Nybörjarguide till Populous

Populär guide

Folkrik utnyttjar blockchain-teknik för att förbättra segmentet av fakturafinansiering. Med plattformen kan företag påskynda sitt kassaflöde, medan de som väljer att köpa fakturor kommer att göra passiva intäkter från sitt köp. Detta är en peer-to-peer-fakturafinansieringsplattform som kan globalisera den begränsade, lokaliserade marknaden för fakturafinansiering. Plattformen är byggd med hjälp av blockchainens distribuerade ledteknik.

Populär guide

Vad är fakturafinansiering?

För dem som behöver en snabb uppdatering låter fakturafinansiering företag nästan omedelbart låsa upp de medel som är bundna i utestående fakturor från försäljningen. Företagets ägare låter någon annan, fakturaköparen, köpa sin faktura till rabatterat pris. Detta gör det möjligt för företaget att låsa upp kontanter snabbare. Då, när fakturagebitor betalar fakturan, får köparen den kvantitet som han och säljaren tidigare avtalat om.

Hur det fungerar

Vem började Populous?

Populous började 2017 tack vare Stephen Williams, en kommersiell dataexpert som ville ha en plattform som möjliggjorde fakturafinansiering, samt kundförvärv med stor data. Han skapade idén att låta XBRL-datagruv för att ge information till potentiella kunder, men hans idé fick inte grepp i fakturafinansieringsbranschen. Han insåg att blockchain kunde vara svaret. Nu utökar den blockchainbaserade fakturaplattformen för Populous antalet potentiella kunder samtidigt som den skapar ny likviditet.

Hur förbättras populärt i det nuvarande systemet för fakturafinansiering?

Just nu är fakturafinansieringssystemet något begränsat, mestadels till lokala transaktioner. De som deltar måste också använda en finansiell institution eller tredje part för att ansluta verksamheten som vill sälja en faktura med en köpare. Däremot tillåter Populous företag att direkt ansluta sig till fakturaköpare från hela världen, skära ut mellanhanden och spara tid. Samtidigt utnyttjar Populous blockchain-fördelar, såsom hastighet, öppenhet och säkerhet.

Varför valde Populous att använda Blockchain?

Teamet bakom Populous vände sig till blockchain för att utöka räckvidden för fakturafinansiering. Tidigare var det endast tillgängligt via finansinstitut som hade inträdeshinder, till exempel höga avgifter. Med blockchain finansiell teknik kan dock alla fakturasäljare och investerare interagera utan dessa hinder.

Blockkedjan eliminerar också barriären i samband med den geografiska platsen. Poken-kryptovalutan är fiat-kopplad, vilket gör det möjligt för dem runt om i världen att använda plattformen. Till skillnad från liknande plattformar som banker har försökt skapa tidigare är Populous inte begränsad av branschreglerna för finans och bank. Utan dessa regler har Populous en större potential.

Användningen av blockchain låter också användarna dra nytta av smarta kontrakt. Med smarta kontrakt finns det inga ineffektiviteter eller risker som vanligtvis är kopplade till manuella kontrakt, såsom dubbel finansiering och manuella fel. Det smarta kontraktet tar hand om allt och innehåller en tydlig beskrivning av alla juridiska krav. Att använda smarta kontrakt stoppar ytterligare bedrägerier eftersom det inte finns någon möjlighet till dubbel finansiering.

Vilka är de största fördelarna med Populous?

Den största fördelen med Populous är dess funktion att tillhandahålla global P2P-handelsfinansiering. Via denna plattform kan fakturaköpare och säljare slutföra en transaktion utan behov av tredje part oavsett var i världen de befinner sig. Transaktionerna genomförs också snabbt och till en låg kostnad eftersom det inte finns några tredje parter inblandade. Istället utför de smarta kontrakten all finansiering autonomt, både att samla in och släppa betalningar. Slutligen erbjuder Populous oöverträffad säkerhet eftersom varje faktura registreras transparent direkt på Ethereum Blockchain, vilket innebär att det inte finns någon risk för misstag.

Altman-Z

Populous använder också XBRL-data för realtidsåtkomst till finansiella rapporter. Denna databas extraherar mer än 1 500 datapunkter för varje företag, vilket gör det möjligt för fakturaköparen att känna till risken förknippad med företaget, dess bransch och dess handelspartner. Populous har till och med sin egen kreditriskanalys baserad på XBRL-data och Altman Z-poäng, tillsammans med andra formler. Var sjätte till tolvte månad samlar Populous in en petabyte data via sin XBRL-backend som ingår i denna kreditanalys.

Hur använder du Populous?

En typisk transaktion med Populous kommer att gå igenom uppsatta steg. Det börjar med att ett företag erbjuder en faktura med fastställda villkor. En fakturaköpare väljer den faktura de vill finansiera. Köparen bjuder på fakturan med en räntesats. Säljaren bekräftar detta och fakturan säljs officiellt. Säljaren släpper fakturan till köparen och får pengar från dem. När fakturan har avvecklats får fakturaköparen den överenskomna returen.

Vad är Poken PPT?

Poken är den tidigare nämnda kryptovalutan som förbinder användare av Populous över hela världen. Poken används för alla transaktioner mellan säljare och köpare av fakturor och är kopplat till att vara 1: 1 med nationella valutor. Detta innebär att 8 GBP kommer att vara 8 Pokens (GBP). Dessutom är Pokens ERC-20-kompatibla, vilket gör det möjligt att använda smarta kontrakt inom Ethereum blockchain. Genom att använda dessa anpassade stabila Pokens behöver säljare och köpare inte oroa sig för marknadsvolatilitet och plattformen kan stödja valutor över hela världen utan någon tredje part.

Poken Token

Alla insättningar måste konverteras till Pokens. Fakturaköpare överför Pokens till säljarna, och när de betalar tillbaka fakturan överför säljare Pokens till köparen. Du kan sedan ta ut medel i Bitcoin, Ethereum eller statliga valutor. Inledningsvis är Pokens länkade till det brittiska pundet, GBP. Ändå kan användare konvertera GBP-Pokens till Pokens för andra valutasamlingar, som USD Pokens, baserat på rådande omvandlingsfrekvens.

Hur man lagrar populär PPT?

Som nämnts är Poken ett ERC-20 Ethereum-token vilket innebär att det säkert kan lagras på en Ethereum Paper Wallet eller en hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger.

Skicka Ether

Hur man köper populär PPT?

Du kan inte köpa PPT med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller bankkortköp och sedan handla det för PPT vid ett utbyte som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange beloppet du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva göra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp PPT på Binance

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av PPT, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

Slutsats

Många är fortfarande omedvetna om de möjliga investeringarna med faktureringsfinansiering på grund av dess tidigare begränsade räckvidd. Med Populous kan detta förändras, vilket gör att alla företag kan sälja sina obetalda fakturor till alla köpare runt om i världen. Användningen av blockchain är innovativ eftersom den möjliggör transparens och utvidgar peer-to-peer-plattformens räckvidd. För de som är intresserade av fakturafinansiering bör Populous vara ett otroligt användbart verktyg.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me