Nybörjarguide till Bancor: Nätverk för konvertering av poletter utan motpart

Vad är Bancor?

Bancor är ett nätverk som låter användare konvertera mellan två tokens som ett utbyte. Nätverket låter dig konvertera mellan två tokens du väljer utan någon motpart. Du kan göra detta samtidigt som du utnyttjar ett automatiskt beräknat pris. Systemet innehåller också inbyggd likviditet för ökad bekvämlighet.

Bancor-webbplats

Vad är Bancor-protokollet?

Bancor-protokollet syftar till att vara en ny standard som ERC20-tokens följer. Det låter smarta kontrakt ansluta till ett likviditetsnätverk för kontinuerlig likviditet i kedjan i hela nätverket. På grund av protokollet och denna likviditet finns det inget krav att matcha säljare och köpare.

Bancor-protokollet utnyttjar vad det kallar ”anslutningsmoduler”. De har saldon för olika ERC20-token i ett smart kontrakt. Bancor Formula beräknar priserna ständigt som ett sätt att upprätthålla balansen mellan kontakter och smarta kontrakt.

Bancor-protokoll

Protokollet är revolutionerande på grund av dess förmåga att göra det möjligt att konvertera tokens utan att behöva matcha två parter vars önskningar fungerar tillsammans. Istället för att varje köpare kräver en säljare och vice versa, balanserar den enkla formeln bakom Bancor-protokollet sälj och köp för att säkerställa att varje token inom nätverket behåller sin formella relation med andra tokens. Det är detta förhållande som leder till kontinuerlig likviditet utan oro för börsnoteringar eller handelsvolymer.

Några viktiga funktioner i Bancor Network?

Bancor-nätverket är det som gör att alla dessa tokenomvandlingar kan ske. Det finns ingen spridning, så användare får lågkonvertering med tillstånd av den automatiserade marknadsföraren av ideell karaktär. Priserna är transparenta tack vare Bancor Formula. Den innehåller transaktionsstorlek och kräver ingen orderbok. Systemet har också kontinuerlig likviditet så att du kan konvertera en token när du vill, oavsett om du är en köpare eller säljare eller din valda handelsvolym.

Bancor Network

Eftersom allt köp och försäljning sker via smarta kontrakt finns det inga insättningar att göra och inga utbyten eller tredje parter att lita på. Du behöver inte ens registrera dig för att använda Bancor eftersom konverteringarna sker direkt från din egen web3-plånbok. Slutligen är systemet bakåtkompatibelt och låter alla aktuella ERC20-symboler integreras med nätverket utan avgifter eller ändringar i koden.

Vad är Bancor Network Token?

De Bancor Network Token, eller BNT, är navnätverkstoken. Den aktiverades i juni 2017. Användare kan konvertera valfri token i nätverket till BNT eller vice versa. De kan använda det är en mellanhand för att konvertera tokens mellan varandra. Bancor Formula beräknar hastigheten för dessa omvandlingar.

Bancor Network Token

Du kan alltid få BNT genom att skicka Ethereum till rätt adress. Efter det får du omedelbart tillbaka BNT-tokens. Samma metod gör det också möjligt att avveckla BNT till ETH. Mängden BNT i omlopp förändras alltid. Tokens skapas när användare skickar ETH till det smarta kontraktet. Destruktion av tokens händer när användare säljer sin BNT till kontraktet.

Hur man köper BNT Bancor Network Tokens

Du kan inte köpa BNT med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för BNT vid ett utbyte som visar token. Läs vidare för att se hur du köper den.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra en viss identitetsverifiering när du registrerar dig, eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera dig” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

I Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett US-dollarbelopp eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du blir sedan ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart läggs ditt Ethererum till i ditt konto.

Köp BNT på Binance

Du kan nu skicka din Ether över till Binance för att göra ditt köp av BNT. Ta en titt på vår recension av Binance här för att se hur du registrerar dig och köper på deras börs.

Binance plånböcker

BNT finns också på följande börser

  • Bancor
  • Bittrex
  • HitBTC

Vad är smarta tokens?

Toketter som överensstämmer med Bancor-protokollet har en ideell, inbyggd marknadsförare. Det finns två olika typer av dessa kompatibla tokens. Smarta token har en enda kontakt (eller BNT) som har en användarkonfigurerad vikt. Användare som lanserar nya tokens gör dem smarta. Bancor Formula arbetar alltid för att upprätthålla samma förhållande mellan värdet av tokens som är anslutna till en Smart Token och det för själva Smart Token. För att göra detta justerar den priserna för försäljnings- och köpvolymer i realtid. Det är dessa smarta token som tillåter konvertering utan att behöva matcha fester. Därför finns det ingen motpartsrisk och likviditet är inte kopplat till börsnoteringar eller handelsvolymer.

Det andra alternativet är en relätoken som rymmer två kontakter. Dessa inkluderar alla ERC20-symboler tillsammans med BNT, som vardera har 50 viktprocent. Detta möjliggör bakåtkompatibilitet för befintliga tokens som användare vill konvertera i nätverket.

Hur fungerar Bancors automatiska prissättning?

Ett av huvudelementen i Bancor Network är den automatiska prissättningen. Detta kommer från Smart Tokens inbyggda automatiserade marknadsförare. Dessa automatiserade marknadsförare innebär att tokens smarta kontrakt alltid köper eller säljer Smart Tokens från eller till vilken användare som helst i utbyte mot någon anslutningstoken (liksom alla symboler som finns i nätverket).

Prissättning

Priset kommer från Bancor Formula. Denna formel som är ansvarig för att balansera en Smart Token efterfrågan och utbud samtidigt som förhållandet mellan tokens totala värde och anslutningstokenbalanserna bibehålls. Skaparen av Smart Token konfigurerar dessa förhållanden, så kallade anslutningsvikt. Skaparen kan justera dem i syfte att minska eller öka tokens likviditetsnivå. Anslutningsvikten indikerar priskänslighet eller hur mycket försäljning och köp som påverkar prisrörelsen. Varje gång priserna inte längre synkroniseras med priserna på externa börser, kommer arbitrageurs snabbt att balansera luckorna.

Vad är några användningsfall för Bancor-protokollet?

Teamet bakom Bancor-protokollet beskriver flera användningsfall för protokollet, tokens och andra delar av Bancor. Smarta token som ingår i protokollet kan förbättra funktionaliteten för alla kryptovalutor, oavsett om det är nytt eller inte, både i Ethereum blockchain och i andra situationer.

På grund av den automatiska likviditeten kan community-tokens och andra typer av kompletterande valuta trivas. Användare kan välja att utfärda en token för sin stad, grupp eller stadsdel och använda den för samarbeten.

Tack vare likviditeten kan företag skapa en token att använda som lojalitetspunkt. Denna token kan sedan låta medlemmar i lojalitetsprogrammet handla med varandra och med andra företag på ett helt nytt sätt.

Slutsats

Bancor Network och Bancor Protocol tillåter användare att konvertera tokens utan att behöva byta dem med en annan användare tack vare den höga likviditeten på marknaden. Protokollet har redan visat sig vara populärt och effektivt tack vare dess förmåga att eliminera motpartsrisk och effektivisera hela processen för konvertering av tokens. Eftersom det är möjligt att lägga till tokens i nätverket, bör användbarheten av Bancor Network bara expandera i framtiden.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me