Nybörjarguide till Bitcoin Forks: Gratis mynt för alla?

Bitcoin Forks

Bitcoin är den mest populära kryptovalutan i världen, den första decentraliserade digitala valutan och en grund för andra kryptovalutor som kom därefter. Sedan lanseringen av vitboken 2008 och lanseringen 2009 har den varit den främsta kryptovalutan till dags dato. Dess stabilitet och framgång har uppmuntrat tillväxten av kryptovalutor idag, eftersom entreprenörer och utvecklare upprepade gånger har försökt modellera sina kryptos i linje med Satoshi Nakamotos digitala skapande för att uppnå framgång. Bitcoins framgång har dock lockat miljoner följare som ingår i Bitcoin-communityn. Med så stort antal anhängare har oenigheter uppstått då och då och man har sökt efter sätt att lösa dessa argument.

Bitcoin Forks

Oenigheter som uppstår i bitcoin-miljön löses vanligtvis med bitcoin-gafflar. Skapandet av gafflar är inte nytt, eftersom det har funnits flera gafflar både tidigare och kommande gafflar, och detta är inte konstigt för Bitcoin.

Gafflar förekommer i ett blockchain-nätverk när ändringar måste göras i nätets styrprotokoll. Det finns två typer av gafflar; mjuk gaffel och hård gaffel.

I en mjuk gaffel upplevs en ändring av Bitcoin-protokollet där endast block / transaktioner som var giltiga görs ogiltiga, nätverket delas inte. Men en hård gaffel, å andra sidan, är en radikal förändring av protokollet, där tidigare ogiltiga block / transaktioner som var ogiltiga, görs giltiga. Det finns en nätverksdelning som leder till skapandet av en ny blockchain.

Populära Bitcoin Forks

Hastigheten med vilken flera Bitcoin-gafflar har gafflats efter Bitcoin inträde, bara 2017, är fantastisk. Medan vissa inte är kända är det några andra som har blivit framträdande. Många av dessa Bitcoin-gafflar som har vuxit upp hävdar dock att de gafflades för att korrigera den upplevda svagheten i arkitekturen i den ursprungliga Bitcoin-blockkedjan. Några av de frågor som fortsätter att plåga Bitcoin blockchain inkluderar långsam transaktionshastighet, skalbarhet, lång transaktionstid och centraliserad gruvdrift. Ursprungligen hävdades att Bitcoin hård gaffel var baserad på en stark filosofisk och teknisk ideolog. Nyligen uppfattas det emellertid som en penningmaskin. Nedan finns en lista över populära bitcoin-gafflar.

Bitcoin Cash (BCH)

Webbplats för Bitcoin Cash

Bitcoin Cash skapades för att öka bitcoin-transaktionskapaciteten på blockchain. Det skapades från Bitcoin. Gaffeln inträffade den 1 augusti 2017, på blockhöjd 478559. Detta var den första Bitcoin-gaffeln. Detta orsakade att Bitcoin-blockkedjan delades och splittringen skapade två block från block 478559 uppåt. Bitcoin Cash fungerar som Bitcoin, men långt snabbare på grund av ökad blockstorlek. Det har varit mycket kontroverser kring BCH eftersom dess promotor (Roger Ver) har attackerat Bitcoin socialt genom att vilseleda nya användare till att tro att BCH är Bitcoin genom att använda bitcoin.com som han äger. Många tror att BCH är gruvarienterat (Jihan Wu stöder BCH) för när blockstorleken växer skulle gruvdrift bli svårare för vanliga användare och lättare för företag som Bitmain. 

Bitcoin Gold (BTG)

Bitcoin Gold Mining Guide

Bitcoin Gold är en digital valuta och en hård gaffel av Bitcoin. Den hårda gaffeln inträffade den 24 oktober 2017 i blockhöjd 491407. Bitcoin Gold skapades för att återvända till BTC: s decentraliserade natur och ge vanliga användare en möjlighet att bryta den nya digitala valutan. Det skapades också för att ta itu med den ökande centraliseringen av gruvindustrin som verifierar och säkrar Bitcoin-transaktioner. Detta var en av Bitcoins brister. Syftet med den hårda gaffeln är att återställa gruvfunktionaliteten med vanliga grafikbehandlingsenheter (GPU) i stället för gruvdrift med specialiserad applikationsspecifik integrerad krets (ASIC), som används för att bryta Bitcoin. Skillnaden mellan Bitcoin Gold och Bitcoin är att Bitcoin Gold använder minneshard equihash, som en arbetsprotokollalgoritm istället för sha-256. Bortsett från denna skillnad följer Bitcoin Gold riktlinjerna för Bitcoin Core-projektet. Men nyligen Bitmain släppte Antminer Z9 som kan bryta Bitcoin Gold. 

