Nybörjarguide till SelfKey: Self Sovereign Identity for Freedom & Privacy

Självknapp

Självnyckel ger organisationer och individer fullständigt ägande över sin egen digitala identitet, vilket ger dem möjlighet att upptäcka ytterligare integritet och frihet. SelfKey är ett själv suveränt identitetssystem som är baserat på blockchain och kan ge kontroll och hantering av digitala identiteter till användare. Dessutom kan användare använda SelfKey för att säkert hantera en kryptoportfölj och omedelbart ombord immigration, kryptovaluta och finansiella tjänster.

Självknapp

SelfKey Foundation

Bakom SelfKey hittar du SelfKey Foundation och dess intressenter. Hela denna grupp vill arbeta för en fri värld som har decentraliserade, privata och säkra identitetstransaktioner. Med andra ord vill de att individer verkligen ska vara ensamägare av deras identiteter. SelfKey Foundation skapades för att främja mänskliga rättigheter och grundläggande friheter i förhållande till digital identitet och data. Teamet som arbetar med projektet består av experter inom en rad områden, inklusive blockchain, finans, juridik, marknadsföring, teknik och design. SelfKey har också redan en lång lista med partners som inkluderar konsoliderade nivå 1 globala företag med en etablerad historia samt lovande blockchain- och Fintech-startups.

Vad gör SelfKey unikt?

En av de unika aspekterna av SelfKey är dess förmåga att arbeta som en allt-i-ett-identitetslösning för själv suveränitet. SelfKey använder ett nytt tillvägagångssätt för identitetshantering samtidigt som man löser frågor relaterade till befintliga centraliserade identitetshanteringssystem. Dessa inkluderar bristen på tillgänglighet till finansiella tjänster och de tråkiga KYC-processerna som är pappersbaserade.

Självknapps-ID

Viktiga funktioner i SelfKey

En av de utmärkande funktionerna i SelfKey är det självlagrade datalagret. Detta låter dig säkra dina identitetsdokument och tillgångar lokalt, så det finns ingen risk för större dataintrång som med andra liknande system.

SelfKey tillåter också att dela dokument via en offentlig / privat nyckelmekanism. Detta gör att du som ägare kan vara lätt att veta att tredje part endast kan se informationen om du har gett dem samtycke till det.

KYC-processerna inom SelfKey sticker också ut för deras effektivitet. Kvalificerade certifierare kan ge dig återanvändbar identitetsautentisering på begäran. Du kan sedan dela denna autentisering flera gånger med flera tjänsteleverantörer. Detta förhindrar i sin tur att du slösar bort tid och ansträngning med en traditionell KYC-ombordstigningsprocess som vanligtvis är tråkig.

SelfKey ytterligare minimerar data på grund av sitt blockchain-baserade verifierbara anspråk. Detta protokoll låter dig som identitetsägare bevisa att du uppfyller de ID-attribut som krävs för en viss tjänst eller produkt utan att behöva dela ditt identitetsdokument. Med andra ord kan du tillhandahålla bevis på ditt ID utan att dela ID och hålla den information du skickar till ett minimum.

SelfKey erbjuder dessutom en applikationsåtkomst med ett klick via dess förmåga att bevisa din identitet på ett snabbt sätt. Till skillnad från andra system behöver du bara göra en handfull klick för att få tillgång till hela tjänsteutbudet på marknaden, oavsett om de är relaterade till kryptovalutor, ekonomi, företag eller invandring..

Självklart tillhandahåller SelfKey också den fulla funktionaliteten du vill ha från en kryptovalutaplånbok, inklusive möjligheten att säkert hantera kryptovalutatillgångar som ETH, KEY och de andra ERC-20-tokens.

Identitetsplånbok

Identitetsplånboken är en nyckelaspekt av SelfKey, vilket ger användarna möjlighet att säkert komma åt dokument och ID-tillgångar, samt att notarisera och verifiera dem med kvalificerade certifierare. Med identitetsplånboken kan användare också dela dessa dokument och tillgångar med de förlitande parter som finns på SelfKey Marketplace för att snabbt få tillgång till tjänster och produkter. Med Identity Wallet kan användare också hantera sina kryptovalutaportföljer, inklusive att skicka eller ta emot KEY, ETH och andra ERC-20-token.

Selfkey plånbok

SelfKey Identity Wallet är redan tillgänglig för både Mac och Windows i betaversionen. Du kan enkelt ladda ner plånboken direkt från SelfKey-webbplatsen. Med det kan du börja bygga ditt SelfKey ID som ska användas i framtiden när SelfKey Marketplace startar, samt hantera din kryptoportfölj.

SelfKey Marketplace

Marketplace låter användare komma åt och jämföra en rad tjänster relaterade till ekonomi, kryptovalutor och invandring. Bara några av de tjänster som finns tillgängliga på Marketplace inkluderar att starta ett företag, öppna ett bankkonto, få ett extra pass och handla med kryptovalutor.

Selfkey Marketplace

SelfKey ekosystem

Med SelfKey Ecosystem kan identitetsägare återfå och behålla kontrollen över sin identitet. De får förtroendet att de vet att de har större säkerhet och integritet än med en traditionell databas som kan hackas. Det blir också snabbt och smidigt att navigera i olika KYC-metoder.

Selfkey ekosystem

SelfKey Ecosystem låter certifierare bevilja certifieringar snabbt. De kan också helt enkelt tjäna pengar på dessa certifieringar, även om de är verifierbara och tidsbundna.

Förlitande parter kan använda SelfKey Ecosystem för att spara pengar och tid genom att använda de automatiserade KYC-processerna som är internationellt kompatibla. Detta hjälper de förlitande parterna med effektivitet såväl som kundservice eftersom de kan gå ombord på kunder snabbt och effektivt.

NYCKELToken

KEY-token är ansvarig för att driva SelfKey-ekosystemet. Det låter deltagarna utbyta värde samtidigt som det möjliggör rykte och förtroende. Användare kan satsa på NYCKELN för att få åtkomst till nätverket, köpa tjänster och notera och verifiera ID-dokument. Bara några av de tjänster som användare kan köpa med sina KEY-tokens inkluderar bostäder, företag, bankkonton och växlingskonton.

Hur man köper nyckelbitar

Du kan inte köpa KEY med “Fiat” -valutan så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för KEY vid ett utbyte som visar token.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

När du har köpt Ethereum kan du handla för KEY-tokens på följande börser:

  • Binance
  • OKEx
  • Kucoin
  • Tidex

Slutsats

SelfKey är en identitetsplattform som låter användare, oavsett om de är individer eller organisationer, behålla full äganderätt till sin identitet. Det ger fördelar för individer som äger sin identitet, de som intygar identitetshandlingarna för vinst och företag som vill effektivisera sina KYC-system för att minska bortkastad tid och resurser.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me