Nybörjarguide till kin: kryptovaluta för ett ekosystem för digitala tjänster

Kik Kin Cryptocurrency Guide

Sociala medieplattformar, som Facebook och Twitter, tillåter användare att skapa innehåll men de enda som drar nytta av detta är företagen själva. Instant messaging-applikationer tjänar också pengar på och profilerar användardata utan kompensation till användarna. Kik syftar till att förändra allt detta med sin nya kryptovaluta Släkt som kommer att leva i deras Kik-app för snabbmeddelanden.

Kin Cryptocurrency

Vad är Kik?

Om du har levt under en sten de senaste nio åren rankas Kik som 7: e i sociala nätverksappar enligt AppAnnie. Det grundades 2009 av Ted Livingston och har över 150 anställda med 4 kontor över hela världen. Det är en av världens mest använda chattappar och den femte största sökfrasen i iOS App Store. Det är mycket populärt bland tonåringar och unga vuxna mellan 13 och 24 år. Majoriteten av användarna bor i USA. Fördelen med att Kik lanserar Kin Ecosystem är att det har en befintlig användarbas på 15 miljoner människor. På grund av Kiks popularitet kommer detta att säkerställa en bra antagande av den nuvarande användarbasen. Kik Messenger är ett freeware-program men dess källkod är privat och proprietär.

Kik

Hur kommer Kik att lansera en öppen källkodsprodukt om deras programvara är proprietär?

En del av Kiks decentraliseringsstrategi är att gå bort från en privat källkodsbas. Detta kommer att ske stegvis. Detta för att säkerställa att utvecklare och partners kan integrera och expandera i den befintliga Kik-kodbasen. Eftersom Kik drivs för vinst kommer företaget att flytta ifrån denna konkurrensutsatta ställning och snarare anta en samarbetsmetod för att bygga Kin-communityn genom att gå öppen källkod.

Varför beslutade Kik att starta en kryptovaluta?

2014 introducerade Kik Messenger Kik Points. Detta experiment slutade 2016 men det var en framgång. Utvecklare ville se vad användare gör med social valuta i en meddelandeapp. Den genomsnittliga transaktionen i appen var nästan tre gånger den för Bitcoin-nätverket vid den tiden. Detta visade för Kik att det finns ett definitivt användningsfall för en kryptovaluta i en chattapplikation. Kryptovalutor är ofta svåra att förstå för icke-tekniska människor men Kik syftar till att göra det mycket användarvänligt för alla att använda.

Hur det fungerar

Vad är Kin Ecosystem?

Kiks yttersta mål är att utveckla Kin ekosystem in i en decentraliserad organisation. Alla digitala tjänster som tillhandahålls måste vara transparenta och tillgängliga. Kik ser sig själv som en deltagare i detta nya ekosystem istället för en hyresvärd. Två av de enastående funktionerna i detta ekosystem är Kin Rewards-systemet och Decentralized Identity Service.

Kin ekosystem

Vad är Kin Rewards Engine?

Kin Rewards Engine fungerar som en vinstdelningsmekanism. Det gör att alla intressenter i Kin-ekosystemet kan dra nytta av organisationens tillväxt. Detta är en fond som låser en majoritet av Kin-kryptovalutan. Detta kommer att sättas till 60% av Kinas totala tillgång. Detta kommer att delas med bidragsgivare till Kin-ekosystemet. Varje år frigörs 20% av de återstående belöningsfonderna som inte tilldelades som ytterligare incitamentsbelöningar till alla som har bidragit till Kin-ekosystemet. Dessutom kommer 5% av belöningsfonden att användas för verksamhet och marknadsföring. Detta är transparent och vem som helst kommer att kunna se hur medlen spenderas.

Kin Belöningar

Kin-kryptovalutan är deflationär, vilket innebär att den ökar i värde över tiden till skillnad från fiatvalutor. Procentandelen av belöningar kommer att minska över tid i proportion när Kin får värde. Belöningarna delas ut i proportion till användningen. Detta innebär att algoritmer kommer att avgöra hur många belöningar som tilldelas varje användare baserat på hur mycket Kin de har genererat. Först kommer det att göras manuellt av Kin Foundation. Senare kommer den dock att bli helt automatiserad med smarta kontrakt.

