Nybörjarguide till SONM: Decentraliserad plattform för datorkraft

Vad är SONM?

SONM är en plattform för decentraliserad dimberäkning. Med SONM har användare tillgång till allmänna datatjänster av molnliknande karaktär, inklusive IaaS och PaaS, som alla har dimdatorer som backend. Värdar över hela världen kan bidra med datorkraft som en del av SONM-marknaden.

SONM-webbplats

Vem står bakom SONM?

SONM: s ledare är medgrundare Sergey Ponomarev och CTO Igor Lebedev. SONM använder den agila utvecklingsramen med ett självorganiserande tvärfunktionellt team. Produktstyrelsen definierar marknadens behov för att bekräfta att produkterna uppfyller affärskraven. Architecture Board utvecklar arkitekturen för olika SONM-produkter samtidigt som de tillhandahåller optimala lösningar. Produktleveranskortet synkroniserar leveransen av varje del av systemmodulen eller produkten.

Dessutom har SONM delat upp sitt utvecklingsteam i undergrupper baserat på den funktionella aspekten av plattformsarkitektur. Dessa inkluderar Node (Core), Smart Contracts, Wallet (Client) och Distribuerad enhet och integration. Var och en av dessa team har flera utvecklare, inklusive en lead. Andra lag inkluderar produkten & Analytics- och QA-team. Andra teammedlemmar inkluderar oberoende kvalitetsbedömningar, tekniska experter och domenexperter.

Vad ska du veta om SONM-arkitekturen?

Ingenjörerna bakom SONM använde privat utveckling och klassens bästa teknologier för att samla dessa resurser för att utveckla dimma-stacken. Denna dimma-datorplattform är effektivare och decentraliserad än cloud computing. Överlagringsnätverk gör det möjligt att länka olika containrar i ett privat nätverk.

SONM-arkitektur

Användningen av smarta Ethereum-kontrakt skapar ett konsensus-system som garanterar säkerhet och transparens för deltagare i systemet. Arkitekturen innehåller också en p2p-nätverksstack som låter användare arbeta utan en offentlig IP, särskilt med reläer och NAT-penetration. Det finns dockercontainrar, som är isolerade miljöer som säkerställer dataparallellitet, liksom att alla enheter kör rätt enhet. Slutligen finns det Kubernetes, en typ av programvara för öppen källkodsorkestrering som automatiskt hanterar flera instanser av containrar.

Vad är SONM Marketplace?

Tänk på SONM Marketplace som en plats att köpa och sälja datorkraft. Leverantörer kan vara företag och individer med beräkningsresurser. Dessa leverantörer kan välja att börja göra intäkter med dessa beräkningsresurser eller öka sina nuvarande intäkter från dessa aktiviteter. SONM använder alla typer av moderna PC-resurser, inklusive nätverk, disk, GPU, CPU och RAM, så att leverantörer kan hyra ut sina olika datorinstanser via marknaden.

SONM använder

Kunder på SONM-marknaden är individer eller företag som behöver datorkraft, såsom servrar, virtuella maskiner och hårdvarudatorer. De definierar vilka funktioner och resurser de behöver, samt vilket pris de är villiga att betala för användning av dessa resurser. Kunderna kan också dra nytta av fördelarna med dimdatorer jämfört med centraliserade molntjänster, såsom framtida beredskap, kostnadseffektivitet och skalbarhet.

Hur gynnar SONM kunder?

SONM gör alltid kundnöjdhet högsta prioritet. SONM undersöker hyresresursmarknaden för att ta reda på exakt vad kunderna behöver och levererar de fördelar som redan nämnts. Dessutom kommer kunderna att dra nytta av plattformen Infrastructure-as-a-Service som stöder alla typer av hårdvaruresurser, vilket gör det möjligt att hitta exakt den resurs du behöver.

SONM-kunder

Dessutom har SONM allmän kompatibilitet med alla befintliga applikationer som körs i en Docker-miljö på Linux (x64), med mycket få begränsningar och begränsningar. På det här sättet behöver du inte justera dataprocessen eller något annat innan du använder resurser. Det är också kompatibelt med befintliga verktyg för att kontrollera och köra uppgifter. SONM fokuserar också på modern distribution med hjälp av Docker-containrar, som är den branschaccepterade leveransmetoden.

