Nybörjarguide till Steem

Steem Review

Steem är en “blockchain-baserad sociala medieplattform där vem som helst kan tjäna belöningar”. En uppmuntrad plattform, Steem stöder samhällsbyggande och social interaktion genom att belöna dem som deltar genom att lägga upp, rösta på och samla bra innehåll med kryptovaluta.

“Genom att hämta inspiration från lärdomar från att bygga kryptovalutor, kryptovalutamöten och koncept som vi har vant oss vid från de olika sociala medieplattformarna som redan finns”

VD Ned Scott och Daniel Larimer, CTO för Steemit och grundare av Bitshares, träffades och skapade Steem 2016.

Steem

Nyckeluttalandet som Steem står för är hur deras plattform är ”den första kryptovalutan som försöker att exakt och transparent belöna ett obegränsat antal individer som ger subjektiva bidrag till sin gemenskap”. De använder ett rättvist redovisningssystem som alltid återspeglar ditt eget bidrag, så om du helt enkelt deltar kommer du att belönas.

Vem kan dra nytta av Steem?

Steem har byggts för vanliga människor för att belöna vanliga människor för deras bidrag till onlinesamhällen, med målet att ge människor över hela världen. Eftersom tekniken Steem bygger på kan hantera tusentals åtgärder per sekund, belöningar är rikliga och kan tjänas snabbt med digitala tokens som belönas cirka 24 timmar efter att innehåll och röster har lämnats in.

De grupper av människor som Steem säger kan ha stor nytta av att använda sin plattform, inkluderar:

 • Skapare
 • Kuratorer
 • Bevakare
 • Handlare
 • Marknadsförare
 • Shoppare
 • Entreprenörer
 • Bloggare
 • Kommentatorer
 • Internetläsare
 • Gemenskapsledare
 • Hänvisare
 • Registrera festvärdar

Sociala medieplattformar som Reddit, Facebook och Twitter har sett användargenererat innehåll publicerat av dess medlemmar skapa miljarder dollar värde för aktieägarna i företaget. Men Steem arbetar på ett annat sätt. Mycket av det värde som skapas av människorna som tillhandahåller bidrag på sociala medier och onlinegrupper belönas själva med virtuell valuta.

Vad är Steemit?

Steemit.com är ett socialt nätverk och belöningsplattform för innehåll som använder Steem-teknik för att belöna användare för att samla innehåll över hela internet. Det ger belöningar i 50% Steem-kraft och 50% Steem-dollar.

Genom att bygga en online-community som belönas i kryptovaluta för att dela sin röst omdefinierar Steemit världen av sociala medier och bygger snabbt upp en växande social ekonomi eftersom det är användarna som tjänar belöningar genom att använda den snarare än bara företagets aktieägare som andra plattformar.

En gemenskap byggs genom att låta användare belöna andra användare för innehållet som de lägger upp genom att använda den revolutionerande Steem blockchain och kryptovaluta. Det är gratis att posta på Steemit.com, vilket är det som gör det perfekt för den vanliga personen såväl som innehållsskaparna, och det ”pryds” dagligen. Den dagliga valutan distribueras sedan till innehållsproducenterna efter hur många röster de får för de inlägg de gör.

Hur du kan tjäna digitala tokens på Steemit

Steem har flera typer av tokens, Steem, Steem Dollars (SBD) och Steem Power (ett valör av VESTS). Steem och steem dollar är flytande medan stålkraft inte är det.

När du får betalt på webbplatsen Steemit kan du välja att få betalt 50% i STEEM Power och 50% i STEEM Dollars, eller 100% i steem power. Här är ett exempel på en utbetalning på 50/50: Om du tjänar 200 dollar på ett inlägg får du 100 dollar STEEM-dollar och 50 STEEM-kraft (förutsatt att STEEM-kraften är värd 2 dollar vardera vid den aktuella tiden).