Bitcoin Diamond (BCD)

Bitcoin Diamond

Den 24 november 2017, Bitcoin Diamond gaffades bort från Bitcoin blockchain på blockhöjd 495866. Bitcoin Diamond sätter lösningar på problem som brist på integritet, långsamma transaktionsbekräftelser och en hög tröskel för nya medlemmar. Pseudonymnamnen på Bitcoin Diamond är Team Evey och Team 007. Kryptovalutan har inte mycket plånbokstöd, förutom BitPie-plånboken. Bitcoin Diamond använder äldre signering för alla icke-SegWit-transaktioner och SegWit-transaktioner, den använder BIP143, till skillnad från BTG och BCH som använder BIP143 för alla transaktioner. Enligt BCD-utvecklare behöver dock inte altcoin Bitcoin-blockchain som andra BTC-gafflar gör.

Super Bitcoin (SBTC)

Super Bitcoin

Super Bitcoin är en hård gaffel som gafflade Bitcoin i blockchainhöjd 498888 den 12 december 2017. Utbyten som OKEx, Huobi Pro, Coinut, CEX.com, BigONE och några andra har påstås lovat stöd för denna hårda gaffel. Super Bitcoins totala utbud antas vara 21 210 000 SBTC, vilket är lite mer än Bitcoins 21 miljoner mynt. Överskottsmyntet förminerades och innehades av Super Bitcoin Foundation. Kärnan i denna plan är att använda dessa medel för att uppmuntra tidiga utvecklare, alltid se till att stiftelsen fortsätter att fungera, och med tiden växer ekosystemet. Andra framträdande funktioner i Super Bitcoin inkluderar stöd för smarta kontrakt, inbäddade nollkunskapsbevis för att skydda integritet, blixtnätverk, skalbarhet samt större block (block kan utökas till 8 MB). Original Bitcoin-innehavare kommer dock att kompenseras med 1 SBTC för varje BTC som hålls.

BitcoinX (BCX)

Bitcoin X

De BitcoinX är en gaffel i Bitcoin-blockkedjan i en blockhöjd på 498888. Gaffeln har en DPOS-folkräkning som gör att gaffeln blir mer pålitlig, lättare att använda och miljövänlig. Det kan bygga ett idealt Bitcoin-nätverk som är lämpligt för det framtida samhället. Det är mycket expanderbart, har nollkännedom som garanterar integritet.

Bitcoin Forks blir den nya ICO

Antalet Bitcoin-gafflar och den hastighet med vilken de gafflas kan bli den nya kryptokurrencymanien, särskilt för utvecklare och gruvarbetare. Termen “Initial Fork Offering” är redan på plats på grund av ökningen av flera Bitcoin-gafflar inom kort tid. Allt som behövs är ett starkt community-stöd för en idé som förmodligen förbättrar Bitcoin. Det blir sedan grunden för en gaffel som så småningom kommer att leda till en ny Bitcoin-derivat blockchain och också en ny Bitcoin-baserad kryptovaluta..

Ökningen av antalet gafflar är dock inte utan anledning. Den ständiga ökningen av Bitcoin-gemenskapens storlek ger utrymme för olika ideologier när det gäller ekonomi, politik, filosofi etc. och dessa saker börjar manifestera sig inom Bitcoin-samhället. På grund av att vissa av dessa ideologier är oförenliga är oenigheter oundvikliga. Det finns kontinuerlig tillväxt i Bitcoin-blockkedjan, vilket skapar behov av förbättringar, ändringar, modifieringar och ändringar då och då. Dessa ändringar stöds vanligtvis av vissa människor, medan andra kan argumentera emot dessa förändringar.

En annan anledning som skulle kunna stå för ökningen och populariteten hos Bitcoin-gafflar är att användarna vanligtvis belönas med gratis mynt. Några av dessa gafflar belönar användare som har deltagit i gaffeln, med motsvarande deras Bitcoin-innehav i BCH-token. Så det fungerar är att för varje bitcoin som innehas av en Bitcoin Cash-deltagare får användaren samma värde i BCH i en 1-till-1-ranson. Den här metoden har skapat rädsla för att detta kan vara ett användnings- och dumpningssystem, eftersom de anser att gruvarbetare och utvecklare bara kan dra nytta av systemet för att förvärva stora tokeninnehav och efter att token växer i värde dumpar de dem i massiva försäljningar.

Vad framtiden har att erbjuda

Tillväxten av Bitcoin-gafflar och galen runt det verkar inte sakta ner, eftersom fler gafflar är planerade för 2018. Om det finns något som hela historien om den spirande kryptovalutascenen har visat, är det att en gång en kryptovaluta trend utvecklas, hoppar många människor på vagnen utan ordentlig utredning. Det är nästan säkert att många bedrägliga gafflar kommer att dyka upp. Gafflar som Bitcoin Cash har dock hittills visat sig annorlunda och det har visat att det är en gaffel som kan vara framgångsrik om det görs på rätt sätt och av rätt skäl. Potentialen hos dessa gafflar ifrågasätts fortfarande och tiden kommer att visa om de kommer att bli banbrytande på kryptovalutamarknaden, eller så kommer de så småningom att dumpas i kryptovalutans avfallskorg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me