Nybörjarguide till PIVX: Ett kryptovalutamynt för privatlivet med masternoder

PIVX, en kryptovaluta med starkt fokus på integritet är en utlöpare för DASH. Det kom till liv när kryptosamhället inte kunde komma överens om DASHs framtid. Enligt insider Crypto S.I. DASH-gemenskapen splittrades mellan att bygga det ultimata sekretessmyntet och att skala för att nå en masspublik. När de inte kunde komma överens om detta bestämde några medlemmar i samhället att fortsätta massadoptera och starta PIVX.

PIVX webbplats

Vad är PIVX?

PIVX tar de bästa funktionerna i DASH och lägger till några unika funktioner. Kryptovalutan använder ett sekretessprotokoll som kallas zk-SNARKs eller zero-knowledge proofs som också används i zCash, Monero och DASH. Det liknar ZCoin genom att det också använder en anpassad version av Zerocoin-protokollet. Den har en valfri funktion för att skicka privata mynt. Användare kan skicka bråkdelar och skicka mynt direkt till en mottagande plånbok. I den meningen är det en hybrid mellan DASH och ZCoin, som innehåller integritet och Proof of Stake (PoS). Det hävdas att PIVX är den enda Proof of Stake-kryptovalutan (PoS) som har implementerat hela uppsättningen krav som anges i Zerocoin-vitboken.

Zerocoin Whitepaper

Zerocoin är en kryptovaluta som var föreslagits i en uppsats av professor Matthew D. Green och två doktorander. Målet är att utöka Bitcoin-protokollet med sanna anonyma transaktioner. I den meningen har PIVX överlägsna sekretessfunktioner jämfört med Bitcoin.

Vilka är fördelarna med PIVX?

PIVX är mer energieffektivt än andra PoW-kryptovalutor på grund av PoS-konsensusmekanismen. Det finns också ett nätverk av masternoder som underhåller PIVX blockchain. Masternoder styr nätverket och kan rösta om beslut om framtida utveckling av myntet. Det finns också en självfinansierande statskassa som frigör medel för ny utveckling av PIVX blockchain.

Vilka funktioner gör PIVX annorlunda än DASH?

Istället för att byggas på en PoW-algoritm som DASH, där gruvarbetare måste spendera datorresurser för att verifiera blockchain, är PIVX-algoritmerna beroende av PoS. PIVX skiljer sig också helt från andra sekretessmynt som Monero (XMR) och ZCash (ZEC) genom att det inte kräver gruvdrift för att generera nya mynt men innehavare tjänar en insats eller belöning för att helt enkelt hålla PIVX i en plånbok. Proof of Stake är en metod för distribuerad konsensus. Innehavare av PIVX belönas för att ha mynten i plånboken. En annan bra egenskap hos PIVX är den sågade algoritmen och omedelbara transaktioner med SwiftTX.

DASH vs PIVX

Vad är en PIVX Masternode?

En PIVX Masternode behöver 10 000 PIVX för att vara låst i en plånbok på servern som säkerhet. Masternodes tjänar belöningar för att erbjuda tjänster till PIVX-nätverket. Masternodkonceptets karaktär är att de måste vara helt decentraliserade och pålitliga. Belöningen till masternodeinnehavare är något högre avkastning än till plånboksinnehavaren som spelar PIVX för belöningar. Dessa belöningar är variabla och bestäms av en sågsåg-algoritm.

Vad är See-saw-algoritmen?

Denna anpassade algoritm är ett smart svar på nätverk som blir för masternode tunga. Detta leder till frågor som rör styrning. Med DASH har masternode-ägare rösträtt och större kontroll över nätverket. Ju mer masternoder någon har desto mer inflytande har de över beslut. Detta gör inflytandet mer centraliserat och att tillgången till att äga en masternode endast är tillgänglig för några få utvalda. Den sågade algoritmen för PIVX kontrollerar mängden masternoder jämfört med mängden PIVX som satsats i samma ögonblick. Om mängden masternoder är för många justerar algoritmen belöningarna som släpps till masternodeägare. De tjänar mindre belöningar. Detta för att stimulera masternodeägare att snarare sätta mynt och ge upp rösträtt. I denna mening finns det en större decentralisering av rösträtten och en större fördelning av PIVX-innehavare. Till skillnad från de flesta kryptovalutor är tillgången på PIVX obegränsad.