Steemit har tre sätt på vilka du kan tjäna digitala tokens som community-deltagare, och det är enkelt och enkelt att engagera sig och börja belönas med kryptovaluta.

Som delat på Steemits webbplats kan du som en del av communityn tjäna digitala tokens genom att:

Inlägg – Genom att dela dina inlägg kan du tjäna uppröstningar från gruppmedlemmar. Beroende på vilka röster du får får du en del av den pågående Steem-belöningspoolen.

Omröstning och curering – Om du upptäcker ett inlägg och röstar för det innan det blir populärt kan du tjäna en curationbelöning. Belöningsbeloppet beror på hur mycket Steem Power du har.

Köp av – Användare kan köpa Steem- eller Steem Dollar-tokens direkt via Steemit-plånboken med bitcoin-, Ether- eller BitShares-tokens. De är också tillgängliga från andra marknader och börser, inklusive BlockTrades, Poloniex, Bittrex, Shapeshift.io och Changelly. Steem-tokens som drivs upp till Steem Power tjänar en liten ränta för innehav.

Att tjäna digitala tokens är enkelt, och Steemit-policyn gör det rättvist för alla användare att belönas oavsett hur ofta de deltar och lägger in. Digitala tokens skapas ständigt av Steem-nätverket. Några av polletterna ges till användarna som tillför Steemit verkligt värde genom att publicera innehåll, kommentera andra användares innehåll och rösta på andras innehåll, och resten av den dagliga digitala token-potten distribueras bland innehavarna av Steemakt och vittnen som driver blockchain.

Lagra dina stamvalutor

Den officiella Steemit-webbplatsen har inbyggd plånboksfunktionalitet, så genom att registrera dig till webbplatsen har du också skapat din plånbok för lagring, Steem, Steem Dollars och Steem Power. Det finns också en kommandoradsplånbok du kan ladda ner och även en mobil plånbok känd som eSteem, som fungerar som ett mobilgränssnitt till det sociala nätverket i sig så att du kan komma åt alla huvudfunktionerna på webbplatsen och även överföra dina pengar.

Vad gör Steem annorlunda?

Även om det finns många andra tippplattformar som dyker upp just nu, skiljer sig Steem från resten. Många andra kryptovaluta-tippplattformar kräver att deras användare ger upp något för att belöna andra för deras bidrag. Men för att belöna andra på Steem är allt som en användare behöver göra att rösta på andra användares innehåll eller inlägg, ungefär som om du vill ha ett inlägg på Facebook eller rösta ett inlägg på Reddit. Detta uppmuntrar användarna att delta i samhället och belönar de bästa bidragen med valuta som kan samlas i sin egen personliga plånbok och bytas ut när som helst mot verklig fiatvaluta.

Slutsats

Vi använder alla sociala medier, men det har förmodligen aldrig dykt upp för dig att du kan belönas för innehållet du delar.

Steem förändrar vårt sätt att använda sociala medier genom att låta användare tjäna belöningar för sitt aktiva deltagande. Genom att sätta ett incitament bakom interaktion skapar denna teknik en blomstrande gemenskap där kvalitetsinnehåll är viktigt.

Om du har innehåll att dela som förtjänar att ses av en stor publik och som du förtjänar att belönas för, är Steemit perfekt för alla blivande författare bland oss, såväl som vanliga människor med åsikter att dela och diskutera.

Att stimulera och belöna användarna av en social medieplattform är en bra idé eftersom det främjar tillväxt och skapar en gemenskap av människor som interagerar med andra. Utöver det distribueras digitala tokens på ett rättvist sätt så att det bästa innehållet får kryptovalutaigenkänning och alla blir erkända för sina ansträngningar att delta.

Steem är en framåtblickande blockchain-teknikplattform, som kan ge en enorm inverkan och bidrag till den redan surrande sociala medievärlden eftersom dess belöningar ger människor anledning att gå med och att engagera sig aktivt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me