Nybörjarguide till gränsvaluta (XVG): Ett riktigt anonymt mynt?

Guide till gränsvaluta (XVG)

Gräns är en kryptovaluta, byggd med en gaffel av Bitcoin men med tonvikt på integritet som använder anonymitetscentrerade nätverk som TOR och i2P för att se till att IP-adresserna för sina användare är fördunkade och transaktionerna är helt spårbara. I likhet med andra sekretessfokuserade mynt som DASH och Monero syftar det till att ge säkerhet och integritet för användare av kryptomynt. Vi tror att sann integritet är en av de mördande funktionerna i krypto, vi vet att bitcoin inte är riktigt anonym eftersom det finns en permanent huvudbok med adresser som har samlats, så allt som krävs är att en användare personligen identifierar sig med en adress (som via en växel eller med en leveransadress) och hela deras transaktionshistoria blir allmän kunskap.

Verge (XVG) började livet som DogeCoinDark redan 2014 vilket gör det till ett av de äldre anonyma mynten, när det lanserades var målet att vara en rolig anonym digital valuta, i februari 2016 ommärktes det att bli Verge.

Verge använder Proof of Work-konsensus för att säkra nätverket och du kan bryta med 5 olika algorythms: Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl och blake2s vilket var av design för att göra det möjligt för så många människor som möjligt med olika gruvuppsättningar att ha lika tillgång till att tjäna mynt.

Det finns 16,5 miljarder mynt i omlopp vilket håller priset per mynt lågt, vilket kan göra det mer attraktivt att använda det i framtiden som en fungerande valuta. Ändå har valutan en imponerande uppgång i värde i år från 0,000019 USD i januari till 0,0039 US $ för närvarande (per 30 augusti 2017).

Hittills har utvecklingen varit imponerande på Verge med utvecklaren att upprätthålla en detaljerad färdplan som beskriver när nya funktioner kommer och också “Svart” papper som går in i de tekniska detaljerna bakom den. Verge har en huvudutvecklare, Sunerok på projektet och 10 andra bidragsgivare.

Varför är integritet viktigt?

Vissa människor kan associera mynt som erbjuder integritetsskydd till den “mörka” webben och andra olagliga aktiviteter, och även om det inte kan förnekas att det är en användning av dessa typer av valutor, finns det andra saker att tänka på.

Tänk dig till exempel att du är ett företag som accepterar betalning i Crypto-valutor – hela din betalningshistorik är tillgänglig för alla att se – konkurrenterna kan se ditt kassaflöde, in- och utbetalningar. Om du är leverantör till den aktuella verksamheten kan du också se din balans och även vilka andra leverantörer du arbetar med, detta kan vara till nytta för dem i prisförhandlingar etc..

Av samma anledning, om du personligen handlar med någon online – kan de se din plånbokssaldo och historik. Av goda skäl gör folk inte överföring av sina privata banksaldon offentligt. Om personen känner dig personligen eller har din adress (för leveransvaror etc.) kan en brottsling försöka stjäla pengar från dig genom att tvinga dig att överlämna de privata nycklarna till din plånbok.

Sekretess är något som kommer att bli viktigare när vi går framåt, det börjar redan tas mer på allvar med Ethereum som vill introducera ZK-SNARKS för att verifiera transaktioner samtidigt som användarens integritet skyddas och Stratis introducerar deras Breeze Wallet med Tumblebit-funktionalitet för att ge anonymitet för Bitcoin-användare.

Jag tror verkligen att integritet är grundläggande mänsklig rättighet, trots vad vissa regeringar kommer att försöka få dig att tro, och att förvänta dig privatliv inte betyder att du är en kriminell eller “har något att dölja”.

Verge Plånböcker

Det finns ett antal plånböcker för stationära datorer och mobiler tillgänglig för nedladdning från den officiella webbplatsen för Windows, Mac, Linux, Tor, Android, Raspberry PI och mer. Du kan påskynda din installation senast ladda ner blockchain här.

Hur man köper Verge

Nu har du din plånbokskonfiguration, du vill köpa lite Verge för att hålla i den. Du kan inte köpa XVG med “Fiat” -valutan så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan byta det för XVG vid Changelly eller Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Coinbase skickar dig sedan en länk via e-post för att verifiera ditt e-postkonto, när du klickar på länken i e-postmeddelandet kommer du till en verifieringssida. Du måste sedan lägga till ditt telefonnummer och ladda upp ett foto av ditt ID – det kan vara ett pass, körkort etc. Du måste också lägga till dina betalningsuppgifter så att du kan lägga till ditt bankkonto eller ett betalkort eller kreditkort efter behov – efter en kort period kommer ditt konto att verifieras och du kan sedan göra ditt första köp.

