stellar Lumens plånböcker

Hur man köper Stellar Lumens XLM

Du kan inte köpa XLM med “Fiat” -valutan så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller bankkortköp och sedan byta det för XLM vid en börs som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra en viss identitetsverifiering när du registrerar dig, eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera dig” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett US-dollarbelopp eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du blir sedan ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethererum till i ditt konto.

Köp XLM på Binance

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av XLM, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

När du har köpt dina Lumens rekommenderar vi att du lagrar dem från börsen om du planerar att hålla dem ett tag.

Hur använder du Stellar Network?

Att använda Stellar Network är otroligt enkelt. Du måste bara skapa ett konto. Då kan du skicka eller ta emot pengar. Det finns steg-för-steg-instruktioner tillgängliga på webbplatsen för att klara eventuella tvivel.

Vad kostar det att använda Stellar?

Stellar-nätverket är helt gratis att använda. Licensen tillåter kommersiell modifiering, användning och / eller distribution. Tänk bara på att för att integrera det måste du ägna dina egna tekniska resurser. Den genomsnittliga integrationen kräver mellan 120 och 200 timmars teknisk utveckling baserat på erfarenhet och storlek.

Hur får Stellar tillräckligt med pengar att köra?

Eftersom Stellar.org är en ideell organisation och är gratis att använda måste den på något sätt skaffa resurser för att fortsätta springa. Donationer (som är avdragsgilla) och den ursprungliga lumenförsäljningen täcker driftskostnaderna. Fem procent av dessa lumen är avsedda att täcka driftskostnaderna. Stripe, startup, tillhandahöll också initial finansiering för att hjälpa Stellar. Det finns också många företagsgivare, inklusive FastForward, Google.com och BlackRock.

Slutsats

Stellar.org och Stellar-nätverket bör göra underverk för att hjälpa dem som för närvarande är obankrade samtidigt som de ger fördelar för dem som redan har bankkonton. De billiga transaktionerna, transparensen, användarvänligheten och Stellar med öppen källkod tillåter oss alla att anta att detta nätverk kommer att göra stora saker.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me