Nybörjarguide till Odyssey: A Peer to Peer Sharing Economy

Odyssey Coin OCN Guide

Utvecklarna av Odyssey-mynt sträva efter att tillämpa blockchain-teknik på den växande peer-to-peer-delningsekonomin som exemplifieras av företag som Airbnb och Uber. Odyssey-utvecklare ser för sig att resurser delas längs en blockchain med relativt liten centralisering och en högre grad av säkerhet och förtroende än traditionella system. Den här drömmen om en delningsekonomi i en storlek är lika gammal som själva internet, hävdade utvecklarna.

Odyssey Coin OCN Guide

”Internet hade sin ursprung som ett verktyg för att dela information, och dess tidigaste iterationer tjänade endast utvalda vetenskapliga och militära samhällen. Med tiden blev det World Wide Web, med kraften i peer-to-peer-nätverk, ”skrev utvecklarna. “Det är inte bara information som delas idag – det handlar bara om allt.”

Vad är utvecklarnas uppdrag?

Odyssey-projektets mål är ganska höga – att ersätta en ekonomi baserad på privat ägande. I Odysseys modiga nya värld har alla något att bidra till ekonomin som helhet, och ingen äger någonting helt.

Om Odyssey Coin

“I framtiden kommer delning att bli normen och privat ägande kommer att vara en lyx”, skrev utvecklarna i sin vitbok. ”Man äger kanske ingenting men alla kan helt enkelt dela allt. Man kan justera dina kostnader flexibelt i enlighet med efterfrågan. Man kommer att köpa något i den mån man faktiskt behöver det istället för att spendera mer. Delning möjliggör användning av reservresurser och ökar samhällets totala inkomst och välfärd. ”

Denna utopi kan bara uppstå, hävdar utvecklarna, genom ett peer-to-peer-delningssystem som är öppet, säkert och kan kommunicera enkelt med en mängd andra peer-to-peer-erbjudanden.

Hur fungerar det?

Odyssey’s peer-to-peer-dela ekosystem är beroende av tre huvudsakliga bidragsgivare – tjänsteleverantörer, konsumenter och granskare. En enskild person kan uppta alla tre roller samtidigt i olika delningssystem, alla länkade av Odyssey-ryggraden.

Tjänsteleverantörer använder tokeniserade tillgångar i blockchain för att erbjuda sina tjänster för delning, på samma sätt som Uber erbjuder åkattraktioner eller Airbnb erbjuder sängar. Konsumenter kan också använda de delade tjänster som erbjuds av tjänsteleverantörerna, medan granskare fungerar som en slags kvalitetskontroll via blockchain. All information som finns i blockchain är säker och transparent på grund av blockchainens kryptografiska karaktär. Information om blockkedjan distribueras också i sig, vilket ger alla nivåer tillgång till tidigare patenterad information.

Infrastruktur

Odysseys klassificeringssystem är också unikt och använder dess OCN-mynt som både bränsle och incitament för blockchainens fortsatta utveckling. Detta står i motsats till mer traditionella delningsmodeller, som är beroende av tredjepartsrecensioner för att betygsätta tjänsteleverantörernas kvalitet.

Hur skiljer sig Odyssey från traditionella peer-to-peer-delningstjänster?

Odysseys huvudsakliga klagomål angående den traditionella peer-to-peer-servicemodellen är dess segmenterade karaktär. Åkattraktioner kan endast delas på resedelningssystem, sängar på sängdelningssystem och så vidare. Odyssey syftar till att förena dessa system till ett sammanhängande ekosystem, som länkar tjänsteleverantörer, kunder och granskare i en peer-to-peer-delningsweb.

Odyssey’s ultimata vision är en ekonomi som är nästan helt decentraliserad. Denna hypotetiska ekonomi fokuserar mer på individen och individens förmåga att bidra över flera delningsplattformar. Kort sagt planerar Odyssey att ta bort den årtusenden gamla företagsmodellen. En grupp behöver inte längre förenas för att tillhandahålla en vara eller tjänst om den varan eller tjänsten kan tillhandahållas av individer som sträcker sig längs blockchain.

Odyssey strävar också efter att bryta delningsmonopol som strider mot andan i strävan.

”För det första är nuvarande plattformar för delningsekonomi tvåsidiga system som kännetecknas av starka nätverkseksternaliteter, vilket skapar en tendens mot naturligt monopol och möjliggör att höga marginaler tjänas av själva plattformen. Detta höjer driftskostnaderna som delas av leverantörer av tillgångar, skrev utvecklarna. ”För det andra, längs utbudssidan av delningsekonomin är de som tjänar mest ägare av värdefulla tillgångar. Med tanke på att alla enkelt kan förvandla sin tillgång till delat kapital, är äganderätten till värdefulla varor vanligtvis koncentrerad till en liten grupp välmående människor. Sammanfattningsvis har inte alla råd med ägande av värdefulla tillgångar. ”

Genom att frigöra potentialen för alla individer att delta i en delningsekonomi hoppas Odyssey att samtidigt bemöta massorna samtidigt som alla tjänster blir både billigare och mer fritt tillgängliga.

Vem är laget bakom Odyssey?

Odyssey listar sina två primära rådgivare som Yi Shi och Justin Sun. Yi Shi är VD för Avazu Holding i Shanghai, medan Justin Sun är drivkraften bakom Tron-myntet.

Team

Rådgivningsteamet inkluderar också Goh Jian Kai, grundare och VD för RateX, ett sydostasiatiskt gränsöverskridande betalningssystem.

Vilka är Odyssey’s Partners?

Odysseys affärsmodell är starkt beroende av partners för att vidareutveckla ett mångfacetterat delningsekosystem. Från och med maj 2018 har Odyssey utvecklat partnerskap med flera stora namn, inklusive IBM och Amazon Web Partners. Två av de tidigaste partnerskapen var OBike och Tron.

OBike är ett stationellt cykeldelningsföretag i Sydostasien, och Tron är en kryptovaluta som har för avsikt att hoppa över konkurrenter, som Ethereum, för att skapa ett slags Web 4.0 baserat på decentraliserat innehållsskapande och distribution. Tron-ledaren Justin Sun är en av de främsta rådgivarna för Odyssey.

Hur planerar Odyssey att hantera skalbarhetsproblem?

Odyssey drömmar är stora, och så småningom kommer det att krävas ett massivt nätverk av tjänsteleverantörer, kunder och granskare. Odyssey planerar att implementera ett tillfälligt system för att spela in åtminstone vissa transaktioner offline för att läggas in i blockchain vid ett senare tillfälle. Odyssey planerar dock också att kraftigt basera framtida förbättringar av utvecklingen inom Ethereum blockchain. Eftersom blockchain löser sina skalbarhetsproblem kommer dessa lösningar att tillämpas på Odyssey.

OCN-token

Från och med maj 2018 handlade Odyssey (OCN) på större börser till drygt 0,03 dollar med ett totalt marknadsvärde på cirka 70 miljoner dollar och en daglig handelsvolym på cirka 42 miljoner dollar. Det cirkulerande utbudet i maj 2018 var 2 miljarder och myntets totala utbud är 10 miljarder. OCN kan köpas på följande börser:

  • Huobi
  • Gate.io
  • Kucoin
  • HitBTC
  • IDEX
  • Bit-Z
  • Cobinhood

Var kan jag lära mig mer?

Besök Odyssey-projektets hemsida här och kolla in dess vitbok här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me