Nybörjarguide till KODAKOne: Kodak-myntkryptovaluta för fotografer

Vad är Kodak Coin?

Eastman Kodak Company är ingen nykomling inom området fotografering och digital bildbehandling. Efter att ha ansökt om konkurs 2012 och avslutat den digitala bildverksamheten helt har det gjort en comeback. När det gäller de aktuella trenderna inom kryptovaluta har det nyligen meddelat lanseringen av  KODAKOne, en bildhögerhanteringsplattform för fotografer som drivs av blockchain. Målet med KODAKOne är att kompensera fotografer rättvist för de bilder de skapar och att bli valfri valuta för bildekonomin.

Vad är Kodak Coin?

Vem samarbetade KODAK för att detta skulle hända?

WENN Digital har samarbetat med KODAK för att skapa KODAKOne-kryptovalutan. Företaget lanserade ursprungligen sin egen kryptovaluta som heter RYDE men ICO övergavs. Detta utvecklades ursprungligen för ett tyskt mediarättighetsföretag, även kallat Ryde. Båda företagen har gått samman med KODAK för att fortsätta utvecklingen av KODAKOne.

Dessa företag har redan ett världsomspännande nätverk av fotografer, byråer och utgivare ombord. För lanseringen av plattformen under andra kvartalet 2019 siktar utvecklarna på att ha redan 10 miljoner bilder ombord. Företagen syftar till att samla sin kollektiva expertis inom blockchain-teknik, big data och copyright-hantering.

På listan finns också ICOX Innovations, som kommer att lansera KODAKOne Initial Coin Offering (ICO).

Hur fungerar KODAKOne?

I sin kärna kommer plattformen att ha webbsökare som söker på webben efter bilder i sin blockchain-databas. Sökrobotarna kommer att flagga alla bilder som är licensierade och exekvera befintlig copyright på dessa bilder. Det finns för närvarande ingen enda global rättighetshanteringsplattform för bildlicensiering.

Vilka problem kommer KODAKOne-plattformen att lösa för fotografer?

De flesta internetanvändare är inte uppmärksammade på upphovsrättslagen om bilder på webben. De använder ofta sökning efter bilder och använder dem utan tillstånd även om de är under upphovsrätt. Oavsett om detta är avsiktligt eller inte, tappar fotografer och skapare ofta stora mängder inkomst. Det är inte möjligt för dem att licensiera sina bilder och att snusa ut den olagliga användningen av deras bilder. De har helt enkelt helt enkelt ingen aning om var och hur deras bilder används. Befintliga licensplattformar tar ofta 30 – 90 dagar att betala ut användar royalty till fotografer. Detta innebär att fotografer inte kan dra nytta av nya intäktsströmmar som maximerar deras inkomst. En annan oro är frågan om förtroende när det gäller royaltybetalningar.

Kodak One Platform

Vad är problemet med förtroende och royalty?

Eftersom befintliga bildhanteringsplattformar är centraliserade måste fotografer lita på företaget att deras royaltybetalningar är korrekta. Det finns brist på öppenhet när det gäller detaljerade royaltyuttalanden. Eftersom bildrättigheter ofta delas mellan flera parter är det svårt och tidskrävande att sköta den här administratören.

Hur hanterar KODAKOne royaltybetalningar till flera parter?

Användningen av smarta Ethereum-kontrakt kan underlätta denna administrativa börda. Flera betalningar kan utföras i en transaktion med Ethereum blockchain smarta kontrakt. Fotografer betalas omedelbart i KODAKCoin.

Vilka är fördelarna med KODAKOne?

Plattformen påskyndar effektiviteten för fotografer som använder artificiell intelligens (AI) och big data, vilket sparar tid och resurser. Den hanterar hela arbetsflödet i fotohanteringsprocessen, inklusive registrering, skydd och distribution, vilket ger dem ytterligare intäkter som kan ha gått förlorade. KODAKCoin kommer att skapa en gemenskap kring bildrelaterad immateriell egendom (IP) och skapa förtroende för köp och försäljning av bilder med upphovsrätt. Blockkedjans transparenta karaktär säkerställer att förtroende uppnås och information om upphovsrätt inte kan ändras.

