Nybörjarguide till nano (RaiBlocks)

Nano, formellt känd som RaiBlocks är en kryptovaluta som har låg latens och är pålitlig. Det är beroende av en blockgitterarkitektur som är ny med varje konto som har sin egen blockchain. Konsensus kommer från det delegerade beviset på stavning (PoS). Med Nano får användare obegränsad skalbarhet plus omedelbara transaktioner utan avgifter. Denna brist på avgifter är möjlig tack vare de minimala resurser som krävs av nätverket, inklusive inget krav på högeffektiv gruvhårdvara. Enligt sin webbplats har Nano-nätverket hittills bearbetat mer än 4 miljoner transaktioner. Detta är ännu mer imponerande med tanke på att den obeskrivna huvudboken bara är 1,7 GB.

Nano Cryptocurrency Guide

Nano Rebrand

RaiBlocks ommärktes till Nano och tillkännagavs i en Medium blogginlägg den 21 januari 2018. Anledningen till ommärket berodde på viss förvirring över hur namnet uttalades

(“Är det, stråle eller råg ?,” “Ditch the Blocks !,” “Just call it Rai!”). Feedback från samhället föreslog att förbättringar skulle kunna göras för att bättre resonera med allmänheten och en vanlig publik.

Nano-kryptovaluta

Hur utnyttjar användare Nano?

Blockgitterstrukturen hos Nano skiljer den från andra konventionella blockkedjor som används för kryptovalutor. Varje konto har en blockchain i konto-kedjan som är saldot och transaktionshistoriken. Endast kontoägaren kan uppdatera kontokedjan, vilket innebär att uppdateringarna är asynkrona och omedelbara, vilket möjliggör snabba transaktioner. Eftersom block måste läggas till av kontoens äldre kräver flyttande medel två transaktioner istället för en. Avsändaren måste lägga till en sändningstransaktion medan mottagaren behöver slutföra en mottagande transaktion.

Hur Nano fungerar

Varför använda Nano?

De största fördelarna med Nano är bristen på avgifter, skalbarhet och omedelbara transaktioner. På grund av det lätta protokollet tillkommer inga avgifter för transaktioner. Dessutom hanteras transaktioner oberoende, varvid varje transaktion passar ett UDP-paket, vilket förhindrar blockstorleksrelaterade problem.

Det är också mycket skalbart tack vare användningen av logaritmer för datamängder med trädliknande strukturer. Slutligen är transaktionerna omedelbara eftersom de förpackar systemets anti-spam proof of work (PoW) för att användas med följande transaktion efter varje transaktion. Det kan fortfarande finnas en försening för en pågående transaktion, men det hjälper till att förhindra skräppost.

Hur förbättras Nano på befintliga kryptovalutor?

Bitcoin är den mest populära kryptovalutan, men Nano har en betydande fördel framför den när det gäller transaktionstid. En typisk Bitcoin-transaktion kräver behandling med beställningar av timmar. Detta beror på att den genomsnittliga blockbehandlingstiden är 10 minuter och att en transaktion måste vara inom ett block och att det blocket bryts för att gå igenom. Oftast måste flera block läggas till innan en transaktion anses vara klar. Som jämförelse är varje enskild transaktion på Nano ett block och nätverket kan omedelbart bearbeta det blocket.

Det tar också en unik hållning till säkerhet via den delegerade PoS. För att göra en skadlig attack behöver en angripare över 50 procent av röstmakten. Detta skulle dock kräva att de hade mer än 50 procent av XRB-tokens, något som kräver mycket pengar och gör det ekonomiskt oklokt att attackera det. Dessutom tillåter det delegerade PoS-systemet minimal energiförbrukning och att hela noder kan köras med låg effekt och billig hårdvara.

Vad bör du veta om Nano Tokens (XRB)?

Token distribuerades först i oktober 2017 och du kan inte bryta XRB. Det är redan vid maximal leverans, 133,248,290 XRB. Om en webbplats säger att den bryter XRB, bryter den en annan kryptovaluta och betalar sedan ut gruvarbetarna med XRB. För närvarande kan du handla för XRB på Kucoin, Bit-Z, BitFlip, Bitgraill och Mercatox. Teamet arbetar med att utöka listan.

Nano plånböcker

Det finns ett antal officiella Nano Plånböcker tillgänglig för nedladdning från den officiella webbplatsen. De har en webbaserad webbplånbok, officiella iOS- och Android-appar och även en stationär klient så att du kan välja vilken som passar dig bäst.

Nano plånböcker

Hur man köper Nano XRB

Du kan inte köpa XRB med “Fiat” -valuta, så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkort och sedan handla det för XRB vid ett utbyte som Kucoin.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp XRB på Binance

För att köpa Nano måste du skicka din Ether från Coinbase till en börs och handla för XRB.

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av XRB, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

XRB finns att köpa på några andra börser som

  • OkEX
  • Bit-Z
  • Kucoin
  • RightBTC
  • BitFlip
  • Myntfalk

Hur fungerar konsensus?

Omröstning på Nano baseras på kontosaldon, ju större din balans, desto större vikt för din röst. Teamet anser att detta är vettigt, eftersom de med större belopp i systemet redan har ett incitament att hålla det ärligt: ​​att skydda sina tillgångar.

Representanter

Som jämförelse bestämmer andra kryptovalutor, som IOTA, deras konsensus genom att stapla på varandra följande transaktioner med PoW. Denna PoW-stapling behöver en maximal kontinuerlig hashhastighet i posten, vilket användare slutligen betalar för via elkostnaden. Eftersom det inte behöver PoW för säkerhet eller konsensus är driftskostnaderna betydligt lägre.

Vad finns på färdplanen?

Nano-färdplanen har mer specifika mål för de sista tre månaderna 2017, som avslutar året med saker som betatestning och släpper mobilplånboken och utvecklar partnerskap och handelstjänster. År 2018 planerar laget att utveckla den tidigare nämnda lätta plånboken och lägga till kedjebeskärning för att minska kedjans storlek. När det gäller samhället hoppas laget att fortsätta lägga till utbyten och förbättra blockutforskaren.

Viktiga mål för framtiden är att protokollet blir en internetstandard som styrs av en mångsidig gruppering av människor från olika områden istället för en enda person eller liten grupp. Teamet vill också lägga till IPv6 multicast i transaktionssändningen så att alla som vill kan se meddelandet om en transaktion. Teamet hoppas att nuvarande betalningsleverantörer accepterar XRB-tokens precis som om de skulle ha en fiatvaluta.

Nano vill också hjälpa den stora befolkningen av obankrade människor. Dessa människor kommer förhoppningsvis att försäkra sig om att de betalningar de får är säkra vid deras utbytesplats.

Hur kan du bidra till Nano?

Sedan token-distributionen avslutades för månader sedan finns det ingen ICO att bidra till ekonomiskt. Istället kan du bidra med dina resurser till Nano. Om du vill kan du köra en lite nod med bara en fast maximal del av disk, bandbredd och CPU. Eller så kan du tilldela mer diskutrymme och köra en revisionsnod. För dem med pålitliga internetanslutningar och dedikerad processorkraft kan du köra en representativ anteckning. Utvecklare är också välkomna att bidra med sina färdigheter.

Slutsats

Till skillnad från många andra kryptovalutor på marknaden har Nano redan visat stora framsteg och ligger ganska långt i sin färdplan. Även om marknaden förmodligen är övermättad med kryptovalutor, gör Nanos gallerarkitektur det till ett välkommet tillskott. Denna struktur ger fördelar som bör tilltala användare och leda till en ökad popularitet för Nano över tiden.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me