Konsumenter kommer att uppskatta förmågan att välja specifikt pris, datorresurser och hyrestid. Villkoren de betalar på tillhandahålls tillsammans med en garanti och sedan tillämpas med automatiserade mekanismer, så kunderna får alltid vad de betalar för och vill ha.

Med SONM kan konsumenter omedelbart frigöra och odla resurser i datordimman. Dessutom upprätthålls alltid säkerhet när det gäller leverantörens rykte. För ökad säkerhet arbetar SONM också mot hårdvaruförstärkt säkerhet. Slutligen drar konsumenter nytta av hög marknadslikviditet när det gäller inköp av resurser och möjligheten att skala ut deras applikation.

Hur gynnar SONM leverantörer?

Förutom att tillhandahålla en ström av intäkter för leverantörer, ansluter SONM moderna krypto gruvarbetare och traditionella molnkunder. Den alternativa intäktsströmmen, att bryta en Proof-of-Stake-kryptovaluta, kräver att du väljer vilken valuta du ska bryta och övervakar ständigt ditt beslut och begränsas till bara gruvuppgifter. Med SONM kan dock leverantörer välja sina lönsamma uppgifter och har alltid tillgängliga uppgifter att välja mellan. I grund och botten, närhelst en leverantör har en datorresurs tillgänglig, kan de tjäna pengar. Bäst av allt är att intäkterna från att arbeta för applikationer i den verkliga världen nästan alltid är högre än för gruvdrift.

SONM-leverantörer

Dessutom tillhandahåller SONM regelbundet gruvarbete för lediga leverantörer, så det finns ingen stillestånd när de inte tjänar pengar i utbyte mot att använda sina resurser. Skillnaden är att istället för att bara bryta med resurserna, kan leverantörer få mer pengar för andra resursuthyrningar för det mesta och njuta av dessa gruvintäkter resten av tiden. Även när det gäller gruvdrift är det bättre för leverantörer att göra det genom SONM eftersom det finns en automatiserad gruvuppgiftsväljare. Det väljer det bästa priset för dig som leverantör när du hyr din hårdvara.

Vad är några användningsfall för SONM?

Teamet på SONM erbjuder många användningsfall för plattformen, inklusive allmänna applikationer med två eller tre nivåer, inklusive mobilappar och plattformar för applikationshosting. Blockchain-baserade och decentraliserade applikationer kan njuta av den distribuerade, billiga SONM IaaS. De som är intresserade av maskininlärning kan dra nytta av SONM för löp- och träningsmodeller via TensorFlow.

Med SONM blir det möjligt att återge videoklipp på högsta konsumentkvalitet GPU: er och processorer, som de som för närvarande används för kryptogruva. Använd plattformen för video- och CDN-strömning eftersom de geografiskt distribuerade resurserna är tillgängliga för alla ISP-användare över hela världen. SONM kan också användas för webbhotell, vetenskapliga kalkylatorer och spelservrar, som CS: GO och Quake.

Hur man köper SONM-token?

Du kan inte köpa SONM med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för SONM vid ett utbyte som visar token. Läs vidare för att se hur du köper den.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

Köp SONM på Binance

Du kan nu skicka din Ether eller Bitcoin över till Binance för att göra ditt köp av SONM ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

SONM finns också på följande börser

  • COSS
  • Tidex
  • Liqui
  • OKEx
  • Kucoin
  • HitBTC

Slutsats

SONM tar fördelarna med dimberäkning, såsom decentralisering och skalbarhet, och tar det till massorna. Denna marknadsplats gör det möjligt för dem med ytterligare datorresurser att tjäna inkomst. Under tiden kan de som behöver dessa resurser dra nytta av dem utan att behöva investera i dyra maskiner. Systemet bör gynna både leverantörer och konsumenter, med ännu fler fördelar när projektet går vidare.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me