Nybörjarguide till REMME: Att göra lösenord föråldrade med Blockchain Tech

Remme

REMME har som mål att göra lösenord föråldrade, istället ge användarna nästa generations åtkomstskydd. REMME bygger ett distribuerat Public Key Infrastructure Protocol (PKI) för att lösa problem relaterade till åtkomsthantering. Det innehåller också en uppsättning dApps ovanpå detta protokoll. Användare genererar specifika SSL / TLS-certifikat för sina enheter istället för att förlita sig på lösenord. Relevanta certifikatdata hanteras via blockchain, så hackare tycker att det är extremt svårt att använda ett falskt certifikat.

Remme

Varför är traditionella lösenord problemtic?

Teamet på REMME känner igen många problem med traditionella lösenord och pekar direkt på det faktum att de flesta säkerhetsintrång uppstår på grund av en mänsklig svaghet av något slag. Ibland väljer människor ett lösenord som är enkelt att gissa. Andra gånger kan de av misstag lämna en webbläsare öppen när de använder en offentlig dator. Eller kanske skriver de sina lösenord någonstans, antingen fysiskt eller digitalt, som sedan komprometteras. Vissa människor luras till och med att avslöja sin inloggningsinformation. Ingen av dessa problem uppstår med REMME-teknik eftersom lösenord blir föråldrade.

Vilka typer av cyberattacker skyddar REMME mot?

På grund av plattformens natur förhindrar REMME automatiskt en lång lista med cyberattacker. Med tanke på att Forbes uppskattar cyberbrott kommer att kosta 2 biljoner dollar fram till år 2019 är detta ett allvarligt bekymmer. Förutom att använda SSL / TLS-certifikat istället för lösenord lägger REMME till andra instrument som skyddar företag och privatpersoner från olika cyberattacker. Dessa inkluderar lösenordsanvändningsattacker, lösenordsöverträdelser, nyckelloggning, serveröverträdelser, hinkbrigader, brute force-attacker och phishing.

Vad är några användningsfall för REMME?

REMME har applikationer för en rad företag, inklusive blockchainföretag, infrastrukturföretag, medicinteknik, finansiella företag och sakernas internet. För kritiska infrastrukturer, såsom ett kärnkraftverk, tillhandahåller REMME automatisk säkerhet för dem som tillhandahåller infrastrukturen, en grupp som vanligtvis inte har sina egna säkerhetskunskaper.

REMME Användningsfall

För saker av typen Internet of Things, se på smarta bilar och problemet med bilhackning. Eftersom den nuvarande inloggnings- och lösenordsarkitekturen inte fungerar med enhet-till-enhet-kommunikation måste bilföretag använda mer primitiv teknik, vilket medför en risk för hacking. REMME kan komma in och leverera en skyddad kanal som gör det möjligt att säkra system ombord och tillhandahålla en internetanslutning. Medteknologiska företag kan dra nytta av REMMEs funktionalitet som en kostnadseffektiv och säker autentiseringsmetod jämfört med höga nuvarande system.

Hur använder REMME Blockchain?

REMME använder blockchain för att lagra SSL / TLS-certifikat, vilket eliminerar risken för hack. Centraliserade databaser är alltid i fara eftersom all data som lagras där bara har en åtkomstpunkt, vilket gör den sårbar för attacker. Distribuerade databaser, som den decentraliserade blockchain, är mycket säkrare genom att lagra informationen på flera platser.

Blockchain

Det finns inte heller något behov av att förlita sig på ett certifikatcenter eftersom blockchain fungerar som certifieringsmyndighet. Detta ger besparingar och oberoende för företag som använder REMME. Eftersom REMME använder blockchain kan företagen dessutom välja att använda en av de många sidokedjor och blockkedjor som fungerar för dem. Med REMME och blockchain kontrollerar användarna sin identitet. Den privata nyckeln är din hemlighet och finns kvar på din dator. Dina privata nyckeltecken kan också fungera som en offentlig nyckel för alla tjänster eller webbplatser.

Är REMME lätt att använda?

Teamet på REMME ansträngde sig för att säkerställa det plattformen är enkel att använda. Autentisering är säker och bara ett klick bort, utan att behöva komma ihåg några komplicerade lösenord. Även registreringsprocessen är enkel, eftersom din personliga information går direkt till blockchain. Du behöver inte betala extra för att påskynda processen eller vänta på ett nytt block. det är omedelbart hela tiden.

Användarupplevelse

För att göra REMME ännu enklare att använda får användarna välja den messenger-app de föredrar att få autentiseringstoken på istället för att behöva oroa sig för traditionella textmeddelanden eller OTP-koder. Det finns även möjlighet att registrera ett obegränsat antal konton och ha många SSL-certifikat. Välj bara det konto du vill använda under inloggningen. Att integrera REMME är också okomplicerat och kräver ingen speciell utbildning eller färdigheter.

Vad är Alpha-versionen av REMME?

REMMEs Alpha 0.1.0-version av Core-protokollet släpptes inom tio dagar efter att token-försäljningen var slutförd. Släpp av alfa-projektet är resultatet av omfattande forskning under en betydande tid. Innan alfa-versionen slutfördes undersökte teamet på REMME hur man utvecklar en balanserad ekonomisk modell för REM-token. De undersökte också den perfekta plattformen för att implementera sidokedjan.

Teamet bestämde att den bästa vägen var att skapa en anpassad blockchain som plattformens kärna. REMME har Hyperledger Sawtooth som grund och väljer denna blockkedja på grund av att den är den mest relevanta för REMME-produktkraven. Detta är redan den tredje versionen av REMME Core-produkten. Den ursprungliga stängda Beta-versionen använde Emercoin blockchain i början av 2016 med den andra versionen som arbetar med Bitcoin blockchain. Målet med den senaste versionen var att ge potentiella kunder konstanta priser, efterlevnad av toppmoderna standarder och hög kapacitet.

Alfa-utgåvan visar grunden för REMME-protokollet. Den inkluderar den högnivålogik och arkitektur som krävs för att arbeta med SSL / TLS-certifikat, som REMME-teamet utvecklat. Det har också de grundläggande komponenterna i token-ekonomin som redan är integrerade. Teamet införlivade också ett kommandoradsgränssnitt för att göra det enkelt att komma åt plattformens kärnfunktionalitet, som att överföra REM-token från en användare till en annan, samt återkalla och utfärda certifikat.

Vad är REMMEs framtidsplaner?

Nästa version av REMME Core kommer att ha fokus på inter-blockchain-tokenmigrering. Den här funktionen bör göra användningen av REM-token mycket enklare på REMME-blockkedjan, särskilt eftersom den ursprungligen släpptes med Ethereum-plattformen.

Slutsats

Med alla idag som använder dussintals om inte hundratals onlinekonton, kan en lösning som REMME ge enkel åtkomst utan att oroa sig för att komma ihåg lösenord eller riskera att hacka. REMME kommer att visa sig vara särskilt användbart för alla företag som vill ha ytterligare säkerhet. Dess lösenordsfria system har potential att vara framtidens väg, särskilt när vi letar efter bekvämlighet och säkerhet samtidigt.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me