Coinbase-verifiering

Köp Ethereum eller Bitcoin

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp XVG på Binance

Om du är bekant med hur börser fungerar är den vi rekommenderar för att köpa Verge Binance. Det är enkelt att registrera sig och du får 2 BTC-uttag varje dag utan att behöva skicka ID-verifiering, allt du behöver göra är att skicka din BTC eller ETH till ditt konto där och byta mot Verge. För mer information läs vår kompletta guide till Binance här.

Binance plånböcker

Använda Changelly

För nybörjare rekommenderar vi att du använder Changelly.

Nästa steg är att använda webbplatsen Changelly för att byta din Ether mot XVG. Använd den här länken och ange hur många Eth du vill konvertera och det kommer att visa dig hur många Verge du kommer att få i gengäld, om du är glad, fortsätt och klicka på den gröna “Exchange” -knappen.

På nästa skärm uppmanas du att registrera ett konto som du kan göra genom att använda ett socialt mediekonto eller ange din e-postadress.

Changelly registrering

När det är klart kommer du till en sida som visar transaktionsuppgifterna – kontrollera det och se till att beloppen är korrekta. När du är nöjd klickar du på den gröna knappen “Nästa”.

På nästa skärm blir du ombedd att ange din Verge-plånboksadress där du kommer att ta emot mynten. Klistra in detta i rutan och klicka på den gröna knappen “Nästa”.

Changelly Wallet-adress

Du kommer sedan att visas en sista bekräftelseskärm igen, se till att alla detaljer är korrekta innan du fortsätter.

Changelly-bekräftelse

Changelly kommer då att ge dig en adress som du skickar din Ether till, så kopiera adressen som de ger dig och gå sedan tillbaka till ditt myntbaskonto.

Changelly Skicka till

Skicka ditt Ethereum eller Bitcoin

Klicka på “Konton” i Coinbase och välj din Ethereum-plånbok till vänster och klicka sedan på “Skicka”.

Ange adressen som Changelly gav dig tidigare.

Skicka Ethereum

Klicka på “Fortsätt” och då kan du behöva bekräfta transaktionen med din e-post eller telefon om du har aktiverat tvåfaktorautentisering.

Transaktionen kommer nu att skickas över Ethereum-nätverket och det tar en kort stund att komma fram – du kan checka in på ditt Changelly-konto där det kommer att meddela dig om följande steg:

 1. Väntar på betalning
 2. Utbyte
 3. Skickar till din plånbok

När det är klart visas ett bekräftelsemeddelande på skärmen som säger “Transaktion slutförd”. Du kan nu kontrollera din Verge Wallet där du kan bekräfta att du nu äger din XVG.

Changelly Transaction Complete

Gruvprogramvara

Verge är ganska lätt att bryta på din GPU oavsett vilken installation du har. Här är nedladdningslänkar för olika typer av programvara.

(Jag har varit tvungen att ta bort direktlänkar eftersom Google klassificerar dessa som skadlig programvara, på grund av att gruvprogramvara ibland ingår i skadlig programvara som körs in på din dator utan ägarens vetskap. Du hittar rätt Github-listor i Google.

med Nvidia GPU: x17:

 • SGMiner för x17 (Windows)
 • Källkod för Linux

blake2s:

 • CCminer Blake2s (Windows)
 • CCMiner källkod för Linux

lyra2rev2:

 • CCMiner för Lyra2Rev2 (Windows)
 • CCMiner källkod för Linux

myr-groestl:

 • CCMiner för Myr-Groestl (Windows)
 • CCMiner källkod för Linux

kryptera:

 • CCMiner för Scrypt (Windows)
 • CCMiner källkod för Linux

Gruvbassänger

Här är tillgängliga gruvpooler för varje typ av algoritm du vill använda.

Scrypt

Myr-Groestl

Lyra2Rev2

Blake2s

x17

Slutsats

Jag gillar Verge mycket, det fanns ingen flashig ICO eller större lansering – bara en utvecklare och ett team av volontärer som arbetade tillsammans för att skapa en integritetsfokuserad kryptovaluta som skulle användas i den verkliga världen. Priset per mynt är fortfarande mycket lågt så det kan vara värt att lägga till lite i din portfölj om du tror att allmänheten kommer att tränga mer mot sekretessmynt i framtiden, oavsett om det kan fortsätta tävla mot sådana som Monero, Dash, PIVX och Z-Cash återstår att se men det kan vara värt att sprida din portfölj runt några av dessa mynt.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me