Plattformen

Vad är KODAKCoin?

KODAKCoin är en ERC-20-token som fungerar i Ethereum-nätverket. Den är kompatibel med alla Ethereum-plånböcker. De mynt är funktionella tokens som har köpkraft på KODAKOne-plattformen för varor eller tjänster.

Var kan du köpa KODAKCoin?

Du kan inte köpa mynten direkt än. KODAKOne har lanserat ett enkelt avtal för framtida symboler eller SAFT för att samla in finansiering för projektet. Detta innebär att investerare kan investera en viss summa pengar i KODAKOne och företaget lovar att ge dem en bestämd mängd KODAKOne-tokens i den kommande ICO. Detta är dock endast öppet för “ackrediterade investerare” eftersom det regleras av US Securities and Exchange Commission, allmänt känt som SEC..

Vad kan du köpa med KODAKCoin?

KODAKOne-plattformen kommer att ha en marknadsplats där användare kan köpa, sälja och boka produkter och tjänster. Produkterna omfattar fotografisk utrustning. Tjänsterna inkluderar flyg, hotell, lägenheter, modeller, hyra av lokaler och studiobokningar. KODAKCoin kan också användas av säljare för att förbättra sina listor för bättre synlighet och för att marknadsföra sina bilder och tjänster på marknaden.

Vad kan KODAKOne-plattformen göra?

Fotografer kan registrera sina bilder på blockchain. Det är oföränderligt så att deras ägande av bilder inte kan ändras till att tas bort. Plattformen använder också smarta kontrakt för att licensiera bilderna till berörda personer, vare sig det gäller individer eller flera parter. Ethereums blockkedjes offentliga karaktär innebär att alla royaltybetalningar är transparenta. Betalningar görs omedelbart när royalty betalas genom smarta kontrakt som körs automatiskt när vissa villkor utlöses. Fotografer och rättighetsinnehavare kan spåra exakt var deras bilder används. Det finns också avgifter efter licensiering som tas ut. Detta kan ses som bildpolistjänsten. När någon redan har använt en bild och webbsökaren upptäcker deras användning debiteras de för användning eller för skador som uppstår till följd av deras användning.

Hur tjänar KODAK pengar?

KODAKOne avgifter för transaktionsavgifter. Detta är fotografer som licensierar sina bilder på plattformen eller användare som köper rättigheter att använda en bild. Det tillkommer även avgifter för US Copyright Office (USCO). WENN Digital kommer också att sälja sitt bibliotek med stockbilder på plattformen. Plattformen kommer också att ha projektspecifika paket för företagskunder som behöver spåra specifika kampanjer eller som behöver anpassade bildspårningstjänster.

Intäktsströmmar

Hur ser laget ut?

VD är Jan Denecke. Han har mer än ett decennium erfarenhet av upphovsrätt. Han är också grundaren av Ryde, webbgenomsökningstekniken som KODAKOne-plattformen bygger på. Matthew Walker, VD för WENN Media har mer än 15 års erfarenhet av innehållslicenser.

Hur ser färdplanen ut?

Utvecklingsteamet syftar till att ha den webblicerande tjänsten efter licensiering igång i slutet av 2018. De kommer också att introducera ett specialerbjudande till kreativa byråer som kallas MVP beta-fasen. Plattformen kommer officiellt att lanseras i mitten av 2019.

Slutsats

KODAKOne-plattformen har ett fast användningsfall. Blockchain är till sin natur offentlig, oföränderlig och pålitlig. Tidigare har bildhanteringstjänster varit mycket centraliserade, med endast ett fåtal stora medieföretag som kontrollerar fotografer och upphovsrättsinnehavares rättigheter. Blockkedjans decentraliserade karaktär kommer att säkerställa att offentliga register över upphovsrätt till bilder är tillgängliga för alla. Denna upphovsrättsinformation kan inte raderas eller förstöras. Fotografer behöver inte lita på ett enskilt företag med sina data eftersom informationen lagras i en blockchain-databas och den överenskomms genom konsensus via nätverket. Vi är angelägna om att se vad KODAKOne-koalitionen och KODAKCoin kommer att leverera i framtiden.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me