Nybörjarguide till Bluzelle

Bluzelle Guide

Många decentraliserade blockchain-lösningar för fillagring har kommit till marknaden. Hittills har inget företag planerat att skapa en lösning för det decentraliserade databasproblemet. Eftersom användningen av decentraliserade applikationer eller dApps växer i Ethereum-ekosystemet är behovet av en lämplig decentraliserad databasleverantör länge försenat. Bluzelle positionerar sig som en marknadsplats för datalagring och hantering i delningsekonomin.

Bluzelle webbplats

Vad är fördelarna med Bluzelle?

Det beräknas att det år 2020 kommer att finnas över 20 miljarder anslutna enheter till internet. Var och en av dessa kräver enorma mängder data som ska skickas och tas emot. Bluzelle tillhandahåller en plattform för databaslösningar av företagsklass till ett pris som vanliga dApp-utvecklare har råd med. Det ger också tillförlitlighet eftersom nätverksnoderna är spridda över hela världen och det inte kan finnas någon enda felpunkt. Databasstrukturen är lätt skalbar så att dApps kan växa med den mängd information som samlas in. Det är säkert eftersom risken för hackare utnyttjas är minimal och data sprids över många olika enheter.

Funktioner

Hur fungerar Bluzelle?

Kärnan i Bluzelle använder svärmeteknik. Detta innebär att nätverket består av grupper av datorer som samarbetar för att hantera och lagra data. Dessa noder är oberoende spelare och kan gå med eller lämna nätverket som de vill.

Decentraliserad

Bluzelle är faktiskt en metasvärm, vilket innebär att den har flera svärmar eller nätverk i huvudnätverket. Kärnan är också en teknik som kallas skärning eller System för mycket tillgängliga replikerade data. En skärva kan ses som en enda bit eller en liten bit data. Detta fungerar som att ladda ner en webb-torrent där data begärs parallellt från närmaste svärm eller utsäde. De små bitarna av data samlas sedan in på ett effektivt sätt som i sin tur översätts till hög prestanda. På detta sätt måste Bluzelle hantera konsensus annorlunda än andra blockchains.

Fördelar

Hur hanterar Bluzelle samförstånd?

Det finns inget behov av ett nätverksövergripande avtal som i andra blockchain-tekniker där hela blockchain måste synkroniseras. Konsensus uppnås på en svärmnivå där enheter överensstämmer med lokaliserad data. Bluzelle har anpassat bevis på lagringskonsensus där noder måste bevisa att de har rätt data.

Hur använder du Bluzelle?

Du kan använda Bluzelle som konsument av en producent. Konsumenter är utvecklarna som använder databastjänsterna för sina dApps och måste köpa och spendera tokens. Det finns ett skydd inbyggt i blockkedjan i form av smarta Ethereum-avtal där en konsument får återbetalning av tokens om till exempel leverantören inte uppfyllde de överenskomna servicenivåerna. En producent är den som hyr ut sina datorresurser i Bluzelle-nätverket och tjänar BLZ-token. Den underliggande infrastrukturen i Bluzelle driver sin egen blockchain och BNT-tokens.

Vad är BLZ- och BNT-tokens?

BLZ är en Ethereum ERC-20-token som stöds på börser och såldes i Bluzelle-token-försäljningen som slutade i januari 2018, vilket samlade in 19 miljoner dollar i finansiering till företaget med en total token-leverans på 500 miljoner. När du väl har BLZ-tokens kan du byta ut dem i Bluzelle-nätverket mot BNT-tokens.

Token-försäljning

BNT är en intern token som krävs i Bluzelle blockchain. Tokens konverteras automatiskt från BLZ till BNT på Bluzelle Token Gateway för att skapa en sömlös upplevelse för användarna. Ethereum-blockkedjan, som den ser ut, är för långsam och dyr att använda för realtidsdatabasläsning och skrivning så BNT-token tar hand om denna process utan extra kostnad. Det skapar en parallell blockchain till Ethereum-nätverket som garanterar hög prestanda.

BLZ-symboler

Hur kan du köpa Bluzelle BLZ?

