Nybörjarguide till decentralland

Decentraland Guide

Decentraland erbjuder användarna en virtual reality-plattform som drivs av den pålitliga Ethereum blockchain. Med plattformen kan användare skapa innehåll och applikationer samt uppleva och tjäna pengar på dem. Detta är den allra första virtuella plattformen som är decentraliserad, byggd på blockchain och ägs av sina användare, vilket gör att den sticker ut från mängden.

Decentraland webbplats

I den här guiden tar vi en titt på hur Decentraland fungerar och hur du kan engagera dig.

Vem står bakom decentraland?

Teamet bakom Decentraland har redan erfarenhet av att skapa både Bitcore och Streamium. Projektledaren är Ari Meilich, medan den tekniska ledningen är Esteban Ordano. Advisory Board inkluderar INBlockchain-grundaren Xiaolai Li, CoinFund-grundaren Jake Brukhman, Aragon-projektledaren Luis Cuende och ex-CTO för Ning, Diego Doval. Decentraland samarbetar med district0x, Aragon och imToken.

Det finns inga gränser för Decentraland

Med Decentraland hittar du inga gränser för vad du kan skapa och utforska, förutom din fantasi. Användare kan köpa mark med Ethereum blockchain, vilket bevisar deras ägande på ett sätt som ingen kan argumentera med. Därifrån är du fri att bygga vad du vill. Bara några av de alternativ som Decentraland-teamet föreslår inkluderar live musikuppträdanden, kasinon, deltagande i workshops, shopping, startande företag, besök på undervattensresorter och testkörning av en bil. Allt sker i en virtuell värld med en 360-gradersvy som kan fördjupa användare via deras webbläsare eller VR-headset.

Vad som skiljer decentral och bortsett från andra VR-plattformar?

Den största skillnaden mellan Decentraland och befintliga VR-plattformar är ägande. istället för ett enda företag äger användare Decentraland. Teamet bakom plattformen anser att offentliga virtuella världar måste styras med öppna standarder, så ingen central organisation inför sin agenda.

Förutom att ägas av användarna, tillåter Decentraland dessa användare att helt kontrollera sitt markinnehåll. De får också behålla alla sina intäkter från det värde som genereras av andra användare. Detta skiljer sig från andra system där den centrala organisationen som driver plattformen tar ett snitt. Utan en central organisation finns det ingen grupp som tar den delen av dina intäkter. Allt detta är möjligt via Decentralands användning av blockchain-tekniken, vilket bevisar ägande och inte kan smiddas.

Hur köper användare mark, och vilka begränsningar finns det vid dess användning?

Att köpa LAND är lika enkelt som att använda MANA, symbolen för Decentraland. Kakel av LAND mäter 10 kvadratmeter, vilket är 33 kvadratmeter. Det finns inga gränser för hur mycket du kan bygga uppåt på biten LAND; de enda begränsningarna är på marken och basen av byggnader.

Det är viktigt att notera att LAND i Decentraland är knappt. Detta är utformat för att inte bara öka efterfrågan något utan också förbättra den övergripande användarupplevelsen och förmågan att upptäcka innehåll. Utan brist skulle majoriteten av LAND vara övergiven och skada dessa saker.

Decentraland Shot

Hur deltar du i Terraform-evenemanget?

Anmälan till Terraform-evenemanget är öppen till 15 december kl 20 GMT. För att delta måste du ha MANA, som du kan köpa på ett av flera online-börser. För att delta behöver du också en liten mängd ETH för att driva transaktionen och en webbläsare som är kompatibel med dApps.

Du kan sedan satsa MANA för att delta i auktionen för Genesis City eller bidra till ett av samhällsdistrikten. Genesis City-auktionen kommer att äga rum tidigt denna månad, och du kan begå MANA för det. MANA-åtagandet är låst i ett Ethereum-smart kontrakt tills Terraform-evenemanget äger rum. Alla MANA som du inte använder under auktionen returneras när den är över.

De som föredrar att bidra med LAND till samhällsdistrikten kan köpa paket av LAND för bara 1000 MANA vardera. Samhällsdistrikten kommer att spridas i hela Decentraland och organiseras oberoende.

Vad kan du använda MANA för?

För tillfället används MANA för att köpa LAND till samhällspaket eller via Genesis City-auktionen. I framtiden kommer MANA att användas för att köpa LAND, antingen direkt från Decentraland eller andra användare (eftersom det är överförbart), samt att göra internationella köp av digitala tjänster och varor. MANA: s användbarhet kommer att växa i takt med att LAND inom Decentraland utvecklas och skapar en hel virtuell värld.

MANA kan köpas från Binance eller Bittrex och kan lagras i en Ethereum-plånbok.

Vad är planerna för framtiden?

Decentraland började i juni 2015 vid vad de kallar ”stenåldern”, då landet modellerades i form av ett enkelt rutnät och pixlar tilldelades till användarna via en arbetsprotokoll som liknar Bitcoin. I mars 2017 gick projektet in i “bronsåldern”, med mark modellerat i 3D-utrymme, en torrent och Blockchain full nod och funktioner som Unity Browser och World Editor. Mana-bidragsperioden ägde rum mellan 17 och 26 augusti 2017. De som köpte MANA, ERC20-token, kunde hävda bitar av LAND och interagerade sedan med andra MANA-ägare. Nu, under fjärde kvartalet 2017, pågår Terraform-evenemanget, vilket är den första chansen för användare att göra anspråk på mark, liksom Beta-lanseringen för “järnåldern.”

I framtiden kommer järnåldern att lägga till multiplayer-stöd, tillsammans med livechatt och avatarer. Det möjliggör skript och anpassade objekt på ägd mark. Slutligen kommer “Silicon Age” att vara den fullfjädrade 3D-världen med komplett VR-stöd och förmågan att anpassa fysikens lagar. Vid denna tidpunkt kommer Decentraland att leva inom blockchain.

Slutsats

Med virtuell verklighet som växer i popularitet och spel på blockchain visar sig vara populärt kan Decentraland vara vägen för framtiden. Dess förmåga att kombinera VR med kryptografi möjliggör en decentraliserad virtuell verklighet, utan några begränsningar som en kontrollerande organisation infört. Detta bör möjliggöra en mycket större mängd frihet för både utvecklare och användare som vill testa nya idéer. Det kan lätt uppleva betydande tillväxt i framtiden som en plattform för att tillhandahålla underhållning till användare runt om i världen, samtidigt som LAND-ägarna kan tjäna pengar utan att en mellanhand tar en nedskärning. Som sådan kommer det sannolikt att gynna både LAND-ägarna och de som helt enkelt väljer att besöka andras LAND.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me