Nybörjarguide till iExec

iExec är en kryptovaluta som löser problemet med decentralisering av molnet. Våra dagliga datorbehov fortsätter att förlita sig mer på stora molnföretag att vara värd och fungera som portvakter för vår egen data. Riskerna med denna centraliserade modell växer. iExec använder blockchain-teknik för att skapa en marknadsplats för dApps där alla kan komma åt molnresurser till en bråkdel av kostnaden för traditionella molnleverantörer.

iExec-webbplats

När efterfrågan på molntjänster växer kommer vi att se en ännu större efterfrågan på distribuerad databehandling. Internet of Things (IoT) -enheter behöver extra resurser tillgängliga när som helst. Detta kan automatiseras med smarta kontrakt och låta dessa enheter ansluta till en resursleverantör på begäran och betala för anläggningen automatiskt med hjälp av kryptovaluta.

Varför är Cloud Centralization ett problem?

Ett antal stora molnleverantörer dominerar marknaden. Deras värdlösningar är mestadels centraliserade. En stor nätverksinfiltration av en enda enhet kan äventyra dina personuppgifter. Decentralisering innebär att även om ett enda nätverk äventyras är de flesta av dina digitala tillgångar fortfarande säkra eftersom risken är spridd över flera nätverk. Distribution Denial of Service (DDoS) -attacker kan också göra ett enda nätverk maktlöst, men ett decentraliserat moln av resurser är immun mot denna typ av attack. Om en enda nätverksresurs går offline kan vem som helst helt enkelt begära att en annan resurs används.

Vilken typ av transaktioner kan iExec rymma?

Den är byggd för att köras på Ethereum-protokollet och skapar ett lager för DApps (Distribuerade appar) för att utföra sina smarta transaktioner eller kontrakt som det är känt i Ethereum-universum. Dessa smarta kontrakt är förutbestämda parametrar som är programmerade i applikationen och kommer att genomföras när vissa villkor är uppfyllda. iExec erbjuder två alternativ – att hyra resurser eller att vara resursleverantör. Detta gör det möjligt för vem som helst att slutföra uppgifter som kräver enorm datorkraft som att analysera massiva datamängder, rendera 3D-bilder eller bygga AI och maskininlärningsalgoritmer. IExec-teamet kommer från forskningsbakgrund och har själva varit involverade i forskning som krävde användning av sådana resurskrävande tjänster.

Hur använder du nätverket?

Du kan använda iExec-nätverket som resursleverantör eller som resurskonsument. Utvecklare kan registrera sig som appleverantörer och publicera sina appar i iExec blockchain dApp-butik.

iExec dApp Store

Vem som helst kan också tjäna pengar genom att hyra ut sina servrar till nätverket när de inte används och genom att tjäna pengar på sin befintliga infrastruktur. Även datauppsättningar kan genereras i framtida färdplan för iExec.

Hur ser färdplanen ut?

IExec-webbplatsen har en tydlig färdplan av fem huvudmål. Lanseringen av iExec DApp-butiken uppnåddes som sin första milstolpe. Nästa milstolpe är intäktsgenerering av resurser. Det är då iExec-nätverket kommer till sin rätt och vi kommer att se en markant ökning av värdet på RLC-token såväl som större handelsvolymer. Nästa fas är förmågan att kontrollera offentlig och privat användning av resurser. Detta gör det möjligt för leverantörer att skapa användarrättigheter som ger deras organisationer exklusiva rättigheter till en specifik blockchain-tjänst. Efter denna fas är HCP-målet nyckeln till att få tillgång till djupinlärning och GPU-renderingstjänster. Detta kommer att stödjas av ett omfattande nätverk av gruvgårdar för att säkerställa blockchain-integriteten. Det sista målet är att tillgodose nya affärsfall. Det mest anmärkningsvärda resultatet här är ProC of Contribution-ramverket (PoC) som stöder transaktioner som görs på alla sidor.

Färdplan

Är iExec-teamet pålitligt?

Laget som leder upp iExec har alla rätt referenser. Verksamheten grundades av en grupp forskare och akademiker. Sex av teammedlemmarna har en doktorsexamen och stöds av ett team av erfarna utvecklare och marknadsförare.