Vad är Kin Identity Service?

En enda, decentraliserad identitet är nyckeln till att erbjuda pålitliga tjänster i blockchain-eran. Kin kommer att utveckla sin egen identitetstjänst samt integrera med andra identitetstjänster från tredje part som t.ex. OneName, uPort och Nyckelbas. Detta gör det möjligt för användare att göra transaktioner över olika tjänster kopplade till sin egen verifierade identitet.

Vad är The Kin Foundation?

De Kin Foundation är en ideell organisation som kommer att styra Kin Ekosystemets tillväxt. Det bygger på principerna för öppen styrning. Detta innebär att alla processer är transparenta och rättvisa. De kommer att ta hand om leveransen av KIN-kryptovalutan såväl som Kin Rewards Engine. Detta är en tillfällig lösning tills hela Kin-ekosystemet kan fungera som en decentraliserad autonom organisation (DAO).

Kin Foundation

Vad är Kin-kryptokurrency?

Namnet Kin är mycket lämpligt för en social kryptovaluta. Det innebär begreppet familj eller att vara släkt. Kin Rewards Engine, som är den ekonomiska stimulansmekanismen, kommer att drivas av denna token. Kin är en Ethereum ERC-20-kompatibel token. Funktionerna som redan är inbyggda i Ethereum-ekosystemet gör det bra för Kin-kryptovalutan.

Hur kan användare tjäna Kin?

Användare kan tjäna Kin genom att spendera sin uppmärksamhet. Detta görs genom att bidra till samhället, samla andra användares innehåll eller genom att skapa originalinnehåll. Kin lagras i en kryptoplånbok i appen som är länkad till en användares Kik-konto. Som standard har varje användare redan en plånbok, så det tar bort barriären för att delta. Användare behöver inte ladda ner ytterligare programvara eller hantera långa och förvirrande plånbokadresser. Allt är sömlöst integrerat i den sociala chattupplevelsen. Användare kan också skicka och ta emot Kin utanför Kik-applikationen med hjälp av Ethereum blockchain.

Hur kan användare köpa Kin?

Kin finns att köpa på följande börser:

  • Mercatox
  • Bancor
  • IDEX
  • COSS
  • YoBit

Hur kan användare spendera Kin?

Användare kan spendera Kin genom att köpa produkter och tjänster som erbjuds av alla i Kin-ekosystemet. Det här är virtuella produkter som tillgång till premiuminnehåll eller tippa någon annan för att skapa bra innehåll.

Vad är utmaningarna med Ethereum Blockchain?

Ethereum-blockkedjan är redan mycket överbelastad och transaktionsbekräftelsestiderna kan vara långsammare än användarna förväntar sig av en konsumentkvalitet. Ethereum blockchain kräver också att transaktionsavgifter betalas per transaktion i form av gas. Som med många andra Ethereum-baserade tokens kommer Kin också att utveckla sin egen centraliserade sidokedjebok. Det kommer att ha ett öppet API så att utvecklare kan utöka funktionaliteten. Detta kommer att öka transaktionshastigheten, undvika Ethereums nätverksavgifter och minska belastningen på den offentliga Ethereum-blockchain.

Är Kin-teamet trovärdigt?

Förutom att stödja Kik-teamet har Kin Ecosystem ett stort antal dedikerade utvecklare och specialister för att säkerställa projektets framgång.

Slutsats

Kin är ett utmärkt sätt att stimulera sociala interaktioner genom att belöna kvalitetsbidrag. Belöningarna är transparenta och rättvisa. Andra sociala nätverk som Steemit, som körs på Steem blockchain, har också en liknande inställning till innehållshantering. Istället för att företaget tjänar alla vinster belönas innehållsskapare lika. Detta skapar en vinn-vinn-situation för både skapare och företag. På sociala medier utbyter användare sin uppmärksamhet mot värde vilket gör den till den perfekta kandidaten för blockchain-teknik.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me