Nybörjarguide till Monero

Monero Guide

Monero är en unik syn på kryptovalutavärlden och erbjuder en privat digital valuta som är säker och spårbar. Monero är tillgängligt för alla och öppen källkod, så att alla kan bli sin egen bank. Med Monero är varje användare den enda som kontrollerar och ansvarar för sina egna medel. Rörande ögon kan inte se dina transaktioner eller konton.

Monero är en säker, privat och spårbar kryptovaluta. Den är öppen källkod och tillgänglig för alla. Med Monero är du din egen bank. Bara du kontrollerar och ansvarar för dina medel. Dina konton och transaktioner hålls privata från nyfikna ögon.

Med Monero behöver användarna inte oroa sig för bedrägliga återbetalningar eller innehav av flera dagar. Det finns inga kapitalkontroller, åtgärder som kan begränsa flödet för traditionella valutor i områden med ekonomisk stabilitet. Istället har du kontroll över dina pengar.

Vem skapade Monero?

Monero är faktiskt ett samhällsprojekt av gräsrotsorten. Detta innebär att kodningen och utvecklingen är resultatet av ett stort team av de bästa ingenjörerna och forskarna i kryptovalutavärlden. Det finns 30 kärnutvecklare på projektet, men mer än 240 har bidragit. Gemenskapen är stark och alla med intresse är välkomna att engagera sig i chattkanalerna eller forumen.

Monero är ett försök att kombinera arbetet från människor runt om i världen. Distribuerade system och kryptografisexperter från många länder får antingen finansiering från gemenskapens donationer eller donerar sin tid. Eftersom inget enskilt land är basen för Monero kan det inte stängas av ett land eller begränsas till någon specifik juridisk jurisdiktion.

När började Monero?

Monero lanserades först i april 2014 som en på förhand meddelad och rättvis lansering av CryptoNote-referenskoden. Samhället var inte överens med några av grundarens kontroversiella idéer, och ett nytt kärnteam tog över och gav tillsyn sedan dess. Sedan den ursprungliga lanseringen har Monero migrerat blockchain till en annan databasstruktur, vilket förbättrat flexibilitet och effektivitet. Utvecklarna ställer också in minsta ringstorlekar för signatur för att göra alla transaktioner privata, och RingCT lades till, döljer alla transaktionsbelopp. Nästan alla förbättringar som hittills gjorts har gjort Monero enklare att använda eller förbättrad säkerhet och / eller integritet.

Vilka system kan Monero arbeta med?

Det finns Monero-nedladdningar tillgängliga för alla större operativsystem. Dessa inkluderar Windows, Mac och Linux. Du kan också ladda ner den senaste blockchain eftersom Monero är öppen källkod. Detta säkerställer att alla kan dra nytta av Monero om de vill.

Hur skiljer Moneros säkerhetsfunktioner ut det?

Även om det finns andra alternativ som syftar till att ge användarna privat digital valuta, erbjuder ingen samma säkerhet som Monero. Hemligheten med detta system är dess natur som en decentraliserad kryptovaluta. Med andra ord är detta en typ av säkra digitala kontanter som ett nätverk fyllt med användare driver. Alla transaktioner får bekräftelse från det distribuerade samförståndet och blockchain registrerar dem. På grund av dess användning av blockchain och andra kryptometoder behöver Monero ingen tredje part för att skydda dina pengar.

Monero är också helt privat eftersom alla transaktioner är konfidentiella. Kombinationen av konfidentiella ringtransaktioner och ringsignaturer döljer ursprung, destinationer och kvantiteter för varje transaktion. Med andra ord ger Monero användarna fördelarna relaterade till decentraliserade kryptovalutor utan att behöva medge integritet som du skulle med andra kryptovalutor..

Eftersom standardinställningen för transaktioner i Monero är att dölja adresserna till avsändare och mottagare kan du inte spåra kryptovalutans transaktioner. Transaktioner som görs på denna blockchain är omöjliga att länka till en verklig identitet, vilket ger dig integritet. Monero är också fungibelt på grund av sin privata standardkaraktär. Som det för närvarande ser ut finns det nästan ingen chans att leverantörer eller börser kommer att svartlista det på grund av tidigare transaktioner.

Däremot har de allra flesta befintliga kryptovalutor, inklusive Ethereum och Bitcoin, transparenta blockkedjor. Det betyder att alla med en internetanslutning kan spåra och verifiera transaktioner. Transaktioner som görs med dessa kryptovalutor kan till och med kopplas tillbaka till personens verkliga identitet. Inget av detta är ett bekymmer för Monero på grund av dess kryptografi och skyddad information om adresser och transaktionsbelopp.

