Nybörjarguide till Augur: decentraliserade förutsägelsemarknader dApp

Augur Guide

Augur är en dApp som har skapats på Ethereum-plattformen för att skapa en marknadsplats för förutsägelser och betalanvändare som framgångsrikt ger rätt svar på en fråga. Appen täcker marknader som sport, politik, krypto, jordbruk, Cimate, bostäder, ekonomi, medicin, vetenskap, aktier och temperatur.

Förutsägelsemarknader är ett av de potentiella användningsfall för blockchain-teknik som populariseras idag. Dessa applikationer är beroende av crowd-sourcing-information om framtida händelser. Argumentet hävdar att publikens visdom är mer exakt än vad någon enskild professionell anser. Chansen är att om du ställer en massa människor en fråga kommer deras genomsnittliga svar att vara mycket exakt och mer tillförlitligt än ett svar från någon central myndighet.

Prediktionsmarknader liknar binära handelsalternativ och fungerar på principen allt eller ingenting. Användaren får bara belöningar om de förutsäger rätt resultat.

Augur-guide

Namnet Augur verkar mycket passande valt eftersom plattformen i huvudsak är ett orakel. Trots prognosvinster finns det andra sätt att tjäna kryptovaluta på Augur.

Hur fungerar Augur?

Användare får belöningar för att ha bidragit med sina kunskaper och insikter till Augur-plattformen. Hur detta fungerar är att användare kan köpa aktier i resultatet av varje händelse. Priset beräknas på hur troligt det framtida evenemanget kommer att hända. Priset på ett visst resultat ökar när fler människor köper in det resultatet. Det finns också ett annat sätt att tjäna vinster. Användare kan investera i resultat med låg sannolikhet och hänga på dessa aktier innan de slutliga resultaten publiceras. När chansen ökar för att dessa resultat blir rätt kan användare sälja sina aktier och tjäna vinst. Var och en av aktierna för ett visst evenemang kostar $ 1. Om användare köper aktier till jämna odds kommer andelen att kosta dem 0,50c. Det betyder att de om de har rätt i sin förutsägelse att de tjänar $ 1 för varje investerad aktie. Om de har fel förlorar de sin investering. Oddsen beräknas av hundra procent. Med jämna odds betyder det att ett evenemang har 50% chans att hända.

Förutsägelsemarknaden

En enorm mängd prognosdata finns tillgängliga för Augur-prognosmarknaden. På detta sätt kan utvecklarna skapa ett oerhört kraftfullt verktyg. Förutsägelsemarknaden är också decentraliserad. Resultatet av varje händelse loggas av de användare som har gjort dessa förutsägelser. Istället för en central person som kan manipulera resultatet av varje händelse eller göra ett misstag, tar de smarta kontrakten hand om detta. Således finns det mer incitament för människor att vara ärliga om sina åsikter om resultatet eftersom det har en ekonomisk konsekvens för dem.

Augur-systemet är beroende av en communitypoäng som heter Reputation eller REP. Alla utbetalningar är automatiserade så att inga mänskliga fel kan uppstå. Föreställ dig möjligheten att söka efter eventuella framtida händelser och att sannolikheten för resultat för detta evenemang kommer att vara offentligt tillgänglig via en sökmotor.

Augur App

Augur har en fungerande beta dApp som du kan prova nu.

Vad är REP?

REP-token är en Ethereum-baserad ERC-20-kompatibel token som körs på Ethereum-nätverket. REP-token är ett rykte-token som är kopplat till rapportering om det faktiska resultatet av händelser. Användare som rapporterar om händelser måste göra detta varannan månad. De tjänar då REP-belöningar. Hälften av alla transaktionsavgifter i systemet delas upp och betalas ut till varje användare. Belöningen beräknas som en procentsats av den mängd REP som varje användare äger. Obligationer bokförs i Ethereum (ETH) och konverteras till REP på plattformen för vissa transaktioner. Marknadsskapare behöver inte äga REP-tokens utan att initiera marknaden i en enda ETH-transaktion. Obligationerna delas automatiskt i två separata transaktioner.

Hur man köper REP

Du kan inte köpa REP med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan handla det för REP vid ett utbyte som visar token. Läs vidare för att se hur du köper den.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer.

Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Köp Ethereum

I Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp REP på en börs

Du kan nu skicka din Ether till en börs och handla den mot REP. Augur skapades förra året så det finns ett brett utbud av börser att köpa den från, de mest populära alternativen är följande:

  • Bittrex
  • Ethfinex
  • Kraken
  • Poloniex
  • HitBTC

Marknadsskapare & Obligationer

Marknadskaparen måste lägga ned en säkerhetsobligation av två skäl. För det första krävs ett giltighetsobligation så att skaparna lägger upp kvalitetsmarknader med väldefinierade mål. Ju större chans att marknaden kan vara ogiltig, desto mer ETH måste skaparen lägga upp. För det andra måste marknadsskapare också lägga upp ett obetalt obligationer. Detta är en avgift som de förlorar om en marknadsreporter inte rapporterar resultatet av ett evenemang inom tre dagar. Skapare uppmuntras att välja en tillförlitlig reporter eller förlora sina säkerheter.

Vad är reportrar ?

Användare som har utsetts av marknadsskapare för att logga resultatet av en händelse kallas reportrar. Inom tre dagar måste de logga resultatet av händelsen privat på blockchain. Om de inte gör det är reporterrollen allmänt tillgänglig för samhället. Den första personen som rapporterar resultatet är känd som den första offentliga reportern. För att säkerställa kvalitetsrapportering finns det också en 7-dagars tvistfas där vem som helst kan bestrida resultatet av en rapport. Det kan finnas flera tvister i upp till 60 dagar. Om det inte finns någon upplösning, vilket är mycket osannolikt, kommer marknaden att gaffla. Om det inte finns någon tvist, är marknaden slutförd efter 7-dagarsperioden och handlare kan tjäna in sina positioner.

Hur beräknas utbetalningarna?

Efter rapporteringsfaserna uppnås enighet om vad som faktiskt hände. Smarta kontrakt utförs automatiskt på dessa händelser. Användare som köpte aktier belönas om de förutspådde rätt resultat. Reportrar betalas ut i REP om deras rapporter var ärliga och korrekta. På samma sätt, om deras rapportering ansågs felaktig eller de helt enkelt inte svarade, straffas de och förlorar REP. Deras belöningsandel går också till de ärliga reportrarna som extra incitament.

Finns endast vissa förutsägelsemarknader tillgängliga?

Nej. Den förutsägbara plattformen Augur tillåter vem som helst att skapa en marknad och ställa frågor. Det är inte begränsat till vissa länder och har en global räckvidd. Marknadsskapare uppmuntras att skapa relevanta marknader som får ett förnuftigt resultat. Detta stimuleras genom de obligationer som de måste sätta upp när de skapar förutsägelsemarknaden.

Augur fråga

Hur tjänar Augur pengar?

Augur tar ut två avgifter, nämligen en skaparavgift och en rapporteringsavgift. Skaparavgiften fastställs av användaren när de skapar en marknad. Rapporteringsavgifter beräknas dynamiskt. Dessa avgifter är mycket låga jämfört med traditionella förutsägelsesplattformar. För att starta en ny marknad måste marknadsskaparna skicka in initial finansiering för att få igång marknaden. I gengäld kommer de att behålla 50% av de handelsavgifter som genereras på Augur. Det är då öppet för vem som helst att köpa och sälja aktier på just den förutsägelsemarknaden.

Har laget ett gott rykte?

Mest anmärkningsvärt listar teamet några mycket framstående figurer i kryptovalutamiljön som sina rådgivare. Vitalik Buterin, en av grundarna av Ethereum listas liksom Elizabeth Stark, grundare av Lightning Network.

Augur Advisors

Slutsats

Augur-plattformen har en mycket omfattande vitbok som går i detalj. Grundarna och utvecklarna har spenderat mycket tid på att förklara sitt koncept och har ett mycket bra användningsfall för blockchain-tekniken.

Publikens visdom är mer exakt än en enda person när det gäller att förutsäga framtida händelser. Ethereums smarta kontrakt kan användas för att automatiskt utföra på förutbestämda vinnande villkor och skicka betalningar till de som förutsagt korrekt. Detta minskar mänskliga fel och manipulation av resultat.

Även om det mest uppenbara användningsfallet för Augur är spel, kan det också visa sig vara användbart för andra ändamål som att säkra din exponering för befintliga positioner. Till exempel kan jordbrukare säkra mot vädercykler, handlare kan säkra sina lagerpositioner och det kan också finnas många andra användningsområden som blir uppenbara över tiden.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me