Nybörjarguide till frihetsmyntet: ny kryptovaluta med masternoder

Freedom Coin (TFC) är ett kryptovalutaprojekt som syftar till att stryka ut några av de befintliga svårigheterna bakom att säkra och stimulera masternoder. Huvudnoder är servrar som har en fullständig kopia av blockchain, uppdaterade i realtid och fungerar som viktiga referenspunkter inom den decentraliserade blockchain-marknaden.

För närvarande erbjuder få mynt ett ordentligt incitamentsystem för tokeninnehavare som fungerar som huvudnoder. DASH, det första myntet som implementerar röstning av huvudnoder, kämpar för närvarande med sitt incitamentsystem. När antalet masternoder ökar är DASH-innehavare benägna att degradera sina masternoder eftersom kostnaderna för att köra en väsentligt uppväger belöningen. TFC omstrukturerar detta belöningssystem, vilket gör att man håller TFC tillräckligt med en belöning för att hålla masternodsystemet aktivt och levande.

“Freedom Coin tillgodoser behovet av hållbar långsiktig avkastning till kryptosamhället genom en decentraliserad TFC-produkt, vilket ger avkastning till TFC-kryptosamhället på lång sikt”, sade utvecklarna i sin vitbok. “Lösningens struktur ger ett styrt tillvägagångssätt genom ett unikt röstningssystem som skyddar TFC-kryptosamhällets intressen och hållbarheten för The Freedom Coin.”

Hur fungerar det?

För att etablera en masternod i TFC-blockkedjan krävs en initial investering på 5000 TFC. Dessa mynt är för närvarande tillgängliga att köpa som en del av pre-gruvan, tillgängliga på webbplatsen och kostar 1BTC för närvarande. Priset kommer att stiga i efterföljande omgångar.

Fördelarna med att driva en masternod är utformade för att vara attraktiva på lång sikt för TFC-innehavare. Huvudnodoperatörer får alla de vanliga fördelarna med myntet, till exempel möjligheten att skicka kryptovaluta anonymt via TFC-nätverket och tillgång till TFC-handlare, förutom tillgång till en TFC-börs.

Avgifter för nätverksstöd betalas till TFC-huvudnoder i Bitcoin för deras arbete i TFC-nätverket. Detta är utöver bevis på insatser som genereras av alla TFC-innehavare.

I utbyte förväntas huvudnoder behålla blockchain-integriteten och delta i blockchain-styrning genom att rösta. I vart och ett av TFC: s belöningsscenarier förutsätts 100 totala huvudnoder.

Masternodes-fondanvändning

Hur fungerar röstsystemet?

Huvudnodoperatörer förväntas rösta om utvecklarbeslut som påverkar koden när de meddelas i förväg. En deadline kommer att fastställas för varje omröstning, övervakad av teknisk chef. Omröstningen bekräftas eller nekas baserat på enkel majoritet. Kvaliteten för omröstningen är 5 procent av det totala antalet innehavare av huvudnoder.

Även om detta låter som centralisering insisterar TFC: s utvecklare att en robust styrningsstruktur är nödvändig för att alla mynt ska lyckas.

“Toppförespråkare insisterar på att kryptovaluta inte har något” styrning “och inget behov av det. Men detta avslöjar ett grundläggande missförstånd om vad styrning är, ”skrev utvecklarna. ”Styrning är inte likvärdig med statlig regering. Styrning är helt enkelt hur man gör val. Varje grupp, varje projekt och till och med varje person utövar styrning av någon form. Kryptovalutor är inte ett livlöst objekt. De är i grunden ett mjukvaruprojekt. Ja, det är mycket mer än detta; det är också ett monetärt system och ett socialt experiment. ”

Varför är ett robust belöningssystem nödvändigt?

Eftersom huvudnoder gör mycket av bearbetningen och krypteringen för ett nätverk, lönar det sig att hålla dem nöjda, aktiva och göra sina jobb bra, sa TFC.

“Huvudnoder bearbetar transaktioner i ett nätverk, data som passerar genom detta nätverk är krypterad, men det finns fortfarande utrymme för huvudnoder att agera skadligt”, skrev utvecklarna. “Huvudnodoperatörer med hud i spelet, (bandet) har ett incitament att spela enligt reglerna.”

Vem är laget bakom Freedom Coin?

TFC: s VD och grundare är Douglas Bothma i Sydafrika. Före grundandet av TFC i mars 2018 var Bothma VD för CrytoSure Technologies och VD för Custom Apps SA. Han tillbringade också mer än sju år med Innovation Group Solutions.

Laget

TFC: s teknikchef är Liaan Roodt, som delar Bothmas erfarenhet av både CryptoSure och Custom Apps SA.

Hur ser marknaden ut?

TFC är mitt i sin förförsäljning och är därför ännu inte noterad på Coin Market Cap. TFC har en maximal tillgång på 25 miljoner.

Förförsäljningen slutar 31 maj. Priserna sätts till 1 BTC per masternod, med delade masternoder uppdelade i 20 enheter och deras pris delas därefter. Efter förförsäljningen höjs priset för både fullständiga och delade huvudnoder stegvis.

TFC förväntar sig en notering på CryptoBridge-börsen senast den 1 juli.

Vad finns på färdplanen?

TFC räknar med att göra sin första masternodsbetalning i slutet av juni. Månatliga uppdateringar kommer att följa, avgränsad av CryptoBridge-listan den 1 juli. Den nuvarande färdplanen sträcker sig till slutet av oktober.

TFC är utformat i sitt hjärta för att vara ett hållbart system för att generera välstånd i ett trångt kryptovalutafält.

Färdplan

”Kort sagt tror TFC-kunden att de är i färd med att förvärva långsiktiga inkomster och förmögenhet,” skrev utvecklarna. ”I den här processen förväntar sig de prestationsspårning i realtid, en milstolpsfeedback om genomförandet av initiativ, resultatrapporter och belöningar som betalas ut dem kontinuerligt. Vidare förväntar de sig med sina riskutsikter och företagaregenskaper tillgång till nya möjligheter när de uppstår. ”

Vad är de senaste nyheterna?

TFC har listats i Investing.com: s initiala myntkalender, och det har erkänts som ett innovativt sätt att belöna master nodinnehavare på flera branschbloggar och nyhetsaggregat.

Nedräkningen till TFC: s flaggskeppsnotering på CryptoBridge har noterats och spridits via flera nyheter.

TFC plånböcker

Det finns plånböcker tillgänglig för nedladdning från den officiella webbplatsen för Windows, Linux och Mac tillsammans med installationsguider för varje.

TFC plånbok

Var kan jag lära mig mer?

Besök TFC: s hemsida här och kolla in vitt papper. Ytterligare detaljer angående förnöden för huvudnoden och förväntat belöningsschema finns på hemsidan.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me