Nybörjarguide till Ignis: Ardors äldsta barnkedja

Ignis

Ardor lanserades i januari 2018 med en innovativ förälder-och-barn-struktur som är utformad för att övervinna utmaningarna hos sina föregångare.

För att fullt ut inse och visa fördelarna med Ardor som förälder var det också nödvändigt att starta en barnkedja. Således, Ignis föddes som Ardors första barnkedja.

Den här guiden ger en omfattande översikt över Ignis, inklusive:

  • Företag och team
  • Om Ignis och Ardor
  • Ignis-funktioner
  • IGNIS-token
  • Färdplan för färdplan

Företag och team

Både Ignis och Glöd drivs av ett företag som heter Jelurida. Företaget grundades 2016 av tre grundare.

  • Kristina Kalcheva är direktör och juridisk expert med en magisterexamen och sju års erfarenhet inom området.
  • Lior Yaffe är också regissör och en av kärnutvecklarna för Ardor och Ignis.
  • Yaffe har två decenniers erfarenhet av att implementera IT-lösningar för stora företag.
  • Petko Petkov är också en Core Developer som har över sex års erfarenhet av blockchain-utveckling.

Tillsammans med Ardor och Ignis driver Jelurida också Nxt blockchain. Förutom utvecklingsarbetet erbjuder företaget även företag en anpassad uppsättning barnkedjor på Ardor-plattformen, under bannern “Consensus-as-a-Service.”

Jelurida är baserat i Schweiz och verkar på tre kontinenter.

Bildkälla: Jelurida.com

Om Ignis och Ardor

Nxt fanns länge före Ardor och till och med Jelurida. Det lanserades 2013 som den första blockkedjan någonsin och är fortfarande i drift idag.

När Jelurida bildades 2016 och tog över driften av Nxt blockchain, beslutade företaget att utveckla en ny blockchain-plattform som skulle övervinna tre stora utmaningar från sina föregångare..

Blockchain uppblåsthet

Eftersom alla noder behöver lagra alla transaktioner i en viss blockchain blir blockchain-uppblåsning oundvikligen ett problem genom att ställa ständigt ökande krav på de noder som driver nätverket.

Ardor minskar blockchain-uppblåsthet genom att separera uppgifter mellan föräldrakedjorna och barnkedjorna och transaktionsbeskärning. Varje transaktion i en barnkedja är föremål för beskärning, vilket innebär att endast den kryptografiska hash av dess existens finns kvar i blockchain.

Fullständig transaktionshistorik kan lagras på arkivnoder. På detta sätt förblir föräldrakedjan lätt och lagrar endast transaktioner relaterade till saldot för validering av bevis på insats (kallas förfalskare.)

Enkel token

De flesta blockchains fungerar bara baserat på sin egen native token. Till exempel, på Ethereum kan en utvecklare prägla sina egna tokens, men alla transaktioner kräver gasavgifter i Ether.

Däremot fungerar alla Ardors barnkedjor, inklusive Ignis, helt baserat på sin egen symbol. Noder som kallas bundlers tillhandahåller en konverteringstjänst, accepterar betalningar från barnkedjan och betalar förfalskarna på huvudkedjan i Ardors ARDR-tokens.

Anpassning

Jelurida fann att när ett företag behövde en anpassad lösning, introducerade helt enkelt kloning av Nxt-blockkedjan för en anpassad implementering en ny uppsättning problem. De flesta små och medelstora klienter hade inte råd med den nödvändiga installationen för servrar för att behandla transaktioner, och säkerheten för decentralisering kom oundvikligen att äventyras genom att ha mycket färre noder som kör nätverket.

Ardors föräldra-barn-arkitektur tillåter vem som helst att skapa en anpassad barnkedja och dra nytta av säkerheten och decentraliseringen av föräldrakedjan.

Så, Ignis är Ardors första barnkedja. Det är helt decentraliserat och erbjuder obegränsad tillgång till alla funktioner i det övergripande ekosystemet. Medan andra barnkedjor kan konfigureras till användarkraven, till exempel genom att begränsa användarrättigheter eller inaktivera någon speciell funktion, är Ignis helt funktionell och öppen för alla. Även om Ignis har sin egen token, IGNIS, som fungerar som en åtkomsttoken för funktionerna i Ignis, är alla tillgångar som utfärdas på Ignis fullt kompatibla med alla andra barnkedjetecken..

Ignis-funktioner

Funktionerna i Ignis är jämförbara med dess föregångares, Nxt. Det finns över 25 separata funktioner, inklusive en marknadsplats, röstningssystem, utbyte och datamoln.

Det mest anmärkningsvärda är att Ignis tjänar som en facilitator för alla barnkedjor för vissa specifika funktioner. Till exempel, om någon vill konfigurera användarkonton med specifika inställningar eller utfärda tillgångar i sin anpassade underkedja, utförs detta med Ignis snarare än Ardor.

