Nybörjarguide till Scorum: Blockchain-Based Sports Social Media Platform

Scorum Guide

Scorum är en sportbloggplattform som ger belöningar till sina aktiva användare som använder kryptovaluta. Både kuratorer och innehållsskapare får kryptovalutabelöningar. Community-medlemmar på Scorum får också belöningar för att rösta, ladda upp foton, kommentera och publicera inlägg. Det finns också anpassade lösningar för sportskribenter, inklusive interaktiv grafik och sportanalys. Förutom att blogga, erbjuder Scorum även fantasisporter, reklam och provision utan spel utan kostnad.

Scorum Guide

Det finns andra blockchain-baserade bloggplattformar tillgängliga, men Scorum är den enda som är inriktad på sportinnehåll som ska hjälpa till att sammanföra användare med liknande intressen och främja en ”gemenskapskänsla”. Dessutom erbjuder Scorum mer än bara en plattform för bloggning. Det finns också statistikcenter, en fantasy-sportplattform och provision utan spel. Scorum har till och med stöd från fanklubbar och idrottare över hela världen.

Scorum är för närvarande placeras i topp 15 mest använda blockchain-produkter i världen efter TX-volym. Scorum också nu innehar en officiell spellicens från Gaming Curacao. vilket är ett viktigt steg mot lanseringen av Scorum Bet peer-2-peer-bettingbörsen som innehåller satsningar utan kommission i SCR-tokens.

Hur fungerar Scorum?

Alla som är kreativa och sportfantaster kan använda Scorum för att dela sina idéer och berätta sina historier. Oavsett var i världen du befinner dig kan du använda plattformen för att uttrycka idéer och locka läsare, med lite hjälp från Scoroms verktyg som är utformade för författare. Tekniskt sett kan du skriva om vilket ämne som helst på Scorum, men plattformens huvudämne är sport. Som sådan kommer du att få mer engagemang från andra samhällsmedlemmar om du skriver om sport och väljer ett intressant eller relevant ämne, och högre engagemang leder till fler kryptovalutabelöningar.

Hur det fungerar

De som inte nödvändigtvis gillar att skriva om sport kan välja att kommentera dem istället. När du erbjuder insikter eller snabb intelligens kan du tjäna belöningar. Varje kommentar får delningar i en belöningspool för varje artikel, vilket innebär att ju mer engagerad du är, desto mer vinner du.

Plattformen använder också en algoritm för innehållshantering som låter användare rösta på innehåll. Uppröstningar kan leda till fler belöningar och hjälpa andra att hitta det bästa innehållet på plattformen.

Förutom att erbjuda en bloggplattform som låter författare nå en publik, erbjuder Scorum andra verktyg och tjänster. Det finns visualiseringar och widgets som visar data i statistikcentret på det sätt som författare kan använda. Som sådan är alla som gillar att skriva om sport välkomna att använda Scorum, oavsett om de för närvarande har intresse för kryptovaluta.

Redaktionella verktyg

Författare kan använda widgets för att införliva data och statistik i deras innehåll och också använda bilder från en inbyggd fotodatabas.

Scorum-belöningar

Eftersom det finns så många åtgärder på Scorum som kan leda till belöningar är det vettigt att fråga vem som räknar ut hur dessa belöningar fördelas. Gemenskapen fattar detta beslut. Det finns en belöningspool, och den delas upp baserat på om användare tycker om en artikel och ger den massor av uppröstningar. Scorum-teamet byggde in skyddsåtgärder i blockchain-algoritmen för att stoppa flagrant skräppoströstning. Dessa skyddsåtgärder stimulerar också upptäckten av kvalitetsinnehåll.

Författare

Belöningen för röster fungerar genom att ge de första få användare att rösta ett populärt inlägg en belöning som kommer från poolen. Scorum går in i detta system mer detaljerat i sin vitbok.

Scorum Röstning

Användare på Scorum röstar på intressant innehåll för att avgöra hur belöningarna fördelas. Varje användares rösträtt baseras på hur mycket SP de äger, där de som har mer SP har större inflytande för varje röst. Användare kan ge upp till 5 procent av sin nuvarande röstkraft, som sedan återställs på fem dagar. Det betyder att det är omöjligt att gilla allt innehåll på plattformen eller använda all röstkraft på ett enda inlägg, vilket förhindrar bedrägeri och orättvis belöningsfördelning.

Röstning

Kan du redan använda Scorum?

Ja, Scorum har redan sin MVP live, så du kan gå vidare och registrera dig och börja skapa innehåll på plattformen.

Scorum

Scorum ICO

Scorum släppte ut sina Scorum Coins (SCR) och höll sedan en publikförsäljning under de första två månaderna 2018. Tokenförsäljningen inkluderade 3 995 deltagare från 126 länder, vilket ledde till insamling av 5,63 miljoner dollar och Scorum nådde sin mjuka mössa.

Scorum-tokens

När du tjänar Scorum Coins kan du välja vad du ska göra med det. Använd SCR för att marknadsföra ditt innehåll på Scorum. Gå till börser för att konvertera den till fiatpengar eller byt den mot andra kryptovalutor på börser. Du kan också konvertera SCR till SP för att öka inflytandet.

Det finns faktiskt två typer av tokens i Scorum-ekosystemet, Scorum Coin (SCR) och Scorum Power (SP). SCR är en kryptovaluta som används inom ekosystemet för att köpa reklam på plattformen, köpa sportartiklar från partners, placera satsningar på vadbörsen eller betala inköp för turneringar inom fantasiplattformen. Du kan också konvertera SCR-tokens omedelbart till SP-tokens med ett en-till-ett-förhållande. SP-tokens är interna och används som belöningar för engagemang.

Du kan inte ta SP ur systemet direkt efter att du fått dem; istället konverteras SP till SCR med samma förhållande inom 12 månader. Denna väntetid hjälper till att säkerställa projektets ekonomiska stabilitet. Det skyddar också token från plundring inom bloggdelen av Scorum och minskar risken för konstant försäljning av token på börser.

Hur kan du få SCR?

Du kan få SCR på flera sätt, inklusive att köpa dem direkt via BitShares-börsen via OpenLedger. Det finns också det val som nämns ovan att konvertera SP du tjänar från aktivitet på Scorum till SCR med din ScorumWallet. Dessutom kan du vinna SCR på ScorumBet-utbytet eller med ScorumDraft DFS-turneringar. Som en påminnelse får du SP för att registrera dig på Scorum, skapa innehåll, underteckna block i blockchain och rösta.

Hur tjänar Scorum pengar?

Huvudinkomsten för Scorum kommer att vara partnerprogram och intern reklam. Varje finansiell transaktion inom Scorum-ekosystemet kommer att äga rum i SCR-tokens för att säkerställa en transparent inkomst- och belöningsfördelning. Femtio procent av annonseringsbudgeten går till att belöna användare på plattformen.

Slutsats

Scorum erbjuder en sportcentrerad bloggplattform som belönar innehållsskapare såväl som användare som engagerar sig i innehållet. Den innehåller också en rad andra funktioner, såsom en provisionfri spelplattform och en plattform för fantasy-ligor. Plattformen är för närvarande i beta men ser väldigt polerad ut och har redan en rad verktyg för innehållsskapare att använda för att komma igång och belönas i kryptovaluta.

Det finns redan mycket bra innehåll som har delats på plattformen, och sportfans älskar att diskutera och kommentera kring sina favoritsporter så framtiden för Scorum ser verkligen lovande ut.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me