Vad är SwiftTX?

PIVXs SwiftTX är nära omedelbara transaktionstider där transaktioner bekräftas inom några sekunder. Detta uppnås genom nätverket av masternoder och transaktioner behöver inte flera bekräftelser som Bitcoin innan det går att spendera.

Varför har PIVX en obegränsad myntförsörjning?

Till skillnad från Bitcoin som har en maximal myntförsörjning på 21 miljoner Bitcoin har PIVX inte denna gräns. Resonemanget bakom detta är att medan Bitcoin mer är en digital tillgång, fungerar PIVX som en digital valuta. Tillgången på valutor bör öka och vara föremål för inflation. Detta kallas kvantitativ lättnad i centralbankvärlden.

PIVX-utbudet ökar med 5% per år. Resonemanget är att människor kommer att uppmuntras att handla med PIVX, inte hålla det. Det kommer inte att öka i värde utan vara deflaterande som fiatvaluta. Istället för att en centralbank drar nytta av valutadevalueringen returneras de nya mynt som genereras till masternoden och plånboksinnehavarna genom PoS-belöningar. Detta gynnar samhället direkt. Priserna på masternoder kommer inte att skjuta i höjden i framtiden och faktiskt vara överkomliga vilket är en extra bonus.

Hur man köper PIVX?

Du kan inte köpa PIVX med en “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller bankkortköp och sedan handla det för PIVX vid ett utbyte som visar token.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

Du kan köpa PIVX på följande börser:

  • Bittrex
  • UpBit
  • Binance
  • Cryptopia
  • CoinRoom
  • YoBit
  • LiveCoin

Vad är färdplanen för PIVX?

Utvecklingsteamet är upptagen med att implementera Zerocoin-protokollet i deterministiska plånböcker för PIVX. Detta protokoll kallas zPIV. En fantastisk och unik egenskap hos zPIV är att din plånbokssaldo kan maskeras. Detta är bra för säkerhet och för att avskräcka potentiella hackare från att stjäla dina pengar. Det är också en helt unik funktion för endast PIVX.

Är zPIV ett annat mynt än PIVX?

Nej, zPIV och PIVX är samma kryptovaluta. ZPIV-protokollet samlar de privata transaktionerna på pIVX med hjälp av nollkännedomsbevis.

Vad är en deterministisk PIVX-plånbok?

En deterministisk plånbok är en plånbok som enkelt kan återställas eller säkerhetskopieras med hjälp av en reservfras. Detta är vanligtvis en lång lista med ord. Användaren behöver inte känna till den privata nyckeln för att återställa plånboken. Eftersom zPIV-protokollet fungerar med noll kunskapsbevis finns det ingen länk mellan avsändaren och mottagaren. Att skicka PIVX med zPIV-protokollet är 100% anonymt och spårbart. Det här är goda nyheter eftersom användare inte behöver behålla säkerhetskopior varje gång de pryder nya privata PIVX-mynt. Detta kommer att inkludera framtida och tidigare säkerhetskopior av alla privata PIVX-präglade. Förutom plånboksfunktionerna planerar de också att införa insättning av zPIV som kallas zProof-of-stake (zPOS).

PIVX plånböcker

Vad är zPOS?

På samma sätt som att sätta vanliga PIVX-mynt kan innehavare också sätta zPIV-mynt. Fördelen med detta är att de kommer att kunna tjäna högre belöningar. Ett nytt blockbelöningssystem föreslås som gör att zPIV-innehavare tjänar 50% större belöningar än att ha vanliga PIVX-mynt. För att få belöningar måste användarna hålla sina plånböcker öppna 24/7. Detta skapar ett större nätverk av noder som är direkt tillgängliga.

Hur ser teamet ut??

Eftersom PIVX-myntet är en kryptovaluta, vill många av bidragsgivarna hålla sin identitet dold. Mycket få av de faktiska gruppmedlemmarna finns på webbplatsen. Alla som är en betrodd medlem av PIVX-communityn och är aktiva bidragsgivare till projektet kan bli ombedd att listas på sin webbplats genom att kontakta den officiella DIscord-kanalen.

Slutsats

PIVX är en nästa generations kryptovaluta som fokuserar på decentralisering, integritet och verklig antagande som betalningssystem. För detta ändamål kan den hantera snabba transaktioner, är säker och erbjuder privat sändning av medel.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me