Även om hela listan över Ignis-funktioner är för många för att beskriva var och en i detalj finns det flera värda att lyfta fram.

Ignis-funktionerNågra av Ignis Funktioner

Lätta smarta kontrakt

Smarta kontraktstransaktioner utförs i allmänhet som alla andra transaktioner, vilket innebär bekräftelse från varje nod och inklusive tillståndsdata från blockchain, såsom token-saldon. Däremot kräver lätta smarta kontrakt inte körning av alla nätverksnoder och är statslösa. Detta innebär att användare snabbt kan konfigurera och distribuera ett lättviktsavtal och enkelt uppdatera vid behov.

Dessutom erbjuder Ignis möjligheten att skapa skräddarsydda lätta smarta kontraktsmallar som kan distribueras till försäljning eller gratis via Ignis-marknaden..

Transaktions- och kontokontroller

Ignis underlättar sofistikerade konto- och transaktionskontroller i andra barnkedjor. Den här funktionen gör det möjligt för barnkedjeanvändare att skapa sammansatta godkännandemodeller som kräver flera signaturer för en given transaktion eller att begränsa användarkonton så att de bara kan godkänna transaktioner upp till ett visst värde.

Denna funktion är särskilt användbar för användare som ställer in barnkedjor för ekonomiska transaktioner. Till exempel, om en barnkedja är inställd som en börs, kan det kräva att en mänsklig godkännare som används av börsen godkänner ett uttag över 1000 dollar i värde som en säkerhetsåtgärd.

Integritet

Uppgifter som lagras på Ignis är allmänt offentliga. Det erbjuder dock en myntblandningsfunktion så att användare kan blanda en lika stor mängd tokens mellan nyskapade mottagarkonton, vilket ger ett ytterligare lager av integritet. Det stöder också krypterad meddelandehantering. Meddelanden kan delas säkert med en tredje part genom att förse dem med en krypteringsnyckel.

IGNIS-token

IGNIS-token ger tillgång till alla funktioner i Ignis blockchain och används för att betala transaktionsavgifter. Det finns en fast leverans av en miljard IGNIS-tokens. Fyrtiofyra procent av dessa såldes på ICO 2017 och samlade 15 miljoner dollar för projektet. Av de återstående poletterna sändes 50 procent till alla som innehar Nxt-tokens vid tidpunkten för Ardor-genesblocket den 1 januari 2018. De andra sex procenten behölls av Jelurida.

Liksom de flesta tokens tenderar IGNIS-prestanda att följa de övergripande kryptomarknaderna. Börsvärdet ökade över 60 miljoner dollar under sommaren 2019 när Bitcoin nådde sin årliga topp på 13 000 dollar. Från och med januari 2020 var IGNIS marknadsvärde cirka 20 miljoner dollar.

Du kan köpa IGNIS-tokens via Ardors eget decentraliserade börs. Alternativt kan den också handlas på 17 andra plattformar, inklusive Bittrex, Changelly, Stex och Upbit.

Att lagra IGNIS-tokens utanför ett växlingskonto innebär att du laddar ner det dedikerade Ardor plånbok vilket gör att alla barnkedjor kan hanteras. Dessutom utvecklade Freewallet en dedikerad Ignis plånbok också. Båda är tillgängliga för Windows-, MacOS-, Linux- och Android-användare.

Ignis plånbokIgnis plånbok från Free Wallet

Färdplan för färdplan

Jelurida har varit konsekvent i att leverera på Ardor- och Ignis-färdplanerna. 2019 lanserade lätta smarta kontrakt, barnkedjekontokontroller och inrättandet av en barnkedja för Max Property Group, ett av de största projekten på Ardor.

För närvarande under utveckling finns några transaktionsbeskärnings- och arkivhämtningsfunktioner och en integrering av hårdvaruplånbok.

Ytterligare utveckling är fortfarande i forskningsstadiet, enligt projektwebbplatsen. Dessa inkluderar säker omröstning, Java-moduler och konfidentiell nodkonfiguration.

Slutsats

Webbplatsen säger att Jeluridas företagsuppdrag är att göra det ”enklare än någonsin att designa, bygga och implementera anpassade decentraliserade applikationer på offentliga plattformar eller som privata, tillåtna eller hybridlösningar.” Tillsammans går Ignis och Ardor tillsammans långt för att uppnå detta uppdrag.

Ardor gör allt infrastrukturarbete för att se till att plattformen fungerar, medan Ignis ger enskilda eller företag möjlighet att välja de funktioner och funktioner som fungerar för deras specifika användningsfall.

Många projekt talar om att minska hinder för inträde. Men Ardor och Ignis väcker faktiskt den visionen till liv. Om projektet kan få dragkraft, särskilt bland en företagsgrupp, har det en stor chans att överträffa tävlingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me