Varför integritet och spårbarhet hos Monero verkligen spelar roll

Innan du tittar på exemplen som bevisar fördelarna med Moneros spårbara och privata karaktär, kommer det att vara till hjälp att veta att din anonymitet äventyras när du handlar med bitcoins oavsett om du skickar pengarna eller tar emot dem. När du ger din plånbokadress till någon för att ta emot bitcoins kan de se hur många bitcoins du äger. På samma sätt låter den offentliga huvudboken de andra parterna veta om din bitcoin-kontostorlek när du skickar pengarna till dem.

Hur är det ogynnsamt för dig? Här är några exempel från Monero. Hur

  • Exempel 1 – När du gör en betalning till en av dina leverantörer för de varor de har levererat till dig kan de nu få tillgång till all din bitcoin-transaktionshistorik och se vilka andra leverantörer du har att göra med. Att känna till den här informationen kan de höja priset på sina varor och ta bort din förhandlingsmakt eftersom din offentliga huvudbok redan är tillgänglig för dem.
  • Exempel 2 – Du besöker ett land eller en del av ett land som har hög brottslighet. Du gör flera inköp när du besöker olika platser där – kanske för att samla in souvenirer på väg hem. Nu vet varje butik eller individ du har gjort en transaktion med dina transaktionsfrekvens, deras storlek och det aktuella bitcoinbalansen du har. Detta sätter dig i en farlig situation.
  • Exempel 3 – Du är en tjänsteleverantör där du debiterar dina kunder per projekt. Att vara en ansedd enhet i branschen debiterar du inte bara kunder för dina tjänster utan också för det värde du ger till bordet. Om du tittar på dina tidigare poster i den offentliga huvudboken kan dina kunder kanske aldrig betala värdet på din tjänst och sluta förhandla om dina serviceavgifter oftast..

Hur planerar utvecklarna att göra Monero ännu mer privat?

Kovri-projektet är för närvarande under utveckling. När projektet är klart krypterar och dirigerar transaktioner via olika I2P Invisible Internet Project-noder. Denna process döljer transaktionernas IP-adress, vilket utökar Moneros säkerhet samtidigt som risken för nätverksövervakning minskas.

Hur använder du Monero?

När man använder Monero uppmanas användare starkt att interagera med samhället för support och svar på eventuella frågor de har. Du måste ladda ner en Monero-plånbok för att hålla dina pengar säkra och komma igång. Därifrån kan du köpa Monero med kryptovalutor eller fiatvalutor på en börs. Alternativt kan du bryta Monero. När du har Monero kan du skicka och ta emot det eller till och med använda kryptovalutan för att köpa tjänster och varor.

När du accepterar Monero behöver du inte skapa en ny adress för varje användare eller betalning på grund av smygadresserna. Istället ger du den som skickar pengarna ditt betalnings-ID, en hexadecimalsträng med 64 tecken som handlaren vanligtvis slumpmässigt skapar. Du kan sedan söka efter betalningar via kommandot “betalningar” i Monero-wallet-cli. Det finns också möjlighet att programmatiskt kontrollera betalning.

Monero plånböcker

Det finns ett antal plånböcker du kan ladda ner från den officiella webbplatsen, den innehåller versioner för Windows, Mac OS X, Linux, ARM, Gratis BSD, DragonFly BSD, Källkod och Blockchain. Det pågår också arbete för att crowdfundera officiella Monero hårdvaruplånbok och Ledger arbetar också med att inkludera det i sin enhet.

Monero plånböcker

Slutligen finns det också en Lite Wallet tillgänglig på MyMonero, vilket gör att du snabbt kan skapa en plånbokadress och privata nycklar online med deras webbplats.

MyMonero

Att skapa en plånbok på MyMonero är super enkel, du behöver bara klicka på knappen “Skapa ett konto” och på nästa skärm kommer du att få en lista med fröord – det är oerhört viktigt att du lagrar dessa säkert någonstans eftersom det är hur du kommer att återställa din plånbok om du skulle behöva det i framtiden. Webbplatsen ber dig sedan kopiera och klistra in dessa i en textruta och klicka på inloggningsknappen.

Du får då åtkomst till din plånbok där du ser din adress, transaktionshistorik och kan skicka eller ta emot betalningar.

MyMonero plånbok

Hur man köper Monero XMR

Nu har du konfigurerat din plånbok, du vill köpa lite Monero för att hålla i den. Du kan inte köpa XMR med “Fiat” -valutan så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan byta det för XMR på Changelly.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Coinbase skickar dig sedan en länk via e-post för att verifiera ditt e-postkonto, när du klickar på länken i e-postmeddelandet kommer du till en verifieringssida. Du måste sedan lägga till ditt telefonnummer och ladda upp ett foto av ditt ID – det kan vara ett pass, körkort etc..