Laget

Vilka andra fördelar ger iExec?

Den största fördelen med iExec är att det är mycket mer kostnadseffektivt än molnleverantörer på företagsnivå. High Performance Computing (HCP) blir tillgängligt för mindre företag och privatpersoner. Den underliggande tekniken är baserad på XtremWeb-HEP, en öppen källkod distribuerad datorprogramvara som har använts offentligt i mer än 10 år. Tjänsten är också energieffektiv eftersom resurser endast tilldelas vid behov och inte alltid på. Detta gör det möjligt för företag att skala till en relativt lägre kostnad. Att köpa dyr hårdvara för att köra en mjukvara är möjlig när medlen är tillgängliga, men när verksamheten går långsamt fastnar de med återkommande hårdvarukostnader och programvarulicensavgifter. Det är därför vettigt att bara hyra den extra beräkningskraften när det behövs.

Vad är RLC?

iExec introducerar sina egna RLC-token som är betalning i nätverket och står för “Run on Lots of Computers”. Det är en kryptovaluta i Ethereum-nätverket som är ER20-kompatibel. Detta innebär att RLC-kryptovalutan följer Ethereums programmeringsprotokoll och är kompatibel med Ethereum-plånböcker. Detta är bra för utvecklare eftersom iExec kan lita på befintlig infrastruktur. Företaget är också medlem i Enterprise Ethereum Alliance (EEA) som bygger förtroende för en fullsatt kryptovalutamarknad. IExec-nätverket har lagt till infrastruktur som kallas sidokedjor för att utföra transaktioner utanför Ethereum blockchain.

RLC-token

Vilka fördelar erbjuder Sidechains att bygga på RLC Blockchain?

Ethereum blockchain har mycket begränsat lagringsutrymme som är begränsat till bara några byte som DApps kan använda för sina applikationer. Genom att använda sidokedjor öppnar iExec nya möjligheter för vad som kan byggas på Ethereum-nätverket. En sidokedja är en blockchain som är specifik för iExec-nätverket som körs oberoende av Ethereum blockchain. Detta innebär att mycket av tunga lyft görs på iExec-infrastrukturen och skapar ett parallellt nätverk som är mer robust och skalbart. Detta möjliggör också mycket snabba transaktionstider, eftersom endast viktiga transaktioner utförs i Ethereum-nätverket.

RLC plånböcker

Det finns ett antal plånböcker tillgängliga för att lagra RLC-mynt. Ethereum-plånböcker som Jaxx, MyEtherWallet, Metamask och imToken. Hårdvaruplånböcker inklusive Ledger eller Trezor stöds också.

Ethereum plånböcker

Hur man köper RLC

Du kan inte köpa RLC med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för RLC vid ett utbyte som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp RLC på Binance

Du kan nu skicka din Ether över till Binance för att göra ditt köp av RLC, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

RLC finns också att handla på Bittrex, UpBit, Bitfinex, Liqui och HitBTC.

Hur tjänar iExec pengar?

Färdplanen nämner tre nivåer av iExec – Community, Enterprise och Research Editions. Även om det inte nämns några kostnader kan vi anta att det kommer att debiteras för att alla funktioner som erbjuds är aktiverade.

Vad kostar det att använda RLC?

RLC-myntet använder de vanliga transaktionsavgifterna för Ethereum-nätverket. Kostnaden för att genomföra alla transaktioner i Ethereum-nätverket kallas gas. Det är en mycket liten transaktionsavgift på cirka 1/100 000 av en eter. Denna transaktionsavgift går till att betala gruvarbetare för att hantera transaktionen.

Slutsats

iExec erbjuder en unik blockchain-lösning för det ständigt växande behovet av distribuerad molnbearbetning. Det har ett solidt team som har ett gott rykte och den extra föreningen för Ethereum Alliance. Detta gör dem pålitliga i den dystra framväxande världen av kryptovalutor och ICO. De låga transaktionskostnaderna och programvarans öppen källkod bidrar till att iExec är ett företag som kommer att störa hela molndatorbranschen.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me