Du kan inte köpa BLZ med en “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för BLZ vid ett utbyte som Binance.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange beloppet du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer sedan att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethererum till i ditt konto.

Köp BLZ på Binance

Du kan nu skicka din Ether till Binance för att göra ditt köp av BLZ, ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

Vad är några applikationer för Bluzelle?

Förutsägelsemarknader som kräver snabb åtkomst till pålitlig data för att locka nya kunder och tillhandahålla en pålitlig tjänst. Detta kräver en enorm mängd data för att fatta välgrundade beslut. Historiska data kan användas för att hjälpa människor att göra bättre förutsägelser baserat på fakta och inte bara spekulation. Därefter behöver decentraliserade valutaväxlingar en databas utanför kedjan för reläer. Reläer är de mekanismer som tar hand om lagring och uppdatering av orderboken och beräkning av avgifter baserat på affärer. Slutligen kräver dataströmningsnätverk som är anslutna till Internet of Things (IoT) -enheter som smarta bilar också databaser. Dessa enheter samlar enorma mängder data som behöver lagras och hanteras. De tillhandahåller detta till nätverket till en kostnad men får också information från nätverket som de måste betala för med BLZ-tokens.

Hur tjänar Bluzelle pengar?

Det finns en liten transaktionsavgift för konvertering av BLZ-token till den interna BNT-token. Detta subtraheras automatiskt från transaktionen och skickas till en Ethereum-plånbok som ägs av Bluzelle.

Hur modereras systemet för att säkerställa kvalitet?

Varje producent i blockchain kommer att få ett betyg på “Karma index” -systemet. Detta är en poäng som visar hur bra de har bidragit till nätverket. Denna poäng kommer att öka med bra beteende och poäng tas bort för negativt beteende. Poängen avser deras prestationer som helhet. Till exempel, om en av deras enheter har levererat dålig service påverkas hela deras betyg på systemet.

Är laget trovärdigt?

Bluzelle-teamet har 10 huvudmedlemmar som är skickliga inom affärer, marknadsföring och teknik. Medgrundarna har en stor mängd digital upplevelse. VD Pavel Bains har lanserat sin egen tech-start samt klientstyrda Disney Studios för ett videospelföretag. Hans affärspartner Neeraj Murarka är en erfaren ingenjör och datorsystemarkitekt och framför allt den fjärde medarbetaren i blockchain-start Zeroblock.

Bluzelle Team

Vad är färdplanen?

Bluzelle-teamet har utarbetat en omfattande färdplan som kommer att lanseras under de kommande två åren. Deras kortsiktiga mål är att bygga en Bluzelle Developer Community som är centrerad kring utvecklare. Utvecklare är lätta att nå online och är en idealisk målmarknad för nya lösningar. Målet är att utnyttja deras passion för teknik och få dem att bygga spännande produkter som fungerar på Bluzelle-ekosystemet. Detta kommer också att hjälpa till med feedback för att skapa en solid produkt för de framtida konsumenterna av Bluzelle.

Färdplan

Hur ser Bluzelle-ekosystemet ut?

Målet är att integrera Bluzelle i molnprodukter som utvecklare använder så att de enkelt kan hitta och implementera den. Tanken är att när utvecklare distribuerar sina dApps med hjälp av en molntjänst kan de enkelt välja Bluzelles decentraliserade databas utan ytterligare kunskap om hur man ställer in den. Att integrera Bluzelle med de mest populära programmerings-IDE: n kommer också att rikta inbyggda apputvecklare. Inbyggda verktyg för operativsystem och populära webbläsare planeras också så att utvecklare enkelt kan komma åt och lagra tabelldata.

Har Bluzelle ett regionalt fokus?

Företaget har kontor i både Singapore och Kanada. Deras mål är att få fotfäste i två av de mest efterlängtade regionerna för tillväxt i dApps-ekonomin, nämligen USA / Kanada och Asien och Stillahavsområdet.

Slutsats

Bluzelle har ett mycket bra affärsfall och fyller en nisch i distribuerade databastjänster. Tjänsten är tänkt att användas i kombination med andra decentraliserade molnerbjudanden som decentraliserad filhantering för att bygga pålitliga och skalbara dApps som är överkomliga och säkra.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me