Du måste också lägga till dina betalningsuppgifter så att du kan lägga till ditt bankkonto eller ett betalkort eller kreditkort efter behov – efter en kort period kommer ditt konto att verifieras och du kan sedan göra ditt första köp.

Coinbase-verifiering

Köp Ethereum eller Bitcoin

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett US-dollarbelopp eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du blir sedan ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethererum till i ditt konto.

Köp Monero på Binance

Om du är bekant med hur börser fungerar, rekommenderar vi att du köper XMR Binance. Det är enkelt att registrera sig och du får 2 BTC-uttag varje dag utan att behöva skicka ID-verifiering, allt du behöver göra är att skicka din BTC eller ETH till ditt konto där och byta mot XMR. För mer information läs vår kompletta guide till Binance här.

Binance plånböcker

Använda Changelly

För nybörjare är ett enkelt sätt att köpa Monero med Changelly.

Nästa steg är att använda webbplatsen Changelly för att byta din Ether mot XMR. Använd den här länken och ange hur många Eth du vill konvertera och det kommer att visa dig hur många Monero du kommer att få i gengäld, om du är glad, fortsätt och klicka på den gröna “Exchange” -knappen.

På nästa skärm uppmanas du att registrera ett konto som du kan göra genom att använda ett socialt mediekonto eller ange din e-postadress.

När det är klart kommer du till en sida som visar transaktionsuppgifterna – kontrollera det och se till att beloppen är korrekta. När du är nöjd klickar du på den gröna knappen “Nästa”.

På nästa skärm blir du ombedd att ange din Monero-plånbokadress där du kommer att få mynten. Klistra in detta i rutan och klicka på den gröna knappen “Nästa”.

Changelly Wallet-adress

Du kommer sedan att visas en sista bekräftelseskärm igen, se till att alla detaljer är korrekta innan du fortsätter.

Changelly-bekräftelse

Changelly kommer då att ge dig en adress som du skickar din Ether till, så kopiera adressen som de ger dig och gå tillbaka till ditt myntbaskonto.

Changelly Skicka till

Skicka ditt Ethereum eller Bitcoin

Klicka på “Konton” i Coinbase och välj din Ethereum-plånbok till vänster och klicka sedan på “Skicka”.

Ange adressen som Changelly gav dig tidigare.

Skicka Ethereum

Klicka på “Fortsätt” och då kan du behöva bekräfta transaktionen med din e-post eller telefon om du har aktiverat tvåfaktorautentisering.

Transaktionen kommer nu att skickas över Ethereum-nätverket och det tar en kort stund att komma fram – du kan checka in på ditt Changelly-konto där det kommer att meddela dig om följande steg:

  1. Väntar på betalning
  2. Utbyte
  3. Skickar till din plånbok

När det är klart visas ett bekräftelsemeddelande på skärmen som säger “Transaktion slutförd”. Du kan nu kontrollera din Monero Wallet där du kan bekräfta att du nu äger din XMR.

Changelly Transaction Complete

Hur kan du hjälpa till att förbättra Monero?

Som ett community-driven projekt uppmuntrar Monero användarna att hjälpa till på alla sätt de kan. Du kan arbeta med att utveckla, och Monero är mestadels skrivet i C ++. Du kan också hjälpa till med kör en hel nod för att hjälpa till att distribuera blockkedjan och maximera integriteten eller min. Naturligtvis kan du också donera pengar eller bli sponsor.

Vad är Moneros planer för framtiden?

Aktuella projekt för Monero inkluderar fluffiga block, underadresser, multisignaturer, en GUI-port till Android och en redesign av Forum Funding-systemet. Framtida projekt inkluderar alfa-release av Kovri, mer MRL-forskningspapper, effektivare bevis eller intervall för RingCT som ett sätt att minska transaktionsstorlekar och andra skiktlösningar för att förbättra skalbarhet och hastighet.

Monero färdplan

Slutsats

För dem som vill ha ytterligare integritet i sina kryptovalutatransaktioner är Monero ett mycket användbart alternativ. Medan vissa andra valutor erbjuder alternativ för smygadresser är detta standard med Monero, vilket säkerställer att all information är säker, liksom transaktionsbeloppen. Det är enkelt att använda, och eftersom Monero är community driven, förbinder det användare med andra runt om i världen och bygger en känsla av att vara en del av något större.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me