Nybörjarguide till QuarkChain: Blockchain-plattform med hög kapacitet

QuarkChain QKC Pris

QuarkChain är en säker, tillståndsfri, skalbar och decentraliserad blockchain. Ett av målen med QuarkChain är att använda sharding-teknik för att leverera över 1 miljon transaktioner per sekund (tps). I huvudsak marknadsför QuarkChain sig som en peer-to-peer blockchain med hög kapacitet för att leverera snabba och säkra decentraliserade applikationer.

QuarkChain Guide

Teamet bakom QuarkChain skapade denna blockkedja för att lösa frågan om skalbarhet som alla större blockkedjor för närvarande står inför. Teamet anser att Bitcoin-communityt helt enkelt inte har råd att vänta tills de alla är överens om en lösning på grund av det brådskande problemet. I stället känner de att genom att erbjuda olika lösningar, som den som är inneboende i QuarkChain, tvingar detta samhället att dela sig via en hård gaffel och hitta den lösning som fungerar bäst.

Hur jämför QuarkChains skalbarhet ?

Som nämnts förlitar sig QuarkChain på skärningsteknologi som låter den ge mer än 1 miljon tps. Som jämförelse ger Bitcoin 1.0 bara 4 tps och Ethereum 2.0 har bara 10 tps. Till och med Visa hade bara 65 000 ton per augusti 2016.

Den främsta anledningen till QuarkChains höga skalbarhet och tps är dess användning av skärning i kombination med kärnvärdena i blockchain, som säkerhet och decentralisering. Teamet bakom QuarkChain inkluderar medlemmar med erfarenhet av projekt som Google och Facebook, vilket ger dem upplevelsen att arbeta med att utveckla storskaliga distribuerade system. Detta ger i sin tur kunskap om hur man kan erbjuda skalbarhet i centraliserade system, som QuarkChain-teamet sedan kan använda i sitt decentraliserade system.

tps

Hög TPS är inte den enda viktiga faktorn

I FAQ-avsnittet adresserar QuarkChain andra projekt som redan har uppnått imponerande tps, och förklarar att detta inte är den enda mätningen som ska inkluderas när man tittar på ett nätverk. Teamet påpekar att de pågående projekten som kräver höga tps, som Alipay, måste offra när det gäller säkerhet och decentralisering för att uppnå den skalbarheten. QuarkChain sticker ut från dessa projekt med sin förmåga att få skalbarheten för höga tps utan att offra säkerhet eller decentralisering.

Vad annars gör QuarkChain annorlunda?

Svaga gruvarbetare uppmuntras att direkt bryta utan att bli en del av en gruvpool. QuarkChain utvecklade ett incitamentsramverk som använder spelteori. Inom denna ram uppmuntras hashkraft för lika fördelning mellan skärvorna.

Dessutom uppmuntrar QuarkChain till ökad decentralisering genom flera billiga noder som sedan skapar ett kluster som fungerar som en superfull nod. Detta förhindrar de höga kostnaderna som är förknippade med superfulla noder när tps blir höga.

När det gäller skydd får alla transaktioner inom QuarkChain 50 procent av nätets hashkraft. Detta gör en attack med dubbla utgifter otroligt utmanande, särskilt i kombination med QuarkChains decentraliserade natur.

Teknologi

QuarkChain ger dessutom stöd för cross-shard-transaktioner, och endast ett konto behövs för alla shards. Dessa cross-shard-transaktioner kan bekräftas inom några minuter och utfärdas när som helst. Dessutom kommer genomströmningen av cross-shard-transaktionerna att öka linjärt med en ökning av antalet shards. Förutom att bara behöva ett enda konto för alla skärvor, har en enda smart plånbok alla kryptovalutor från olika skärvor.

QuarkChain förlitar sig på en blockkedjestruktur i två lager. Sharding blockchains känd som shards är det första lagret, medan det andra lagret är en root blockchain som bekräftar shardsblocken.

Hur kan samhället engagera sig i QuarkChain?

QuarkChain erbjuder faktiskt flera sätt för dem som är intresserade av projektet att engagera sig i samhället. Testnätet blev tillgängligt i maj 2018. Före detta hittade det 100 volontärer i samhället för att delta i beta-inbjudna testet. Det välkomnade alla kandidater som har erfarenhet av blockchain-programmering plus en stark teknisk bakgrund.

QuarkChain-token

QuarkChain-tokens är kända som QKC och är ERC-20-kompatibla tokens som distribueras via Ethereum blockchain. Efter lanseringen av QuarkChain-mainnet kommer premining att göra dessa QKC-tokens till mainnets tokens. I framtiden kommer gruvarbetare att producera QKC-tokens.

Det totala utbudet är 10 miljarder QKC. Av detta avsätts 20 procent för tokenförsäljningen, 15 procent för laget, 5 procent för rådgivarna och 15 procent för stiftelsen. De återstående 45 procenten fördelas mellan gruvdrift, marknadsföring och samhället. QuarkChain-projektet noterar att gruvdrift kan leda till mindre inflation i framtiden.

Hur man köper QuarkChain QKC-token

Du kan inte köpa QKC med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för QKC vid ett utbyte som visar token.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

När du har köpt Ethereum kan du handla för QKC-tokens på följande börser:

  • Binance
  • Kucoin
  • Idex
  • Gate.io

Vilka typer av dApps kommer QuarkChain att stödja?

En viktig del av varje blockchain är de dApps som den stöder. QuarkChain Network välkomnar öppet en rad dApps, med fokus på de som kräver höga transaktionsnivåer. Exempel inkluderar dApps relaterade till reklam, big data, AI, IoT, peer-to-peer-delningsekonomier och spel. QuarkChain känner att det kommer att vara den perfekta lösningen för utbudet av dApps idag som väntar på ett blockchain-nätverk med den skalbarhet de behöver för att nå sin potential.

Färdplan för QuarkChain

Det stora arbetet med QuarkChain började under andra kvartalet 2017 med forskning om problemet med blockchain-skalbarhet. Under fjärde kvartalet samma år utarbetade teamet vitboken. I februari 2018 släppte den vitboken och slutförde verifieringskoden 0.1. I mars 2018 sågs 0,1 versioner av både plånboken och testnätet.

Färdplan

Nu under andra kvartalet arbetar teamet med testnet 1.0 och smart contract 0.1. Under Q4 2018 kommer teamet att ha QuarkChain Core 1.0, tillsammans med mainnet 1.0 och SmartWallet 1.0. Under andra kvartalet 2019 kommer både SmartWallet och QuarkChain Core att finnas i deras 2.0-versioner.

Slutsats

QuarkChain är ett decentraliserat blockchain-nätverk som syftar till att lösa problem med skalbarhet som plågar befintliga nätverk med hjälp av skärningsteknik. På detta sätt kan QuarkChain dramatiskt utöka användningen av blockchain-teknik eftersom många applikationer är begränsade av skalbarheten i befintliga blockchain-nätverk. Projektet pågår fortfarande, men QuarkChain har redan gjort många positiva steg och har redan börjat inbjudningsbaserad betatestning för testnätet, vilket visar betydande framsteg och potential.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me